Hanımlar, anneler bir bakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.156
11.058
248
Merhaba kızlar

Şu anlık sorun olmayan ama önümüzdeki zamanlarda sorun olabilecek bir şey hakkında danışacağım size

Kızım henüz 1.5 yaşında. Eşimin ailesi bize baya uzak bir şehirde. Eşim zaten ailesinden kimseyle görüşmüyor, araları bozuk. Ama aralarından iki yeğeniyle görüşür. Özellikle bir tanesiyle arası baya iyi. O yeğeni bize bu yaz geldi 1 hafta kaldı. 16 yaşında bir çocuk zaten.

İlk iki üç gün aklıma kötü bir şey gelmese de, iki gün sonra içgüdüsel olarak yeğeniyle kızımı aynı odada anlık da olsa tek bırakmamaya başladım. Mutfakta dakikalık olarak işim olsa bile eşim lavabodaysa mesela gelmesini bekledim, sonra kendim mutfağa geçtim. (Bu arada eşim öğretmen olduğu için yazın evde sürekli)

Ben aslında bu kadar pimpirikli bir insan değildim ama şu an bu kadar pimpirikli olduğum için rahatsız da değilim. Abartıyorsun diyenler açıp Emre Yıldır diye aratsın Google'dan tabi kaldırabilen okusun...

Her neyse konuya geleyim. Yeğeni, 8 yıldır evliyim ilk kez evime geldi. Ama eşim bu yeğenini, bir de aynı yaşta diğer yeğenini çağırıp duruyor. İşte "seneye de gelirsiniz, yok sen gelmedin seni de bekliyorum" bilmem ne. Aileleriyle de görüşmediği için başıboş şekilde geliyorlar. Ben evimde artık kızım varken bu şekilde erkekler istemiyorum. Bu senelik kafam rahat ama seneye yaz, sonraki yaz gelirlerse istemiyorum diye bunu eşime nasıl söyleyebilirim?

Eşim, benim kasıtlı olarak bebeğimle yeğenini aynı odada tek bırakmadığımı fark etmiş ve anlayışla karşıladığını söyledi söylemesine de madem benim kaygılarımın farkındasın neden hâlâ "gelin gelin" ısrar ediyorsun değil mi? Herkes otursun evinde

Evet yani 16 yaştan büyük başıboş erkek kalamayacak bende

Haklısın kesinlikle
Ben bu evde kalma olaylarını hiç anlamıyorum gerçekten
Benim evimde doğum yapınca annemler kalmıştı bir hafta o kadar Bende sağlık sebeplerinden bazen kendi ailemde kaldım
Bunun dışında ne eşimin ne benim akraba falan kimse kalmadı
Yani gerekli bir durum olur Ailen çok uzakta olur anlarım da Sebep yokken kalmaya gelmenin amacı ne?

Yani gece de kızımla uyumam lazım. Anası danası yok. Otursun evinde
Biz babam asker oldugu için izne gelirdik memlekete 15 20 gün akrabalara. Annem hep yanımızda yatardı geceleri. Hiç ayrı yaptırmazdı. Ozamanlar anlamazdık ama şimdi ne kadar doğru yaptığını görüyorum.
Anlıyorum sizi tedirgin hissediyorsunuz haklısınız bende olsam tedirgin olurdum ama tolere edebileceğinizi düşünüyorum. Zaten 1 hafta. Gelmemeleri belki sizi rahat ettirir ama eşiniz üzülebilir belki ileri de hiçbir akrabamla iyi olamadın diye sizi suçlayabilir. Tabii en doğru karar sizin kararınız. Cocugunuzu koruyamama ihtimaliniz varsa hiçbir neden çocuktan kıymetli olamaz. Gelmelerini engelleyin

olumsuz bi hava mı sezinlediniz yeğende?

benim kendi kuzenlerim var, kızımı (2,5 yaş) çok seviyorlar, atarlar tutarlar oynarlar ama benim aklıma hiç öyle kötü bişey gelmedi bu zamana kadar..

Abarttığınızı düşünüyorum. Obsesif tarafınız biraz baskın sanki. Adamın ilişkisini devam ettirdiği altı üstü iki akrabası var, gelecekleri sadece senede bir hafta, eşiniz de o süreçte sürekli evde zaten. Çocuk da büyüyor. Eşimin bana huysuzluğu yoksa tek mesele buysa ben bir hafta idare ederdim.

aynen ,insan akrabasında senede 1 hafta da kalmayacaksa ölelim bi yerde.

Ay ne kadar abartiyosunuz ya otursun evinde otursun evinde diyerek yüzde 90 çocuğun aklından böyle şeytanlık geçmez yüzde 10 Luk kısımda umarım size düşmemiştir çocuk dayısının amcasının evine gelemicekmi böyle bir zihniyeti yüzünden sürekli kontrol edersiniz takipte olursunuz yeterli yani

16 yaşındaki çocuk/ergen/genç neden ebeveynleri yokken başkasının evine gelir/kalır ki?

1,5 yaşındaki bebekle ne oynar ki?

Benim anam babam kendi evimiz dışında başka bir yerde kalmamıza asla izin vermezdi,o yüzden bana çok tuhaf geldi.

Bunu aklımıza farklı bir konu gelmesi dışında merak ettim.

Bence doğru yapıyorsun yalnız bırakmayarak. Duyduğumuz gördüğümüz haberlere bakarsak bu pisliğin nereden kimden geleceği belli değil. Öz babaları dedeleri amcaları duyuyoruz. Baksan kimse kocasından babasından kpinden böyle kötülük beklemez ama yaşayanlar nasıl yaşıyor. Çocuklar büyük ihtimal çok temiz çok düzgün çocuklardır sonuçta dünyanın hepsi sapık değil çok şükür. Ama ya o daha az olan ihtimal denk gelirse? Önlem almak iyidir.

Kiziniza birsey yapar korkusu biraz abarti geldi bana ama temkinli olmak gerekir mi evet, yalniz birakmazsiniz olur biter.

Benim anlamadigim nokta ise, koskoca yasini basini almis adam 16 yas erkek cocugunda ne buluyor da size yalniz basina kalmaya geliyor, orasini anlamadim.

Gezmeye geliyorlar. Tamamen turistik

Biz izmir de yaşıyoruz. Gezmeye geliyor gelen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…