Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

canım yalnız meyve değil, sebze çorbası ile muhallebiye de aynı tepkiyi verdi ne yapacağımı şaşırdım. yalnız mama yemek istiyor. acaba muhallebiyi sulu yapıp biberonle mı versem diye düşündüm ama kaşığa alışması lazım.

sebze çorbasını başlarda o kadar yemesi doğal canım...bizim doktorumuzda önce 1-2 kaşıkla başlayıp zamanla artacağını söyledi....

hayır ek gıdayı farklı markalardan deneyebilirsin.....bazı bebekler bebelac ek besin ürünlerine daha bir rağbet gösteriyorlarmış yeyince...ben kavanoz maması aldım ve herobaby kullandım çok sevdi....

bence verme derim...bisküvi nihayetinde şekerli bir gıda ve bol kalori içeriyor...evet kilo alacaktır ama boş alınan bir kilo olur....

bizdede tam tersi havuç,patatesi önce verdi kabak 1 hafta sonra...kabak daha gaz yapıcı etkisi fazla olduğu için....

RUMELıLı sağol canım tavsiyelerin için bisküvide karasız kaldım ama mamanın yanında başka ne verebilirimki doyurucu olarak bildiğin varmı

pirinç unu alcam ama şekrsiz yermi acaba bu muhallebiyi sütlemi yapcaz peki nasıl yapılıyor

canımya benimde bebeğim değişik gıdaları yemeyi çok seviyorr ama ben korkuyorum henüz bukadar çok çeşit vermek erkenmi midesi hazmedebilirmi aacaba diye senin bebeğin tam olarak nekadarlık

RUMELİLİ sağol canım tavsiyelerin için bisküvide karasız kaldım ama mamanın yanında başka ne verebilirimki doyurucu olarak bildiğin varmı

canım bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama sebze çorbalarına başlayabilirsin doyurucu olarak....

pirinç unu alcam ama şekrsiz yermi acaba bu muhallebiyi sütlemi yapcaz peki nasıl yapılıyor

su ile hazırlayıp içine 3 ölçek devam maması katıyorsun o biraz tadını yenilir kılıyor...zaten bebeklerde şekerli diye bir olgu olmadığı için yicektir bence....ayrıca ben kızıma 6.aydan sonra inek sütü vericem.....şimdide muhallebiyi sulandırılmış inek sütü ile yapmayı düşünüyorum...

kızlar ben bir de şunu merak ediyorum biz bebekken sütle yapılan yoğurtları yemişiz muhallebilerimiz hep sütle yapılmış bize hiçbişey olmamış da bu zamane bebekleri mi çok hassas ben bunu anlamıyorum

canımya benimde bebeğim değişik gıdaları yemeyi çok seviyorr ama ben korkuyorum henüz bukadar çok çeşit vermek erkenmi midesi hazmedebilirmi aacaba diye senin bebeğin tam olarak nekadarlık

yarın tam 4 ay bitiyor sütüm olmadığı için doktorumuz başlamama izin vverdi. ilk başta öğün olarak vermiyorsun ki zaten, 5-6 kaşıkla başlayıp hergün arttırıyorsun,asıl öğün olarak 1 ay sonra dedi doktor, önce deneyeceksin bebeğin rahatsız olmadıysa verebilirsin dedi doktorumuz,şimdiye kadar bir terslik çıkmadı çok şükür..bizimki obur kuzu...

kızlar ben bir de şunu merak ediyorum biz bebekken sütle yapılan yoğurtları yemişiz muhallebilerimiz hep sütle yapılmış bize hiçbişey olmamış da bu zamane bebekleri i çok hassas ben bunu anlamıyorum
doğru valla çiçekcim... ben yoğurdu normal inek sütünden mayalamyı düşünüyorum hazır olanları vermem asla... mamadanda mayalayabilirsin dedi doktorum denedim haftasonu ama çok sulu oluyor tadıda iğrençççççç...bende beğenmedim döktüm zaten yoğurda bir sonraki ay geçicem ben...yaparkende dediğim gibi inek sütünü kullanıcam..

kızlar ben bir de şunu merak ediyorum biz bebekken sütle yapılan yoğurtları yemişiz muhallebilerimiz hep sütle yapılmış bize hiçbişey olmamış da bu zamane bebekleri mi çok hassas ben bunu anlamıyorum

işte çiçek bende bunu araştırıp sonunda bizim gibi düşünen doktor buldum...dr.kadir tuğcu yaz ve araştır bana çok mantıklı geldi söyledikleri....ben kızıma inek sütü vericem....

işte çiçek bende bunu araştırıp sonunda bizim gibi düşünen doktor buldum...dr.kadir tuğcu yaz ve araştır bana çok mantıklı geldi söyledikleri....ben kızıma inek sütü vericem....

oh bee bende tek böyle düşünen ben miyim diyodum ayriyeten size söyliim ben muhallebisinide yarı su yarı sütle yaptım çocuk normal bi şekilde yedi aynı bizim bebekken yediğimiz sağlıkla büyüdüğümüz gibi HıÇBıRŞEY OLMUYO. ben doktorları anlamıyorum her söyledikleri doğru değil bence bi avrupa ülkesinde bebeğin tekine bişey oluyo hemen o yasaklanıveriyo. direk sütü ısıtıp vermiyoruz tabiiki ama yoğurt mayalamakda bişey yok

canım muhallebinin tarifi şöyle; bir su bardağı suya 2 silme tatlı kaşığı pirinç unuyla pişiriyorsun. ocaktan indirince 6 ölçek devam maması ilave ediyorsun. iyice karıştırıp yediriyorsun kuzuna... afiyet olsun..opuyorumnanaktan

süt vermek isteyen arkadaşlar. arzu ederseniz kay marka keçi sütü var piyasada litrelik olarak anne sütüne en yakın sütmüş keçi sütü. mama kullanmak istemiyorsanız alternatif olabilir belki bizlere...

Kızlar bu tarifleri size Dr larınız mı veriyor,benim kafam çok karışıyor ya,kimininki diyor önce patates,kiminnki önce kabak..Ben bu işi beceremeyeceğimden korkuyorum valla.

kızlar bendde dün gece kayın validedeydim kayınpederim çok okmuş bir adamdır kütüphanesinden bana 2 kitap getirdi içinde anne sütü yoksa çocuğa inek sütü vsulandırılıp verilebileceği yazıyodu
bu eski bir kitap galiba içinde inek sütü verilebilir yazıyor şimdi hiç bir doktor tavsiye etmiyor yazıyor dedim

hepimiz inek sütüyle beslendik dedi doğar doğmaz pirinç unuyla mama yedik hiçbişeyimiz olmadı dedi mama satılsın die doktorlarda artık böle diyorlar

eskiden herkes tereyağı yerdi yüzyıllarca herkes sapa sağlamdı ama şimdi margarin ve zeeytinyağını ön plana çıkardılar teereyağının adını çıkarttılar margarin ve bitkisel yağlar satılsın die dedi bana da çok mantıklı geldi bende yoğurt yapınca inek sütüyle yaparım
eker in günlük sütleri oluyor kızlar en geç 2gün içinde tüketilmesi gerekiyor taze süt ondan alıp yapçam yoğurdu

bende senle aynı fikirdeyim sultan inek sütü yada keçi sütünden yapmayı düşünüyorum annemler bağırıp duruyo zaten ne mzmız buyutuyon bunu die siz bu kadarken biz size muhallebi veriyoduk pirinç unundan die şu 4 ay bi dolsun yavaşla başlatıcakmış doktorum yoğurt meyve suyu sebze çorbası şeklinde ben dedim arada tatırıyorum kızdı biraz benım kız gazlı olduğu için

seher bnde dedim karpuz suyu kiraz falan ttattırdım die banada doktorum kızdı o yer dedi ama verme dedi o daha bunları sindiremez dedi bağırsakları ve midesini bozarsın dedi
sen nasıl sebze çorbası tattırıyosun sizin içtiklerinizden mi

bebişlerimizin çorbasında yağ tuz salça olmayacak biliyosundur
dr. bana daha erken dedi 4. ay bitiminde kan ilacı vercekmiş kereme sadece öle dedi

ya kızlar bende çiçek gibi düşünüyorum annelrimz bizi zamnnda nelerle beslemiş sanki aptamil bebelac falan la mı bence fazla esirgemicksn valla benm annem abime daha bi kaç aylıkken eline ekmek içini vermiş valla damayla eze eze nasl yemiş şimdde hiç biryerinde eksiklk yok ve ayrıca hayatındaki bütün sınavlarda herşeyde başarılı oldu şuan da da tıp okuyoo aslında bu sene göreve geçmişti ama okumak istemedi tıpı bıraktı aftan yararrlandı geri gitti dicem o ki çoçuk büyütrkn fazla aman amanlı yetiştrmicn

valla sultancım bızde zaten yemekler zeytın yağlı yapar kaynanam sağolsun ve diettir kendi rahatsız onun çorbalarından ama öyle çok değil 1 kaşık hemen cay kaşığı valla şimdiye kadar bi soruu olmadı ne gazı ne kakası hepsi eski düzenınde hatta gecen annem ekmeğin kıyısını kopardu ince kalın bı kabuk eline tutuştudu oda yalaya yalaya ezdi ağzında ben ne kadar vermeyin desemde dinleyen yok bide kızıp sen nasıl buyudun diye fırça atıyo biz sizi tarana çorbasıyla buyuttuk dıyo

kızlar herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama
1 yaşından önce bebeklere süt vermek demir eksikliği, kansızlığa, gizli kanamaya yol açabiliyor ve bağırsaklarda tahriş yapabiliyormuş.
evt bizleri annelerimiz o şekilde büyütmüşler ama sürekli araştırmalar yapılıyor doğrunun bu olduğu söyleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…