• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hangisini yapmalıyım

Son Edebiyat

Yolunda gitmeyen şey imtihanındır
Kayıtlı Üye
5 Mart 2015
658
444
53
36
Ben bir araç almak istiyorum 30 bin civarı bizim düğün altınlarımızda duruyor ben krediye bulaşmak istemiyorum bu altınları bozdurup arabayı bu parayla mı alsam kredi mi çeksem kredide faiz olduğu için faizle alınan mal pek hayır getirmiyor altınlarıda bozdurmaya cesaret edemiyorum hangisi sizce

Ben bir araç almak istiyorum 30 bin civarı bizim düğün altınlarımızda duruyor ben krediye bulaşmak istemiyorum bu altınları bozdurup arabayı bu parayla mı alsam kredi mi çeksem kredide faiz olduğu için faizle alınan mal pek hayır getirmiyor altınlarıda bozdurmaya cesaret edemiyorum hangisi sizce
Borc ödenir ama altın yerine gelmez.

Hayır faiz bana sacma geliyor. Arabalarım hep kredi ileydi bi sıkıntı olmadı

Altınlar yükselince onlarla alın bence. Biz öyle yapmıştık,altını saklayacağımıza üzerine biniyoruz :) Ev,araba ve altın bana göre yatırımlıktır. Satsak yine aldığımız fiyata satacağız.

öncelikle şunu belirteyim arkada param varsa bankaya bulaşmam.
şu anki haliyle 30bin kredi çekseniz ödemeniz 40binden aşağı olmaz sanırım (hesaplamaaraçlarına bir göz atın)
gerideki altın güvencedir evet ancak sıkıntıya düşerseniz yine kredi alma şansınız var.
mümkün olduğu kadar bankadan uzak durmak lazım.

bu arada, yatırım diye düşünüyorsanız araba yatırım değildir ekstra masraftır. benzini, kaskosu, sigortası, vergisi, yazlık bakımı, kışlık bakımı vs vs.

ASlında hazırda paran varken kredi çekmek saçma olur ama bozulan da tekrar yerine konmuyor. Ya da sen kredi öderken bir şekilde öder geçersin sıkarsın kendini, kredin olmayınca gevşersin. Para biriktiremiyorum diyorsan kredi çek bence.
Ben olsam öyle yapardım.

altını ha koluna takmışsın ha bozdurup araba alıp içine oturmuşsun . bence bozdur araba al . o daha mantıklı en azından ayağını yerden keser kolaylık sağlar. Elin düzelince yine gidip altınını alırsın istediğin gibi.

ben olsam 20000 civarı altın bozdurup 10000 kredi cekerdim. hastalıgı var sağlıgı var biraz kenarda altınız dursun. hem vadeyı kısa tutup erkenden ödersiniz o parayıda.

Mal hayır getirmiyor diye düşünme de hayat görüşün nasılsa ona göre hareket et .
Mesela benim o konuda hassasiyetim var kredi çekmem ama sen farklı düşünebilirsin.

Ayrıca kredide faiz ile fazla para ödenmiyor mu , niye paran varken kredi çekip bir mala değerinden fazla para veresin? Bunun mantığını biri bana açıklasın ciddiyim merak ediyorum .

Kuranda faiz ile alakali tahmini 7 ayet geçiyor
2:275
- Riba (faiz) yiyen kimseler, şeytan çarpan kimse nasıl kalkarsa ancak öyle kalkarlar. Bu ceza onlara, "alışveriş de faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Oysa Allah, alışverişi helal, faizi de haram kılmıştır. Bundan böyle her kim, Rabbinden kendisine gelen bir öğüt üzerine faizciliğe son verirse, geçmişte olanlar kendisine ve hakkındaki hüküm de Allah'a kalmıştır. Her kim de yeniden faize dönerse işte onlar cehennem ehlidirler ve orada süresiz kalacaklardır.
blank.gif

2:276 - Allah faizi mahveder, oysa sadakaları bereketlendirir. Allah günahta ve inkârda direnen hiç kimseyi sevmez.
blank.gif

2:278 - Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve artık faizin peşini bırakın, eğer gerçekten müminler iseniz.
blank.gif

2:279 - Eğer böyle yapmazsanız, o zaman Allah ve Resulü tarafından size savaş açılmış olduğunu bilin. Eğer tevbe ederseniz, sermayeleriniz sizindir. Haksızlık etmezsiniz, haksızlığa da uğramazsınız.
blank.gif

3:130 - Ey iman edenler! Kat kat artırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'tan sakının ki kurtuluşa eresiniz.
blank.gif

4:161 - Yahudilerin zulmetmeleri ve birçok kimseleri Allah yolundan alıkoymaları, yasaklandıkları halde faiz almaları ve insanların mallarını haksız yere yemeleri sebebiyle daha önce kendilerine helâl kılınan temiz şeyleri haram kıldık. Onlardan kâfir olanlara can yakıcı bir azap hazırladık.
blank.gif

30:39 - İnsanların malları içinde artsın diye verdiğiniz faiz, Allah yanında artmaz. Allah'ın rızasını dileyerek verdiğiniz zekata gelince, işte onlar, malları kat kat artmış olanlardır.

Faizle alınan mal faizden gelir elde etmeyi kasteder. Siz ise bugünün şartlarında 10.000 alıp bunu 3 yılda öderken paranın normalde kazanacağı değerin bedelini ödüyorsunuz. Böyle batıl düşüncelerle islami usülleri yanlış yorumlayıp insanları yanıltmayın lütfen.
Kredi ödenir ama 3 yılda bozulan altını yerine koymak daha zordur şahsi kanaatim.

altınlarınız varken kredi çekmek bence de gereksiz.
ama başka paranız yoksa daha ucuz bir araba alıp, maaşınızdan biriktirerek şu an istediğiniz modele çıkabilirsiniz.
hem altınların tamamını bozdurmamış olursunuz, kıyıda para lazım olur :)

kredi istemiyorsan altınları bozdurman lazım mecbur bir acara ihtiyacınız var mı eğer ihtiyacınız varsa altınlarınızı bozdurup alın faiz kısmı değil de bir dünya faiz ödeyeceksiniz 2 yıl borcu bir yıl da faizi için neden çalışasınız sıkın dişinizi paranızı biriktirin ya da altınları bozdurun altın şu an çok yüksek ama kredi çok faizli altın daha kar getirir gibi. Ayrıca bu dönemde araç fiyatları da çok yüksek malum döviz tavan ötv tavan oldu . Bence altınları bozdurup nakit olarak bekletin fiyatlar dşünce de bir araç alırsınız

Back
X