• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hangi is daha karli

Özelikle okulların yakınlarında içinde olabilir gözleme, tost, patates kızartması,börek, gibi satan bir mekan iyi gider sadece okul yakınlarına değil derhane olabilir iş merkezleri olabilir ben geçen gördüm tıklım tıklımdı param olsaydı yapardım yatırımı demiştim kendime :) eğer dediğimi düşünürseniz öğrenciler genelde ucuz,lezzetli ve temiz olan bir mekandan vazgeçmiyor ve sürekli gidiyorlar biz öyleyizde :D Hadi size çok kolay gelsin :34:

Aslında ne işi yapmaktan memnun olursunuz diye düşünmek lazım. Ne kadar kar yapacağından çok, neyi daha iyi becerebiliriz diye düşünmek daha mantıklı. Gıda sektörü en kolayıymış gibi geliyor, ama bence en riskli o. Herkesin becerebileceğini düşünmüyorum lokanta / cafe tarzı bir yeri.

benim de aklıma şu geldi. ev tasarımlarıyla ilgilenebilirsiniz. şimdi bakıyorum da herkes evden önce dekorasyon diyor, bir salonun boyasından tutunda duvarlara yerleştirilecek raflara kadar her şeyle ilgilenebilirsiniz. tabi bu işe becerilerinizi hünerlerinizi ekleyerek güzel çalışmalar yaparsınız, gerekirse yanınıza bir iç mimar alırsınız. internette herşey var bu konular hakkında çok şey öğrenebilirsiniz. özverili severek yapılan bir iş güzel olur. giyim sektörüne girmeyin her yerde var.

Kantin ihaleside olabilir cok karli bir is bizim okulumuzda yillik 4.000tl kirasi var ve Komagene cigkofte gonderiyor aylik kira karsiliginda butun okullara,yalniz okullar acildigi icin ihaleler yapildi fakat kantinler el degistiriyor donem aralarinda takip edebilirsiniz :)

çok geniş bir soru gibi geldi bana..
ne kadar bütçeniz var? nerde iş kuracaksınız? ne işlerden anlarsınız?
ne iş olursa olsun, en iyi anladığı işi yapabilmeli insan.. yemek işinden anlamıyorsanız girmeyin mesela, döner hamburger deyip geçmeyin, herkes aynı lezzeti yakalayamıyor..
burada seçenek sınırsız, ne fikir verilirse verilsin havada kalacak sanki:6:

Bayanların açtığı ev yemeklerinin satıldığı lokantalar çok revaçta. Gerçekten iyi aşçılar tutar, tertemiz olursa birde fiyatlarınız makul olursa iş yaparsınız. Ama çevrenizde ya rakibiniz olmayacak yada sizden enfazla 2 tane olmalı.. Üstüne birde multinet, sodexho, ticket, setkard gibi yemek çeklerini de kabul ederseniz başta bankacılar olmak üzere tüm market, kargo, telekominikasyon çalışanları size gelir. Onların makinalarını da alırsınız bu dediğim yemek çeki firmalarıyla anlaşır yemek kartlarını paraya çevirirsiniz. Birde sodexho, ticketin kuponları var bunları da toplar geçen marketlere gider, bu kuponlarla iş yerinizin alışverişini yaparsınız :) Tüm sodexho, ticket kuponu alan lokantalar böyle yapıyor. Son olarak şunu söylemek istiyorum şimdi bankacıların, market krgo telekominikasyo çalışanlaırnın zamanı çok kısıtlı olduğu için(yarım saat yemek molaları var) türk fast food yemekleri de yapın bol bol. Nedir ekmek arası döner, köfte, gözleme, poğoça çeşitleri, börek, mantı gibi.Sadece tabldot çıkarmayın menünüz hem zengin hem lezzetli hem de zamanı kısıtlı olanlara göre olsun.. Allah kolaylık versin, rast getirsin işlerinizi :)

Son düzenleme:
kokoreccımı acsanız acaba ay canım çektı:56:
valla benımde buyuk bır hayalım ısyerı acmak kendım acarsam bujıterı veya butık
esımle acarsak doner sandevıc kofte yapılan bıryer dusunuyorum:44:

restoran açmayinda ne açarsaniz açin derim ben
tutar tutmaz bilemem ama
saatleri çok agirrr :(
bana ne kadar para verseler girmem içine
ama e$im girdi bi kere çikamiyor yemek açmayinda ne açarsaniz açin derim

bebek butigi olabilir , 0-16 ya$ arasi girin derim ..:27:

Gıda sektörü herkese çok cazip geliyor ama göründüğü kadar kolay değil, hesabı kitabı, firesi, alım yapılan yerler, dükkanın açıldığı yer, kalifiye personel, çalışma saatleri vs... eğer bildiğiniz bir çevre ise girin

İş yeri açmak düzgün bir sermaye istiyor, bir dükkan açıldığında en az 4-5 ay karlılık beklemek zor, o dönemleri geçirebilecek alt yapınız var mı ? Bu konuda çevreniz var mı, ticarette çevre çok önemli

Ve tabi en karlı iş insanın bildiği iştir, her sektörün incelikleri farklı. Avm lerin tavan yaptığı bu dönemde ben açıkçası perakende satış yapan dükkan açmayı çok doğru bulmuyorum. Hem rekabet koşulları hem vergi yükü çok ağır. Ticarette bilgi çok önemli, yatırım yapacağınız işin toptancılığına yönelebilirseniz hem dükkan masrafı hem de personel gideri daha minimal olur, hem risk daha az olur. Perakendecilik kolay bir iş değil.

Moralinizi bozacağım sanırım ama düşüncelerimi belirtmek istedim, 18 yıllık çalışma hayatımın sonunda izlenimlerim bunlar,çok iyi düşünmek lazım çünkü orta halli insanlar için tutmayacak bir ticari girişim insanı mali olarak 10 yıl geri atabilir. Hakkınızda hayırlısını versin Rabbim

iyi yemek yapabiliyorsanız ben ev yemekleri yapılan bir yer açın derim.:32:

günümüzde kadınlar da çalıştığı için yemek sorun hale geliyor.:31:

sürekli fast food da yenmez.:39:

hem de yemekleri kendiniz yaparsınız çok masraflı da olmaz. az risk almış olursunuz.:34:

tutarsa genişletirsiniz.:6:

herkes gıda diyor ama hiç bulaşmayın bence şartları çok ağır olan bir iş. ama mesela daha mütevazı avmlerin ulaşmadığı bir semtte giyim işi yapanbilirsiniz. özellikle kadınlara yönelik bir işyeri iyi iş yapabilir.

teyzemler yazın ev yemeklerı yapan mınıcık bı lokanta açtı aldı başını yürüdü valla :1:
Müşterı önemlı, mesela onların dükkanın karşısında kız öğrencı yurdu var, emnıyet var, gsm şubelerı var vs.
Fıyatlarda uygun, tadıda mükemmel, ış tuttu
Ama zorlukları yok mu dersen? var tabıkı, aılecek ışletıyorlar ve her an her sanıye dükkandalar anca yetışıyorlar sıparışlere
tatıl, gırış-çıkış saatı bellı değıl. Ayrıca çok sıkı denetımler oluyor kı bu önemlı aslında.

Başka bı sektör dersen, takı-kozmetık derım.
Bol şans
:7:

iyi yemek yapabiliyorsanız ben ev yemekleri yapılan bir yer açın derim.:32:

günümüzde kadınlar da çalıştığı için yemek sorun hale geliyor.:31:

sürekli fast food da yenmez.:39:

hem de yemekleri kendiniz yaparsınız çok masraflı da olmaz. az risk almış olursunuz.:34:

tutarsa genişletirsiniz.:6:

restoran çok zor iş derim

ben geçen yıl kpss ders notları ve soru bankası gibi bişey çektirmeye gittim fotokopiciye inanırmısınız 1 saat sonra sıra geldi bana anne ve oğlu çalışıyorlar küçücük bi dükkanda 2 fotokopi makinası 1 bilgisayar dershanenin yakınına açmışlar süperdi valla işleri

Back
X