Hastanede yasadigim talihsiz olay ..

Ilk gece aradiginda saat o kadar gecti ve hic israr etmedim sadece rahatsizim dedim doktor hanimi arayabilir misiniz dedim hemen ariyorum ben size dönüs yapicam dedi ve aninda serumle geri geldi. Yani tek fark hemsireydi

4 sene özel hastanede hemşirelik yaptım şunu söyleyebilirim emin olun hiçbir hemşire kafasına göre ben doktoru aramıyorum demez. Bunu ona söyleyen doktordur. Kaç kez şahit oldum doktorun hasta odasından çıktıktan sonra ''bu çok nazlı eğer çok önemli bir şey olmazsa beni aramayın'' dediklerini. Kaç kez acil durum için doktoru aradığımda ''ben şu an dışarıdayım,gelemem acil doktoru baksın'' cevabını aldım. Tabi hastaya bunu böyle iletemiyoruz hiç. Sabah doktor gelip hastaya ay canım kötü mü oldun hemşireler haber vermedi diyor. Her hasta gibi herkes önce doktora inanıyor. Şu an çalışmıyorum,özel bir hastaneye muayene olmaya gidiyorum. Doktorum direkt kendi numarasını verdi gece gündüz önemli değil ne olursa olsun ara beni dedi. Keşke sizin doktorunuz da öyle yapsaydı...

İlaç vermeme durumuna gelince,doktorun order'ı ne zaman girdiğini bilemeyiz. Bilgisayar sistemi ise girdiği saat belli olur ama kağıda yazmışsa sabah da yazmış olabilir. Genelde doktorlar kendilerini kurtarmak için böyle yaparlar. Eğer dediği gibi geceden girmişse ve hemşire bilerek yapmamışsa hemşire suçlu tabi ama şunu düşünüyorum hemşire neden durup dururken yapmasın?? Bu işin tek suçlusunun hemşire olduğunu düşünmüyorum. Size çok geçmiş olsun bu arada. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi gebelikte bulantı olduğunda sürekli ilaç vermek uygun olmuyor. Boş serumu vermelerinin sebebi de yemek veya su alamadığınız için takviye amaçlı olmuş olabilir.

Hemşireler doktorun çalışanı değildir. Sağlık ekibinin profesyonel üyesidir her ikisi de. Daha da fazla uzatmayacağım. Geçmiş olsun size.

Böyle düsünmeniz normal ama öyle degil cünkü o hemsireden bir kac kez daha şikayet gelmis ama dilekceleri olmadigi icin ispat edememisler ve zaten ben doktora anlatirken aninda bildi kimin yaptigini kesin x dir bunu yapan dedi ve evet o kisiydi ..

Hayir hersey bilgisayar sisteminde kayitliydi o raporu girdigi saatte yaziyordu .. tamam bos serum sussuzluk icin olmus olabilir ama doktorun verdigi talimat bu degil doktor her seruma biseyler katilmasini yazmis ama yapilmadi

Hemşireler doktorun çalışanı değildir. Sağlık ekibinin profesyonel üyesidir her ikisi de. Daha da fazla uzatmayacağım. Geçmiş olsun size.
Bende zaten calisani demedim gibi dedim emirleri talimatlari verdikleri icin .. tesekkürler.

Ilk gece aradiginda saat o kadar gecti ve hic israr etmedim sadece rahatsizim dedim doktor hanimi arayabilir misiniz dedim hemen ariyorum ben size dönüs yapicam dedi ve aninda serumle geri geldi. Yani tek fark hemsireydi
Aradıgından eminmisiniz belki de basından savmak için aradım dedi ama normal vermesi gereken serumu verip geçti.Keske doktor kendi numarasını size verseydi siz arasaydınız.Vermemiş çünkü nazlı oldugunuzu düşünmüş ve hemşirelere de muhtemelen siz duruma bakın beni ona göre arayın demiştir.Boyle seyler oluyor. Aynı doktor bir hastasına özel numarasını verirken diğerine kartını bile vermiyor. Cunku anlıyor ben bu hastaya numara versem durmadan arar diye dusunuyor.

Hayir hersey bilgisayar sisteminde kayitliydi o raporu girdigi saatte yaziyordu .. tamam bos serum sussuzluk icin olmus olabilir ama doktorun verdigi talimat bu degil doktor her seruma biseyler katilmasini yazmis ama yapilmadi
Ben gebe oldugunuzu atlamışım. Zaten gebelikte genellikle bos serum veriliyor mide bulantısına

Şimdi yine herkes hemşireyı savunur burda nedense doktor hemşire pek bı savunuluyor. İyi olmus görevine son verilmesi vallahi sevindim. Benm babamda 5 kere amelyt oldu burda konu actm doktor hatasi die herkes olurmu öyle şey şöyle böyle birsuru laf saydı sonunda babama bakan prof bile doktr hatası olduğunu söyledi. Malsf işini hakkıyla yapmayan çok doktor hemşire var

Eminim cünkü aradiginda esimde ordaydi yani esim hemsire ariyor mu diye bakmaya gitmisti ve konustugunu duymus ..

Cok yasayin ya hele sükür .. bazi yorumlara bende cok sasiriyorum gercekten kendileri yasasa bunu böyle düsünmezlerdi ama ..

Ben doktoruma durumu anlattigimda bana kesinlikle beni aramasi lazimdi dedi ve bunu bashemsirede söyledi o zaman onlardada bi sorun var dediginize göre
Ne diyecek ki ben mi aramayın dedim diyecek tabiki sizin yüzünüze haklısınız diyecek.
Bana Dr ikili oynamış gibi geldi o yazdığı ilaclarda kusma olursa verilecek ilaçlar olabilir kusma olmadığı içinde kaybettiğimiz sıvı ihtiyacı için boş serum takmislardir.
Yoksa Dr ara diye hemsireyi tembihlese ne diye aramasın ki ne garezi olacak size yada neden tedaviyi uygulamasin zaten yanınıza gelmiş iğneyi kırıp serumla sikmaktan mi usenmis ?

Eminim cünkü aradiginda esimde ordaydi yani esim hemsire ariyor mu diye bakmaya gitmisti ve konustugunu duymus ..
Tamam aradı ve belki de ona bir daha acil bir durum olmadan aramayın dedi.Çok ısrar ederse boş serum takın ben sabah bakarım dedi olamaz mı. Bakın cidden böyle seyler oluyor. Doktor bakıyor ki hasta ikna olmuyor takıyor boş serumu napsın.

O zaman neden raporda baska bisey yaziyordu .. ben raporlari gördüm saat kacta hangi serum takilacak hepsi yaziyordu ama o hemsire buna uymadi ..

Saçma geldi. Ben sizin gibi hastalar olduğunda doktor'u santrale baglattiriyorum peş peşe. O zaten ertesi gün farkli bir gere yolluyor yada taburcu ediyor. Kendini riske atması saçma yani. Belki atama yapilacak vs djye sallamaz mı oldu. Gerçi özelde hemşire bile olmayabilir, saglik hizmetleri(muhasebe vari bir bölüm) okuyani bile hemşire diye calistirmaya calisyorlar. Geçmiş olsun

Arkadasim defalarca yazdim yine yazayim .. ben ikna olmadigim icin bos serumu takmis degil hemsire doktorun talimatina uymadi ben gördüm raporu bilgisayarda saat kacta hangi serum takilacak yaziyordu ama o hemsire buna uymadi anlatabiliyor muyum

Tesekkür ederim. Zaten üniv mezunu hemsire degilmis o kiz bir tek bunu biliyorum yani dediginiz dogru

Ben anlıyorum da size anlatamıyorum galiba. Son olarak size sunu soyleyeyım gittiğiniz hastane vb. yerlerde sizinle daha iyi ilgilenilsin istiyorsanız pimpirikli davranmayın cok da nazlanmayın. Oyle olunca gerçekten bir agrı sızınız bile olsa kimseyi inandıramazsiniz.Ben artık konunuza yorum yapmayacagım. Geçmiş olsun Allah hayırlı dogumlar nasip etsin.

O bir gerçek. Ister istemez on yargı gelişiyor. Doktorda hemşirede gonderip kurtulalım gözüyle bakmaya başlıyor. Aslında sıkıntılı hastalarda, gerçek birşey olsa farkedemeyebilirsin. O nedenle her hastayi pinpirikliliginin dışında degerlendirmek lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…