- 11 Nisan 2019
- 2.406
- 20.799
- 223
- Konu Sahibi ChocolateCookie
-
Vallahi catladim ya .. cok zor dakikalar gecirdim gercekten Allah bidaha yasatmasin .. bilmiyorum hic aklima gelmedi istemek acikcasi bidahaki muayenede isterim dogru diyorsunKadin catladi surda dert anlatacagim derken.
Ben senin yerinde olsam tas ustunde yas koymazdim bacim. Sabaha kadarda beklemez gece olay cikarirdim.
Yalniz madem ozel hastane neden doktorunuzun sizde telefonu yok. Benim doktorumun bende telefonu vardi ve surekli iletisim halindeydik. Gece 2 de bile yazmisligim var cevap vermisti.
Orasi beni ilgilendirmez ben doktorumun dedigine bakarim ve gördügüm muameleye bakarim onlarda ortada zaten artik atarlar mi isten yoksa uyari mi alir yoksa hemsireye sorarlar mi orasini bilemem ama tabi savunma hakki vereceklerdirHemsire bayan kendisini savunabilir diye dusunuyorum doktorun talimati ne ise onu yaptim gibi muhakkak tutanak tutulacaktir.
Oradaki gorevli diger hemsirelerde ona gore ifade verecektir.
Tabi ki savunma hakki vereceklerdir.Orasi beni ilgilendirmez ben doktorumun dedigine bakarim ve gördügüm muameleye bakarim onlarda ortada zaten artik atarlar mi isten yoksa uyari mi alir yoksa hemsireye sorarlar mi orasini bilemem ama tabi savunma hakki vereceklerdir
Aynen öyle bana burda kaprislisin nazlisin dendi hayretler icerisinde okudum o yorumlari acikcasi yani bu durumun ne nazi ne kaprisi olabilir .. yok ben size tepki amacli yazmadin öyle anladiysaniz kusura bakmayin .. tabikide kim hakli kim haksiz ciksin ortaya doktor mu hemsire mi hak yerini bulsun kesinlikle kimsenin hakki yenmesin asla istemem ama ben magdur oldugum icin şikayet ettim gerisi onlara kalmisTabi ki savunma hakki vereceklerdir.
Ben size haksizsiniz demedim zaten diger yorumumda da ama tabi ki doktor da beni aramayin demis olabilir her sey olabilir.
Kim hakli kim haksiz ortaya cikmali bence.
Ama hamilelikte bulanti kusma ne demektir iyi bilirim bende sizin gibi hastanede yattim naz filan degil bunun adi gece gunduz bulanti kusma allahim hatirlamak bile istemiyorum...ne kadar caresiz kaldigininizi anlayabilirim ama kim hakli kim haksiz ortaya cikmali kimse sucsuz yere de isinden olmamali..
Mesleğini sevmeyen yapmasın. Sanki sizinle innatlaşmışlar. Veya doktorla bir zorları var, tedavisini karalamak istemişler. Hemşirelerin sevmedikleri doktorların hastalarına sabotaj yaptıklarını duymuştum.Kizlar bazilariniz biliyordur ben düne kadar hastanedeydim bulanti kusma sorunu yüzünden .. size dün gece hastanede yasadigimi kisaca anlatmak istiyorum ..
Öncelikle doktorum cok ilgili ve isini layigiyla yapan bir Doktor cok memnunum .. gel gelelim soruna ..
Dün gece 10 gibi bana mide bulantisi önleyici serum takildi onunla rahat ettim ve uyudum ta ki saat 2 ye kadar ... 2 de tekrar mide bulantisiyla uyandim ve baktigimda serum bitmis ve yenilenmemisti sonra bana bos serum takti bende neden bos diye sordugumda doktor hanimin talimati dedi cok sasirdim bos serumu ne yapayim ben rahatsizligin belli dedim orali olmadi .. neyse hemsireyi cagirdim ve midemin bulandigini uyuyamadigimi söyledim ve doktorumu aramasini rica ettim cünkü böyle durumlarda hemsireler doktorlari aramasi gerekiyormus kendi baslarina bi karar veremezler tabi .. bana dedigi sey cok mu kötüsünüz kustunuz mu oldu bende hayir ama kusmama ramak kaldi cok rahatsizim uyuyamiyorum arayin lütfen dedim bsna verdigi cevap kusarsaniz ancak o zaman ararim böyle bisey icin arayamam dedi bende ne münasebet dedim ve zaten iyice kötülestim münakasaya girecek durumda bile degildim odama gectim saga dön sola dön yok olmadi .. tekrar hemsireyi cagirdim durum bu dedim kusunca haber verin bana dedi saka gibi .. sonra diger hemsireyi cagirdim oda ayni seyleri söyledi artik delirmek üzereydim herhalde bi 10 kere cikip rica ettim ama orali olmadilar .. öyle böyle sabahi zor ettim saat 6 oldu artik sesimi yükselterek artik arayin dedim ben dayanamiyorum bana zaten birazdan doktor hanim gelecek o zaman söylersiniz oldu ve doktor hanim visite 9:30 da geliyor yani daha önümde cile dolu 3 bucuk saat var .. bende daha cok var gelmesine arayin lütfen dedim tamam dedi bi isim var halledeyim aricam dedi ve inanin saat 9 kadar o hemsirenin pesinde kostum resmen aradin mi aradin mi diye ama bana bilgi vermedi ve aramadida .. artik bidaha muhattap olmadim ve doktorumun gelmesini bekledim .. yani o gece kabus gibi gecti benim icin .. esim aradi sabah ona herseyi anlattim resmen köpürdü .. ve aninda atladi geldi her yere şikayet ettik ve doktorumada olanlari anlattik doktorumun verdigi hic bir talimati uygulamamis bana saati saatine rapor yazmis ve ilaclarin hic birini bana vermemis .. doktor hanim bize raporlar gösterdi hersey eksiksiz yaziyordu .. ve suan o hemsirenin isine son veriliyor .. insanin sagliyila oynamak böyle bisey sanirim ..
Aynen öyle yani aramak sanki bu kadar zormus gibi bana cile cektirdi o yüzden hakkimida helal etmiyorum ..Mesleğini sevmeyen yapmasın. Sanki sizinle innatlaşmışlar. Veya doktorla bir zorları var, tedavisini karalamak istemişler. Hemşirelerin sevmedikleri doktorların hastalarına sabotaj yaptıklarını duymuştum.
Allah razi olsun ne demek istedigimi anladin cok tesekkür ederim sizde yasamissiniz beni iyi anlarsiniz .. bide bulanti kusmanin yani sira carpintimda vardi .. geceyi uyumadan kivranarak sabah ettim o gece ve hemsirenin hic umru olmadi bu durum bana dedigi cubuk kraker yiyin oldu bunu ben kendi evimdede yapardim onun icin hastaneye yatmama gerek yoktu ..Konu açıp derdini yazan herkese yüklenmek gibi bir eğilim var forumda.
Konu sahibi kendini iyi hissetmediği için hastanede yatmış ve gördüğü muameleden memnun kalmamış,bunu da hastane yönetimine bildirmiş ki buna hakkı var.
Gerisi hastanenin bileceği iş.
Doktorun 'beni arayın' demesi göstermelik,
bu yöndeki yorumlara katılıyorum.
Konu sahibinin hatası,doktoruna fazla güvenmesi.
Bununla birlikte nazla ilgisi yok yaşananların.
Ben de oğluma hamileyken ilk 3 ayda 5 kilo verdim,üç defa hastanelik oldum.
Berbat bir şey,üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen hatırlıyorum o kötü hissi.
Sürekli kusan insan napsaydı?
Elbette hastaneye gidecek ve uygun tedaviyi talep edecek.
Geçmiş olsun,Allah yavrunuzu sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Evvelki yıl kurban bayramında Antalya'ya güzel bir otele gittik,tatilin üçüncü günü mide bulantısı ile uyandım.Allah razi olsun ne demek istedigimi anladin cok tesekkür ederim sizde yasamissiniz beni iyi anlarsiniz .. bide bulanti kusmanin yani sira carpintimda vardi .. geceyi uyumadan kivranarak sabah ettim o gece ve hemsirenin hic umru olmadi bu durum bana dedigi cubuk kraker yiyin oldu bunu ben kendi evimdede yapardim onun icin hastaneye yatmama gerek yoktu ..
Vallahi catladim ya .. cok zor dakikalar gecirdim gercekten Allah bidaha yasatmasin .. bilmiyorum hic aklima gelmedi istemek acikcasi bidahaki muayenede isterim dogru diyorsun
Devlet hastanesinde atilicak bisey görmedim ne demek ?! Hemsire kafasina göre uygulama yapmis. Doktorun talimatlarini yerine getirmedigi gibi yalan rapor yazmis. Insallah haberlere konu olurda diger meslegini yapmayan kisilerede örnek olur.Kusmadiginiz icin sanirim hafife almis.bos serum neden onu hic anlamadim.Isine son verilecek bir sey yok ortada yanlis ilaç vermemis zarar vermemis.Ozel hastaneyse atarlar da devlet has.ise atilacak bir sey goremedim. Bulanti kusma olacak siddette degilse seruma ilaca gerek yok ki .
Ya böyle bi durumla hic karsilasmadigim icin özel numarasini almayi akil etmedim acikcasi .. yani cok acil durumlar olmadi simdiye kadar normal muayene telefonundan her türlü kendisine ulasiyor ve aydinlaniyordum .. ama bidaha gittigimde isticem mutlakaCidden he 17 haftaliksiniz ve takriben 12 haftadir ozel doktorunuzdur ve sizde telefonu yok doktorun.Sizde bir tek burda hata var ya da doktorunuzun ilk gunden vermesi gerekiyordu numaranisini.Istediginiz zaman arayabilirsiniz diye belirtmesi gerekiyordu.Misal ben doktorumun beynini yiyorum yeri geliyor.Bikti adam benden bazen onemsiz gordugu seylere cevap bile vermiyor.
Kizlar bazilariniz biliyordur ben düne kadar hastanedeydim bulanti kusma sorunu yüzünden .. size dün gece hastanede yasadigimi kisaca anlatmak istiyorum ..
Öncelikle doktorum cok ilgili ve isini layigiyla yapan bir Doktor cok memnunum .. gel gelelim soruna ..
Dün gece 10 gibi bana mide bulantisi önleyici serum takildi onunla rahat ettim ve uyudum ta ki saat 2 ye kadar ... 2 de tekrar mide bulantisiyla uyandim ve baktigimda serum bitmis ve yenilenmemisti sonra bana bos serum takti bende neden bos diye sordugumda doktor hanimin talimati dedi cok sasirdim bos serumu ne yapayim ben rahatsizligin belli dedim orali olmadi .. neyse hemsireyi cagirdim ve midemin bulandigini uyuyamadigimi söyledim ve doktorumu aramasini rica ettim cünkü böyle durumlarda hemsireler doktorlari aramasi gerekiyormus kendi baslarina bi karar veremezler tabi .. bana dedigi sey cok mu kötüsünüz kustunuz mu oldu bende hayir ama kusmama ramak kaldi cok rahatsizim uyuyamiyorum arayin lütfen dedim bsna verdigi cevap kusarsaniz ancak o zaman ararim böyle bisey icin arayamam dedi bende ne münasebet dedim ve zaten iyice kötülestim münakasaya girecek durumda bile degildim odama gectim saga dön sola dön yok olmadi .. tekrar hemsireyi cagirdim durum bu dedim kusunca haber verin bana dedi saka gibi .. sonra diger hemsireyi cagirdim oda ayni seyleri söyledi artik delirmek üzereydim herhalde bi 10 kere cikip rica ettim ama orali olmadilar .. öyle böyle sabahi zor ettim saat 6 oldu artik sesimi yükselterek artik arayin dedim ben dayanamiyorum bana zaten birazdan doktor hanim gelecek o zaman söylersiniz oldu ve doktor hanim visite 9:30 da geliyor yani daha önümde cile dolu 3 bucuk saat var .. bende daha cok var gelmesine arayin lütfen dedim tamam dedi bi isim var halledeyim aricam dedi ve inanin saat 9 kadar o hemsirenin pesinde kostum resmen aradin mi aradin mi diye ama bana bilgi vermedi ve aramadida .. artik bidaha muhattap olmadim ve doktorumun gelmesini bekledim .. yani o gece kabus gibi gecti benim icin .. esim aradi sabah ona herseyi anlattim resmen köpürdü .. ve aninda atladi geldi her yere şikayet ettik ve doktorumada olanlari anlattik doktorumun verdigi hic bir talimati uygulamamis bana saati saatine rapor yazmis ve ilaclarin hic birini bana vermemis .. doktor hanim bize raporlar gösterdi hersey eksiksiz yaziyordu .. ve suan o hemsirenin isine son veriliyor .. insanin sagliyila oynamak böyle bisey sanirim ..
Aynen özel hastaneydi, Aminn .. paramizla o bir gece rezil olduk iste ..Allah ıslah etsin böylelerini, özel hastane mi bir de?
Aynen özel hastaneydi, Aminn .. paramizla o bir gece rezil olduk iste ..
Cok tesekkür ederim Allah razi olsun .. aynen öyle bende anlam veremedim acikcasi sanirim 10 kez söyledim lütfen doktoru bilgilendirin durum böyle böyle diye ama bana dedikleri kusun öyle aricaz ve cubuk kraker yiyin oldu yani ben zaten kusmamak icin yatirildim hastaneye ve cubuk krakeri evimdede yerdim onun icin hastaneye gitmeye ne gerek var .. esim polis ve savciyla görüsmüs bile yani savciyla irtibatta bakalim ne olacakÇok geçmiş olsun, bir de kadın doğum servisi herhalde? Hayır yani amacı ne, ne geçti eline? İnsan sağlığıyla oynamak böyle kolay mı? Hem de doğmamış bebeğin? Yerinizde olsam görevi ihmal ve kötüye kullanmadan da savcılığa suç duyurusunda bulunurdum. Böyle bir düşünceniz varsa onlar yok etmeden tespit davası açarak kamera kayıtlarını temin edin, size tanıklık yapacak bir iki insan evladı bulun, en azından doktorunuzdan rica edin. Çok geçmiş olsun tekrardan..
Cok haklisin inan o bulantilari kusmalari cekmeyen bilmez..Allah razi olsun ne demek istedigimi anladin cok tesekkür ederim sizde yasamissiniz beni iyi anlarsiniz .. bide bulanti kusmanin yani sira carpintimda vardi .. geceyi uyumadan kivranarak sabah ettim o gece ve hemsirenin hic umru olmadi bu durum bana dedigi cubuk kraker yiyin oldu bunu ben kendi evimdede yapardim onun icin hastaneye yatmama gerek yoktu ..
Aynen öyle ben zaten uykuya hasret kalmisim uykusuz geceler gecirmisin garezim ne olabilirdi ki rahatsiz olmasam yatar uyurdum mis gibi .. ama iste .. biz gerekeni yaptik artik hastane yönetimi duruma el atar ve kim hakli kim haksiz cikarir InsAllah ortayaCok haklisin inan o bulantilari kusmalari cekmeyen bilmez..
Hatirlar misiniz bilmem ama burun estetigi olan kiza doktoru naz yapiyor bir seyi yok demisti yanlis hatirliyorsam affedin ama kiz hayatini kaybetmisti..
Burda insanlari nazlisin soylesin boylesin derken biraz dusunulmeli kimse evindeki yatakta uyumak varken hastaneye yatmak istemez..iyiyken kotuyum ben illa doktoru arayin bana yardimci olun demez..yatar uyurdur degil mi kotu olmasan?
Boyle bir durumda sikayet hakkinizi kullanmaniz gayet dogal artik hastane yonetimi gereken incelemeri yapar kim hakli kim haksiz umarim dogru karar verilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?