- Konu Sahibi ChocolateCookie
-
Çünkü o günde o doktoran şikayet ediyordu konularında var zaten o yüzden söyledim yoksa banane yani hiç birini tanımam etmem . O gün ucuz kurtuldu allah korusun 2 gün hafta sonuydu bebeğe birşey olsaydı o günde söyledim kendisine her neyse dedim ya beni ilgilendirmezbu acıdan dusunmemıstım dogru soyluyorsunuz
Size katiliyorum fakat söyle bi durum var bana „daha kötü olursaniz arariz doktoru“ demediler bana kendi doktorumun dedigi su „beni hemsireler gecede olsa arar bi sorun olursa rahatsiz olursan söyle arasinlar“ dedi yani her durumda hemsireler doktorlari ararmis gece saat kac olursa olsub ki bunu kendi doktorum söyledi .. bende böyle söyledigi icin aramasini söyledim en azindan bi hap bisey verir rahat uyurum diye ama aramadi ilk gün gece diger hemsire aramisti ve doktorum bana serum taktirmisti yani öyle olsa diger hemsirede aramazdi .. ki bunlari doktoruma anlattigimda kendisi o hemsireye cok sknirlendi ve mutlaka aramasi lazim benim telefon hic susmaz zaten dedi ve islem baslattiricam dedi .. yani ben bana bu secenekler sunuldugu icin aramasini istedimİyi de hemşire tedavi programını neden uygulamasın
Yani yoğundu unuttu vs değil ki
İlaçsız serumu takmış sizinle konuşmuş vs
Doktorun bu kadar saat saat talimatı varmış da koca serviste bir Allah ın kulu okuyup da uygulamamış mı
Aramaması olağan
Hamile ve bulantı şikayeti ile yatıyım hasta midem bulanıyor dedi diye doktor aranmamalı zaten herkes biliyor mideniz bulanıyor
Daha kötü olursanız ararız demişler zira doktor da uyuyacak yarın da işe gelecek
Millet doğum sancısı gelince bile aman bir iki saat geçsin sabah yaklaşsın modunda
Yok hayir karistirma olmadi cünkü kendi elinde benim adimin yazdigi dosyayi gördüm .. ama inanin bilmiyorum neden böyle oldu hatta bas hemsire geldi odama ve oda böyle bisey asla kabul edilemez dediYa acaba hemşire hastaları mı karıştırdı? Ya da doktor hastanın yanında başka, nöbetçi hemşireye başka mı konuştu?
Hemşirenin savunmasını merak ettim şahsen..
13. haftaya kadar mide bulantısı yaşadım, ama sizinki daha zorluymuş. Umarım 9 ay sürmez. Geçmiş olsun..
Yok hayir karistirma olmadi cünkü kendi elinde benim adimin yazdigi dosyayi gördüm .. ama inanin bilmiyorum neden böyle oldu hatta bas hemsire geldi odama ve oda böyle bisey asla kabul edilemez dedi
Size katiliyorum fakat söyle bi durum var bana „daha kötü olursaniz arariz doktoru“ demediler bana kendi doktorumun dedigi su „beni hemsireler gecede olsa arar bi sorun olursa rahatsiz olursan söyle arasinlar“ dedi yani her durumda hemsireler doktorlari ararmis gece saat kac olursa olsub ki bunu kendi doktorum söyledi .. bende böyle söyledigi icin aramasini söyledim en azindan bi hap bisey verir rahat uyurum diye ama aramadi ilk gün gece diger hemsire aramisti ve doktorum bana serum taktirmisti yani öyle olsa diger hemsirede aramazdi .. ki bunlari doktoruma anlattigimda kendisi o hemsireye cok sknirlendi ve mutlaka aramasi lazim benim telefon hic susmaz zaten dedi ve islem baslattiricam dedi .. yani ben bana bu secenekler sunuldugu icin aramasini istedim
Sadece iki hemsire vardi o gece nöbette ikisinede söyledim ama digeri benimle ilgilenmis oldugu icin yani heryerde onun imzasi varmis o yüzden topu biraz ona atmis oldu digeri ..Tek hemşire değildi sanırım bir Allahın kulu demedi mi kardeş talimata uysana diye? Çok değişik bir olay..
Tesekkür ederim .. ben doktorun raporunu gördüm ve saati saatine ne verecekleri yaziyordu ama bana hatta üzerinde bos yazan serum takti ve sordugumdada doktorun talimati dedi yani ortada yalanda varOnu anladım sizin talep etmenizde sıkıntı yok
Ama onların midem bulanıyor diyor zaten derdi bu deyip aramaması da garip gelmedi
Yani durumunuz kötüleşmemiş
Lakin doktor tedavi yazmış o boş serum Takmış bölümü sakat
Muhtemelen ikinci gece olduğu için kusarsa şunu yapın demiştir zira vücut toparlanmış bakın kusmamışsınız
Hemşire seruma ilacı koymayı unuysa vs size boş serum taktım demezdi yani bilerek onu takmış
Geçmiş olsun
Herkes ayni seyi yaziyor ama bidaha söylicem .. bakin bende zaten aa kolum agridi hadi doktoru ara demem ama benim durumun extrem bi durum ve doktorum kusmamam rahat etmem icin beni yatirdi hastaneye mide bulantisi bile bebege zarar dedi ve ayrica bana kendisi bunu söyledi ne olursa olsun gece rahatsiz olursan hemsirelere söyle beni ararlar diye ki ilk gece diger hemsire aramisti yani aranmasa oda aramazdi ve doktorda bana bunu söylemezdi .. doktor kendisi diyor benim telefonlarim taten susmaz hep ararlar aramalarida lazim kendi baslarina bi is yapamazlar diye bende buna istinaden rica ettim aramalariniKusmadiginiz sürece doktoru aramamalari normal diye biliyorum. Sonuç olarak oraya ne sikayetle gittiğinizi vs zaten doktorunuz biliyor. Her mide bulandiginda doktor aransa o insan gündüz kalkıp işine gidemez. Ama o talimatları uygulamayip ilaç vermemeleri çok enteresan olmuş
Boş serum sıvı kaybı olduğu/ olacağı içindir. Özellikle bulantı kusma ishal de uygulanır.Kusmadiginiz icin sanirim hafife almis.bos serum neden onu hic anlamadim.Isine son verilecek bir sey yok ortada yanlis ilaç vermemis zarar vermemis.Ozel hastaneyse atarlar da devlet has.ise atilacak bir sey goremedim. Bulanti kusma olacak siddette degilse seruma ilaca gerek yok ki .
Yani doktor da aramayın demiş olabilir. Her açıdan bakmak gerekiyor olaya. İlk gece aradılar demişsiniz, şikayetiniz aynı sebepten dolayı ise doktor da demiş olabilir aramayın ama bunu şunu uygulayın diye. Çünkü Allah bilir kaç hastası vardır. Düşününce her hasta bir kere arasa doktorun eve gitmesi bile Fuzuli olurdu.Herkes ayni seyi yaziyor ama bidaha söylicem .. bakin bende zaten aa kolum agridi hadi doktoru ara demem ama benim durumun extrem bi durum ve doktorum kusmamam rahat etmem icin beni yatirdi hastaneye mide bulantisi bile bebege zarar dedi ve ayrica bana kendisi bunu söyledi ne olursa olsun gece rahatsiz olursan hemsirelere söyle beni ararlar diye ki ilk gece diger hemsire aramisti yani aranmasa oda aramazdi ve doktorda bana bunu söylemezdi .. doktor kendisi diyor benim telefonlarim taten susmaz hep ararlar aramalarida lazim kendi baslarina bi is yapamazlar diye bende buna istinaden rica ettim aramalarini
Peki o zaman doktoruma anlattigimda neden kesinlikle aramasi lazimdi beni dedi .. ki ilk gün baska bi hemsire aradi benim midem bulandiginda ve serum takildi yani öyle olsa digeride aramazdi dimi ..Aramaması normal. O doktorun tek hastası szi değilsiniz.Kendinizi doktorun yerine koyun her hasta bir kere aratsa ohooo. Doktor size bir tedavi planı hazırlar gider. Ekstrem durum olmadıkca da aranmaz. Muhtemelen doktorunuz kusarsa su ilaç midesi bulanırsa bu ilaç su saatte su bu saatte bu diye belirtmiş acil bir durumda arayın demiştir. Onun dısında doktorun ver dediği ilacı nasıl vermemiş onu anlamadım
Ben doktoruma durumu anlattigimda bana kesinlikle beni aramasi lazimdi dedi ve bunu bashemsirede söyledi o zaman onlardada bi sorun var dediginize göreYani doktor da aramayın demiş olabilir. Her açıdan bakmak gerekiyor olaya. İlk gece aradılar demişsiniz, şikayetiniz aynı sebepten dolayı ise doktor da demiş olabilir aramayın ama bunu şunu uygulayın diye. Çünkü Allah bilir kaç hastası vardır. Düşününce her hasta bir kere arasa doktorun eve gitmesi bile Fuzuli olurdu.
Ben zaten ayni oldugunu düsünmedim sonucta ben hastasiyim o calisani gibi bisey tabiki ayni olamaz .. ama bana eger söylendiyse basta arasinlar beni diye bende aramalarini beklerim kaldi ki tekrar söylüyorum doktoruma anlattigimda kesinlikle aramasi lazimdi dedi ve bunu bashemsirede söylediAcil durumlar dışında mesai saatleri dışında heleki akşam saatleri ve gece hiçbir hemşire doktoru özel telefonundan aramayı tercih etmez. Sizin doktorla olan ilişkiniz ve doktorun hemşireye tavrı muamelesi her zaman aynı olduğunu düşünmeyin. İlaçları yanlış uygulaması eksik yapması yönüne lafım yok haksız olan hemşire dir.
Doktor ben arama dedim demez ki.Zaten arama dememiştir acil bir durum olursa ara demiştir. Acil durum yokmus aramamış.Diğer hemşire de muhtemelen ısrarlarınıza dayanamayıp aramıstır.Ya da saat farklı olabilir mi. Mesela arayan hemsire saat kacta aradı aramayan kacta aramadı. Orneğin saat aksam 8 olur aramaktan cekinmez ama gece 2 3 5 6 da ara dersiniz ama o saatte aranmaz gibi gibi.Peki o zaman doktoruma anlattigimda neden kesinlikle aramasi lazimdi beni dedi .. ki ilk gün baska bi hemsire aradi benim midem bulandiginda ve serum takildi yani öyle olsa digeride aramazdi dimi ..
Tesekkür ederim .. ben doktorun raporunu gördüm ve saati saatine ne verecekleri yaziyordu ama bana hatta üzerinde bos yazan serum takti ve sordugumdada doktorun talimati dedi yani ortada yalanda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?