öncelikle babanız için çok geçmiş olsun umarım sağlığına kavuşur korktuğunuz gibi olmaz ameliyat sonrası daha kolay geçer süreç.Babam karaciğer hastası nakil olması gerekiyor. Benim karaciğerim uyumlu oldu 16 aylık oğlum var sütten kestim donör olacağım diye. Doktorla konuştuğumda babamın ameliyatta %50 riski olduğunu söyledi masada kalma ihtimalinin olduğunu eğer ameliyattan sağ çıkarsa da yoğun bakımda solunum cihazından ayrılmasının sıkıntılı olacağını söyledi. Ben ameliyattan sonra 6 ay kadar ağır kaldırmam gerektiği için bebeğimi kucağıma alamayacağım ve aşırı anneye düşkün10 gün kadar zaten hastanede kalacağım çocuğumu görmeden sonrasında da onunla verimli zaman geçiremeyeceğiz bir süre …
Çok acı ki bir tarafım babam bir tarafım evladım … siz yerimde olsaydınız napardınız? Yorum ve desteğinize ihtiyacım var
Tam olarak sormak istediğiniz nedir; nakil için karaciğerinizden parça verip, vermemek mi ? Babanızın hayatta kalması için bu nakle ihtiyacı var. Sonrasındaki süreci de eşiniz ve ailenizden destek alarak atlatabilirsiniz.Babam karaciğer hastası nakil olması gerekiyor. Benim karaciğerim uyumlu oldu 16 aylık oğlum var sütten kestim donör olacağım diye. Doktorla konuştuğumda babamın ameliyatta %50 riski olduğunu söyledi masada kalma ihtimalinin olduğunu eğer ameliyattan sağ çıkarsa da yoğun bakımda solunum cihazından ayrılmasının sıkıntılı olacağını söyledi. Ben ameliyattan sonra 6 ay kadar ağır kaldırmam gerektiği için bebeğimi kucağıma alamayacağım ve aşırı anneye düşkün10 gün kadar zaten hastanede kalacağım çocuğumu görmeden sonrasında da onunla verimli zaman geçiremeyeceğiz bir süre …
Çok acı ki bir tarafım babam bir tarafım evladım … siz yerimde olsaydınız napardınız? Yorum ve desteğinize ihtiyacım var
Eşim hastanede benimle kalacak 10 gün annem bebeğime bakacak ben taburcu olduktan sonra eşim evde bana ve bebeğime bakmaya devam edecek ama oğlum gece uyandığında beni yanında görmediğinde bile çok ağlıyo eşiminde elinden pek gelmiyo bazı şeyler geçen gün göz göre göre elini yaktı mesela biraz dikkatsiz yani maaleseföncelikle babanız için çok geçmiş olsun umarım sağlığına kavuşur korktuğunuz gibi olmaz ameliyat sonrası daha kolay geçer süreç.
bebeğiniz çok küçük ve ayrıca sizin de bakıma ihtiyacınız olucak bu süreçte. sizinle bebeğinizle ilgilenebilcek birileri var mı etrafınızda
Geçen gün kadavradan karaciğer çıktı 2. Sıradayız ilk hastaya olmazsa babama nakledilecekti anneme bunu söyledim biz kadavra istemiyoruz sen vereceksin ya dedi. Ailemle aramızdaki bağlar da biraz sıkıntılı hep itilen ezilen ben oldum ailede bu zamana kadar. Şimdi böyle bir durumda bana diretiliyor ama babam ameliyatta bişey olursa ben kesildiğimde çocuğumdan ayrı kalacağım zamanlarla kalacağım gibi geliyorÇok geçmiş olsun, acil şifaları olsun inşallah. Sizden başka biri bulunmazsa ve bu nakil olmadan sağlığına kavuşamayacaksa başka bir seçenek göremiyorum.
Karaciğer için parça verip vermemekTam olarak sormak istediğiniz nedir; nakil için karaciğerinizden parça verip, vermemek mi ? Babanızın hayatta kalması için bu nakle ihtiyacı var. Sonrasındaki süreci de eşiniz ve ailenizden destek alarak atlatabilirsiniz.
bebekte sürece alışcaktır mutlaka. evet şuan için kucak bebekleri özellikle anneye tam bağımlı oldukları dönemler. ama bebekler de hissediyorlar her şeyi. duruma alışır oturduğunuz yer nasıl bilmiyorum ama havalar da tam soğumamış olursa babasıyla sık sık parka markete dolaşmaya çıkarsa evde birlikte oyun oynarlarsa ilk zamanları atlattıktan sonra sizde yavaştan toparlanmış ağrılarınız hafiflemiş olur.Eşim hastanede benimle kalacak 10 gün annem bebeğime bakacak ben taburcu olduktan sonra eşim evde bana ve bebeğime bakmaya devam edecek ama oğlum gece uyandığında beni yanında görmediğinde bile çok ağlıyo eşiminde elinden pek gelmiyo bazı şeyler geçen gün göz göre göre elini yaktı mesela biraz dikkatsiz yani maalesefbabalar pek anneler gibi olamıyor taburcu olduktan sonra aynı evin içinde olduğumuzda illa ki kucağıma gelmek isteyecek benimle uyumak isteyecek tam hareketlendiği zamanları üzerime çıkıp yuvarlanmak isteyecek
Bence kadavra varsa şansınızı deneyin annenizi dinlemek zorunda değilsiniz başka seçenek olmasaydı illaki verin derdimGeçen gün kadavradan karaciğer çıktı 2. Sıradayız ilk hastaya olmazsa babama nakledilecekti anneme bunu söyledim biz kadavra istemiyoruz sen vereceksin ya dedi. Ailemle aramızdaki bağlar da biraz sıkıntılı hep itilen ezilen ben oldum ailede bu zamana kadar. Şimdi böyle bir durumda bana diretiliyor ama babam ameliyatta bişey olursa ben kesildiğimde çocuğumdan ayrı kalacağım zamanlarla kalacağım gibi geliyor
Kusura bakmayın da bu sorunuza verecek bir cevabım yok benim. Parça vermeyecekseniz babanızı da ümitlendirmeyin. Cenazesinde de timsah göz yaşları dökmeyin.Karaciğer için parça verip vermemek
İşte beni korkutan kısım babasının bu konuda yetersiz kalması. Ve oğlumun anneye aşırı düşkünlüğübebekte sürece alışcaktır mutlaka. evet şuan için kucak bebekleri özellikle anneye tam bağımlı oldukları dönemler. ama bebekler de hissediyorlar her şeyi. duruma alışır oturduğunuz yer nasıl bilmiyorum ama havalar da tam soğumamış olursa babasıyla sık sık parka markete dolaşmaya çıkarsa evde birlikte oyun oynarlarsa ilk zamanları atlattıktan sonra sizde yavaştan toparlanmış ağrılarınız hafiflemiş olur.
Yani şimdi babanızın yaşayıp yaşayamayacağı da kesin değil çok zor bi karaBabam karaciğer hastası nakil olması gerekiyor. Benim karaciğerim uyumlu oldu 16 aylık oğlum var sütten kestim donör olacağım diye. Doktorla konuştuğumda babamın ameliyatta %50 riski olduğunu söyledi masada kalma ihtimalinin olduğunu eğer ameliyattan sağ çıkarsa da yoğun bakımda solunum cihazından ayrılmasının sıkıntılı olacağını söyledi. Ben ameliyattan sonra 6 ay kadar ağır kaldırmam gerektiği için bebeğimi kucağıma alamayacağım ve aşırı anneye düşkün10 gün kadar zaten hastanede kalacağım çocuğumu görmeden sonrasında da onunla verimli zaman geçiremeyeceğiz bir süre …
Boş boş konuşma timsah gözyaşı vs. Ne gereksiz insanlar var ya … fikrin yoksa ya da bir desteğin sorduğum soruya diğer konular hakkında hiç yorum yapma ablacım sen hatta sus olur mu sen hiçbir konuda yorum yapma.Kusura bakmayın da bu sorunuza verecek bir cevabım yok benim. Parça vermeyecekseniz babanızı da ümitlendirmeyin. Cenazesinde de timsah göz yaşları dökmeyin.
6 ay çocuğunuzu kucağa alamayacaksınız diye organ yetmezliği çeken babanıza karaciğerinizden bir parça verip vermemek konusunda kararsızsınız yanlış mı okudum? Arada kaldığınız şeyler birbiriyle çok orantısız.
Geçtiğimiz nisan ayağım kırıldı aylarca yürüyemedim. Başka bir sebepten dolayı da bebeğinize kucağa alamıyor olabilirdiniz. En azından babanızın hayatına faydanız olacak. Kadavradan karaciğeri de başka ihtiyacı olan hasta alsın. Babanızın kızıyla karaciğeri uymuş.
bu durumda tek babasıyla halledebilcekmişsiniz gibi durmuyor çünkü 6 ay kadar kucağa kaldıramama durumunuz var. babası izin bittikten sonra da evde baş başa kalıcaksınız oturuken yatarken sarılma kucağa almadan ziyade sık sık kucakta gezdirme istiyorlar bu aylarda. bir yardımcı alma şansınız var mı gündüz evde yardımcı olması adınaİşte beni korkutan kısım babasının bu konuda yetersiz kalması. Ve oğlumun anneye aşırı düşkünlüğübu süreçte de bebeğimle aramdaki bağın zedelenmesinden de çok korkuyorum neticede onunda tam duygularının bağlarının geliştiği zamanlar …
Kadavradan karaciğer bulunup, bulunamayacağı da kesin değil bu arada. Türkiye'yi defalarca temsil etmiş boksör Sinan Şamil Sam'a bulunamadı mesela, kendisi vefat etti.6 ay çocuğunuzu kucağa alamayacaksınız diye organ yetmezliği çeken babanıza karaciğerinizden bir parça verip vermemek konusunda kararsızsınız yanlış mı okudum? Arada kaldığınız şeyler birbiriyle çok orantısız.
Geçtiğimiz nisan ayağım kırıldı aylarca yürüyemedim. Başka bir sebepten dolayı da bebeğinize kucağa alamıyor olabilirdiniz. En azından babanızın hayatına faydanız olacak. Kadavradan karaciğeri de başka ihtiyacı olan hasta alsın. Babanızın kızıyla karaciğeri uymuş.
Başka yardımcım yok maalesef annem ameliyattan sonra babamla ilgilenecek ablam zaten hiç bir işin ucundan tutmaz .. kimsem yok yanibu durumda tek babasıyla halledebilcekmişsiniz gibi durmuyor çünkü 6 ay kadar kucağa kaldıramama durumunuz var. babası izin bittikten sonra da evde baş başa kalıcaksınız oturuken yatarken sarılma kucağa almadan ziyade sık sık kucakta gezdirme istiyorlar bu aylarda. bir yardımcı alma şansınız var mı gündüz evde yardımcı olması adına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?