hastane çantanıza ne koyacaksınız?

meoww

bebeğim♥
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
1.083
1
46
İstanbul
bebekle birlikte bizim de kullanacaklarımız oluyor tabi.
şimdiden paylaşalım,eksiklerimizi tamamlayalım.

ben 2 çanta ile gidicem inşallah.
bi çntam çok küçük çünkü.

şimdiden belirlediğim;
yanıma 2 tane hastane çıkışı ve bir de 0-3 ay arası pijama takımı alacağım.
yün hırka,yelek,süveter falan.
yün ve polar battaniye götürücem.(poları henüz almadım,onuda alıcam inş.)
zıbın,alttan çıtçıtlı,çorap,patik,eldiven,şapka,ağız mendili.
bunların dışında bebek bezi,ıslak mendik ve göğüs pedi de şart :26:
tabi daha da neler var neleeer :/
ya sizler? :40:

Son düzenleme:
Hiç düşünmedim desem :) Sadece valiz hazır,orta boy tekerlekli valiz aldık ikimizin eşyaları da sığsın diye.

Valla son 3 ay kala bile hazr olmasi gerek bnce.Allah korusun erken do gum falan..ayrica yavas yavas alsverisi tamamlayp aldklarmzi da beyazlar-renkliler-ve yünlüler olarak ykyp ütülemememz gerek.ayrca daha yorgan yaptrcaz ya da alicaz falan..ha bi de uyku seti var.smdi baktm da baya pahali uyku setleri :[[

Valla son 3 ay kala bile hazr olmasi gerek bnce.Allah korusun erken do gum falan..ayrica yavas yavas alsverisi tamamlayp aldklarmzi da beyazlar-renkliler-ve yünlüler olarak ykyp ütülemememz gerek.ayrca daha yorgan yaptrcaz ya da alicaz falan..ha bi de uyku seti var.smdi baktm da baya pahali uyku setleri :[[

Allah korusun erken dogum falan olursa cantanızda hazırladıgınız hic bir seyi bebeginize giydiremiyorsunuz zaten,kuvozde sadece bezle duruyorlar. Bebegin eşyalarından once kendi eşyalarınız hazır olsun,gecelik,ped,sut pompası,terlik,tuvalet kagıdı,ıslak mendil,havlu,sabun,diş fırcası ve macunu,kolonya(asla yanınıza parfum deodorant almayın,yeni doganın yanında kullanmanız cok sakıncalı),hırka vs
bebeginizin esyalarını da daha evdeyken kucuk buzdolabı poşetlerine takım takım ve ayrı olarak poşetlerseniz hem hijyenik olur hem duzenli.bir de kirlileriniz icin yanıanızda buyukce bir poşet yada ayrı bir canta alın.Allah´ım hepimizi de bebeklerimizi de sag saglim ve vakitlice kurtarsın inşallah.Amin!

Ay dogru diyosun ya ucmusum iyice bende :)) yazdklarn cok isimize yarayack valla sagolasn.Rabbm sanada bebisine de kolay dogum ve logusalk saglasn ins

kendim için
2 tane pijama takımı 1 adet sabahlık
terlik çorap, patik (çünkü doğumdan sonra üşüyormuşuz)
hırka(malum aralık annesiyiz)
2 tane emzirme sütyeni
bol bol çamaşır
1 tane emzirme atleti 1 tane normal altet
havlu,peçete kağıt havlu gece pedi(daha büyük oluyor diğerlerinden),sabun,ıslak mendil, göğüs kalkanı (göğüs ucum çıkmazsa)kolonya, roll-on deodorant, diş fırçası ve macunu hastane dosyam
ve çıkışta giymek için 1 takım kıyafet
ayrıca fotoğraf makinasi, gelen konuklar için 1 paket çikolata

bebişim için
2 tane hastane çıkışı, 2 tane pijama takım 2 tane çıtçıtlı badi 3-4 tane çorap, patik 2-3 tane yün yelek ve hırka
portbebe, biberon yeni doğan bezi ve yeni doğan ıslak mendili peluş battaniye ayrıca yanıma çarşaf alacağım 1-2 tane bebek yatağı için ve bebişimin yatağına 1 tane oyuncak :16: :16 :

Kızlar bukadar çok takım almamıza gerek varmı yanımıza.. zaten kaç gün kalınacak ki hastanede??
3 takım almaya gerek varmı??

Kızlar bukadar çok takım almamıza gerek varmı yanımıza.. zaten kaç gün kalınacak ki hastanede??

Hiçbir tecrübem yok bu konuda ama sanırım bebeğin kusma ihtimali, çişinin sızma ihtimali falan gerekli olarak birkaç takım.
Anne için de belki kanama sebebiyle sorun yaşanabilir. Yedek olması iyi olur sanırım.

Hiçbir tecrübem yok bu konuda ama sanırım bebeğin kusma ihtimali, çişinin sızma ihtimali falan gerekli olarak birkaç takım.
Anne için de belki kanama sebebiyle sorun yaşanabilir. Yedek olması iyi olur sanırım.

çok fazla şey almaya gerek yok zaten 1 gün kalıyorsun doğum sırasında giymen için hastane sana gecelik veriyor en önemliside bol bol ped almak gerekiyor en lazım olan şey

kızlar tecrübeli anne olarak pijama giyilmiyor hastanede yani ben giyemedim hiç rahat edemedim çünkü.ben epidural sezeryan oldum ilk 24 saat sonda vardı zaten.sabah doğum yaptım akşamüstü anca giyebildim geceliğimide.gecelikte uzun kollu almayın kısa kollu alın serum felan problem olabilir.benim dirsekteydi kolları ve rahat olmuştu.damar yolumu elimin üstünden olmadı kolumdan olmuştu.bebeğinize bol bol yedek kıyafet alın çünkü ilk bebeği olanlar özellikle altını her değiştirdiğinde işemeler kazalar olabiliyor özellikle erkek anneleri dikkat etsin :) ben yetiştiremedim resmen battaniye.en güzeli alt açmanızı götürün şu hazır olanlar varya ıslanınca atıyosun onlar en kullanışlı zaten.şahsi eşyalarınızı alın.kendinize şampuan alın sezeryan olursanı 2 gün kalnıyor zaten.ben 2 gün duşa girmiştim çok rahat etmiştim.emzik muhahkkak alın doğar doğmaz verirseniz bebeğinizin çenesi emme için kuvvetlenir.şimdilik bu kadar kılzar..

çok fazla şey almaya gerek yok zaten 1 gün kalıyorsun doğum sırasında giymen için hastane sana gecelik veriyor en önemliside bol bol ped almak gerekiyor en lazım olan şey

Ped değil de, hasta bezleri var çok rahat olmuştu ablamın doğumunda.
Sürekli değiştirmiyosun ped gibi,2-3 saat idare ediyo,ve elbisene bulaşma ihtimali hiç yok.
Çok rahat ben öyle yapmayı düşünüyorum

Hatta duymuşsunuzdur kızlari kilotlu hasta bezleri var,giyiyosun çamaşır gibi.Sonra atıyosun.
süper rahat,ben adet dönemlerimde kullandım inanılmaz rahat ettim.

Evt ya pedle metle ugraslack gbi degl ya hasta bezi ya da dpend mi ne var reklamlar da ckiyo ya

ya sonuçta hastanede ne kadar kalacağın belli olmuyor Allah korusun aksi bir durum oldu 1-2 gün değilde 5-6 gün kalman gerekti o zaman ne yapacaksın? Sonradan telaşa düşmektense herşeyin elinin altında olması daha iyi değil mi?

Hatta duymuşsunuzdur kızlari kilotlu hasta bezleri var,giyiyosun çamaşır gibi.Sonra atıyosun.
süper rahat,ben adet dönemlerimde kullandım inanılmaz rahat ettim.

aslında çok mantıklı denemek lazım :))

kızlar bu konuyu okuyunca bi heyecan sardı beni sanki şimdi doğuracakmışım gibi off gelsin artık şu aralık bu arada kızlar kendiniz için çok kalın şeyler almanıza gerek yok hastaneler sıcak oluyo ben aralık ayında ameliyat olmuştum o soğukta camı açtırmıştım anneme okadar bunalmıştım odada

kızlar bu konuyu okuyunca bi heyecan sardı beni sanki şimdi doğuracakmışım gibi off gelsin artık şu aralık bu arada kızlar kendiniz için çok kalın şeyler almanıza gerek yok hastaneler sıcak oluyo ben aralık ayında ameliyat olmuştum o soğukta camı açtırmıştım anneme okadar bunalmıştım odada
hastaneler sıcak oluyo canım ama sen doğum yaptığın için titriyosun resmen birde kendini üşütürsen bebekte gaz oluyo o yüzden kendine dikkat etmelisin yataktan kalktığında giymek için mutlaka bi hırka koyun çantanıza ben yatmaktan sıkılmıştım sürekli gezmiştim hastanede

hastaneler sıcak oluyo canım ama sen doğum yaptığın için titriyosun resmen birde kendini üşütürsen bebekte gaz oluyo o yüzden kendine dikkat etmelisin yataktan kalktığında giymek için mutlaka bi hırka koyun çantanıza ben yatmaktan sıkılmıştım sürekli gezmiştim hastanede

evet biliyorum canım ameliyathaneler soğuk oluyo çıktığımda bende üşüüztüm en çok ayaklar üşüyo bence benim hemen çorap patik giydirmişti hemşilerler

Kizlar bende gecen sene aralikta dogum yapmis bir anne olarak, ilk emzirme sonrasi icin meme ucu kremi (lans...oh) ve memeyi emzirdikten sonra ustunu kapatip camasira degmesini engelleyen gogus kalkani (benimki ave..t markaydi) oneririm.. Kalkani bilemem ama krem sart.. Cunku yara oluyo aciyo... Bir de bebek icin emzik iyi oluyo bence cunku surekli emmek isteyebilir, hepinize hayirli dogumlar :54::54::54:

Back
X