hanım kızlarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımız

Özetle; ağzı olan konuşuyor be canım..

keşke kızlığı/kadınlığı böyle bacak arası üstünden değil de akıl ve karakter çerçevesinde incelesek.

ben; kendine özel birşeyi yaşamasından çok çevresine verebileceği zararları düşünür, gelecek nereye gidiyor diye sorardım.

okullarda bir ton kavga, adam öldürme, aileler de kavgalar, cinayetler sokaklara taşmış;

acaba hepsi bacak arasındaki ''kocasına devredeceği emaneti'' kaybeden ex-hanım kızlar mı?

gelecek sadece bir cinsel emaneti taşıyan küçüklerde değil, onlara miras bırakanların da sorumluluğunda.

kendimizde de aramalıyız bazı cevapları.

yorumları okudukça dehşete düştüm iyi ki ailem beni elin adamına elime erkek eli değmeden sağlam zarlı olarak göndermek için yetiştirmiyor çok şükür

Son düzenleme:
Yaa haklısın bir yerde ama burada da kızlara tek günah keçisi onlarmış gibi konuşmamak lazım....

Doğru söylüyorsun, tabiki bir ilişki yaşanıyorsa bunun sorumlulugunu
hem erkek hem kız taşıması lazım.
Malesef çoğunlukla erkekler sorumluluktan kaçıp gününü gün ederken, kızlarımız
aile korkusundan ne yapacaklarını bilemiyorlar.
Ve sonuçta yine bunlar Ailenin yalnış yetiştirmesinden kaynaklanıyor.
Oğullarımızı pohpohlarken, kızlarımızı sindirmeye calışıyoruz.

Allah beni böyle bir Anne olmaktan korusun.

ben böyle ınsanlarla aynı ülkede yaşamak ıstemıyorum ışte
adamlar ınsanları geçtı, hayvanlara bıle tecavüz edıyor, canlı olması gerekmez, tatmın etsın yeter
savunmasıda çok güzel, hayvan ıkı kıvırıp popoyu sallamıştır, bı göz kırpmış ee bırde memelerı gösterınce oldu bu ış
beyfendı tahrık olmuş

size ne milletin bacakarasından ayol,yapacak daha önemli işleriniz yok mu?
düğün iki kişiye,derdi deli komşuya...

tek diyeceğim şey,
Rabbim kimsenin canını kınadığı şeyi yapmadan almasın...
hakediyorlar çünkü...
insanların yaşadıkları travmaları,onları o yöne iten şeyleri görmezden gelip sadece "namussuz,rezil,tüüü" diye aşağılıyorlar ya...
en basitinden bugünkü kızcağızın meselesi;kız diyoki babamın eniştesi bana tecavüze yeltendi iki kere ve tacize devam etti ben ilkokul 2 deyken diyo...sonra da erkek arkadaşıyla yaşadıklarından pişman olduğunu anlatıyor...ama burda kadınların hepsi yüzde yüz saf temiz akkaşık ya,hemen yargılıyorlar,nasıl yaparsın tüüüü diye...
o kızın daha çocukken vücut sınırları ihlal edilmiş,o çocuğun sınır kavramı yok artık,vücudunun kendisine ait olduğu hissi yok,kimsenin kendi izin vermeden vücuduna dokunmaması diye bir kavram yok o çocukta,ihlal edilmiş çünkü.bedenini kirli hissediyor,her kendisine bağıranla,biraz ısrar edenle birlikte olabileceğini düşünüyor,çünkü korkuyor,travma zaten bu!travma dediğimiz şey bu.

ama yok anlamazlar dinlemezler ben ne kadar anlatsam da,o yüzden Allah kendilerine bu suçu işletsin ki,kendi dertleri olsun ki kimsenin derdiyle ilgili böyle ukalalık yapmasınlar.umrumda değil eleştirin beddua ediyosun diyin umurumda değil,Allah herkesin kınadığını başına versin,çünkü tek empati yapabilecekleri yol bu.
onun bunun kızının,karısının namusu hakkında ileri geri atıp tutacaklarına kalplerindeki ziftleri temizlesinler önce.katran gibi her yanından çirkinlik damlıyor çünkü.

eğer güzel bir üslup olsaydı karşıda akıl verici bir ablalık yapıcı üslup olsaydı amenna,ama sadece eleştiren yargılayan sadece "hepsi namussuz,hepsi şöyle,benim kocam saçımın telini evlenince gördü,ben aceyle yıkandım,herkeş kirli,herkeş kötü kadın olmuş" gibi yorumlar olunca ben de böyle derim...

bunun aslında ne aileyle , ne eğitimle alakası var bence . Tamamen kişinin kendisine kalmış kendi seçimlerine kalmış bir şey. Zira ailesi kızıyla arkadaş gibi son derece modern ,ana baba da üniversite mezunu eğitimli kızlarına haber vermek koşuluyla her yere gönderen bir ailenin kızı olan arkadaşım da herşeyi yapıyordu,ailesi çarşaflı aşırı baskıcı kendisi de çarşafta olan bir kız da cinsel birliktelik yaşıyordu hatta dikim ameliyatına bile gitmiştir. Yani her iki şartta da durum değişmedi kızlar yine her koşulda kendilerine göre hareket edip bir şekilde yaşadılar,bence eğitimle vs. olcak bir iş değil tamamen kişisel tercih meselesi .Bazı arkadaşlarında belirttiği gibi fizyolojik mesele acıkınca yapacak bir şey yok ...

Töbe töbe ya

Eğitim derken aman yapma diyelim demiyoruz.
Yapacaklar, yapmalılar.
Korunmayı,hastalıkları bilsinler.
Eğitim budur.

Memeye gerek yok ki.
Damacanın memesi mi vardı?
Saygısızlık, dişi sinek bile benimdir mantığı.
İstersem kullanırım yüzsüzlüğü.

Yok canım güzel bir üslupla yazmazlar, illa taşlıcaklar ya ona göre bir üslup belirlemek gerekiyor tabi..

Köpeğe hayvan diyorsak bu adamın sıfatı ne ola ki?

Yaa kızlar, bırakın yaaa.. Konu sahibesi gitti yattı 4.uykusunda biz hala konuda tartışıyoruz.. Ne desek fayda etcek mi? Etmicek.. Çenemizi hiç boşuna yormayalım...

Memeye gerek yok ki.
Damacanın memesi mi vardı?
Saygısızlık, dişi sinek bile benimdir mantığı.
İstersem kullanırım yüzsüzlüğü.

evet bırde o olay vardı değıl mı, memesız savunmasız bı damacana, oda mı tahrık ettı acaba
valla bızım evdede duruyor ben hıç tahrık olmuyorum

öyle bı toplum kı yaşadığımız
geçen nüfus müdürlüğünde ışım vardı
bı bayan gelmış baktım kavga var
anladığım kadar kadın boşanmış yenı kımlık çıkarıyor
ordan olayı duyan yaşlı amcanın yorumu :
artık bekar yazdırıyorlar, e söylemezse bız nerden anlıcaz bakıre olup olmadığını ( tabı bakıre demıyor, anlayın!)
Ve yanında okadar genç ınsan var kı hepsı evet haklısın, doğru vs dıye saçmalıyordu

O dediğin kızcağıza çok üzüldüm ben ya.
Çocuk yaşta neler yaşatmışlar.
Allah böyle pislikleri uzak tutsun bizden, evlatlarımızdan.
Böyle yaratıkları canlı yayında meydanda sallandırmak lazım.
Yapacak olan varsa belki korkarda yapmaz.

Yok canım güzel bir üslupla yazmazlar, illa taşlıcaklar ya ona göre bir üslup belirlemek gerekiyor tabi..

o zaman ben de havale edeceğim yere ederimAllah'a yani...bazen ne diyorum biliyo musun birileri ağızlarını açıp namus din iman aynı kefeye koyunca,ya da her ahlak geçen yerde böyle uzun uzun fetvalar verince,galiba aynı yaratan'a inanmıyoruz.çünkü eğer dayanakları din imansa kuran'da tövbe kelimesi kadar sık geçen bir kelime bilmiyorum ben...yani Allah bile affediyor ama "iffetsiz iffetliler" affedemiyor.anlamıyorum bu işi ben...

Ben yitirdim ben ararım yar benimdir kime ne
Gah giderim öz bağıma gül dererim kime ne

Gah giderim medreseye ders okurum Hak için
Gah giderim meyhaneye dem çekerim kime ne

Kelp rakip haram diyormuş şarabın katresine
Saki doldur ben içerim günah benim kime ne

Ben melamet hirkasını kendim giydim eğnime
Ar ü namus şişesini taşa çaldım kime ne

Son düzenleme:

Ne kadar kötü yahu ...
Ne biçim bir konudur bu ?
Konu kapatıldı, hala devam. Ayıp ya...
Bakın , kızlarımız, erkek arkadaşlarına yaranmak için, merak ettikleri için, aile baskısının oluşturduğu etkiler yüzünden vs vs...
Hangi nedenle olursa olsun bir şekilde öyle ve ya böyle ilişkiye giriyorlar ya da sürtünüp sonra pişman oluyorlar ve hamile oldukları korkusu ile buraya konu açıyorlar.
Ve ben bir çok yorum görüyorum ki aynen şöyle ; "yaparken düşünecektin, yapmasaydın, şimdi niye bizden akıl istiyorsun"
Ayıptır ama ilk öncelikle GÜNAHTIR ...
Düşene bir tekmede sen atıyorsun demektir.
Biz insanlar , düşene yardım edemeyecek kadar mı yenik düştük kibirlerine?
Kiminiz , bekaretini kaybetmeden evlendi diye ve ya ailesi okuldan 5 dakika geç kalsa hesap soran bir aile diye, kendisi gibi olmayan kişiyi ucuz diye etiketleyecek, aşağılayacak kadar mı kaybettiniz vicdanınızı ?
Ve bunu söyleyen kişi de 36 haftalık hamiledir ... Ben ne diyeyim ki, karnındaki bebenin yüzü suyu hürmetine sen küçümsemekten kendini geri alamıyorsan ben sana ne diyeyim.
Bekaretinizi , evlendiğiniz gece eşinizle ilişkiye girerek kaybetmiş olabilirsiniz.
Ama kızınızın evlendiği gece, kaybedeceğine garanti veremezsiniz ve ya oğlunuzun bakire biri ile evleneceğini bilemezsiniz.
Sözüm ona, şunu demek istiyorum... Allah , kimsenin canını, küçümsediğini başına vermeden almazmış . Almayacak .
Herkesin kendi hayatı, kendi yaşamı, kendi bekareti, kendi düşünceleri... Ama sorun "anı yaşamakta".
Tüm gençlerimiz sadece an'ı yaşıyor. Gelecek düşünceleri yok. Sonrası nolur ne eder?
Ben şunu söylemek istiyorum kızlarımıza; erkeklerin ilişki için klasik yalanları şunlardır: -ten uyumu çok önemli, şimdi yapalım, ya evlenince uyuşmazsa ?
- biz sevgiliyiz, yapmalıyız, ben sana aşkım canım cicim diyeceğim ama başka bir kızla bunu yaparak seni aldatmamı mı istiyorsun ?
- evleneceğiz, seni hiç bırakmayacağım.
- sadece temas etsinler, içine girmeyeceğim.(açık oldu biraz özür diliyorum)
Sakın ! Sakın ! bunlara inanmayın aklıma gelenler bunlar ...
Hele temas etsin söz bişey olmayacak cümlesine asla, bir anda temasdan ileri giderler, engel olamazsınız.
Başka diyecek bir şeyim yok.
Ama diyorsanız ki, karar verdim istiyorum seviyorum, sonrası birlikte olmasak da pişman olmayacağım, sonra da birini bulup rahat rahat evlenirim, diktirmeme bile gerek yok diyorsanız buyrun yapın.
Ama lütfen sonrası pişmanlık olacaksa kanmayın bu yalanlara...
Ben ilişkiye girmeyin, giren şöyledir böyledir asla demem.
Yarın bir gün evlenmeden de böyle bir şeyi yaşayabilirim , kkızım da yaşabilir.... Ama aklı selim verilmiş bir karar sonucu olur bu ALLAHIN izniyle.
Sevginin ve güvenin sonucu olur.

Son düzenleme:
Yahu ben konuyu ve yorumları gördüm şok oldum. Açıkçası anlamıyorum, ne isteniyor insanların tercihlerinden, yaşam tarzlarından? Bu konu erkek arkadaşının oyununa gelip istemediği bir şeyi adama çok aşık olduğu için yapmak zorunda hissettiği için yapan, sonra da pişman olan kişilerle ilgili olsaydı ve üslup böylesine itici olmasaydı katılırdım, destek verirdim. Fakat insanların aklı başında tercihleriyle yaptığı şeylerden SİZE NE? Kime kaldı birilerini namuslu, birilerini namussuz diye yargılamak? Sadece SİZE ait olan bir fikre göre bir dünya düzeni kurma arzusu da ne demek? Bırakın kim ne isterse yapsın, nasıl isterse öyle yaşasın, sizi neden ilgilendiriyor, neden dert oluyor? Yahu buraya gelip konu açacak kadar mı dertlendiniz birileri evlenmeden sevişiyor diye? İnanamıyorum. Ve beni esas rahatsız eden, birileri bu kişilerin hayat tarzları hakkında olumsuz yorum yapıp, aşağılasa, "zulüm zulüm" diye ortalığı yıkarlardı. O zulüm oluyor da, sizin hakaretleriniz ne oluyor? Meziyet sandığınız bir şeyle kendinizi mi tatmin ediyorsunuz, "Oley ben bakireydim, oley bakireyim diye kocamı hak ettim, kocam çok sevdi bakire olmamı, oley namusluyum!" diye? Bana kalırsa bu konu ve içindeki çoğu yorum bütünüyle kişilerin tercih hakkında, seçimlerine, hayat tarzlarına, kişisel görüşlerine hakaret. Bu hakaretlerin yerini tutmasa da, bunları yazarken kullandığım sert üsluptan da asla pişman değilim.

Hay ağzına sağlık kardeşim ya ne güzel ifade etmişsin..

Hay ağzına sağlık kardeşim ya ne güzel ifade etmişsin..

Biliyor musun ? Evet bakireyim. Ama elime erkek eli değmemiş biri değilim.
Saydığım yalanların hepsini yaşadım. Duydum tek birinden. İlk erkek arkadaşımdan.
Tecrübesizdim. Ne bileyim , cahillik , bir anlık gaflet ne dersen yani...
Ve diyemem ki elime erkek eli değmedi. Evet , erkek arkadaşımla yüzeysel bir şeyler yaşadım tabiki ... Yalan değil.
Ama ucuzluktan mı ? Hayır ...
Aksine, parayla satın alınamayacak kadar çok seviyor ,değer veriyor ve sakınıyordum ben.
Ve o bekareti kaybetmek bir anlık gaflettir. 1-2 dakikaya bakar.
Onu da yaşayabilirdim, ki ALLAHIM RABBİM benim gözlerimi son anda açtı, şükürler olsun.
Ve ben , öyle bir ders aldım ki... Bir daha , benim için ölüp biten biriyle de olsa asla güvenemem.
Bu dünyayı çok iyi anladım.
Sıfırladım kaderimi, ilerideki eşime söyleyeceğim hani yüzeysel de olsa, el değmemiş değilim diyeceğim derdim.
Ama herkes karşı çıktı, kime açtıysam fikrimi.
Eşimin birazcık olan bu şeyi sürekli yüzüme vuracağını, insanların acımasız olduklarını söylediler.
Doğru da, beni affetmesi gereken tek varlık ALLAH. Pişmanım, şimdiki aklım olsa, aşkımdan ölsem de sadece üstümü çıkarmakta olsa, dokunmakta olsa asla yapmazdım bunları , yapamazdım.
Bunları yaptığım için ucuz mu oldum ? Hayır. Namussuz mu oldum ? Hayır. Ben onu severken ve hala daha bir erkekle ancak bir kere tesadüfen gözgöze gelirim, sonra da hemen başımı yere eğerim .
Ben hep biliyordum ki, sevdiğim kişi hiç değmedi hiçbir şeye.
Cinsel ilişki yaşasaydım, ona da değmezdi. İnanın ortada kalacağım , sonra eşime nasıl açıklayacağım korkusu ile değil, yapmamamdaki sebep.
Kendi vicdanıma hesap veremezdim. Onun için kendimi durdurdum. Hani sonrasında, yollarımız ayrılsa bile, beni sevdiğinden emin olsaydım, iyi bir insan olduğunu bilseydim, ALLAHINA bağlı olduğunu bilseydim yapardım. En azından, sevdik ! Derdim.
Ama cinsel ilişkiye girmenin sebepleri arasında "sevdim" yoktur. "sevdik" vardır.
Lütfen kimse, sevgisinden emin olmadığı biri ile ilişki yaşamasın. Çünkü onun adına "boş yere" diyorlar.
Bu pişmanlığımı da ilk defa burada söylüyorum. Utanmıyorum kimseden. ALLAHım affetti beni biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…