Hanimlar deneyimlerinize ihtiyacim var

Kaynananin kafasi guzel sanirim bu is gonul isi isteyen alir isteyen almaz ne yani anneannesi aldi diye babaane bakacakmi insan almazsa kendini rahatsiz hisseder hos sizin kaynana zaten rahatsiz anladığım kadariyla

Bizim oglumuza da aile büyükleri hediyeler aldi. Ama bunu adetden veya biz bekledigimizden degil. Dügündede öyle yapmistik. Biri bir hediye almak istese engellemedik ama kimseden birsey beklemedik. Normal olan bu. Gönülden almak veya takmak istemeyen de yapmasin zaten. Kayinvalideniz tekrar bu lafi acsa "Bizim kimseye karsi gelenek olsa bile bir beklentimiz yok sükür. Ama annem de simdiden torunu icin planlar yapiyor" deyin. Bakin bir nasil 180 dönüp birden sahiplenmeye basliyor kayinvalide. Paragöz oldugu kadar yapani da kiskanir bu tipler cünkü

Kesinlikle aynı fikirdeyim ama kaynanamin bu söyleminden rahatsız oldum

Guzel taktik bunu deneyeyim benim yüzüme soylemiyo çünkü cevabini alicak biliyo

Şu an ben yazdım sandim o derece yıllar önce doğum yapmışım hiç böyle bir adetten haberim yok...bebeğimin beşiğini kv dem aldı herkesin içinde demez mi bizde aslında torunun beşiğini, eşyalarını anneanne alır diye...ben tabi altında kalır mıyım " ona bakarsan bizde de doğum yapan geline bilezik takılır" dedim..adet işte dedim..bu tabi sus pus.
Bence çok ayıp o alır bu alır muhabbeti...anne baba alır ama durumu vardır gönlünden geçer anneanne babaanne alır orası ayri

Tabiki ben ilk defa bu tarz şeylerin muhabbetinin yapıldığını gordum

Cevabınız harika olmuş, bayıldım
Böyle bir gelenek ben de duydum. Bebek çeyizi diyorlar. Kızın ailesi yapıyor. Bizde de varmış. Annem söyledi, yapmak istedi. Biz kabul etmedik.

kayserililerde böyle bir sey yok, aksine torun her iki taraf icinde kıymetli olur genelde.
eşim tarafinda böyle en azindan canları çıkar torun diye
Bizimkiler de öyle sadecw böyle bi adet varmış çok basit geldi adet olmasada benim ailem fazlasıyla yapar yani muhabbeti bile olmaz seve seve hevesle yaparlar

Siz erzurumluymussunuz. Sizin oranin adetine gore kaynana bilezik takar 20gr 22 ayar, anli sanli mevlut yapar yemekli, sünnetide kayin aileye aittir yineyemekli ve geline yine taki takilir. Bunlari soyleyin bakin adet falan kaliyor mu

Eskiden bizim orada " bebek çeyizi" denilirmis. Babamın annanesi babama yapmış. Kıyafet, beşik vb ihtiyaçlarını. Babaannem ve kız kardeşi de kızlarına yaptı. Eski bir gelenek yapmak isteyen yapar. Ama kimsenin bir zorunluluğu yok. Annem altın takmak yerine oda takımı almıştı kızıma. Erkek kardeşime de altın parası verdi, onun isteği üzerine. Kimse birşey yapmak zorunda değil, isteyen içinden gelen yapar.

Kv şaka yollu söylemiştir, çok takılmayın bence.

Sizde kaynananız gibi konuşmuşsunuz pek farkınız yok.

Koca sizin, bebek sizin, ev sizin bırakın da isteyen istediğini yapsın taksın..

Önce pazarlıkvari konuşmayı siz yapmışsınız kimseyi suçlamayın.

Çocuğun tüm masrafı anne babasına aittir. Kvniz kendi kendine konuşabilir bence cevap dahi vermek gereksiz olmuş.

Çocuğun masraflarının anneanneye ait olmadığı gibi , kayınvalide de bilezik takmak durumunda değil.Çocuğun maddi manevi tüm ihtiyacında ebeveynleri olarak anne baba sorumludur.Bu kafaları bırakalım artık.Gelenek görenek adı altında saçma sapan talepler beklentiler koca bir görgüsüzlük avamlık.Bir bebek aileye geldiği zaman tabiki eş dost çevre gönlünden geçeni hediye eder ,iyi dileklerini sunar.Adet olduğu için değil anneanne ve babaannenin zaten içinden gelir

Ben de hamileyim. Geçen gün annem aradı beşiğini yatağını ben yapacağım siz beğenin istediğinizde alalım, yorgan yastık da yapıcam dedi. İlk torunu anneanne yapar bizde adettir dedi. Geçen gün arkadaşımla konuştum onlarda da öyleymiş.kayinbalideniz bunu demek istemiş olabilir

o zaman eşiniz çalışmasın kayınvalide tüm masraflarını karşılasın.

kayınvalidenin bakış açısına göre bakarsak eşiniz de onun çocuğu olduğuna göre.

ay Allah'ım bu yaşlılar alem valla

Siz zaten gerekli şeyi söylemişsiniz ama her ikisi de çok abes. Bu tür şeyler içten geldiği için yapılır. Bebeğin her şeyini anne baba katsilamakla yükümlüdür. Diğerleri yaparsa hediye.

Hahaha biz de adettendir ilk cocugun altini hep kaynana degistirir deyin. Hic boyle bisey duymadim yahu yok devenin horekesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…