hanımlar gönüller bir olsun

Kızlar ne olur bana dua edin yarin cok onemli ve cok buyuk bir toplantiya katilicam işi benden kese bilirler 80 kişi ev kecindiriyor hepsi işsiz kalir yoksa

Kızlar son zamanlarda sayfa ıle ılgılı bırcok sıkayet mesajı alıyorum. Hak vermıyor da degılım.

5 bın evet cok ama okumayan arkadaslar, lısteden cıkan arkadaslar oldukça kısı basına düşen sayı artıyor. Ben kendı istegime gore arttırmıyorum.

Sayfaya yenı kısı alınmayacak dememe ragmen her okumak ısteyen lısteye alındı ve kendıne okutup çıkanlar oldu. Sayfaya yenı kısı alındı ve takıbı yapılmadı. Bu sayfanın sahıbı ben degılım. Rica uzerıne düzenliyorum. Takıp edılmeyecekse yenı kısi alınmayacaktı.

Bu yapılan kul hakkına girmektir. Herkesın günahı kendı boynuna ben sadece uyarmakla mukellefim. Herkesın kendı bileceği ıs.

Basta 9-10 kısıyken sımdı 20 kısıye dayandık. Bastakı arkadaslar sadece 9 arkadastan dua almısken sımdı liste bitmiyor.

Kactı denılmesın dıye kendısıne dua okumayanlara dua okuyan arkadaslarımız varken kendıne dua okutup kaçanların olması da ayrı bır ıroni.

Eminim buradakı herkes benden yasca buyuk, evlı ve sorumluluk nedir bilmesi gereken ınsanlar. Ben bu yasımda kendımden buyuk ınsanlara sorumluluk öğretecek degılım. Sureklı bahane uydurmak, dua okutup kaçmak hos degıl.

Ben 22 yasındayım. Avukatım, bır mılletvekılı ıcın secım kampanyası hazırlıyorum ve gönüllü öğretmenlik yapıyorum. Aksam eve geldigimde yemek yıyecek Halim bıle olmuyor. Haftasonları kahvaltı yaparken zeytin cekırdeklerını sayarak bıle dua okuyabılıyorsam herkes okuyabılır.

Burada kımse bana hesap vermek zorunda degıl tabıı kı. Sımdıye kadar herkesı de ıyı kötü idare etmeye calıstım. 200 sayfayı astık, neredeyse 200 sayfadır bu başlığı ben yönetiyorum. Gerektigi yerde eksık kalan duayı, okumayanlarınkını kendım tamamladım. Her gun ıkı saat yol gıdıp gelıyorum, araba kullanırken muzık dınlemek yerıne dua okumaya çalışıyorsam herkes okuyabılır oyle degıl mı?

Dedıgım gıbı kımse bana hesap vermek zorunda degıl. Herkesın kendı vicdanına kalmıs. Lütfen biraz daha hassas davranalım arkadaslar.

Son düzenleme:
Canım hislerime tercüman olmuşsun Valla aynı düşüncelerdeyim. Bu listede ilk bana okundu dua
sonra yeni kişiler alındı alınmaya devam edildi
Sayfa sorumlusu sensin diye sana söyledim bu olacakları az çok tahmin edebiliyorum çünkü
Sana başka kişi almayalım dedim liste karışacak liste uzayacak sayısı fazla olan bir dua okuyoruz dedim. Ben sonradan gelenlerden dua almadım dedim. Haksızlık olmasın dedim.
Sende tamam dedin kimseyi almıyoruz dedin ama sayfa sahibi hayır alınacak dedi herkesi aldı.
Ama sonra düzende bozuldu tabi.
Kendine okutup Gidenler
okuyamıyorum diyenler
bi süre katılamayacağım diyenler
listeye kendi adına mazeretli yazdıranlar
Sayı çok oldu diyenler oldu
Herkes kendi rızasıyla geldi okumaya şimdi niye böyle oldu.
Senin dediğin gibi insan yeterki dua etmek istesin eder.
Ben bazen uykumdan feda ediyorum dualara yetişeyim kimsenin hakkına girmeyeyim diye.
Yani insan istese 1 saat geç uyur yine de okur duasını.
Bu dua meselesini çok hafife alıyorlar sanırım.
Bunun sonu kul hakkına varıyor bilmiyorlar.
Son 2 kişi kaldı onlarada okuyup çıkacam bende

Canim bu sayfada yeniyim bana düşmez belki ama haklisin

Ben de kul hakkına girmemek için her dua sayfasına adımı yazdırmadım dua topiklerine girdiğim günden beri çünkü ya yetiştiremezsem korkusu vardı. Bazen de içimden gelirdi dua okumak ama sadece kumbarası olan başlıklara okur çıkardım. Hatta seni de ekleyelim istersen denildiği de oldu ama aynı gerekçeyle( =yetiştirememe ve kul hakkına girme korkusu) listeye eklenmeyi talep etmedim bazen...

Elbette ki çok nadir de olsa duasına yetişemediğim de oldu ( başka topikte) ya da şartlardan dolayı az okumak zorunda kaldığım da... Fakat hep vicdani sorumluluğunu taşıdım. Uykusuzluktan ölürken ya da hastanede sıra beklerken bile elimde zikirmatik yetiştirme derdine düştüm...

Lafın kısası herkes kendi hayat şartlarına göre kapasitesini az çok bilir... Lütfen duaya katılmak isteyenler şartlarını göz önünde bulundurarak listeye katılma talep etsinler ve sorumluluğunu da bilerek katılsınlar aramıza ... Ve hayr için yaptığımız bir eylemde zorla içimize vesvese düşürmesinler !

Son olarak Allah bu duanın bugünlere kadar okunmasında emeği geçen herkesten de razı olsun ! Kendi adıma Teşekkürler !

Son düzenleme:
Kizlar kusura bakmayin giremiyorum internete. Sadece okudugumu yazabilecek kadar girebiliyorum. Şengül1976 nin duasi hangi gune kadar?

İyi geceler kızlar, listeye almanıza gerek yok. Sadece içimden geldi, hepiniz için 3 Fatiha okudum. Kimin ne dileği varsa olur inşallah. Allah dualarınızı kabul etsin.

Bu arada bana okuyan bütün arkadaşlarim hakkiniz bana gecmesin diye bugün 313 ayetel kürsi okudum sizlere rabbim hepinizin dileyini kabul etsin

Canım Allah razı olsun. Benden yana da hakkım varsa helal olsun. Bu arada diğer topikte dua istemişsin iş toplantın için ve sana "inna fetehna leke fethan mubina" okuyacağımı yazmıştım. Az önce okudum senin için 300 tane. Rabbim kapalı kapılarını açsın, açıkları kapatmasın inşallah.

İyi geceler kızlar, listeye almanıza gerek yok. Sadece içimden geldi, hepiniz için 3 Fatiha okudum. Kimin ne dileği varsa olur inşallah. Allah dualarınızı kabul etsin.

Allah razı olsun. Ağzınıza yüreğinize sağlık.
Kizlar kusura bakmayin giremiyorum internete. Sadece okudugumu yazabilecek kadar girebiliyorum. Şengül1976 nin duasi hangi gune kadar?
Canım 12 Mart yani bugün songün yanlış bilmiyorsam.

redvelvetcake canım sıradaki arkadaş volhat için okudum ve onun okumasındaki kumbaraya 2350 ekliyorum. Rabbim kabul etsin. Volhat da sanırım son 2 kişinin okumasını toptan yapmıştı tüp bebek yaptıracağı için listeden çıkma talebini yazarken. Aklıma geldi hatırlatayım dedim.

bende yeni dahil olmuştum aranıza üstüme vazife değil ama sonuna kadar haklısın cnm . ben gidecem durumum ne olur ne olmaz diye kalan iki kişiye birden okudum (10 bin dilim damagım kurudu) hak gecmesin diye. okumadanda cıkabilirdim ben yeniyim nasılsa ben cıkıyorum diyebilirdim

İşlh bugün okuyacağım.

Arkadaşlar sonuna kadar katılıyorum. Butür durumlarda içime vesvese vermek istemiyorum ama oluyor işte. Sonuçta dua okuyorum a kiisi b kişisi için farketmez. Ancak redvecelvate nin bahsettiği gibi listeden çıkanlar ve eklenenler olunca, okumayanlar ile çıkanların durumları eklenince insan rahatsız oluyor. Ben bana okuyamayan insanlara okumaya devam ediyorum. Ama bu tür durumlar iç sıkıcı.

Keşke herkes senin gibi hassas olsa bu dua konusunda canım
Gideceksin diye 10 bin okudun Allah kabul etsin
Diğer dua sayfalarında da görüyorum seni.
Listenin tamamına okumaya çalışıyorsun.
Gideceğim haksızlık olmasın herkesin duasını okuyup öyle gideyim diyosun.
Allah razı olsun canım

hepimizden cnm inşallah hacda tüm günahların silinirken kul hakkı silinmiyor Allahın affetmediği tek şey sende kendi konunundan olabildigince hassas davranıyorsun sendende Allah razı olsun

Canım evet biliyorum ben senin yetişemiyorum katılamayacağım dediğine şahit oldum
Hz. İbrahim in duasında mesela.
Zaten öyle olmalı canım okuyamayacaksak niye okuyacaz diyelim ki.
Çok iyi söyledin herkes kendi yaşantısını biliyor Yetişemediği duaya katılmasınlar olur biter
Kimseyi burda zorla dahil etmediler duaya.
Bazı arkadaşlar var her dua sayfasından çıkıyorlar.
Sonra yetişemedim okuyamadım falan diyolar. Bazılarına okuyolar bazılarını atlıyorlar
Ama böyle olmazki.
Büyük vebal altındalar.

hepimizden cnm inşallah hacda tüm günahların silinirken kul hakkı silinmiyor Allahın affetmediği tek şey sende kendi konunundan olabildigince hassas davranıyorsun sendende Allah razı olsun
Tabiki canım kul hakkına girmenin kaçışı yok.
Büyük vebal.
Evet kendi sayfamda çok hassasım.
Çünkü sayfa sahiplerinede büyük iş düşüyor.
Madem sayfa açtım dua başlattım.
Takip etmem lazım kim okuyor kim okumuyor.
Benim dua kısa olduğu için 2 arkadaşımızın duasına üst üste mazeretsiz katılmayanları listeden çıkarıyorum haksızlık olmasın diye.
Çünkü benim sayfada dua almayanlar bakıyorum orda burda sohbet ediyor. Sohbet sayfalarına yetişenler dua almıyor. Hemen siliyorum bende dua almayanları.
Ne işleri var öyle kişilerin duada hiç haksızlığa gelemem kul hakkı sonuçta

Senin gibi kaç kişiden duyuyorum
Allah razı olsun çok iyi sayfa yönetiyorsun 30 kişinin hakkına sahip çıkıyorsun diyolar
O sözleri bana yetiyor yani.
Rabbim benden razı olsun daha ne isterim

kızlar sizleri çok seviyorum karşılıksız beklentisiz tanımadan birbirimiz için dua ediyoruz .Rabbim tüm dileklerinizi gerçek eylesin..

KIZLAR ARKADAŞLARIMIZIN DUASI İÇİN; 70.000 ADET ''LA İLAHE İLLALLAH"

hiye arkadaşımıza okuyoruz

1) Yasmin5846 ......... ...4.350
2) laz4life....................4.350
3) UmRaN__63......... .....4.350
4) pozitifhatun.............4.450
5) redvelcetcake ..........4.350
6) nazah ......................4.350
7) CReSS_34(hilal) .... ...4.350
8) Berirem............. .......4.000 okundu
9) istanbulun sultani.....4.350
10) damla_22................4.350
11) masculin.................4.350
12) yavruceylan...........4.350
13)tkglcn......................4.350
14) şengül1976..............4.350
15) volhat.....................5.000 okundu
16) songül.....................4.350

TOPLAM :......................70.000

KUMBARA:.........8.250 (100 kumbaradan kullanıldı)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…