Hastalık, yeni evlilik, karmaşa..

Kimse anne babasını sokağa atmasın ama bunu sağlamanın tek yolu da aynı evin içinde yaşamak değil. Adam zaten kuzeninize danışmadan böyle bir karar almış, çok ayıp. Sonuçta bu kuzeninizi de etkileyecek. Ben olsam evlenmem. Kendi evimde neden bir başkasıyla geçirmek zorunda olayım hayatımı? Adamın zaten evi ve bakıcısı var. Bir de 8 çocuğu var. Her gün dönüşümlü biri gidip göz kulak olsa, eksik gediğini tamamlasa, zaten adam güzelce hayatını sürdürür. Ya da kuzeninizin evine yakın bir yerde ev tutulsun, bakıcı orada baksın babaya. Çocuklar yine gidip gelir. Yani bir sürü çözüm bulunabilir. Ama kuzeninizi, yeni evlenecek birini, aynı evde hasta bir insanla yaşamaya zorlamak hiç adil değil. Asla kabul etmesin.

Üzgünüm ama olayın birde şu tarafı var
Babaannem küçük amcamla yaşıyor halamlar her fırsatta görmeye gidiyorlar bayramlarda,kandillerde orda toplanılıyor çoluk çocuk birbirine karışıyor memleketten gelen büyüktür diye babaannemi görmeye geliyor birde yatılı misafir ile uğraşıyor amcamın eşi
İlla ki 7 kardeş ve torunlar görmek isticek bakıcısı var ama misafiri ağırlıcak olan kendisi olcak

Diger 7 kardes dururken niye kuzeninize getiyorlar eger toplanirlarsa bi ortak yol bulunur

Yeni evliyken olacak iş değil ..ayrıca son dakika söylenmesi hiç hoş değil . Ya böyle kabul edersin yada gidersin gibi olmuş . Madem böyle bir mesele var , iş evliliğe gelmeden konuşulup çözüme kavuşturulmalıydı .bu resmen zorlamak ,nasıl olsa burdan geri dönemez diyip mecbur bırakmak .ben olsam bırakır giderdim .vicdansız değilim ama benim dışımda gelişen bir plan varsa hatta boyutları işgüzarlığa kadar varıyorsa arkama bile bakmam .anne nerde ,kalan 7 kardeş nerde ? Bu adam bu zamana kadar kimin evinde bakiliyordu? şimdi apar topar başından atmak isteyen kim ? Bu sorular önemli ..evlilik ertelenmeli bence ..kuzenin aşkından ölüp gebermiyorsa toptan birakabilir de ..

kusura bakmada nişanlisi kuzeni bakicvi olarak almak istiyo hizmetçi yani...
bakici bi gün gider kim bakacak..
böle olucaksa evlenmesin istemiyorsun yani demiş istemiyorum desin söleyemiyo mu.

Vicdani kısmını düşünecek kişi kuzeniniz değil. Bir zahmet yeni evli kıza hasta babalarını baktıracaklar düşünsün vicdanı. Üstelik kuzeninize birşey sorulmamış. Aile öyle uygun görmüş emri vaki yapılıyor. Hasta bakmak çok zor iştir. Ne kadar bakıcısı olsa da aynı evde çok çok zor iş... Madem babasını yakınında istiyor o zaman alt kattan üst kattan ev alsınlar ayrı evde bakıcısıyla beraber yaşasın görmek istediğinde de çıkar görür babasını. 8 kardeş bir araya gelseler pekala evini de tutarlar bakıcısını da öderler.

KEsinlikle vicdanı bu konuya karıştırmasın. Çözüm üretmek değil başından atmak ailenin niyeti. Bunu kabullenmek zorunda değil. Evlenmek zorunda olmadığı gibi...

Is evlilige gelene kadar hic bu konuyu acmamismi ben babami evlenir evlenmez yanima alicam diye yani oyleya bu isin sevgililik sozluluk vs bir donemi var bekleyip bekleyip su asamada olmus birseyse vicdanlik hic birsey yok nosanli bey uyaniklik yapmis biraz son dakika emrivaki

Ha yok cocuk en basindan soylemis dile getirmis sizin kuzen hanimda ses etmeyip simdi miziklanmissa sizin kuzen haksiz
Adamin babasi atacak hali yok

Insan eti agirdir yatalak hasta cok cok zordur bakicisi dahi olsa evde hasta birinin olmasi bile bambaska bir hava yasaamayan bilemez yapamyacaksa hic uzatmasin erkenden donsun
Adamin babasi simdi olmasa bir ay iki ay sonra alacak yanina 10 yil karisinin gonlunu hos etmeyi beklemez kimse o nisanli degil kimse beklemez baba bu.

O simdi kizin ne vicdansizligini ne baska birseyini birakir ustu kapali baskiya girisir sakin sakin aptal gibi imi bin cok asikim diye yapismasin geri donsun

Sorun babadan cok cocukta var anladigim gecimi kolay bir adam degil kaldiki 8kardese sanirim dogulu ve cok aile iciler o tarz ailelerde isler cok zor anne baba kardeslik ayri bir kulvarda genelde kendi ailelerinden cocuklarindan once gelir hep ic icelik vardir iliskilerde hep hizmet bekleme ben erkegim once benim dedigim olacak vs yapamaz kendine yazik eder

kuzeniniz evliliği bir kez daha düşünsün pek muhterem nişanlısı sevdiği kadınla evlenmiyor hizmetçi alıyor belliki canım cicim bal ayım demeden bugüne kadar bu muhabbeti açmadan iş evlilik aktinin yanı başına gelmişken emri vaki yapıyor..kuzeniniz şimdi ikna ettim zannedip evlense bile ilk hafta bilemediniz ikinci hafta hasta kişi eve getirilecek,umarım maymun gözünü evlenmeden geç olmadan açar...
7 kardeşin her biri de birbirinden haysiyet yoksunuymuş ki daha evlenmeden mahkemelerini kurup bakıcılı hastayı direkt yeni geline kakalama yoluna gitmişler ,iyi niyetinden zerre emin olmadığım bir aile ile akrabalık bağları kurmaktan kaçardım şahsen.

Kesinlikle kabul etmesin. Hani evlendikten sonra olan bir durum olsa kabul edilir belki, yada tek çocuk olsa kabul edilir de henüz yeni evli olacaksınız, evde biri hasta 2 yabancı. Mümkün değil olmaz. Bu erkekler ne kadar mantıksız hareket ediyorlar yaa. Babasına çok üzülüyorsa evlenmesin otursun baksın. Sizi babasına bakıcı gibi yanına alıyor sanki.

Ayrıca siz de çok mantıklı çözüm sunuyorsunuz. Kabul etmiyorsa buyursun baksın.

8 kardeş. yeni evli olana gelene kadar yok mu başka çözüm. böyle emrivaki olmaz. evlenmesin kesinlikle.

Düğüne bir ay kala nasıl bir emrivaki bu. Görüşmeye başladıkları andan beri beyefendinin bu konuda hassasiyeti olsa ve evlenince babamı bırakamam dese belki kuzeniniz sevdiği için bunu kabul edebilir ama çok az bir zaman kala böyle dayatır gibi bu konunun ortaya çıkması art niyet aratıyor bana.

ana baba atılmaz tabi. bence çözüm yolu olur. ama nişanlısının bu tavrı hoş değil. sadece bu tavır için bile ayrılabilir.
yakında bir ev bulsalar. aynı apartmanda olur. bakıcısı da varmış. her gün bir göz atılabilir. bazı günler yanında da kalınabilir. bunları söylese hoş olurdu. ama direkt olarak yeni geline emrivaki çok çirkin

Ben kendi hikayemi anlatayım. Anneannem 4 kızı var. Felç kaldı tamamen yatalak. konuşabiliyordu zamanla hayata küstü ve sonra hiç konuşmadı. Yemek yiyemiyordu tek başına. Tuvalet zaten başlı başına sorundu. Bezlesen bile onun temizliğini bile yapmak çok zordu çünkü dönemiyordu. Bakıcı var falan demeyin o bile tek başına yapamaz çünkü karşısında tamamen hareketsiz birisi var. Birinin tutması birinin temizlemesi gerekiyor. Yıkanması ayrı dertti 4 kişi birden zor kaldırıyordu ki öyle kilolu bir insan değildi 80 kilo civarıydı. 2 kişi kolundan tutuyordu 1 kişinin kucaklayıp yataktan kaldırıp sandalyeye koyması gerekiyor 4. Kişi de sandalyeyi kalkınca hemen altına sokması gerekiyor falan. Yani çooook zor zamanlardı. Bakıcı da insan beli ağrıyodu bazen tüm sorumluluk hasta yakınına kaldığı oluyordu. Haftada 1 izne çıkıyordu. Bakıcıya yemeğini de yapacaksın mesela vs vs. Bu şekilde 8 sene yaşadı ve kaybettik. Arada hastane maceraları, emeklilik kartının süresinin dolması bankalara her yıl ölmediğini kanıtlama, o halde kaldırıp özel arabalar tutup (binek araçlara binemiyor haliyle) bankaya gitmek falan onları hiç söylemiyorum.

konu sahibi 24 saat yabancıyla mı oturcam demiş yani çalışmayacak ve bu tempoyu kaldırabilecek mi? Yada zorunda mı? Vicdan yapacağı bir durum yok bu çok zor bir karar. (Dinen bakmak zorunda da değilsin kv kp.) Kocası kalkıp sabah işe gidecek ve her ne kadar babama ben baktım dese de karısı bakmış olacak. Bence evlenmesin yada dönüşümlü baksınlar. Yada ayrı bir ev tutup masraflar 8e bölünecek.

Birşey diyemem de adam sanki kendisine eş değilde babasına bakıcı almış gibime geliyor. E madem bakıcısı var evinde baksın. 8 kardeşlermiş her gün biri gitse ziyarete adam zaten yalnız kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…