Şimdi erkek arkadaşınız ne yapsın, aileniz kabul etmez diye öğretmenliğimi bıraksın.
Öğretmen maaşıyla pekala geçinilir.
Öğretmenlik gayet güzel bir meslek, benim öğretmen olma mı istemediler diyerekte,
ister istemez küçümseniyor.
Siz arada ki maddi farklılıkları ve kültür farklılıklarını kaldırabilecekseniz, sıkıntı ne.
Siz kendi içinizde bu durumu kabul edememişsiniz ki, bence siz de öğretmenliği küçümsüyorsunuz.
Ayrıca para önemli ama herşeyde değil, evleneceğiniz kişinin iyi bir işi olması yeterli.
Ama ben çok zengin bir aile de büyüdüm, evlenince kaldıramam diyorsanız, yapacak birşey yok.
Madem bu kadar seviyorsunuz, karşınızda eğitimsiz, işsiz biri de yok, neyi düşünüyorsunuz ki.
Ailesinde kimsenin okumamış olması filan sizi çok ilgilendirmemeli bence.
Siz önce erkek arkdaşınızın hayata bakışını değerlendirin, asıl önemli olan bu.
Ailenizde madem öğretmen diye küçümsemeyecek, bu durumda neden korkuyorsunuz.
Öğretmen birinin işsiz gibi değerlendirilmesi de hayli tuhaf geldi bana.
eşimde ben de öğretmeniz...özel derslerle birlikte ailenin onaylayacağı meslek gruplarından çok daha fazla kazandığımızı iddia ediyorum
Balizza anne ve baban ne iş yapıyorlar,onların uygun gördüğü meslekler neler?
Bir de sen hangi bölümde okuyorsun?
BUnları da yazarsan herkes çok daha iyi yorum yapabilir düşünüyorum.
erkek arkadaşın böyle düşündüğünü öğrenmeli ve senle alakasını kesmeli bence
Eşim öğretmen değil ama ben öğretmenim.
Yani bu durumda düşük maaş alan ben oluyorum.
Maddi sıkıntı yaşıyor muyuz? Hayır yaşamıyoruz.
Ama zaten eve düzenli, çift maaş girecekse neden sorun yaşayasınız ki?
Yok ben yalıda otururum, her an evimde yardımcım olsun, lüks yaşayayım diyorsanız yetmeyebilir tabii.
yani sikinti cekmek o kadar goreceli bir kavram ki... kimi aileler icin sofralarinda haftada bir et piserse bunu zenginlikten sayarlar, kimisi ayi borcsuz kapatirsa, kimi de haftada bir disarda yemek yiyerse, ustune basina illaki birsey alirsa vs vs..
mesela sizin icin sikintinin tanimi nedir? nelere alistiniz, nelerden vazgecmek zor gelir. ayrica esinizin nerede ogretmenlik yapacagi vs cok onemli. kucuk yerlerde cok masraf olmuyor, ama buyuk sehirde yasarsaniz, okula vesaitle gitmek zorunda kalirsa vs vs bunlar ekstra masraf tabi. kirada mi oturacaksiniz eviniz olacak mi? borclanicak misiniz dugun esnasinda yoksa aileler mi yapicak? yani baslangictaki para durumunuz evliliginizin ilk yillarindaki refahinizi etkileyecektir.
ama onun disinda bir tane ogretmen maasiyla 3 cocuk okutan insanlar biliyorum ben. tabiki hepsi fedakarlik gerektiren seyler. ancak esinizin yaz aylarinda tatilinin olmasi fln bunlar cok guzel. haftada bazi gunler yarim gun calisicak. yani ilerde cocugunuz oldugunda size baya yardimci olacaktir.
o halde pek de sorun yaşamazsınız gibi geliyor.canım annem ev hanımı babamda galerici...benim annem babam okumuş insanlar değil...sadece zamanında çok çalışmış babam Allah da nasip edince Allaha şükür durumumuz iyi...
bende iktisat okuyorum
ailem çok maddiyata bakan insanlar değil öyle anlaşılsında istemiyorum...yani yatı katı olsun demezler...evi olmasa bile sorun etmezler ama maaşının biraz iyi olmasını isterler diye tahmin ediyorum...eminimki tanısalar karakterini çok severler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?