Merhaba arkadaşlar, yeni katıldım, bi arkadaş 8 misafir var, kayıt olun demiş duramadım. :) Ben de beden temizliği tecrübelerimi paylaşmak istedim sizinle.
yaklaşık bir senedir sürmekte olan kabızlık şikayetimle 3 kez 3 farklı doktora gittim. Fakat ne kullandığım ilaçların ne de önerdikleri diyetlerin hiç bir faydasını görmedim. Verdikleri ilaçlar afedersiniz ishal yapmaktan başka birşey yapmadı, karın şişkinliğim yine benimle kaldı. Çekilen filmler sonucu en son konulan teşhis divertiküler rahatsızlık, yani kalın bağırsakta kesecikler oluşmuş, polip oluşumu mevcut. Eğer tedbir alınmazsa, uzun süre boyunca, kötü huylu olabiliyor.
en son alternatif tıpta çareyi aramaya başladım ve internette araştırma yaptığımda buldum Maranki'nin temizliğini, ki tam o sıralarda tv'de cok görünmeye başladım.
Eşim ve ben aslında cok itibar etmeyiz böyle şeylere ama insan çaresiz kalmaya görsün. denesem ne cıkar diye düşünmeye başladım..
sonra bütün yorumları okudum, hem buradaki hem diğer sitelerdeki, ve sonbahar temizliğine katılan bir tanıdığımla konuştum. Ciddi ciddi uygulamaya karar verdim.
Cumartesi başladım, sebzelerimi pancarlarımı aldım. (bu arada pancar beylikdüzü pazarında 6 lira) Lavman da aldım fakat 2 kez yapabildim, kısa süreli oldu cok bekleyemedim. Umarım yine de işe yarar.
3. gündeyim, elimden geldiğine uymaya çalışıyorum. ve inanın bana karnımın şişliğinden kurtuldum, sebzeden sonra şişse de uzun sürmüyor. göbekli oldugumu sanıyordum meğersem karnım o kadar şişmiş ki, 6 aylık hamile gibi geziyormuşum--hiç abartısız.
Her şey bir yana, sizi bilmem ama benim bazı gözlemlerim var mesela aslında ne kadar cok seyi, ne kadar cok ve üstüste yediğimi farkettim. Ne kadar cok işlenmiş gıda tükettiğimi düşünüyorum--brownieler, kekler, pastalar, şekerler, çikolatalar, pudingler....ve vücudumu bir çöplük gibi kullanmışım sanırım.
Bir diğer gözlemimse, insan bu şekilde beslendiğinde doğaya zarar vermiyor, çöp poşetindeki tek atığım meyve sebze posaları, hurma çekirdekleri...Bu beni az da olsa mutlu etti.
Ve az yediğim için cok rahatım, hafifim, acıkmıyorum, kendime sadece 1 gün telkin vermek zorunda kaldım, dışarı cıktım gezdim, alışveriş merkezlerine gitmek te sorun olmadı, taze sıkılmış portakal suyuyla idare ettim, ve yanıma aldığım hurma ve incirlerle. 1-2 de havuç atmıştım çantama.
Sebze suyunu pancar ağırlıklı oluşturunca daha içilesi oluyor ve inanır mısınız bilmiyorum, ben öğlene kadar ders anlatıyorum 4 saat yani, ve acıkmadım. Psikolojik mi acaba. Her zaman acıktığım kadar acıktım, o da normal sanırım.
2 gündür cok rahat uyanıyorum, ve ağır hissetmiyorum kendimi. Lavman zor ama bir süreliğine katlanacağım.
Vücudumun bu temizlik sırasında ve temizlikten sonra salgılayacağı faydalı salgıları düşünüyorum, hayat kalitemin yükseleceğini düşünüyorum. Kısa bir süre de olsa bu nimetlerden faydalanmak umarım bir yarar sağlar.
Hayatımda sebzelerin yeri neredeyse yokmuş, bir de onu farkettim. Kırmızı pancarı ne görmüşlüğüm ne yemişliğim vardı, turpu hiç sevmezdim, brüksel lahanası, brokoli aynı şekilde. Ekmeksiz yapamam diyordum, ama ölmüyorum :)
Yani böyle işte. Ama benimle birlikte başlayan bir arkadaşım vardı. bugün bıraktı sabah istifra etmiş cok fazla. Umarım ben başarıyla tamamlarımi cok azimliyim.
Bir de sorularım var. patates yedim dün öğlen, yenmemesi mi gerekiyordu? Bir de keçi boynuzu kemirebilir miyim canım tatlı çektiğinde?