- 19 Ağustos 2008
- 810
- 628
- 648
- 46
- Konu Sahibi gulshenidil
-
canım yalnız meyve değil, sebze çorbası ile muhallebiye de aynı tepkiyi verdi ne yapacağımı şaşırdım. yalnız mama yemek istiyor. acaba muhallebiyi sulu yapıp biberonle mı versem diye düşündüm ama kaşığa alışması lazım.canım çok zorlama bi kaç gün sonra tekrar verirsin,benimki meyve sularına hiç hayır demedi ama henüz pütürlü yiyemiyor tıkanacak gibi oluyor meyve suyunu biberonla veriyorum severek içiyor..kaşık mamalarını ve muhallebi yiyor kaşıkla ama meyveler çok ptürlü geliyor
adım seher kuzumun adıda kayra berk... sütüm az olduğu için bebeğim süt+mama ile besleniyor. 10-15 gündür meyveleri tadlarını alsın diye azar azar yalatıyordum. 5 gün önce meyve püresi (elma,şeftali,armut) , sebze çorbası (patates, kabak, 1kaşık pirinç), ve muhallebi ile başlayabilirsiniz dedi doktorumuz. ilk gün şeftali verdim cam rendeden geçirerek, sevmedideğişik geldiği içindir diye düşündüm. en tatlılarından seçerek 2. günde verdim. 2-3 kaşıktan sonra öğürme hareketleri yapınca bıraktım. muhallebiyi hiç sevmedi direkt geri tükürüyor. sebze çorbasındansa oyunlar oynatıp dikkatini dağıtarak 5-6 kaşık ancak yedirebildim. siz nasıl yediriyorsunuz? ne kadar yiyor bebişleriniz?
slm kızlarrr ben bebeğime aptamil ar yediriyorum ek gıda olarak aptamilin deyilde beblac'ın ek mamalarından yedirsem olurmu acaba 2 farklı marka olması bişey değiştirirmi yoksa ek gıdayıda aptamildenmi yedirmem gerekiyor
kızlar bebeğim şuanda 4 ay 8 güngünlük bir öğün aptamil ar bir öğün cici bebe büskivüsü yediriyorum ikisi ağır gelirmi acaba cici bebe vermeye dün başladım çünkü artık sadece mamayla doymuyor
bir hafta oldu düzen yapalı ondan önce tattırıyordum sadece...muzu ilk kez dün verdim bakalım tepki edecekmi bilmiyorum...karnıbahar acaip gaz yapıcı bir sebze canım..istersen verme daha,bir de mevsim sebzelerini ver yalnız karnıbaharı nasıl olsa koca bir kış yiyecek...en iyisi patates havuç kabak ve fasülye hatta önce iki iki haşlayın verin diyorlar.:mesela ben yarın yarım kabak ve yarım patatesi azcık pirinç ile haşlayıp çok az zeytinyağı koyup vercem haftayada havucu ve fasülyeyi eklerim
canım çok zorlama bi kaç gün sonra tekrar verirsin,benimki meyve sularına hiç hayır demedi ama henüz pütürlü yiyemiyor tıkanacak gibi oluyor meyve suyunu biberonla veriyorum severek içiyor..kaşık mamalarını ve muhallebi yiyor kaşıkla ama meyveler çok ptürlü geliyor
canım cicibebenin içinde şeker olduğu için daha geç başlamalısın. zaten un için de aynı şeyler geçerli. doktoruna da danış istersen... önce meyve suları, muhallebi(şekersiz pirinç unuyla ve devam mamasıyla yapılan) ve sebze çorbası ile başlatıyor doktorlar... sonra çorbalar çeşitleniyor yoğurt ilave ediliyor. en son kahvaltı öğünü ile beraber cicibebe bisküvi.
kızım sabah 8 de mamasını yiyor...10 gibi meyve püresi veriyorum şimdiye kadar şeftali elma havuç üzüm ve muz verdim,hergün ikisini veriyorum mesela bugün muz verdim ikindi gibi şeftali vericem. öğlen kaşık maması ben hem aptamilin tahıllısını hemde hero babynin irmikli meyveli olanının veriyorum bir gün biri öteki gün diğeri gibi...öğleden sonra biberon maması ikindi meyve suyu akşamüstü gene mama yatmadan öncede pirinç unlu muhallebi...çok gibi görünebilir ama benim kızım biberon mamasını enfazla 120lik içiyor o da zorla...dolayısıyla sık acıkıyor..kızım sık sık ama az az yiyor...yarında sebze çorbası yapıyım diyorum bakalım sevecekmi...şimdiye kadar ne verdiysem hep yedi maşallahhh...
RUMELİLİ sağol canım tavsiyelerin için bisküvide karasız kaldım ama mamanın yanında başka ne verebilirimki doyurucu olarak bildiğin varmı
pirinç unu alcam ama şekrsiz yermi acaba bu muhallebiyi sütlemi yapcaz peki nasıl yapılıyor
canımya benimde bebeğim değişik gıdaları yemeyi çok seviyorr ama ben korkuyorum henüz bukadar çok çeşit vermek erkenmi midesi hazmedebilirmi aacaba diye senin bebeğin tam olarak nekadarlık
doğru valla çiçekcim... ben yoğurdu normal inek sütünden mayalamyı düşünüyorum hazır olanları vermem asla... mamadanda mayalayabilirsin dedi doktorum denedim haftasonu ama çok sulu oluyor tadıda iğrençççççç...bende beğenmedim döktüm zaten yoğurda bir sonraki ay geçicem ben...yaparkende dediğim gibi inek sütünü kullanıcam..kızlar ben bir de şunu merak ediyorum biz bebekken sütle yapılan yoğurtları yemişiz muhallebilerimiz hep sütle yapılmış bize hiçbişey olmamış da bu zamane bebekleri i çok hassas ben bunu anlamıyorum
kızlar ben bir de şunu merak ediyorum biz bebekken sütle yapılan yoğurtları yemişiz muhallebilerimiz hep sütle yapılmış bize hiçbişey olmamış da bu zamane bebekleri mi çok hassas ben bunu anlamıyorum
doğru valla çiçekcim... ben yoğurdu normal inek sütünden mayalamyı düşünüyorum hazır olanları vermem asla... mamadanda mayalayabilirsin dedi doktorum denedim haftasonu ama çok sulu oluyor tadıda iğrençççççç...bende beğenmedim döktüm zaten yoğurda bir sonraki ay geçicem ben...yaparkende dediğim gibi inek sütünü kullanıcam..
işte çiçek bende bunu araştırıp sonunda bizim gibi düşünen doktor buldum...dr.kadir tuğcu yaz ve araştır bana çok mantıklı geldi söyledikleri....ben kızıma inek sütü vericem....
pirinç unu alcam ama şekrsiz yermi acaba bu muhallebiyi sütlemi yapcaz peki nasıl yapılıyor
işte çiçek bende bunu araştırıp sonunda bizim gibi düşünen doktor buldum...dr.kadir tuğcu yaz ve araştır bana çok mantıklı geldi söyledikleri....ben kızıma inek sütü vericem....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?