Ayni fikirdeyim sizinle adettendir yaniHerkes birbirine paslar çünkü paranın köpeği olunmuş bı devirde
Ben böyle orf adet kurallar olduğunu düşünmüyor inanmıyor varsa da reddediyorum
Çünkü benim çocuğum ben ve eşimin sorumluluğunda
Ne başkası bakmak zorunda ne maddi olarak yardımcı olmak, masraf üstlenmek zorunda
Canı isterse yapan yapar
Ama mumkunse yapmasınlar minnet edemem kimseye.
Anne babalar ve eşiniz doğum hediyesi olarak bilezik künye vs almali mi bence almalı
Bu da görev değil tabi
Sadece doğurana bişey takılır ya hani
Teyze hala çeyrek getiriyoken eş anne baba bı zahmet bilezik taksin künye taksin derim, beklersem bı bunu beklerim, hamileyim..
Ben ilk defa duydum o yzuden buraya yazdım ben erzurumluyum esim kayseriliBenim eski kaynanamla bebeğin besihini,yatağını anneannesi yapar demişti
Bende sinir olmuştum neden biz annesi,babası olarak alamıyoruz dedim ama öyle bir adet varmış
Annem beşiğini,yatağını,kıyafetini,oyuncağını doldurdu zaten de içinden gelenin fazlasını yaptı.
Bazı yerlerde de bebek arabasıni babaanne yapar derler sende o âdeti şöyle
Adet değil işte yineAyni fikirdeyim sizinle adettendir yani
Biz Eskişehir'deyim burada öyle diyorlarBen ilk defa duydum o yzuden buraya yazdım ben erzurumluyum esim kayserili
Benim ailem fazlasını da yapar ama bunların lafı yapılmaz sevinçle hevesle alır benim ailem ama bana art niyetli geldi bunu konusmasiBen de duymuştum beşiği filn anneanne alır.
Benim inanın beklentim yok ama kayserililer dediğim gibi herseyi birilerine kitlemeye çalışıyorlar bu beni rahatsız ettiBiz Eskişehir'deyim burada öyle diyorlar
Kaynanalar bebek arabası, akülü araba gibi şeyleri alıyormuş
Kayserililer derken benim ki kayserili ve cimriler yanlış anlaşılmasın genelleme yokBenim inanın beklentim yok ama kayserililer dediğim gibi herseyi birilerine kitlemeye çalışıyorlar bu beni rahatsız etti
Size be bebege bisey takmadilarmiBenim eski kaynanamla bebeğin besihini,yatağını anneannesi yapar demişti
Bende sinir olmuştum neden biz annesi,babası olarak alamıyoruz dedim ama öyle bir adet varmış
Annem beşiğini,yatağını,kıyafetini,oyuncağını doldurdu zaten de içinden gelenin fazlasını yaptı.
Bazı yerlerde de bebek arabasıni babaanne yapar derler sende o âdeti şöyle
Bebeğe bebek arabası aldılar,kaynım akülü araba aldı.Size be bebege bisey takmadilarmi
Ben evlenirken hicbisey istemedim gözüm toktu cok ama baktım ki öyle olmuyo bilezik adettir dedim bizde ama bilezikte gözüm yokBebeğe bebek arabası aldılar,kaynım akülü araba aldı.
Ama uzun zaman geçti ne taktılar unuttum bişey takmislardi
Bende evlenirken bişey istememiştim meğer hata yapmışım.Ben evlenirken hicbisey istemedim gözüm toktu cok ama baktım ki öyle olmuyo bilezik adettir dedim bizde ama bilezikte gözüm yokgıcıklığına
Söylemek istediğim tam olarak bu aslındaBende evlenirken bişey istememiştim meğer hata yapmışım.
Sonradan gördüm ki isteyen,zor olan gelinler daha çok yaraniyormus.
Herkes gönlünden geçeni alsa yapsa sorun olmaz
Doğmamış çocuğa don biçmeyin deyip konuyu kapar kv ile de baya mesafeli dururdum ben , uzak durun uzakkk...Merabalar hanımlar 3 aylık hamileyim eşimle bi muhabbet oldu az önce kayinvalidem demişki eşime bebeğin masrafları anneanneye aittir. İlk defa böyle bisey duydum Yanlış anlaşılmasın tabiki böyle bi beklentimiz yok kimseden ama torunu olucak bu tarz şeylerin muhabbetini yapiyo benmi hassas olduğum için kırıldım size sormak istedim. Bende bizde adettendir kaynana gelişine bilezik takar dedim herkes biseyler yapar dedim. Sizde durumlar nasıl oldu
Kaynanama sinir oldum bu düşüncesinden dolayı paragöz
Esim de hevesle bakiyo alalim diyo kaynanam söylemiş bizde adet böyle diyeBizde de kızın ilk çocuğuna anane beşik alır ve yatağını yapar. Ama herşeyi tabiki olanlara ait olamaz. Takılmayın derim. Eşiniz alır zaten çocuğunun ihtiyacini
Paragözlüklerini şimdiden belli etmişler. Evladınız Allah'ın izniyle doğduğunda da ona göre davranırsınız. Hadsizlik.!Merabalar hanımlar 3 aylık hamileyim eşimle bi muhabbet oldu az önce kayinvalidem demişki eşime bebeğin masrafları anneanneye aittir. İlk defa böyle bisey duydum Yanlış anlaşılmasın tabiki böyle bi beklentimiz yok kimseden ama torunu olucak bu tarz şeylerin muhabbetini yapiyo benmi hassas olduğum için kırıldım size sormak istedim. Bende bizde adettendir kaynana gelişine bilezik takar dedim herkes biseyler yapar dedim. Sizde durumlar nasıl oldu
Kaynanama sinir oldum bu düşüncesinden dolayı paragöz
Boyle bi zirvanin altindan kayseri çıkmasa şaşardım zaten. Kayinvalide kendinden bisey beklenir diye tutuşmuş bütün sorumlulugu atacak birini aramış, kayseri denen boş adetler diyarinin uydurmasi da imdadina yetismis olay buKayserilimisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?