hanımlar kedi dadandı yardım...

jelibon25

3 melek annesi
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
3.656
1.188
148
merhaba. biz giriş kattayız. bugün öğleden sonra saat 2 gibi filan eve bi kedi girmiş. yol ortasında halının zerinde yatıyor. kovaladık. şimdi annem dışarıya çıktı. oda şimdi kovaladı. ben ne yapıcam şu hayvanla. daha demin yani 1-2 dakika öncede annem camın üstünden kovaladı işte.

Bu olayda huzursuz olunacak ne var?
Biraz yemek biraz su vermek çok mu zor geliyor?
Allah bizi de o şekilde yaratabilirdi.
İlla kovalayacağım diyorsanız bir barınağa bırakın.

Kediden korkuyorsanız, camlarınıza ve kapınıza sineklik tarzı bir kapı yaptırın, böylece giremezler. Eğer korkmuyor ve çekinmiyorsanız arada vereceğiniz yiyecek ve suyla onlara dünyaları bahşetmiş, sevaba girmiş olur ve bir canlının karnını doyurmanın verdiği hazzı yaşama şansını elde edersiniz. Ben artan yemekleri, balık artıklarını sürekli evin civarındaki kedilere veririm. Onlar da alıştılar, ne zaman kapıyı açsam koşturuverirler. Üstelik bir iki ufak azardan sonra eşikten içeri adım atamayacaklarını da anladılar.
Velhasıl kedi dadandı başlığınız bile beni çok güldürdü :))

hayvan beslemek farklı bısey hemen iğneleyici laflara nıye gırdınız kadına sımdı...evinin ortasında kedi görmüş bi anda ilk olarak bi kaba yemek koyup önüne vermeyi düşünmeyecek herhalde ..

Keşke bana dadansa karnını doyurur sarılır yatardım miss.Sabaha salardım her geldiğinde beslerdim.Azıcık ekmeği sütle ıslatın verin ya da sadece süt su vs verin.Zavallı aç olmasa eve girmezdi.

hayvan beslemek farklı bısey hemen iğneleyici laflara nıye gırdınız kadına sımdı...evinin ortasında kedi görmüş bi anda ilk olarak bi kaba yemek koyup önüne vermeyi düşünmeyecek herhalde ..
Evinin ortasında kediyi görünce koşup nete girip konu açabiliyorsa sorun yoktur. sakin azıcık.

Keşke bana dadansa karnını doyurur sarılır yatardım miss.Sabaha salardım her geldiğinde beslerdim.Azıcık ekmeği sütle ıslatın verin ya da sadece süt su vs verin.Zavallı aç olmasa eve girmezdi.

kediye süt verilmeyeceğini kk'da öğrenmiştim sanırım..
yanlış hatırlıyorsam bilenler düzeltir zaten.

Evinin ortasında kediyi görünce koşup nete girip konu açabiliyorsa sorun yoktur. sakin azıcık.

Sorun var ki gelip konu açmış bundan rahatsız demek ki hemen iğnelemek yanlış değil mi .. Herkes evinde görmekten hoşlanmaz tabi ki onlarda bir can yemek vermek yardım etmek gerekir ama durum farklı ..neyse herkesin bakış açısıda farklı...

kediye süt verilmeyeceğini kk'da öğrenmiştim sanırım..
yanlış hatırlıyorsam bilenler düzeltir zaten.
Benim 8 yıllık bir tosunum var süt bir gün içmesin resmen mama kabına bir pati atar sağa sola iteler sinir yapar.

sanki ayi gormus ne var bunda konu acmak aklina geliyor ama tovbe tovbe

Korkmak değil ki zaten söz konusu rahatsız olmuş belkıde bende rahatsız olacağım için onu anlıyorum ...hayvanları cok severim de evımde sokak kendisi görünce tedirgin olurdum ..

Son düzenleme:
hayvanlardan hoşlanmayan insanlara neden böyle tepkiler verilir hiç bi zaman anlamış değilim anlamıcam da sanırım..

Kedi beslemek sünnettir. Hz. Muhammed, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin başına ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etrafından dolaştırmış. Ve seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Müezza koymuş. Siyah beyaz bir Habeş kedisiymiş Müezza. Ağzının içinde üst damağında lekeleri varmış. Bu sık rastlanmayan damağında leke olan kedilerin Müezza'nın soyundan geldiği kabul edilir. Müezza, muhtemelen bir sokak kedisiydi ve Mekke'nin sıcak kavurucu çöl sokaklarından Hz. Muhammed'in ilgisi ile kurtulmuştu.

Hz. Muhammed, kedisi Müezza'yı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed'in giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Hz. Muhammed, Müezza'yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş. Hz. Muhammed, kedisi Müezza içtikten sonra kapta kalan su ile abdest alacakken Sahabe-i Kiram Ebu Nuaym "Ya Resul o sudan kedi içti" deyince, Resulullah "Onlar en temiz ağıza sahiptirler" buyurmuş ve abdest almıştır (Hadisi Nakleden Peygamberimizin eşi Hz. Aişe).

Alıntıdır...

Benim 8 yıllık bir tosunum var süt bir gün içmesin resmen mama kabına bir pati atar sağa sola iteler sinir yapar.

maşallah :)
acaba yavru kedilere özel bir durum muydu benim söylediğim..
bilemedim şimdi

hayvanlardan hoşlanmayan insanlara neden böyle tepkiler verilir hiç bi zaman anlamış değilim anlamıcam da sanırım..

Bunu anlamanız için öncelikle bu dünyanın onlarada ait olduğunu sadece bize ait olmadığını idrak etmek ve onlarla iletişime geçerek onlara merhamet etmeyi sevgi beslemeyi öğrenmeniz gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…