Hanımlar, anneler bir bakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Akşama doğru, günün yorgunluğunu çıkaracak kişi mi arıyorsun? Sen benim yorumuma "ciddi olamazsınız ya, insan kendi yeğenine de fenalık geçirmez" yazdığının farkında mısın? Ben de sana diyorumki bence evet geçirebilir, herkesin kendi durumuna bağlı bu. Üstelik ben fenalık geçirir değil, geçirebilir yazmışım.

Ben bir yerde "eşin evine misafir çağıramaz" gibi bir şey mi yazmışım da böyle gereksiz yere yükselip, yorum yazıyorsun?" Ama misafir çağrırken size fikrini sorması gerekir eşinizin. Sizden habersiz uzun süreli çağırması doğru değil." Yazmışım.
 
Gelmeleri tamam da kalmaları çok saçma.
 
bu ev gezmesi değil ki amca/dayı görmek ve başka bir şehir tecrübesi
16 yaşında insanlar dünyanın öbür ucuna gidiyor yahu! sanki 6 yaşında.
hem siz ülkenin öbür ucundaki yeğenlerinizle nasıl görüşüyorsunuz?
özellikle de kardeşinizle görüşmeyip yeğeninizle görüşmek istediğinizde?
 
Çok afedersiniz ama saçmalıyorsunuz. Erkek dediğiniz insan çocuğun kuzeni. Benim yeğenim hakkında böyle ithamda bulunsa eşin çok öfkelenirim. Yeğenim ya yeğenim. Elimde büyümüş, benim canım. Siz yine çocuğunuza dikkat edin yine ama yeğenine de sapık muamelesi yapamazsınız. Kendi yeğeniniz olsa da böyle mi olacaktınız. Çok ayıp
 
Fazla abartmissiniz ya.Cocukta sapıklık pedofili varsa kendini belli eder zaten.
 
Ergenlere güven olmaz. Kafalar gidik hepsinin. 18 yasinda bir kız akraba ile sadece 1 saat oğlumu birakmistim 5 yaşında çocuğa porno izletmiş çocuk bize günler sonra anlatıyor hesap sorsan nolcak inkar ediyor . Hele erkek ergen çocuk daha azgın olur. Bişey yapmasa bile meraktan orasına burasına bakabilir .
Ben çok korkuyorum artık Allah'ım sen koru meleklerimizi
 
Bir zamanlar sizde oyleydiniz.16 yaşında bebeğe sapıklık yapan varmıydi ? Ozaman yıllarca 40 45 yaşına gelip evlenemeyenler de sapık abartmayın isterseniz.
 
Toplumsal yaşam? Aile hayatı? Akrabalık? Kendimizden ibaret yaşamıyoruz kapsül içinde?
 
Bu forumda millet kardeşine küs, sen de gelmişsin amcaydı yeğendi yardırıyorsun forumun yarısı da zaten asosyal konu komşuya selam vermiyor, iş arkadaşıyla geçinemiyor
 
Bu forumda millet kardeşine küs, sen de gelmişsin amcaydı yeğendi yardırıyorsun forumun yarısı da zaten asosyal konu komşuya selam vermiyor, iş arkadaşıyla geçinemiyor
ya ben bekarım
tamamen kendi düzenim içinde yaşıyorum
sevgilimle bile birlikte yaşamıyorum özel alanımı çok da severim. kimseyi işime karıştırmayı da sevmem. aile evinden çok erken yaşta ayrıldım, böyle alıştım.

ama yani insan kardeş akraba, arkadaş, tüm bunları da yerin zamanına göre görür, tanır, sever gider gelir. tek başımıza değiliz ki bu dünyada. kimse kabile gibi sürekli birlikte kalsın diyen yok zaten.

çocuk yapsam da tanısın kuzenlerini isterim şahsen ben
kuzeni gidip gelmezse nasıl tanıyacak ki mesela?
 
Yalniz birakmamakta hakli olabilirsiniz. Hi ben o kadar hassas davranmazdim muhtemelen, cok detayli dusunebilen biri degilim olay anında. Ama hadi yalniz birakmiyorsunuz, tabi ki herkes sayhi duyar buna. Ama eve erkek sinek mi sokmayacaksiniz? Hayat boyle nasil geçecek? Esiniz yegenlerini getirmesin diyorsaniz siz de getirmeyeceksiniz, arkadaslariniz , esleri, erkek cocuklari, enisteler, dedeler, dayilar.... liste uzar. Hicbiri gelmeyecek oyleyse??? Mumkun mu? Bence cok sacma bir dusunce
 
istediginiz seyleri pasif agresif sekidle dile getirmek yerine acik acik konusmayi deneyin.

benim yazdiginizdan anladigim, ergen bir cocugun derdini cekmek istemiyorsunuz, cocuk sunu yapabilir bunu yapabilir diye kurmak yerine, esinize, benim icin zor oluyor, ya sen yardim et, ya da yatili gelmesin diyebilirsiniz. esiniz yardim ederse o kadar bunalmazsiniz zaten.

tabi ki evde yabanci bir erkekle kizinizin yalniz kalmamasi gerekir. kucuk de olsa buyuk de olsa boyle. iki konuyu birbirinden ayirin bence.
 
Ben evliyim. İki kızım var. Aynı ilk paragraftaki gibiyim. özgürlüğüne düşkün bir insanım. Ama senede bir hafta eşimin yeğenini evde misafir edemeyecek, bu kadarcık şeye de sabredemeyecek değilim. Ha iki ayda bir gelip bir hafta kalsın istemem ama senede bir kere gelmesi beni öldürmez.
 
Off yardımla alakalı bi sorun olduğu nerden çıktı şimdi
 
Olay nerelere gelmiş
 
Evet yani 16 yaştan büyük başıboş erkek kalamayacak bende
Bir yanlışını mı gördünüz?
Yani bilemedim misafir istemeyebilirsiniz,ergenle uğraşmak istemiyorum diyebilirsiniz anlarım ama zaten normali tek bırakmamanız. 2 çocuğum var,kendi akranları ile bile bırakmam kapalı kapılar ardında,evdelerse bir kulağım ordadır,kapı kapanmaz,kuzeni ile de bırakmam(eşimin yeğeni var o yaşta)kendi kız yeğenimle de bırakmam(kızımla yaşıt ,oğlumdan büyük) tabi ki gidip yanlarına oturup rahatsız etmem ama gider gelir kontrol ederim çaktırmadan,meyve götürürüm içecek götürürüm bir şekilde kontrol ederim.
Çocuğa iftira atar gibi olmasın tarzınız sayet bir yanlışını görmediyseniz. Genc çocuk zorlama burada arkadaşı yok zaten sıkılıyor falan diyebilirsiniz.
Yada açık açık misafir etmek istemiyorum sen gidip görebilirsin diyebilirsiniz. Müsaitmiş eşiniz zaten gidip görebilir hatta kalabilir bile bir kaç gün.
 
Bu konuda ben de biraz abartılı davranıyorum.
Kızlarımı amcalarıyla bile tek bırakmak istemiyorum, 25 ve 27 yaşında bekarlar.

Yazın memlekete gittik, erkek kuzenim 31 yaşında bekar, kızımı kucağına alıp sevdikçe hep bir bahaneyle uzaklastirdim. Kendi babamın bile kızlarımı kucağına alıp sevmesi beni rahatsız ediyor.

Burda anlatamam ama benim bununla ilgili kötü anılarım var maalesef. Bu yüzden de herkesten uzak ve gözümün önünde tutmaya çalışıyorum kızlarımı.
 
Benim kötü bir anım yok aksine iyi ve rahat bir gençliğim vardı.

Aşırı takıntılıyım ben de…

Müge’yi çok izliyorum galiba…
 
Benim kötü bir anım yok aksine iyi ve rahat bir gençliğim vardı.

Aşırı takıntılıyım ben de…

Müge’yi çok izliyorum galiba…
Evet günümüzde artık her şey meydanda ortada. Yaşanmışlığımız olmasa bile duyduklarımız gördüklerimiz yeter zaten takıntılı olmak için.

Yukarda biri yazmış, benzer şekilde annem de misafir geldiğinde bizi odasında gözünün önünde yatırırdı, yatılı gittiğimiz yerlerde hep bizimle yatardı asla başka odaya geçip de bizi tek bırakmazdı.

Ama maalesef belki de hiç ummayacağı kişilerden aklına gelmeyecek şeylere maruz kaldım. Bunu da ilk kez burda yazıyorum. Kız kardeşime bile anlatmadım.

Kim olursa olsun asla güvenmem, kız olsun erkek olsun çocuklarımı da kimseye emanet etmem.
 
Cocugu genel olarak kimseyle yalniz birakmamak gerekiyor bence. Bende kimseye güvenmiyorum. Aile ici istismar gerceklesse dahi ailenin diger uyeleri "benim cocugum yapmaz' diyor. Henuz gerceklesmemis bir olayi, bir ihtimali dile getirirseniz bu hoş karşılanmaz. Baska bir bahane bulun bence
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…