Hangi torun daha cok sevilir ?

Bırakın anneniz oğlunun çocuğunu daha çok sevsin...
Bunu söyleyebilen bir annenin duyguları değişmeyeceğine göre, bunları düşünerek kendinizi üzmeyin..Siz kendi çocuklarınızı ve torunlarınızı koşulsuz ve ayrımsız sevin...

abimin bebeği oldu.anneme arkadaşları hep oğlunun çocuğu olursa onu daha çok seversin derlermiş.annemde dioki hiç alakası yokmuş ben kızım için ölürüm dio(benim kızımdan bahsedio). bu durum kişiye göre değişir sanırım.

bence kaynana kayınbaba hangi gelinini yada damadını seviyorsa onun çocuğunu daha çok sever bunu bil yanii
ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum çocuğumuda ne araıyorlar ne soruyorlar o nedenle kaynımı 5 senedir bekletiyorlardı evlendirmek için biz görüşmeyeye başladığımızın ayına gidip kız arayışlarına girdiler ve nişanladılar yazada düğün hemende torun istemişler doğal olarak beni sevmedikleri için torunlarınıda sevmiyorlar
ayrıca benim annem hep tesini söyler kızım çocuğunu daha çok severim daha çok seviyorumda der yanii senin annen bir garipmiş bence gelinine yağ yakmış

benim parcamın bir parcası gozuyle bakar insan buna ya zaten bu soy devam etme olayınıda hic anlamam arada bir kan bagı varsa kızımda da var oda bnm soyumu devam ettirecek valla ne sacma seyler bunlar ayrım olurmu hic ya

Belirtigim gibi anlam veremiyorum bende bu ayrimcilik ne diye. Ama yorumlardan gördügüm kadariyla oluyor ailelerde böyle durumlar. Ilk torun olsun, erkek-kiz ayrimi olsun.. Hakkimizda hayirlisini versin allah.

İnsanlar çok cahil.
Ne demek kızımın çoğunu daha çok severim yada oğlumun çocuğunu daha çok severim vs...
Bu nedir yani...
İkiside senin çocuğun ikisinide sen doğurdun...
İkiside senin kanın canın...
Ve doğal olarak onların çocuklarınıda ayırt etme gibi bi durumu olamaz bana göre...
Ama diyorum ya cahillik...
Ben bizim ailede hiç böyle bir şey görmedim...Rahmetli anneannem derdi hep torun baldan tatlıdır diye hiçbirimizi birbirimizden ayırmadı kocaman sevgisi hepimize aynıydı...

benim annemde bariz ayrım yapıyor. erkek kardeşimin çocuğuna "bizimki" diyor mesela. doğumda yanıma gelecek "4-5 gün kalır giderim,kızımı (torundan bahsediyor) özlerim ben" dedi mesela. benimkiler el oluyor yani torun değil. ablamın çocuğu içinde geçerli çok yakın oturmalarına rağmen neredeyse 2 haftada bir belki görmeye gidiyorlar. evlat ayrımcılığı yapıyor çünki herşeyi oğlu olmuş annemin kızlar önemli değil ona göre. üzülüyorum ama takmıyorum. babasıda böyleydi ve şimdi bizleri her gördüğünde ağlıyor. annem kendine yazık ediyor ama farkında değil.babam desen aylarca konuşmasak aklına gelmez sesimizi duymak.
kayınpederimde bizi kayırıyor mesela oğlumla birbirlerine hayranlar. kayınvalidemse kızlarının çocuklarını daha ayrı tutuyor.
velhasıl kelam herkes birilerini ayırıyor. ama sorsan hepsi bir evlat ayrımı olmaz diyorlar.

cnmm takıldığın konuya bak ya
takma cnm bunları keyfini bunlarla harcama.....

bak bnm bir yengem var... o da oğlunun çocukları için aynı şeyi söylüyor ama kızlarının çocuklarınıda ayrı sever... annem niye öyle dedin dediydi birkere o da... kızın çocuğuna pek karışamam anne eşim der ama oğlumun çocuğuna karışsam bak böyle yapalım desem o problem olmaz ama kızda aynısı olmuyor... kız çünkü başkasının soyadıyla doğuruyor yoksa çocukları ayırmam derkiiiii şahitizdir de kızlarının çocuklarınıda oğlunun çocuklarınıda ayırmaz hepsini ayrı sever... ama kızlarının çocuklarına karışmaz huzuru bozulmasın diye buyüzden dir bence böyle düşüncesizce konuşması... annene söylersen anne böyle dedin üzüldüm die o da böyle açıklar bence

bozma moralini

bencede takma , benim çocuklar ne anneanne nede bavbaanne bilmiyolar çunku hayatta deiller ..
dede de bilmiyolar uzakda lar yeni karilariyla ugra$iyolar
Allah saglik versin buyuklerinize , kimi severse sevsinler ...

Benim henüz çocugum yok.
Ama Annem ve babam en çok abimin çocuklarını severler.
Ablamların çocuklarını sevmezler.
Hepsi bir arada yaramazlık yapsa ablamın çocuklarına kızarlar.
Çok sinir bozucu bir durum.
Ayrıca annem ve babam oğullarını daha çok severler.
Benide severler ama çocugum yok olmuyor olsa belki onu daha çok severler görmem lazım.

O nasıl bir ayrımcılıktır ya.
Biri can da, diğeri patlıcan mıdır?
Annem, babam, ablamın ve abimin çocuklarını eşit derecede ilgi gösterirler. Birine başka, diğerine başka muamele ile yaklaşmazlar.
Doğrusu da bu değil mi ki zaten?

Böyle bir ayrım yapan yoktur diyemeyeceğim illaki vardır ama ben ne ailemden nede akrabalarımdan görmedim.

Ben çalışıyorum ve kızıma annem baktı ki okula gitmesine rağmen hala servise annem bindirip akşamları da annem alır (benim saatlerim uymuyor).

Annem hep der evlattan tatlı oluyor torun, çocuklarımla torunumla ilgilendiğim kadar ilgilenemedim, çünkü o zamanlar çalışıyordum der.

Birde erkek kardeşim var 2 seneye kadar Allah nasip ederse evlenir, hatta kardeşimin daha olmayan çocuğu içinde benim pilim artık bitti bu dönemde zaten annannelere baktırmak moda, senin kızına ben baktım onada annannesi bakar, bende sadece severim der.

Öyle ayrım olur mu? O oğlu ise sende kızısın.

böyle boş boş anlamsız üstelik de kırıcı konuşan insanlara sinir oluyorum benim annem böyle bi laf dese küserim, annemde evlat ayırmadığı gibi torun da ayırmaz öyle bi aile değiliz, etrafımdada hiç duymadım

Bence ilk torun daha çok sevilir. Hangi çocuktan olursa olsun.

Her zaman ilk göz ağrısı derler ya... O yüzden napın edin ilk siz doğurun

Amnem ablamin cocuklarinida benimkinide cok sever ayrim yaptigini dusunmiyorum.
Ama ablamin oglu ayni rahmetli babama benziyor ailecek biz ona duskunuz.
Onu oyle sevdikleri icin kiskanmak soyle dursun bize babami hatirlattigi icin bi nebze acilarimiz diniyor.yakin kaybettik daha
Esimin babasida nedense benimkini cok sever oyunlar oynar belkide en kucuk torunu oldugu icin bilmiyorum eltiminde gorumcelerimde bizimkine boyle davranmadi derler.
Ya ne olursa olsun buyukler gozle gorulur sekilde ayrim yapmamalidirlar.

hangi çocuklarını daha çok seviyolarsa onun çocuğunu daha çok severler bence. benim kardeşimi daha çok severler, onun çocuğu yok ama olsa onu eminim daha cok severler. amaan napıyım, kendi annesine kızıp aynısını bana yapıyolar, ama farkında bile diiller. canları sağolsun. ben evlatlarıyım, beni doğurup besleyip büyüttüler mi, evet. ve çocuk bakma zor iş mi evet. o zaman ben de onları seviyorum, onlar en çok kimi severse sevsin. bana onlardan yakın bi tek çocuklarım var, aynı candanız daha ötesi de yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…