Hanımlar Fikirlerinize İhtiyacım Var :(

Senden ne hakla cigerini istiyor bu insanlar, sana zerre verdikleri bir sey yok. Bu ne yuzsuzluktur yarab Annen duzgun bir anne olsaydi benim evladim yeni dogum yapti diye bir durur dusunurdu. Evlat dedigin herkesten once gelir, kocadan da ondan da bundan da. verme hicbir sey, bu 5 para etmez aile icin kocani da bebegini de uzme.

Son düzenleme:
Senden ne hakla cigerini istiyor bu insanlar, sana zerre verdikleri bir sey yok. Bu ne yuzsuzluktur yarab verme hicbir sey, bu 5 para etmez aile icin kocani da bebegini de uzme.
Keşke ailem için böyle konuşulmasaydı keşke bunları bana yaşatmasalardı bende gözüm kapalı onlar için ölüme bile gidebilseydim ama maalesef siz de haklısınız ve bazen sizin gibi düşünüyorum yalan yok ama bir tarafımda anne babadır büyüktür diyor babama bişey olursa sonrasında vicdanım nasıl rahat olur diyorum gerçekten iyi insan olmakla yapılanlara karşı cevap vermek çok zor.. bi yanım olsun sağlık bu diyor bi yanım bu güne kadar elinden tutulmamış neden kendini böyle paralıyorsun diyor çaresizlik çok zor

Ben nakil için bir şey demek istemiyorum. Sizin organınız sizin kararınız, ailenizi en iyi siz bilirsiniz. Çok süper bir baba-kız ilişkiniz olsa sormazdınız diye düşünüyorum. Oğlumuza gelince, bence çok detaylı düşünüyorsunuz. Anne olarak elbette çocuğumuza yetişemediğimiz, uzak kaldığımız dönemler oluyor. Her birinde bağ oluşmasa anne-çocuk bağı kalmazdı. Bu kadar endişelenmeyin, çocuğunuza düşkün bir anne olarak bağ oluşmaması imkansız.

Bambaska bir sey sorayim, babanin neden nakile ihtiyaci var siroz mu, sebebi alkol mu?

babama donör olduğumda tek duam oğlumun bu süreçten en az etkilenerek çıkması düşünceleriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim

Evet alkole bağlı karaciğer sirozu
Oooo verme o zaman icmeseymis. Fikrimi değiştirdim. Onun g.tunun keyfi için ameliyat olmazdım ben. Evlat ayırımı da yapmışlar diyorsun boşver ne hali varsa görsün.

Bunu baştan belirtsen bence cevaplar da buna göre olurdu. Yazdiysan görmedim.

Evet alkole bağlı karaciğer sirozu

Eee bebişim içmeseymiş sağlığını kaybetmeseymiş ... rahat dursaymış kendi başını belaya sokmasaymış. O ciğeri verince de içmeye devam edecek inan bana, babanın zaten en fazla 5 yıllık ömrü var yine başlar alkole sonu ölümle biter. Huylu huyundan vazgeçmiyor, teyzemin kocası aynı sebepten nakil oldu , yine içmeye başladı 2 yıl sonra da öldü gitti. Karaciğer nakli bekleyenlerin çoğu alkolik, biliyorum yani ailem kötü diyince de anladım. Durum bu, suçun hepsi annende alkolik adam için kızını ve torununu harcıyor. Kadavradan ameliyatı yapıyorlar merak etme, biraz daha beklesin alır yeni ciğeri. Küçük bebeğin var ameliyat işlerine hiç girme hastanelerde sürüneceksin ne gerek var ...

Oooo verme o zaman icmeseymis. Fikrimi değiştirdim. Onun g.tunun keyfi için ameliyat olmazdım ben.
5 yıl önce öğrendik baba içme hastalığın basit bi hastalık değil bırak alkolü sigarayı çok dedim daha 1 sene öncesine kadar devam etti. Anneme hep söyledim anne babamın hastalığı iyi değil bak sonu yanında dur babamın erkek adam ne yemek yesin ne çamaşır yıkasın yok bakar o kendine dedi ablamın çocuğuna bakmak için ablamla yaşadı babamı yalnız bıraktı. Şimdi babam bu duruma düştü herkes dediğime geldi ah vah ediliyo işte

Ablam ve abim karaciğer nakli oldular çok genç yaşta ablam uzun süre ayağı bile kalkamadı donor uyumasına rağmen risklerini göz önünde bulundurarak ameliyat olun derim çok büyük bir ameliyat bu aynı zamanda safranızı da alacaklar aylarca ilaç da kullanacaksınız .

Sakın diyeyim aman ameliyat olma bu herif için. Essssek kadar adam icmeseymis kendi sağlığını dusunecekti. Ben kanser vs gibi bir hastalık sanmıştım. Keyfine içmiş dinlememiş seni ilgilendirmiyor bırak boşver. Acıma bunlara. Kadavrayi beklesin

Bu ayrıntıyi konuna ekle bence.

vicdanım nasıl rahat olur diyorum
Allah babanıza şifa size kolaylık versin inşallah

Ciddi bir ameliyat arefesinde gelip giden duygular yaşamanız o kadar normal ki, her şeyin belki de size bağlı olması vicdanen de yük, ameliyat olacaksınız onun stresi de olur, bir yanda babanızın durumu bir yanda ailenizin sizi evlat gibi değil de karaciğerini vermek zorunda olan donör gibi görmesi.

Annenizin duygusuzluğu karşısında duygularınızın gelgitli olması utanılası bir şey değil.

Kalbiniz ne diyorsa onu dinleyin, kul bilmezse Allah bilir

Elimden geldiği kadar anlatmaya çalışıyorum illa ki atladığım vardır ama özetle bu şekilde maalesef fazlası vardır da eksiği yoktur bana yapılanların

Hemşireler de bunu söylediler ve bende babama bu konuda güvenmiyorum kendini biraz iyi hissettiğinde ilaç kullanmayı bırakan insan nakil olur eski sağlığına kavuşursa yine aynısını yapacağını düşünüyorum

Çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim umarım Rabbim bana doğruyu gösterir ben o yola girerim

Yapacak tabi ki cano, boşuna ameliyat olduğunla süründüğünle kalacaksın. 50 60 yaşına kadar alkolle yaşayan insan takdir edersin ki bırakamıyor o artık yaşam biçimi haline geliyor. Ne hali varsa gorsun birak bulasma bana kalirsa.

Sizi ferahlatır mı bilmem ama 1 ay önce 3 lü donörlük şeklinde, kuzenim bir çocuğa çocuğun ailesinden biri de yengeme ciğer verme şeklinde nakil oldular, süreç korkuttukları kadar uzun sürmedi, kuzenim 1 hafta sonra çıktı şuan durumu da gayet iyi çok hızlı toparladı. Annesi de 2 ay yatacak dediler ama 20 günde taburcu oldu. Sizin de iyileşmeniz hızlı olursa kucaklamak haricinde normalinize yavaş yavaş dönersiniz

Bu kadar şeyden sonra vermeyin derim.Bu kadar düşüncesiz ,bencil,merhametsiz insanlar için bu ağır ameliyata girmenin mantığı yok.Siz orada eski düzeninizi kurmak,iyileşmek için uğraşırken onlar her zamanki gibi sizi unutup,yardım etmeyecek....eşşek değil ya vazifesini yaptı diye bilmiş bilmiş konuşacaklar.O çok kıymetli diğer çocukları vermemiş ama onlardan tutsa da istemezler çünkü kıyamazlar.Anneniz fazlasıyla bencil, babanız iyileşir iyileşmez yine içmeye devam eder,siz çektiğiniz acıyla kalırsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…