Hastalık, yeni evlilik, karmaşa..

Bence başından beri kuzeninin nişanlısı bu durumu hesap ediyordu kendi içinde. Yani evleneyim, babamı yanıma alayım, eşim baksın diye artık evlilik yaklaşınca alelaceleye getirip söylemiş kuzeninize kabul edeceğini düşünüp. Ben olsam kabul etmezdim çünkü çok büyük sorumluluk ve erkek yatalak bayandan daha da zor yani herşeyini görecek şahit olacak. Yeri gelecek bakıcıyla taşıyıp banyoya götürecek bunu kaldırabilir mi (psikolojik olarak).

diğer kardeşlerin de maşşallahı varmış yani. daha evlenmemiş olan geline yatalak hasta bağlamak ne kadar doğru acaba. 8 kardeşin hepsi sırayla baksın 1 ay. ama yeni evlenenlere sıra en son verilsin. salak olmayın kardeşim. bu vicdan azabı yapılacak bir konu değil. 8 kardeş varsa hepsi eşşek gibi bakacak.

kv rahmetli herhalde. kp de yatalak. düğün derneği yaparken büyük kardeşler yardım ediyor küçük kardeşe eşyadır paradır bilmem nedir. sonra da diyorlar ki eee düğünü biz yaptık babama da siz bakçaksınız ama. bence kesin böyle

Kuzeniniz vicdan yapmasın. Adamın evlatları yapsın. Yazıklar olsun. 8 evlat bi çözüm bulamayıp yeni evli çifti mi seçmişler. Kuzeninize danışmadan böyle bi karar vermesi çok yanlış.

Bu kararlar esle birlikte alinmali gunumuzde cogu erkek kendi fikrini diretip fikir almayip anamdir babamdir bakacaksin yapsa da.

Sakkın evlenmesin ne kadar çok severse sevsin evlenmesin o evde 3 ay sonra aşk biter evli degilim ama her gun kk okuya okuya prof oldum artik

Oohh ne ala adam yolunu bulmuş bir de son dakika söyleyip emrivaki yapıyo aklı sıra. Onu öyle bir terk ederim ki rahat rahat babasıyla kalır bakar babasına.

Hiç değilse evlenmeden söylemiş, ben hep sonradan emrivakilerle karşılaştım. Kv ameliyata girdi çıktı 6 gün yanında sadece ben kaldım(iki oğlu bir gelini var ben harici). Ama aylar sonra kv bana ne dedi biliyor musun " sen evde yemek yapmamak için benimle kaldın hastanede ben bilmiyor muyum". Ve kocam da hiç bişey demedi annesine. Ben 3 aylık evliydim ne derdim vardı da baktım hem hastanede hem sonrasında evinde. Derdim yemek yapmamak icinmiş :) evet belki senin kuzenin iyiniyetle bakarım diyecek ama ne olur ona okut bunları. Sonradan diğer kardeşler eve girip çıktıkça dilleri de uzayacak aynı benim durumuma düşecek.

bi yakınım sözlendi kaynana vefat etmiş 5 erkek kardeşler bina onların bekar bir kardeş ve kp var. bunlar sırayla abilerde duruyor. yakınım sözlenince 3 elti bir olup karar vermişler kp ve kb yakınımda kalsıın diye. kız duyunca kıyameti koparıp sözü attı

Kesinlikle kabul etmesin. Omur bu ne kadar yasayacagi belli olmaz ama diger kardesler rahat yasarken o ilk günlerini heba ettigiyle kalir.

Sakın ama sakın kabul etmesin. Hasta olmamasına rağmen 7-8 ay bir akrabayı evimizde misafir etmek zorunda kalmıştım, o kadar rahatsız ediciydi ki. Evinde yalnız kalamaz, duşa girerken, eşiyle tartışırken, gülüşürken, konuşurken hep bir diken üstünde. Bunlar büyür büyür zamanla tahammül edemeyeceği noktaya gelir, birbirlerini yemeğe başlarlar, o evlilikten ne hayır gelir ne mutluluk.

Benim eşimin de babası kısmen felçli yatıyor onlarda kalabalık bi aile
Bakımı ile eşim ilgilenir bir kısmı ile biz aynı evde değiliz yakınız ama İnan’ın bazen insanın canı sıkılıyor diğerleri hiç oralı olmuyor mesela
Aynı ev daha zor çünkü yeni evli olacaksınız yaptıkları ayıp
Onu da bırak nişanlısına sormadan böyle birşey yapması doğru değil asla geri adım atmasın

Evlenmesin
Haa evlenilir birkac ay ne bilimm cicim aylari basbasa gecer ya da ne bilim bir sure gecer olur ok

Ama simdiden kimseye sormadan evde hastaya bakmak yanlis

7 kardes varmis
Ilk zamanlarini basbasa gecirsinler yeni evliler sonra sirayla bakariz demeleri gerekir

Bile bile lades diyor kuzenin

En iyi çozum bakımevi doktoru var ,bakıcisi var bilmem nesi var .Bir bakıcı bir gelin bu adamı kaldirip döndurüp nereye taşısın.
Bu Türk milleti de bir garip .Valla mantık denen birsey yok .Varsa yoksa elalem ne der .
Hem evinde bakacak birde gelen ziyaretciyle ugraşacak .Bide kiymetli olur gelen giden iyi bakiyorlarmı diye soru sorar .Boğ artik böyle geleni .
Babannem vardı hep annem baktı .Elinde kıymetli neyi varsa kardeşinin cocuklarina verdi .Bizi de pek sevmezdi .Para pul kalmayinca gelende olmadı.

Hayır canım.
Diğer kardeşler kuzenimle konusmuyorlar.
Üstelik 1 liralik bir hediye dahi almadılar.
Damat bey herşeyi aldı .
Tek başına herşeyi yaptı .
Babasına da tek başına bakmaya çalışıyor .

Hasta insanla aynı evde yaşamak çok zor ki evlendiği ilk günden itibaren ben altlı üstlü olmama rağmen kayinpederim hastaydı evliliğe daha alışamadan kendimi sürekli gelene gidene hizmet ederken buldum ilk bir sene eşimle çok kavgalar ettik balayimizi iptal etmek zorunda kaldık iki sene sonra çocuğumla gittim ilk tatilime ki kalabalık ailemisler çok zor bence. Sürekli gelecekler babaları çünkü düşünmeden kabul etmesin

Hayır canım.
Diğer kardeşler kuzenimle konusmuyorlar.
Üstelik 1 liralik bir hediye dahi almadılar.
Damat bey herşeyi aldı .
Tek başına herşeyi yaptı .
Babasına da tek başına bakmaya çalışıyor .

Aslinda cok hayirli bir evlat bu cocuk..
Tasin altina elini sokmaktan gocunmamis, evlilik hazirligini bile tek basina yapmis.
Ben kiz biraksin bu cocugu duyemiyorum nedense..
Haklarinda hayirlisi olsun.

Yani bilemedim zor bir karar. Ben k.p ime bakıyorum ama bana emrivaki yapılmadı.
Zor durumda kaldı o zaman eşim. Zar zor söyledi bana, rica etti . Eşimin kişiliğini de bildiğim için kabul ettim.

Eşim vefalıdır, kıymet bilir, nankör değildir. Beni mecbur gibi görmez.
Mecburmusum gibi yaklassaydi kabul etmezdim.

Gelen giden çok oluyor evet ama bu benim kontrolümde oluyor.

Iyi zamanlar sıkça gelip gittiklerinde eşim buna benim.isteğim doğrultusunda kota koydu.

15 günde bir gelmek isteyen geliyordu uygunsak. Iyk baştan çok söylenen oldu , o zamanda eşim " istiyorsanız hep sizde kalsın biz gelelim ziyarete dedi.

Sırayla kalma durumu da yapabilirsiniz sizler , ben kabul etmedim. Babama sorduğumuzda çok mahsunlasti , bizde daimi kalmasını istedik.

Zor mu , elbette çok zor ama onun için çok daha zor. Bakıcısı varsa , eşi nankör değilse, mecburi görmüyorsa kabul edebilir.

Herkesin evlatligi kendine. 8 değil 10 kardes bile olsa herkes kendi çapında evlattir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…