Hanimlar istanbula dönmeli miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Izmire gelebilsem hic dusunmem focaya gelmek cok isterim cok ama cok seviyorum
Siz biryere tatile gitmekle orada yaşamayı ayirtedemiyorsunuz galiba. Çok mu kucuksunuz bilmiyorum ama bunlar farklı şeyler ablacım... muhtemelen yazın birkacgun gidip beğendiğiniz yerler düzenli yaşamak için ideal olmayabilir yani. Farklı parametrelerde karar verilir.Neyse

Siz biryere tatile gitmekle orada yaşamayı ayirtedemiyorsunuz galiba. Çok mu kucuksunuz bilmiyorum ama bunlar farklı şeyler ablacım... muhtemelen yazın birkacgun gidip beğendiğiniz yerler düzenli yaşamak için ideal olmayabilir yani. Farklı parametrelerde karar verilir.Neyse
Merkeze xok uzak evet ama cennet be

ciddili cevap veriyorum
İstanbul'a gelseniz beylikdüzünde yaşayacaksınız ve kira vermeceksiniz...

şahin (!) alacaksınız ki bence bu trafikte sizi mahvetmeleri demek. bari 250 bin bandına filan çıkın da arabaya benzer bir şeye binin. 150 bini 3 sene ödeseniz 5 bin sadece kredi mi olacak yani (siz giresunda yaşayıp hiç para biriktirmediniz mi mesela? aldığını harcayan bir insan mısınız?) üstüne o araba su gibi de yakacak en z 2-3 bin de benzin olacak. o da park yeri olmayan yerlere metro vs. kullanarak.

istanbulda geliriniz biraz artacakmış
giresunda 10-12 alıyorsunuz hadi istanbulda 15 alıyor olun giresunda 4 bin kira veriyordunuz 3.5 da kira alıyorsunuz, yani kira bakımından gelir giderde pek bir şey dğeişmeyecek. geliriniz 15 civarında olacak. ama spor salonuna ve kuaföre, kahveciye filan giden bir insansınız anladığım kadarıyla ve 2 bin lira gibi burada ekstra masrafınız olacak.
eksta toplu ulaşım, istanbul gibi yerde ektra taksi, çarşı pazarın ekstra pahalı olmasını katmıyorum. sırf buraya kadar 10 bin gitti kaldı 5 bin. 5 bin liraya geçinirim diyorsanız buyrun geçinin. -şu anda kaç lirayla geçiniyorsanız ona göre bakın artık.

Ama siz çalışacağınıza göre İstanbulda beylikdüzünden sarıyere, maslağa ayda kaç kere gidebileckesiniz ki? onu anlamadım.

mesela pandemiden önce bile (hatta belki 10 sene önce bile) ben, istanbula gittiğimde sabihada iniyorsam sadece pendik kartal en fazlak kadiköye kadar olan arkadaşlarla görüşür 2-3 gün takılır dönerdim
istanbul atatürke inince de mesela beşiktaştan en fazla avcılara kadar olan hatta takılırdım. başka gidişimde de yine ben belli bir güzergah çizerdim kafamda sadece o hatta takılırdım :D o da şöyle: yurtdışına filan gider gezerdim gidişte-dönüşte 2şer 3er gün de istanbul sıkıştırırdım. senelerdir gitmiyorum ve hayal edemiyorum.

ama gidecek olsam ben 3 günümü boşaltır yer içer, arkadaşlarda kalır (tatlı minnoş butik otellerde de kalıyordum ben mesela ama fiyatlar böyle değildi tabii) gezer dönerim.

ordu giresunda da havaalanı var üstelik 2 siz gitseniz 1 de arkadaşlarınız gelse trabzon ordu gezseniz sezonu kapatırsınız.

Ayda 12 bin tl ile Sarıyer Maslak’ta kirada oturup nasıl yaşamayı planlıyorsunuz. Beylikdüzü, Büyükçekmece filan yine bir ihtimal. İyi madem bir gidin de bize de iktisat öğretirsiniz.
Siz orada yasayan herkesin 20 bin mi kazandigini dusunuyorsunuz?6asayan cok insan var.
Su anki standartimla yasayamam ama yazan arkafaslarin dedigi gib8 merkezde olur her yere gidersiniz.trafikten delirmezseniz tabi.metro var allahtan da o bir nimet cidden.
5 bin kira odesem arac alamam tabi ama gecinirim

ciddili cevap veriyorum
İstanbul'a gelseniz beylikdüzünde yaşayacaksınız ve kira vermeceksiniz...

şahin (!) alacaksınız ki bence bu trafikte sizi mahvetmeleri demek. bari 250 bin bandına filan çıkın da arabaya benzer bir şeye binin. 150 bini 3 sene ödeseniz 5 bin sadece kredi mi olacak yani (siz giresunda yaşayıp hiç para biriktirmediniz mi mesela? aldığını harcayan bir insan mısınız?) üstüne o araba su gibi de yakacak en z 2-3 bin de benzin olacak. o da park yeri olmayan yerlere metro vs. kullanarak.

istanbulda geliriniz biraz artacakmış
giresunda 10-12 alıyorsunuz hadi istanbulda 15 alıyor olun giresunda 4 bin kira veriyordunuz 3.5 da kira alıyorsunuz, yani kira bakımından gelir giderde pek bir şey dğeişmeyecek. geliriniz 15 civarında olacak. ama spor salonuna ve kuaföre, kahveciye filan giden bir insansınız anladığım kadarıyla ve 2 bin lira gibi burada ekstra masrafınız olacak.
eksta toplu ulaşım, istanbul gibi yerde ektra taksi, çarşı pazarın ekstra pahalı olmasını katmıyorum. sırf buraya kadar 10 bin gitti kaldı 5 bin. 5 bin liraya geçinirim diyorsanız buyrun geçinin. -şu anda kaç lirayla geçiniyorsanız ona göre bakın artık.

Ama siz çalışacağınıza göre İstanbulda beylikdüzünden sarıyere, maslağa ayda kaç kere gidebileckesiniz ki? onu anlamadım.

mesela pandemiden önce bile (hatta belki 10 sene önce bile) ben, istanbula gittiğimde sabihada iniyorsam sadece pendik kartal en fazlak kadiköye kadar olan arkadaşlarla görüşür 2-3 gün takılır dönerdim
istanbul atatürke inince de mesela beşiktaştan en fazla avcılara kadar olan hatta takılırdım. başka gidişimde de yine ben belli bir güzergah çizerdim kafamda sadece o hatta takılırdım :KK70: o da şöyle: yurtdışına filan gider gezerdim gidişte-dönüşte 2şer 3er gün de istanbul sıkıştırırdım. senelerdir gitmiyorum ve hayal edemiyorum.

ama gidecek olsam ben 3 günümü boşaltır yer içer, arkadaşlarda kalır (tatlı minnoş butik otellerde de kalıyordum ben mesela ama fiyatlar böyle değildi tabii) gezer dönerim.

ordu giresunda da havaalanı var üstelik 2 siz gitseniz 1 de arkadaşlarınız gelse trabzon ordu gezseniz sezonu kapatırsınız.
50 60 bin kadar biriktirdim.100 de kredi ceksem diyorum.kredi bitince o araci satip yukseltirim modeli.

Sen bı de çeşmeyi fethiyeyi falan görsen delireceksin demek :-) Ben anladım sorunu sen birkaç yıl olduğun yerde kalıp para biriktir, o parayla gezdikçe kararın değişecek çünkü belli
Cesmeyi de fethiyeyi de gordum.turkiue de girmedigim yer yok benim

Hanimlar
1.cok sevdigim beylikduzu mu
2.merkezde maslak mi/ki burasi kariyerim icin de cok iyi aslinda huzurm yok o ayri benden de kaynaklaniyo tabi ben
3.trafiksiz,stressiz,sessiz sakin sporuna git,sahile in yuru,tarladan taze sebzen meyven gelsin mis gibi evde otur arabani da al giresun mu/ama burada daha kisitli uasayabilirim surekli kalinca dedikodu da olur mu bilemiyorum tek yasauacagim sehri cok tanimiyorim.

Hanimlar
2.merkezde maslak mi/ki burasi kariyerim icin de cok iyi aslinda huzurm yok o ayri benden de kaynaklaniyo tabi ben
3.trafiksiz,stressiz,sessiz sakin sporuna git,sahile in yuru,tarladan taze sebzen meyven gelsin mis gibi evde otur arabani da al giresun mu/ama burada daha kisitli uasayabilirim surekli kalinca dedikodu da olur mu bilemiyorum tek yasauacagim sehri cok tanimiyorim.
Siz kendinize gore cevap verin ama bekar tek uasadig8nizi dusunup.bu arada cevap veren herkese de cok tesekkur ederim size cevap verirken ben de aydinlandim aslinda vallahi sag olun

AĞAOĞLU MASLAK 1453 ORMAN MANZARALI BOŞ 2+1 KİRALIK DAİRE İlan No: 1020849588
Sahibinden.com diye bir site var. Tavsiye ederim. 2+1 en düşük 17 bin tl kira.
5 bin tl Maslak’ta kiralık ev bulursanız ben taşıncam.

Izmire gelebilsem hic dusunmem focaya gelmek cok isterim cok ama cok seviyorum
İstanbul’a dönmek istiyorsanız karar sizin, bizler bir şey diyemeyiz ama ben bir daha döner miyim diye kendime soruyorum da, büyük sözüme tövbe dönmem şahsen, sadece yabancıların kendi şehirleriymiş gibi İstanbul’da bildiklerini okumaları, kadınları taciz etmeleri vs değil, İstanbul pahalılığıyla, hiç bitmeyen ve günün her saati çileye dönen trafiğiyle de yaşanılacak yer olmaktan çıktı, 1 haftada trafikte çıldırdım doğrusu, yaklaşık 5 km’lik mesafe 1,5 saatte gidilir mi? Bir ara arabadan inip yürümek istedim yürüsem daha çabuk giderdim çünkü, hadi gideceğiniz yere vardınız park alanları tıklım tıklım dolu, arabayı park edecek yer bulamıyorsunuz, hadi onu da buldunuz, araba su yakmıyor bir depo benzin her gün farklı fiyata doluyor.
İstanbul’da kendi aracınız konfor değil eziyet haline dönüşüyor, ailem hala İstanbul’da annem doğduğu mahalleyi bırakmak istemediği, kardeşim de işi orada olduğu için ama kardeşimden biliyorum ki kendisi iyi bir şofördür neredeyse her hafta biri ya park halindeyken ya trafikte gelip çarpıyor, kadın olarak alkollü veya maganda biriyle uğraşmak ne kadar zor bilemezsiniz, her kazasında karşı taraf haksızken ya tehdit edildi ya tutanak sonrası takip edildi ya ara sokaklarda sıkıştırıldı, sinen biri olmadığı için başa çıkabiliyor lakin İstanbulda yaşamak hele kadın olarak yaşamak eskisi gibi değil artık, her şey olumsuz yönde çok değişti maalesef.

Son düzenleme:
Cok seviyorum be avm de alisveris yapip yemek yiyip eve gelmeyi.mutlu oluyorum bir yildir o aliskanligim yok ya ozlesim valla
Benim bunu anlamam mümkün değil sanırım. Az önce avm bile denmez üç beş outlet mağazanın olduğu bir yere gittik mecburen (görümceme anneneler günü hediyesi almayı unutmuşuz) yarım saatte sinirimiz bozuldu alacağımızı alıp nasıl kaçtığımızı bilemedik.

Karadeniz gibi var mı? Kocam ev yaptı, yemyeşil her yer, sakin, huzurlu, ileride orada yaşamak için gün sayıyorum. İstanbul’dan imkânı olan varsa kaçsın, bırak gelmeyi.

Gercekten avm için İstanbula gitmek istemenizi hiç anlayamam ya.. cok pişman olursunuz.. Ben çok mecbur kalmasam hiç gitmiyorum tercihim online oluyor. Ztn eskisi gibi urun yada online bulabildiğim çeşitlilik yok. Yemek ise problem deniz kenari bir mekanı tercih ederim. Herseyden öte yalnız yaşayabileceğiniz bir yer olmaktan çıktı bence. Ömrünü oraya vermiş akrabam bile hiç bir yere girmez oldum diyor eski İstanbul anılarda kaldi.
O kaos hiç cazip değil ya. İyi dusunun

Avm ile mi doğduk yav :) Net cevabım dönülmez. İstanbuldayım bayramda dışarıydım ve ağlayacaktım sinirden şehir ne hale gelmiş ve çoğu da yabancı kendi milletimiz yok.
Evlenip başka şehire gidip İstanbuldan kurtulmak için ay sayıyorum şuan kurtulacağım inşallah :)

Hanimlar
İlle de İstanbul diyorsanız, Beylikdüzü Esenyurt gibi bölgelerin en az çeyreği Araplarla dolu, Adnan Kahveci gibi mahallelerinde butik aile siteleriyse olabilir.

Maslak’taki kiraları bir araştırın, dudaklarınız uçuklar.

Ben Giresun diyorum, varsın popo altı şort giymeyin. İstanbul öyle bir yer hâline geldi ki, midemi bulandırıyor. Avm’ler de Arap Cumhuriyeti olmuş. Ne yapacaksınız AVM’de?

Avm, sosyal etkinlikler, kültürel aktivilere için istanbula gelip güzel bir otelde konaklayıp İstanbul’un tadını çıkartırsınız hem çok daha kaliteli vakit geçirmiş olursunuz. İstanbula zorunluluğunuz yoksa hiç önermem

Ben 2,5 ay önce çok sevdiğim İstanbuldan kaçtım çünkü İstanbul’un artık sadece adı var…Güzelim şehir mahvoldu…Ekonomik şeyler akın akın gelen mültecilerin yanında bir hiç kalır bence

Siz kendinize gore cevap verin ama bekar tek uasadig8nizi dusunup.bu arada cevap veren herkese de cok tesekkur ederim size cevap verirken ben de aydinlandim aslinda vallahi sag olun
Tatlım işte Giresun'da yaşarken Beylikdüzüne mi Maslak a mı gideyim diye sorduğunda uyurken pilav mı etek mi kadar sacma bir soru oluyor? 5 benzemez kriter üzerinden 3 benzemez tercih sunuyorsun? Senin hayat planlama sistemin Rus ruletinden bile riskli şu haliyle. Buraya değil de seni tanıyan guvendigin bı aile büyüğüne sorsan bunları daha iyi edersin bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X