Kesinlikle aynı fikirdeyim ama kaynanamin bu söyleminden rahatsız oldumBana eşim doğum hediyesi daha önce beğendiğim bı kolye vardı, onu almıştı. Onun dışında benim annem de, onun annesi de bebeğe 1 yaşında künye aldı ama kimse onlara bişey al dememisti. Bebeğin herseyini biz aldık zaten. Ana baba olana aiitir sorumluluğu. Kıyafet, kitap, oyuncak, iki anne de bol bol aldı ama yapmak zorunda değildirler. Kendi istekleri doğrultusunda hareket ettiler.
Guzel taktik bunu deneyeyimBizim oglumuza da aile büyükleri hediyeler aldi. Ama bunu adetden veya biz bekledigimizden degil. Dügündede öyle yapmistik. Biri bir hediye almak istese engellemedik ama kimseden birsey beklemedik. Normal olan bu. Gönülden almak veya takmak istemeyen de yapmasin zaten. Kayinvalideniz tekrar bu lafi acsa "Bizim kimseye karsi gelenek olsa bir beklentimiz yok sükür. Ama annem de simdiden torunu icin planlar yapiyor" deyin. Bakin bir nasil 180 dönüp birden sahiplenmeye basliyor kayinvalide. Paragöz oldugu kadar yapani da kiskanir bu tipler cünkü
Şu an ben yazdım sandim o dereceMerabalar hanımlar 3 aylık hamileyim eşimle bi muhabbet oldu az önce kayinvalidem demişki eşime bebeğin masrafları anneanneye aittir. İlk defa böyle bisey duydum Yanlış anlaşılmasın tabiki böyle bi beklentimiz yok kimseden ama torunu olucak bu tarz şeylerin muhabbetini yapiyo benmi hassas olduğum için kırıldım size sormak istedim. Bende bizde adettendir kaynana gelişine bilezik takar dedim herkes biseyler yapar dedim. Sizde durumlar nasıl oldu
Kaynanama sinir oldum bu düşüncesinden dolayı paragöz
Merabalar hanımlar 3 aylık hamileyim eşimle bi muhabbet oldu az önce kayinvalidem demişki eşime bebeğin masrafları anneanneye aittir. İlk defa böyle bisey duydum Yanlış anlaşılmasın tabiki böyle bi beklentimiz yok kimseden ama torunu olucak bu tarz şeylerin muhabbetini yapiyo benmi hassas olduğum için kırıldım size sormak istedim. Bende bizde adettendir kaynana gelişine bilezik takar dedim herkes biseyler yapar dedim. Sizde durumlar nasıl oldu
Tabiki ben ilk defa bu tarz şeylerin muhabbetinin yapıldığını gordumŞu an ben yazdım sandim o dereceyıllar önce doğum yapmışım hiç böyle bir adetten haberim yok...bebeğimin beşiğini kv dem aldı herkesin içinde demez mi bizde aslında torunun beşiğini, eşyalarını anneanne alır diye...ben tabi altında kalır mıyım " ona bakarsan bizde de doğum yapan geline bilezik takılır" dedim..adet işte dedim..bu tabi sus pus.
Bence çok ayıp o alır bu alır muhabbeti...anne baba alır ama durumu vardır anneanne babaanne alır orası ayri
Boşver çok güzel cevap vermissinTabiki ben ilk defa bu tarz şeylerin muhabbetinin yapıldığını gordum
kayserililerde böyle bir sey yok, aksine torun her iki taraf icinde kıymetli olur genelde.Kayserilimisiniz
Bizimkiler de öyle sadecw böyle bi adet varmış çok basit geldi adet olmasada benim ailem fazlasıyla yapar yani muhabbeti bile olmaz seve seve hevesle yaparlarkayserililerde böyle bir sey yok, aksine torun her iki taraf icinde kıymetli olur genelde.
eşim tarafinda böyle en azindan canları çıkar torun diye
Sizde kaynananız gibi konuşmuşsunuz pek farkınız yok.Merabalar hanımlar 3 aylık hamileyim eşimle bi muhabbet oldu az önce kayinvalidem demişki eşime bebeğin masrafları anneanneye aittir. İlk defa böyle bisey duydum Yanlış anlaşılmasın tabiki böyle bi beklentimiz yok kimseden ama torunu olucak bu tarz şeylerin muhabbetini yapiyo benmi hassas olduğum için kırıldım size sormak istedim. Bende bizde adettendir kaynana gelişine bilezik takar dedim herkes biseyler yapar dedim. Sizde durumlar nasıl oldu
Çocuğun masraflarının anneanneye ait olmadığı gibi , kayınvalide de bilezik takmak durumunda değil.Çocuğun maddi manevi tüm ihtiyacında ebeveynleri olarak anne baba sorumludur.Bu kafaları bırakalım artık.Gelenek görenek adı altında saçma sapan talepler beklentiler koca bir görgüsüzlük avamlık.Bir bebek aileye geldiği zaman tabiki eş dost çevre gönlünden geçeni hediye eder ,iyi dileklerini sunar.Adet olduğu için değil anneanne ve babaannenin zaten içinden gelirMerabalar hanımlar 3 aylık hamileyim eşimle bi muhabbet oldu az önce kayinvalidem demişki eşime bebeğin masrafları anneanneye aittir. İlk defa böyle bisey duydum Yanlış anlaşılmasın tabiki böyle bi beklentimiz yok kimseden ama torunu olucak bu tarz şeylerin muhabbetini yapiyo benmi hassas olduğum için kırıldım size sormak istedim. Bende bizde adettendir kaynana gelişine bilezik takar dedim herkes biseyler yapar dedim. Sizde durumlar nasıl oldu
Merabalar hanımlar 3 aylık hamileyim eşimle bi muhabbet oldu az önce kayinvalidem demişki eşime bebeğin masrafları anneanneye aittir. İlk defa böyle bisey duydum Yanlış anlaşılmasın tabiki böyle bi beklentimiz yok kimseden ama torunu olucak bu tarz şeylerin muhabbetini yapiyo benmi hassas olduğum için kırıldım size sormak istedim. Bende bizde adettendir kaynana gelişine bilezik takar dedim herkes biseyler yapar dedim. Sizde durumlar nasıl oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?