Hangi tür korunma ?

ciko07

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
5.901
817
373
Iyi geceleer :)
Benim bi derdim var
Gecen sene ekim ayinda doğum yaptim erken doğum küvez skntısı falan derken zorlu bi süreçti daha sonrasinda 40 imdan sonra ne tür korunacagimi düsünürken 2 ayda 2.ye hamile kalmisim haberim yok.
Migde bulantilarina uyanip test yaptigimda şok yasamistim.
Şuanda 33 haftalik 2.ye hamileyim rabbim nasip etti bu seferde erken doğum riskim yüksek ama ben hala neyle korunacagimi bilmiyorum.
Doktora sordum sezeryanda 3 aydan sonra spiral olmuyormus. Ama ben 6 ay öneriyorum dedi.
Hapa gelince biraz unutkan biriyim bu aralar hap icmeyi cok unutuyorum daha kalici bi cözüm daha güvenilir bisey ariyorum 3. Hamileligi ne ruhen ne vücut olarak kaldirmam zor bi hamilelik geciriyorum.
Igneyi duydum ama kullanana güvenilirlik acisindan pek emin olamadim önerileriniz varmi?
Simdiden dusnsem iyi olacak sanirim .

3 aylik igne guvenilir ama yan etkileri varmis. sorun olmaz diyorsan bi arastir bence.
kolun icine cubuk takilarak da bir yontem var yine guvenilir.

3 aylik igne guvenilir ama yan etkileri varmis. sorun olmaz diyorsan bi arastir bence.
kolun icine cubuk takilarak da bir yontem var yine guvenilir.

İgneyi duydum ama nekdar güvenilir acaba kilo falan aldiriyormus zayiflayim derken :) kilo alicam yine ay hic kullanan yokmuki o cubuk neymis duymadim bide onu arastirim :)))

çektiğimden midir bilmiyorum hormonal yöntemlere çok karşıyım, ilaç iğne vs...
spiralden çok memnunum kendi adıma, bilsem bebekten önce taktırırdım
sizin durumunuzda doktor birkaç ay beklemek gerektiğini söylemiş
o zamana dek eşiniz korunabilir diye düşünüyorum.

Kendini toparlayana kadr esine birak bu isi

Valla canim pek güvenemiyorum eşime bu konuda hala şakami ciddimi anlamasam da
Nolcam 3.yü de doğurrusn bisi olmaz gbi espiriler yapiyor. :))
Kendi önlemimi kendim alsam iyi olucak

Valla canim dedigim gibi 6 ay sonra öneriyorum dedi doktor o süre zarfinda en azindan bi yöntem bulsam.
Kendim korunmak istyrm esime pek brakmak istemiyrumm

emziren annelerin kullandığı haptan başka çareniz kalmıyor o zaman
aylık ve üç aylık iğneler her ay bir tane bir tane içtiğiniz haplardaki hormonu birden yüklüyor vücuda, emzirecekseniz sakıncalı...
telefonunuza alarm kurun her gün yatmadan önce için bir tane

Bu deri alti implanti varmis ona baktm smdi degisik bi yöntemmis bide onu doktora sorayim 3 yil etkiliymis.

Emzirenler için kullanılan haplardan içeceksiniz. En kesin çözüm. Hatırlatma alarmı yaparsanız unutmazsınız.

Internetten arastirdigm kadari ile emzirenler kullanabliyormus ama evet yinede bi danismak lazim.

evet ben de merak edip baktım şimdi öyle yazıyor ama sormakta fayda var :) evlenmeden önce aile hekimine doğum kontrol hapları kilo yapıyor mu diye sorduğumda İlber Ortaylı edasıyla şimdiki hapların östrojen içermediğini o durumların geçmişte kaldığını söylemişti. 6 ayda 6 kilo alıp yanına gidince de beni "jinekoloğa gitsene sen" diye başından savmıştı

Haklisin canim kullannlardan cok duyuyorum kilo aldirdigini benim ablamda kullanmisti baya kilo yapmisti onda da .
Sonucta hormon iceriyor ben az cok ilaclardan bliyorum 45 li kilolardan serumlar sayesinde 70leri görmüstüm.
Almasi kolay ama vermesi zor insallah güvenlir bi yöntem bulablirm

aslında biraz bünye meselesi, hiç etkilenmeyen hatta kilo veren örnekler de var, inşallah içine sinen ve güvenilir bir yöntem bulursun, aslında erkekler de bir süre fedakarlık etse ne olur sanki sonuçta lohusalık, iki çocukla uğraşmak... cinsel yaşamın eski düzenine oturması zaman alacak, spirale kadar geçmesi gereken sürede de eşin sorumluluğu alsa o kadar hormonla uğraşmasan belki daha iyi olur.
çok müdahil oldum kusura bakma, en iyi yöntemi sen belirleyeceksin

İyi yönden bakın, bebişleriniz beraber büyüyecek kıskançlık minimum olacak. Bir avazda kurtulmak gibi peş peşe :)

3 aylık iğneler bence en temizi veya aylık iğneler, ama emzirmeyi bırakana kadar sakıncalıysa emzirenlerin kullandığı hap tek çare. Sanırım eşiniz prezervatif kullanmayı istemiyor. Arkadaşın dediği gibi telefonunuza alarm kurun. Çünkü yine gebe kalırsanız bu kadar üst üste hamile kalmak hem size hem bebeğe çok riskli.

Onca sıkıntı çektiğini görmüş adam, ne oldum demeden ikinciye hamile kalmışsın, sorumluluk bir tek sendeymiş gibi hamile halinle kara kara sen düşünüyorsun nasıl korunucam diye, eşime güvenmiyorum ne demek, kondom kullanırken taktığını gözünle göreceksin paketten açacak falan, deleceğini mi düşünüyorsun ya da taktım diyip takmayacak mı, sen istemeden seni hamile mi bırakacak, insan eşine güvenmeden nasıl yaşar evliliği yaa, ne kullanırsan kullan yan etkisi var, hap iğne vs, spiral sık kontrol ister bide regli uzatıyomuş sanırım, yan etkisiz ve hijyenik korunma yöntemi kondomdur, tüm yöntemler gibi %99 korunma sağlar, kullanım talimatına uyulduğu takdirde tabi

Bende blmiyorum cnm bakalm arastrim en iyisi smdi bide doktra sormadan blemycem ama en iyi önlemi kendim almam:)
Esime kalirsak her sene dogururum ben :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…