- 25 Nisan 2018
- 4.993
- 9.633
- 158
- Konu Sahibi ChocolateCookie
-
Anladım pardon ben siz atılmasını talep ettiniz sandım kbBen isten atilsin diye şikayette bulunmadim sadece rahatsiz oldugumu dile getirdim artik atarlar atmazlar onlarin bilecegi sey ..
Yok hayir ben sadece şikayet ettim yönetime ve doktora ama atin falan demedik demeyizde zaten bizim haddimiz degil böyle bisey ama bashemsirenin demesine göre bu ilk şikayetide degilmisAnladım pardon ben siz atılmasını talep ettiniz sandım kb
Hanımefendinin boş serum diye bahsettiği içind e antiemetik yok (kusma giderici) benim anladığım yani.bunun neresi tehlike merak ettim.Bos serum takmis ki bu bir tehlike. Doktorun dediklerini hiçe saymis. Hastanin dediklerinide hiçe saymis.
Baska ne yapmasi gerekiyor isten atilmasi için? Kusmak ne zamandan beri bir kistas? Hasta kendini kötü his ediyorsa, elbette müdahale olmali. Hemsire ne yapacagini bilmiyorsa, bir üst hemsireye yada doktora sormak zorunda.
Bizim halkımızın genel sorunu bu bilmiyorlar ama fikirleri var boş serum demek anne mide bulantılardan dolayı sıvı kaybediyorsa yerine koymak demek ama onu bile tehlike demişler Allahım yorumları okudukça şaşıyorum.Hanımefendinin boş serum diye bahsettiği içind e antiemetik yok (kusma giderici) benim anladığım yani.bunun neresi tehlike merak ettim.
Çünkü sebeb şu 2 yıl kadın doğumda çalıştım hiç bir doktor antiemetik(midebulantısı ilacın etken maddesi) ilacı 8 saat dolmadan vermez hatta bazı doktolar vitaminle mide bulantısı ilacını bir verir ondan sonra sıvı takviyesi yaıpılır sürekli sürekli ilac verilmez kusmasın diye elbet kusacakta hasta dikkate alınması gereken sıvı dengesin korumaktır .Boş serum taktıysa ne var, büyütecek bir şey yok, her bulantı için doktor mu aranır, hepimiz bulandık filan geçiniz.. Bugün bulantı olur yarın başka hastalık olur, belli ki işini savsaklamış , diğer hastaların ilaçlarını da vermeyebilir ihmal edebilir. Doktorun talimatlarına uymak zorunda. Ayrıca o bulantı insanın hayatını zindan ediyor. Neden ilaç alıp uyumak varken kadın sabaha kadar bunu çekiyor? Öyle kafasına göre kusarsan ararım diye bir şey olamaz. Ben de öyle bulantılı bir hamilelik geçirdim ki ilaç almadığım zaman su bile içemiyordum 7 kilo verdim çok zordu. İlaç almadan asla uyuyamıyordum. Boş mideyle öğürmekten insanın kaburgaları ağrıyor. Herkes işini düzgün yapacak
Çok üzüldüm geçmiş olsun.Kizlar bazilariniz biliyordur ben düne kadar hastanedeydim bulanti kusma sorunu yüzünden .. size dün gece hastanede yasadigimi kisaca anlatmak istiyorum ..
Öncelikle doktorum cok ilgili ve isini layigiyla yapan bir Doktor cok memnunum .. gel gelelim soruna ..
Dün gece 10 gibi bana mide bulantisi önleyici serum takildi onunla rahat ettim ve uyudum ta ki saat 2 ye kadar ... 2 de tekrar mide bulantisiyla uyandim ve baktigimda serum bitmis ve yenilenmemisti sonra bana bos serum takti bende neden bos diye sordugumda doktor hanimin talimati dedi cok sasirdim bos serumu ne yapayim ben rahatsizligin belli dedim orali olmadi .. neyse hemsireyi cagirdim ve midemin bulandigini uyuyamadigimi söyledim ve doktorumu aramasini rica ettim cünkü böyle durumlarda hemsireler doktorlari aramasi gerekiyormus kendi baslarina bi karar veremezler tabi .. bana dedigi sey cok mu kötüsünüz kustunuz mu oldu bende hayir ama kusmama ramak kaldi cok rahatsizim uyuyamiyorum arayin lütfen dedim bsna verdigi cevap kusarsaniz ancak o zaman ararim böyle bisey icin arayamam dedi bende ne münasebet dedim ve zaten iyice kötülestim münakasaya girecek durumda bile degildim odama gectim saga dön sola dön yok olmadi .. tekrar hemsireyi cagirdim durum bu dedim kusunca haber verin bana dedi saka gibi .. sonra diger hemsireyi cagirdim oda ayni seyleri söyledi artik delirmek üzereydim herhalde bi 10 kere cikip rica ettim ama orali olmadilar .. öyle böyle sabahi zor ettim saat 6 oldu artik sesimi yükselterek artik arayin dedim ben dayanamiyorum bana zaten birazdan doktor hanim gelecek o zaman söylersiniz oldu ve doktor hanim visite 9:30 da geliyor yani daha önümde cile dolu 3 bucuk saat var .. bende daha cok var gelmesine arayin lütfen dedim tamam dedi bi isim var halledeyim aricam dedi ve inanin saat 9 kadar o hemsirenin pesinde kostum resmen aradin mi aradin mi diye ama bana bilgi vermedi ve aramadida .. artik bidaha muhattap olmadim ve doktorumun gelmesini bekledim .. yani o gece kabus gibi gecti benim icin .. esim aradi sabah ona herseyi anlattim resmen köpürdü .. ve aninda atladi geldi her yere şikayet ettik ve doktorumada olanlari anlattik doktorumun verdigi hic bir talimati uygulamamis bana saati saatine rapor yazmis ve ilaclarin hic birini bana vermemis .. doktor hanim bize raporlar gösterdi hersey eksiksiz yaziyordu .. ve suan o hemsirenin isine son veriliyor .. insanin sagliyila oynamak böyle bisey sanirim ..
Saldirmis miyim ? Yazimin neresinden saldirma kelimesini cikardiniz anlayamadim lütfen doktoru bilgilendiren demek saldirmak mi oluyor ? Siz yazilari iyi okumadiniz sanirim bana doktorun yazdigi ilacli serum yerine bos serum takmis hemsire talimatlara uymamis .. sizde cok meraklisiniz belli ki bilip bilmeden saldirmaya .. ayrica ben şikayet ettim isten atilsin diye dilekce vermedim ve bu o hemsireye giden ilk şikayette degilmis .. hayret bisey yaBoş serum takan hemşire, bebekten kan alamayan hemşire. Konu başlıkları böyle. Nasıl da meraklıyız sağlık personeline saldırmaya. Bir gün hepsi istifa edecek öyle sap gibi kalacağız. Bir de böyle herşeyi bildiğini sanıp aslında hiçbir şey bilmeyen üyelere gerçekten sinir oluyorum. Yani istediğiniz size dakika başı ilaç verip bebeğinize zarar vermesi mi? Belki de sürekli ilaç almamanız gerekiyordu, belki de sağlığınız için o bulantıyı çekmeniz gerekiyordu. Bunu bilip bilmeden hemşireye saldırmışsınız. Bir insanı işinden etmişsiniz. Üstelik okuduklarıma göre herhangi bir üzüntünüz de yok. İşten atılmış bana ne kafasındasınız. Bence gerçekten zor bir hastasınız.
Çok geçmiş olsun öncelikle. Bana bir hemşire olarak durumunuz çok tuhaf geldi. Muhtemelen tedavinizde doktor LH(lüzumu halinde) olacak şekilde tedavi verdi. Yani kusarsanız ilacın yapılması şeklinde. O yüzden hemşire hanım kustunuz mu diyerek her seferinde sormuştur. Ayrıca siz doktorunuzu biliyorsunuz değil mi? Hemşire hanımda birlikte çalıştığı, iş arkadaşı olan doktoru biliyordur. Belki size doktorunuz kendi başı ağrımasın diye o şekilde söyledi. Hemşire hanıma da kusmazsa,kötüleşmezse beni aramayın dedi. Bakın özel sektör devlet sektörüne benzemez size hasta sıfatından daha çok müşteri sıfatıyla bakılır. Oradaki hemşireler de nasıl davranacakları, ne yapacakları konusunda daha işe başlamadan eğitim bile alırlar. Sizinle uğraşacağına Dr u arar durum bildirir ilacı yapardı bana şahsen Dr kusup kötüleşmeden arama dedi gibi geldi. Ayrıca doktorunuzun tutupta size tedavi saatlerini planlarını göstermesi de ayrıca tuhaf. Böyle kendini aklıyormuşçasına. Yok gereken yapılacak falan filan. Bu konuşma üslubu bile hiç etik değil... Bide diğer hemşire de yapmamış. Hadi biri yapmamış öbürü niye yapmamış ?? Resmen o hemşire hanıma acıdım. Sağlık işi takım işidir biri eksik yaparsa diğeri eksiğini tamamlamaya çalışmalıdır. Daha belki yolun başında bilmiyorum ama doktorunuz resmen sırtından bıçaklamışbu son cümlemi de sadece hemşireler anlar.
Piremsesler nasıl doğururKizlar bazilariniz biliyordur ben düne kadar hastanedeydim bulanti kusma sorunu yüzünden .. size dün gece hastanede yasadigimi kisaca anlatmak istiyorum ..
Öncelikle doktorum cok ilgili ve isini layigiyla yapan bir Doktor cok memnunum .. gel gelelim soruna ..
Dün gece 10 gibi bana mide bulantisi önleyici serum takildi onunla rahat ettim ve uyudum ta ki saat 2 ye kadar ... 2 de tekrar mide bulantisiyla uyandim ve baktigimda serum bitmis ve yenilenmemisti sonra bana bos serum takti bende neden bos diye sordugumda doktor hanimin talimati dedi cok sasirdim bos serumu ne yapayim ben rahatsizligin belli dedim orali olmadi .. neyse hemsireyi cagirdim ve midemin bulandigini uyuyamadigimi söyledim ve doktorumu aramasini rica ettim cünkü böyle durumlarda hemsireler doktorlari aramasi gerekiyormus kendi baslarina bi karar veremezler tabi .. bana dedigi sey cok mu kötüsünüz kustunuz mu oldu bende hayir ama kusmama ramak kaldi cok rahatsizim uyuyamiyorum arayin lütfen dedim bsna verdigi cevap kusarsaniz ancak o zaman ararim böyle bisey icin arayamam dedi bende ne münasebet dedim ve zaten iyice kötülestim münakasaya girecek durumda bile degildim odama gectim saga dön sola dön yok olmadi .. tekrar hemsireyi cagirdim durum bu dedim kusunca haber verin bana dedi saka gibi .. sonra diger hemsireyi cagirdim oda ayni seyleri söyledi artik delirmek üzereydim herhalde bi 10 kere cikip rica ettim ama orali olmadilar .. öyle böyle sabahi zor ettim saat 6 oldu artik sesimi yükselterek artik arayin dedim ben dayanamiyorum bana zaten birazdan doktor hanim gelecek o zaman söylersiniz oldu ve doktor hanim visite 9:30 da geliyor yani daha önümde cile dolu 3 bucuk saat var .. bende daha cok var gelmesine arayin lütfen dedim tamam dedi bi isim var halledeyim aricam dedi ve inanin saat 9 kadar o hemsirenin pesinde kostum resmen aradin mi aradin mi diye ama bana bilgi vermedi ve aramadida .. artik bidaha muhattap olmadim ve doktorumun gelmesini bekledim .. yani o gece kabus gibi gecti benim icin .. esim aradi sabah ona herseyi anlattim resmen köpürdü .. ve aninda atladi geldi her yere şikayet ettik ve doktorumada olanlari anlattik doktorumun verdigi hic bir talimati uygulamamis bana saati saatine rapor yazmis ve ilaclarin hic birini bana vermemis .. doktor hanim bize raporlar gösterdi hersey eksiksiz yaziyordu .. ve suan o hemsirenin isine son veriliyor .. insanin sagliyila oynamak böyle bisey sanirim ..
Tamam hadi doktor arama dedi ve o yüzden aramadi hadi onu kabul edelim peki ya talimatlara uymamasina ne diyeceksiniz ..?Sonunda şöyle aklı selim yorumlar görmek çok hoşuma gitti. Hemşire suçlu ya da suçsuz demiyorum ama bu iş çok tuhaf ve insanlar oh olmuş iyi ki işinden atılmış diyor. Bir insanın ekmeği ile oynamak nasıl bu kadar insanları mutlu ediyor anlamadım. İşin doğrusunu bilmedikleri halde. Ben eminim ki doktor beni aramayın demiştir. Yoksa kimse durup dururken kendini tehlikeye atmaz.
Bilmem Sen dogur da görelimPiremsesler nasıl doğurur
İki tane doğurdum :)Bilmem Sen dogur da görelim
Ne mutlu sana bilip bilmeden yorum yapmak diye buna denir herhaldeİki tane doğurdum :)
Birinde 16 saat sancı cektim ama kimseyi kovdurmadım.
Bencede kendimi anlatmaktan yoruldum .. sanki suclu benim sanki atin bu hemsireyi dedim ben hayret bisey
Canım senin durumda bazı simariklar var cidden yildiriyor inan ki .... O yuzden senin konu biraz on yargilara kurban gitti.Bencede kendimi anlatmaktan yoruldum .. sanki suclu benim sanki atin bu hemsireyi dedim ben hayret bisey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?