Değildi aslında. Ama kardeşim hep başına buyruk yaşadı. Hiç bi zamn kimseye hesap vermedi. Hepimizden farklıydı ama onu öyle yetiştiren de yine ailemdi. O yüzden bu öfkem zaten.evlenmeden önce kardeşlik ilişkileriniz yine böyle kopuk muydu?
Onu da o gün orda olan Kardeşimden duydum. Sonra annem e sordum.inkar etmedi.kardeşime sebebini sordum sen bana karşı çıktın o yüzden falan dedi.Kardeşinin ablam gelmese de olur dediğini kimden duydun? Keşke o zaman yanına gidip hayırdır niye böyle dedin filan deseydin de bi öğrenseydin sebebini. Kardeşler birbirinden bu kadar uzak durmamalı, kardeşlik yakınlıksa sen de duyduğunda hareket etmeyip bizzat kendisine sorsaydın, bu uzaklık karşılıklı gibi geldi bana
Sanırım öyle oluyor. HaklısınızAnnenizi de anlamaya çalışın lütfen. Büyük ihtimalle kardeşinizin karşısında dursa belki evden kaçıp kıyacak o nikâhı. Ya da nikah bile kıymayacak daha da zor duruma düşecek. Sonucunda siz de zorda kalacaksınız.
Sizin durumunuza gelince ne yazık ki ailede bazı evlatlar her işinde yalnız kalıyor. Evlenirken, ev yerleştirirken, taşınırken, çocuk büyütürken ve sonraki tüm sıkıntılarda... Ama inanıyorum ki bu evlatlar diğerlerine göre kıyaslanamayacak kadar çok güçlü, tecrübeli ve akıllı oluyor. Diğer kardeşleriniz küçük problemlerde yıkılabilir ama siz yıkılmazsınız. Ve bence en güzeli bu. Ne kimseye minnetiniz olur ne de çekinceniz .
Orası öyle tabi. Benim gibi olmasını beklwyememm ama sonuçta aynı anne babadan çıktık. Beni çok daha kapalı çok daha sıkı büyütüp onu bu kadar serbest yetiştirmelerinden kaynaklandı onun böyle olması.bence biraz fazla yargılıyorsunuz kardeşinizi.
Herkes sizin gibi olmak zorunda degil.
Kimisi daha deli dolu Yaşar,
Kimisi daha kontrollü.
Kimisi daha umursamaz Yaşar, kimisi daha gelenekçi.
Kişi ne seçerse kendi seçer, ne yaparsa da kendine yapar.
Eğer siz hayatınızdan memnunsanız, tercihiniz doğrultusunda yaşamaya devam edin.
Kardeşiniz kendi tercihlerini yapar. Sonuçlarına da kendi katlanır.
Siz abla olarak yanında olmamayı seçmişsiniz.
E bu da sizin kararınız...
Bana bunları söyleyen de diğer kardeşim ama onu suçlamadım hiç. Sonuçta orda benim hakkımda konuşulmuş olumsuz olarak. Bunu benim bilmeye hakkım vardı diye düşünüyorum .Size gelmese de olur dedi diye laf taşıyan kim? Bence o kişi hikayede kilit noktada. Kardeşinizi arayıp neden diye sordunuz mu? Ayrıca karşınızdaki kişiler nişan atar, evlenir boşanır vs. Sizin tepkinizi yersiz buldum. Hangimiz hata yapmıyoruz ki? Biraz kendinizi geri çekin yorum yapma konusunda. Şu anda yapacağınız en iyi şey kardeşinizle konuşup tebrik etmek. Buzları eritmek için bir adım atın. Olumlu olursa düğüne gidersiniz. Bundan sonra ilişkilerinize dikkat edersiniz. Olumsuz olursa da yapacak bir şey yok. Öyle bir durumda adım attim olmadı der gitmezdim.
Orası öyle tabi. Benim gibi olmasını beklwyememm ama sonuçta aynı anne babadan çıktık. Beni çok daha kapalı çok daha sıkı büyütüp onu bu kadar serbest yetiştirmelerinden kaynaklandı onun böyle olması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?