• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hanımlar ACİLL..modelist ve stilist bayanlar özellikle lütfen :(

kartalpenchesi

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
4
0
16
Ankara
bayanlar merhaba.aramızda model ve kıyafet çizimi yapan arkadaşlarımız var mı acaba?bu konu hakkında biraz yardım almak istiyorum.geri dönüş yaparsanız çok sevinicem :) şimdiden çok teşekkürler.. :)

Merhaba Kartalpenchesi, ben moda tasarım 2. sınıf öğrencisiyim ayrıca dışardan kalıp eğitimi alıyorum sanırım size yardımcı olabilirim sorun nedir?

Merhabalar.Öncelikle konumu görüp de cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.Ben aslında bilgisayar programcılığı okudum okulum da bitti fakat kıyafet çizimlerine olsun tasarımlarına olsun hep apayrı bir isteğim ve merakım olmuştu.Bu konuda da hiçbir bilgim olmamasına rağmen öğrenmek ve bişeyler yapmak çok istiyorum.Ama nerden nasıl başlanacağını hiç bilmiyorum.Beni aydınlatırsan çok sevinicem :)

bu isteğini gerçekleştirmen mümkün tabii ki moda tutkusu ve sınırsız hayal gücüne sahip olma şartıyla. Stilist olman için öncelikle araştırmaya meraklı, topladığın bilgileri gözlemlerinle birleştirip hayal gücünde kendine özgü tasarım yapabilmelisin. Bu ya tek kişiye yönelik bir kıyafet olur ya da topluma yönelik kıyafetler olabilir. Modelist ise tasarımı gerçek hayata yani kalıba dökebilen kişilere denir. 3 boyutlu vücudu 2 boyutlu olarak düzlem üzerine aktarır ve ölçülerle modeli uygular. Modelist olabilmen için ise tasarımdaki detaylara dikkat etmen ve ölçü orantısını çok iyi yapabilmen önemli. örneğin bir etek tasarımı var önünde onun pile genişliğini boyunu penslerini ve oturuşuyla bitmiş halinin tasarımdaki gibi olması için ölçüleri orantılı bi şekilde vermen gerekir. Bu iş tasarımdan daha zorlayıcı bence :)) Bunları deneyimin olmadan yapamazsın bunlar için kurslar var nerede yaşadığını bilmiyorum o yüzden izmirden örnek vereyim izmirde bulunan terziler odasının kursları var her türlü eğitim imkanına sahip inşallah yardımcı olabilmişimdir :):34:

Evet kesinlikle merak ettiğim sorularımın cevaplarını verdin.Çok teşekkür ederim :)
ben ankara^da yaşıyorum burada da bu konuda kurslar var araştırıp bir tanesine yazılmak istiyorum. Bakalımm gelişmeleri yine seninle paylaşmaktan mutluluk duyarım :)

Merhaba Kartalpenchesi, ben moda tasarım 2. sınıf öğrencisiyim ayrıca dışardan kalıp eğitimi alıyorum sanırım size yardımcı olabilirim sorun nedir?

Selam ! Ben suanda lıse son modelıstlık bölümü okuyorm ve sneye unı.ye gdcem ınş. ama ygs-lys ye grsemmı yoksa gecıs hakkımı kullanıp 2 yıllığa gidip snrada dgs ye girip 4 yıllığamı geciş yapsam dye dusnyrm. Sizce ne yapmalıyım ?

Evet kesinlikle merak ettiğim sorularımın cevaplarını verdin.Çok teşekkür ederim :)
ben ankara^da yaşıyorum burada da bu konuda kurslar var araştırıp bir tanesine yazılmak istiyorum. Bakalımm gelişmeleri yine seninle paylaşmaktan mutluluk duyarım :)

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :32: gelişmeleri bekliyorum hadi hayırlısı..

Selam ! Ben suanda lıse son modelıstlık bölümü okuyorm ve sneye unı.ye gdcem ınş. ama ygs-lys ye grsemmı yoksa gecıs hakkımı kullanıp 2 yıllığa gidip snrada dgs ye girip 4 yıllığamı geciş yapsam dye dusnyrm. Sizce ne yapmalıyım ?

A.selam Arnavutt, öncelikle ilerde kendini nerede görmek istediğini düşün örneğin stlist olarak mı yoksa ara elaman mı (ara eleman dediğime bakma onlarda stilist fakat toplumda öyle adlandırılıyor) görüyorsun. Bu meslek genelde okula bakmıyor yeteneğe bağlı kesinlikle okuma demiyorum diploma lazım ama hayal gücünün, yeteneğin diplomayla kaynaştığını fazla görmedim. Bu iş için en iyi okul güzel sanatlar fakülteleri bildiğin gibi mülakat sınavıyla öğrenci alan fakültelerdir. Daha sene başındasın vakit var bu tür okulları düşünüyorsan öncelikle güzel sanatlar hazırlık kurslarına gitmen gerek. 2 yıllıklara gelince vakit dar olduğu için uygulamalar uzun sürmüyor genelde. 2. sınıf son sene olduğundan DGS ye fazla hazırlanacak vakit bulamayabilirsin zaten kontenjan çok az oluyor yani. bunlar benim fikirlerim inş yardımcı olabilmişimdir :34:

ankara yenİmahalle beledİyesİ Ücretsİz stİlİstlİk kursu verİyor.Şuanda aÇik kontenjan 12 kİŞİ.Özellerİn 3000tl-5000tl arasi Ücret İsteĞİ kursu beledİye sayesİnde Ücretsİz alabİlİrsİnİz.sadece dİploma fotokopİsİ nufus cÜzdani fotokopİsİ ve 2 fotoĞraf İle baŞvurabİlİrsİnİz.haftada 2 gÜn.sali ve cuma gÜnlerİ. Sabah 09.30 İle 16.00 saatlerİ arasinda eskİ maltepe pazari karŞisinda.devam zorunluluĞu vardir.kurs bİtİmİnde sertİfİka verİlmektedİr.daha Öncekİ mezunlar markali fİrmalara İŞe gİrmİŞtİr. Devamsizlik yapmayacak cİddİ İlgİlenenler arasin. 03124737700--05057007101

selam :) bende kadın giyim dikimi kalıp stilistlik kursuna gidiyorum halk egitimin mamakta vermiş oldugu ücretsiz bir kurs çokda faydasını görüorum

Back
X