Bilmiyorum zor bi karar. Bebek var iyileşme süresi var.2 ayda bir çıkıyormuş kadavradan ciğer ama konu sahibinin babasının durumu kritikmiş ve giderek kötüleşiyormuş.
O zaman evet düşünme halledersiniz sonuçta karaciğer kendini yeniliyorEşim 3 ay kadar izinli olacak ben ozaman kadar baya toparlamış olurum diye düşünüyoruz
Yenilemesi vs. Değil inan düşündüğüm sadece babamın iyi olması ve ağrı acılarımın kısa sürece geçip evladımı da eksik bırakmamak.O zaman evet düşünme halledersiniz sonuçta karaciğer kendini yeniliyor
Kucağına almazsın ama sarılırsın yine oynarsın ama şöyle düşün baban vefat ederse depresyona girip çocuğunu yine mahrum bırakabilirsin. Kadavra çıkarsa ilk tercih olsun bilmiyorum fark ediyor mu. İki ucu şey bi durum. 15 aylık doğuran da var her şey olabilirYenilemesi vs. Değil inan düşündüğüm sadece babamın iyi olması ve ağrı acılarımın kısa sürece geçip evladımı da eksik bırakmamak.
Millet arar bulamaz, bulan da beğenmez, Allah akıl fikir versin...Geçen gün kadavradan karaciğer çıktı 2. Sıradayız ilk hastaya olmazsa babama nakledilecekti anneme bunu söyledim biz kadavra istemiyoruz sen vereceksin ya dedi.
Ben sizi anlıyorum yıllarca evin içinde değersizlik hissiyle büyütülmüş,şimdi de babanızın hayatının yükünü sizin avuçlarınıza bırakmışlar.İyi bir iletişiminiz yokken şimdi can ciğer olup ciğerinizi vermenizi istiyorlar,size bunu görevmiş gibi sunuyorlar.Sonrasında yine eskiye dönüp ne yaptın ki,tabii ki yapacaktin deme sizi yine göz ardı etme ihtimalleri var.Zor karar hangi seçenek olursa olsun tüm sorumluluk sizde olacak.....Bakın işte … duymak istediklerim bunlar teşekkür ederim yorumunuz için.. evet haklısınız başka bir sebepten bebeğimle ayrı kalabilirim doğru söylüyorsunuz. Zor bir süreçten geçtiğim için bazı şeyleri düşünemiyorum bazı pencerelerden bakamıyorum. Bu konuyu açma sebebimde buydu. Çok teşekkür ederim
Valla konu böbrek olsa vermezdim bu tarz aileye. Ama karaciğer yenileniyormuş sanırım sırf bana bir zarar yaratmayacağı için verirdim. Vicdan yapmamak için o da.Geçen gün kadavradan karaciğer çıktı 2. Sıradayız ilk hastaya olmazsa babama nakledilecekti anneme bunu söyledim biz kadavra istemiyoruz sen vereceksin ya dedi. Ailemle aramızdaki bağlar da biraz sıkıntılı hep itilen ezilen ben oldum ailede bu zamana kadar. Şimdi böyle bir durumda bana diretiliyor ama babam ameliyatta bişey olursa ben kesildiğimde çocuğumdan ayrı kalacağım zamanlarla kalacağım gibi geliyor
Çok iyi açıklamışsınız gerçekten.Ben sizi anlıyorum yıllarca evin içinde değersizlik hissiyle büyütülmüş,şimdi de babanızın hayatının yükünü sizin avuçlarınıza bırakmışlar.İyi bir iletişiminiz yokken şimdi can ciğer olup ciğerinizi vermenizi istiyorlar,size bunu görevmiş gibi sunuyorlar.Sonrasında yine eskiye dönüp ne yaptın ki,tabii ki yapacaktin deme sizi yine göz ardı etme ihtimalleri var.Zor karar hangi seçenek olursa olsun tüm sorumluluk sizde olacak.....
Açıkçası babam için risk %50 değil de %90 bile olsa ben o küçücük iyileşme ihtimaline tutunurdum. Parça verip vermemek beni ikilemde bırakacak birsey olmazdı. Risklerini bana anlatmalarına bile ihtiyaç duymazdım. Annem ve babam için yapamayacağım şey yok. Bebeğiniz kucağınıza alamıyorsunuz diye perişan olmaz. Bilemiyorum aile benim için çok kıymetli. Bence üstesinden gelinir. Babanıza sağlık diliyorum. Umarım karar verme sürecinizde babanızın bekleyecek zamanı olurBabam karaciğer hastası nakil olması gerekiyor. Benim karaciğerim uyumlu oldu 16 aylık oğlum var sütten kestim donör olacağım diye. Doktorla konuştuğumda babamın ameliyatta %50 riski olduğunu söyledi masada kalma ihtimalinin olduğunu eğer ameliyattan sağ çıkarsa da yoğun bakımda solunum cihazından ayrılmasının sıkıntılı olacağını söyledi. Ben ameliyattan sonra 6 ay kadar ağır kaldırmam gerektiği için bebeğimi kucağıma alamayacağım ve aşırı anneye düşkün10 gün kadar zaten hastanede kalacağım çocuğumu görmeden sonrasında da onunla verimli zaman geçiremeyeceğiz bir süre …
Çok acı ki bir tarafım babam bir tarafım evladım … siz yerimde olsaydınız napardınız? Yorum ve desteğinize ihtiyacım var
5 yıldır siroz hastası 8 aydır falan nakil için arayıştayız işte eniştenin oldu oyaladı falan sonra hastane değiştirdik. Bu hastanedekBaban biraz daha dayanamaz mı? Ne zamandır hasta
aynen öyle yemin ederim içimi okudum abla içimiiiiBen sizi anlıyorum yıllarca evin içinde değersizlik hissiyle büyütülmüş,şimdi de babanızın hayatının yükünü sizin avuçlarınıza bırakmışlar.İyi bir iletişiminiz yokken şimdi can ciğer olup ciğerinizi vermenizi istiyorlar,size bunu görevmiş gibi sunuyorlar.Sonrasında yine eskiye dönüp ne yaptın ki,tabii ki yapacaktin deme sizi yine göz ardı etme ihtimalleri var.Zor karar hangi seçenek olursa olsun tüm sorumluluk sizde olacak.....
Öncelikle çok geçmiş olsun keşke benim babamında öyle bi şansı olsaydı seve seve verirdimBabam karaciğer hastası nakil olması gerekiyor. Benim karaciğerim uyumlu oldu 16 aylık oğlum var sütten kestim donör olacağım diye. Doktorla konuştuğumda babamın ameliyatta %50 riski olduğunu söyledi masada kalma ihtimalinin olduğunu eğer ameliyattan sağ çıkarsa da yoğun bakımda solunum cihazından ayrılmasının sıkıntılı olacağını söyledi. Ben ameliyattan sonra 6 ay kadar ağır kaldırmam gerektiği için bebeğimi kucağıma alamayacağım ve aşırı anneye düşkün10 gün kadar zaten hastanede kalacağım çocuğumu görmeden sonrasında da onunla verimli zaman geçiremeyeceğiz bir süre …
Çok acı ki bir tarafım babam bir tarafım evladım … siz yerimde olsaydınız napardınız? Yorum ve desteğinize ihtiyacım var
Bu ikilemde kalacaksaniz keske donor olacagim demeseydiniz. Etraflica dusunulmesi gereken bir durum. Tabi ki mecbur degilsiniz ama umut verip yan cizmek de hayal kirikligi yaratir. Donor olmaya karar verdiginizde cocugunuz vardi sanirim. Bu durumlar hakkinda bilgilendirilme yapilmamis miydi size? Sonradan ogrendiyseniz bunu bahane edip vazgecebilirsiniz. Ama uzucu tabi ki. Babaniza gecmis olsun.Babam karaciğer hastası nakil olması gerekiyor. Benim karaciğerim uyumlu oldu 16 aylık oğlum var sütten kestim donör olacağım diye. Doktorla konuştuğumda babamın ameliyatta %50 riski olduğunu söyledi masada kalma ihtimalinin olduğunu eğer ameliyattan sağ çıkarsa da yoğun bakımda solunum cihazından ayrılmasının sıkıntılı olacağını söyledi. Ben ameliyattan sonra 6 ay kadar ağır kaldırmam gerektiği için bebeğimi kucağıma alamayacağım ve aşırı anneye düşkün10 gün kadar zaten hastanede kalacağım çocuğumu görmeden sonrasında da onunla verimli zaman geçiremeyeceğiz bir süre …
Konya’da hastanede bakıldığında benim %29 kaldı olmadı eniştemin oldu oda bi vercem bi vermicem diyerek oyaladı sonrasında vermekten vazgeçti babam bilinç kaybı yaşadı yoğun bakımda kaldı vs. Sonrasında Antalya’da başka hastanede baktırdım %33 uyumlu çıktı onu duyduktan sonra ben emen bebeğimi sütten kestim donör olacağım diye ayın 29unda ameliyata girecektik ameliyata 9 saat falan kalmıştı babamın karnından sıvı alındı alınan sıvıda enfeksiyon yüksek çıktı ameliyatı iptal ettiler antibiyotik başladılar 5 gün hastanede kaldı taburcu edecekleri gün doktor beni karşısına alıp babamın %50 risk olduğunu durumunun ağır olduğunu masada kalma ihtimali olduğunu canlı vericiyi de riske atmanın pek doğru olmadığını söyledi bu şekilde bi konuşma yaptı o günden sonra ben kara kara düşünmeye başladım eğer verdiğim ciğer babamı yaşatmazsa eğer ameliyattan sonra babamın cenazasine bile katılamazsam hem kesildiğimle hem bebeğimle zorlu süreci yaşamak zorunda kalırsam diye … çocukla durumu dramatize etmek gibi algılanıyor ama ailem bana hiçbir zaman hiçbir konuda yardımcı olmadı doğum yaptım sezeryanla 3 gün sonra annem ablamın kızına bakmak için beni 3 günlük bebeğimle bıraktı gitti o günden beri de herşeyinde ben varım çocuğumun banada ciddi anlamda bağlı babayı kötülemek değil ya da o beceremiyor demek değil elinden okadarı geliyor oda bir bebeğe yetmiyor diyelim asla eşimi de kötülemek değil yani amacım ama bu bebek bakma konusunda yetersiz galiba biraz … antibiyotik tedavisi tamamlanması için hastaneden taburcu olduktan sonra 14 gün daha ağızdan ilaç kullanması gerekiyordu ayın 18inde ilaç bitip tekrar hastaneyi arayacağız ama olacak ya Allahın işi kadavradan 1 ciğer çıktı anneme söylediğimde duyduklarım beni yıktı … kadavra istemiyoruz biz ölü insanın organı canlı gibi olmaz sen vereceksin ya dedi … ben gözümü karartıp herseyi göze alıp tamam demiştim zaten ama kadavradan çıkana bu tepkiyi verdiklerinde onların kendilerini düşündüğünü anladım. Ailemden şunu beklerdim hayırlısı olsun kızım inşallah babana uyar da sende kesilmek zorunda kalmazsın. Ama demediler bu bile zoruma gitti.Bu ikilemde kalacaksaniz keske donor olacagim demeseydiniz. Etraflica dusunulmesi gereken bir durum. Tabi ki mecbur degilsiniz ama umut verip yan cizmek de hayal kirikligi yaratir. Donor olmaya karar verdiginizde cocugunuz vardi sanirim. Bu durumlar hakkinda bilgilendirilme yapilmamis miydi size? Sonradan ogrendiyseniz bunu bahane edip vazgecebilirsiniz. Ama uzucu tabi ki. Babaniza gecmis olsun.
Anlamadığım şu ki babanızın %50 ihtimal diyorsunuz, değmez diye yapmakmı istemiyorsunuz?Babam karaciğer hastası nakil olması gerekiyor. Benim karaciğerim uyumlu oldu 16 aylık oğlum var sütten kestim donör olacağım diye. Doktorla konuştuğumda babamın ameliyatta %50 riski olduğunu söyledi masada kalma ihtimalinin olduğunu eğer ameliyattan sağ çıkarsa da yoğun bakımda solunum cihazından ayrılmasının sıkıntılı olacağını söyledi. Ben ameliyattan sonra 6 ay kadar ağır kaldırmam gerektiği için bebeğimi kucağıma alamayacağım ve aşırı anneye düşkün10 gün kadar zaten hastanede kalacağım çocuğumu görmeden sonrasında da onunla verimli zaman geçiremeyeceğiz bir süre …
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?