- 7 Ağustos 2016
- 3.492
- 7.324
- 158
- Konu Sahibi ChocolateCookie
-
Benim doktorumda ilk 3 ay mide bulantısı iyi demişti.Allah razi olsun cok tesekkür ederim .. aynen öyle zaten doktorum bana kusmak ve mide bulantisi bebege zarar dedi ve yatirdi beni hemde 2 gece cünkü bakti bende düzelme yok .. ve 2. gecede kabusu yasadim zaten
InsAllah Allah razi olsun .. aynen öyle o kadar igrenc ve ötesi ki Allah yasatmasin bidaha suan haplarla ayakta duruyorum biraz ama o his aniden geliyor bazen ..Benim doktorumda ilk 3 ay mide bulantısı iyi demişti.
Çok geçmiş olsun o kusup kusmama arası his iğrenç bisey yaşamayan anlamaz
Mide boğaza kadar çıkıp iniyor gibi inşallah benimki gibi 9 ay sürmez.
Sağlıkla kucağınıza alın.
Kesinlikle buna inanıyorum ben de. İki doğumunu da takibiyle birlikte aynı doktor yaptı. İkinci doğumuma yakın zamanda eşinin (o da çocuk doktoru) numarasını bile vermişti bana. Dediğini aynen aktarıyorum: “ eskiden telefonumu hiç kapatmazdım ama baktım gündüz performansım çok düşüyor tüm gece susmuyor çünkü, en ufak şeyde arıyorlar. Ben sabah kalkıp ameliyata giriyorum bir elimin titremesi dönüşü olmayan hatalara sebep olur. Uykumu iyi almam gerek. O yüzden gece yarısından sonra telimi kapama kararı aldık. Eşimden ve evimden ulaşılıyor acil durumlarda”Aradıgından eminmisiniz belki de basından savmak için aradım dedi ama normal vermesi gereken serumu verip geçti.Keske doktor kendi numarasını size verseydi siz arasaydınız.Vermemiş çünkü nazlı oldugunuzu düşünmüş ve hemşirelere de muhtemelen siz duruma bakın beni ona göre arayın demiştir.Boyle seyler oluyor. Aynı doktor bir hastasına özel numarasını verirken diğerine kartını bile vermiyor. Cunku anlıyor ben bu hastaya numara versem durmadan arar diye dusunuyor.
Sizden de...InsAllah Allah razi olsun .. aynen öyle o kadar igrenc ve ötesi ki Allah yasatmasin bidaha suan haplarla ayakta duruyorum biraz ama o his aniden geliyor bazen ..
bende böyle düşündüm ya :/Ne diyecek ki ben mi aramayın dedim diyecek tabiki sizin yüzünüze haklısınız diyecek.
Bana Dr ikili oynamış gibi geldi o yazdığı ilaclarda kusma olursa verilecek ilaçlar olabilir kusma olmadığı içinde kaybettiğimiz sıvı ihtiyacı için boş serum takmislardir.
Yoksa Dr ara diye hemsireyi tembihlese ne diye aramasın ki ne garezi olacak size yada neden tedaviyi uygulamasin zaten yanınıza gelmiş iğneyi kırıp serumla sikmaktan mi usenmis ?
Her doktorun görüşü farklıdır elbette..Ben zaten cok siddetli kusma ve bulanti yüzünden yatirildim yoksa evdede kalabilirdim ama doktorum cok direncsiz kaldigim icin yatirdi beni .. böyle bi durumdada zaten doktor talimatlari vermis gece bu serum sonra bu serum takilacak diye ama o hemsire bunlara uymamis bana bos serum takmis
Evet o ilaci yazdi ama artik üretilmiyormus o ilac ona denk onzyd yazdi onu aldim dün ilk kez ve iyi geldi cok sükür aksam yatmadanda dramamine almistim yoksa uyuyamiyorumda bulantidan cikarsamda sirf asit cikariyorum yani feci bi durumdayim .. Aminn InsAllah hemen gecer ..Sizden de...
Zofran diye bi ilaç vardi doktorunuza danışın, bende bitek o etki ediyordu bulantı için.
Çünkü bende keton +++ çıkmıştı artık bebekte gelişim geriliği olacak diyordu , iyi geliyordu kısacası.
Bir an önce geçsin yaa
Bende daha simdiden toplamda 9 kilo verdim ..Her doktorun görüşü farklıdır elbette..
5 kg verdim bulantı dönemimde yeşil ve ekşi meyve ile besleniyorum sadece vitamin dışında hiçbir ilaç kullandırma benim dr'um..
Doktorun verdigi ilaclari bana vermemesi talimatlara uymamasi kapris mi ..? tabi basiniza gelmedigi icin böyle bos bos konusmak kolay gelebilir size haklisiniz.Eğer hemşire işsiz kaldıysa yazık olmuş. Çünkü sizin saçma sapan kaprisleriniz yüzünüzden bir kişi ekmeğinden olmuş.
Zaten doktorun talimatlarina uymadigi icin konu sahibi gece boyu uyuyamamis.Sorun doktor talimatına uymaması galiba . Doktoru arayamaz öyle zaten .
Son cümlelere kadar hanımefendi haksız . Ama doktor talimatına uymamak büyük hata bence.
Raporlari göstermesinin sebebi esimin doktorumdan hesap sordugu icindi yani esim siz bos serum talimati verdiniz mi diye sordu oda hayir dedi ve raporu gösterdi .. ayrica beni bidaha kusmayim diye hastaneye yatirdi yani kusarsa sunu sunu uygulayin gibi bi durun söz konusu degil .. cünkü daha benim hastaneye girisim yapilirken doktorum raporu girmis sistemden günü gününe yazmis hangi ilaclarin verilecegini .. zaten o hemsireden ilk gelen şikayet bizimki de degilmis daha öncede olmus ve zaten üni mezunu hemsirede degilmis kendisi .. yani burda acik acik isini iyi yapmama var ben o geceyi kabus gibi gecirdim halbuki rahat etmek icin yatirilmistimÇok geçmiş olsun öncelikle. Bana bir hemşire olarak durumunuz çok tuhaf geldi. Muhtemelen tedavinizde doktor LH(lüzumu halinde) olacak şekilde tedavi verdi. Yani kusarsanız ilacın yapılması şeklinde. O yüzden hemşire hanım kustunuz mu diyerek her seferinde sormuştur. Ayrıca siz doktorunuzu biliyorsunuz değil mi? Hemşire hanımda birlikte çalıştığı, iş arkadaşı olan doktoru biliyordur. Belki size doktorunuz kendi başı ağrımasın diye o şekilde söyledi. Hemşire hanıma da kusmazsa,kötüleşmezse beni aramayın dedi. Bakın özel sektör devlet sektörüne benzemez size hasta sıfatından daha çok müşteri sıfatıyla bakılır. Oradaki hemşireler de nasıl davranacakları, ne yapacakları konusunda daha işe başlamadan eğitim bile alırlar. Sizinle uğraşacağına Dr u arar durum bildirir ilacı yapardı bana şahsen Dr kusup kötüleşmeden arama dedi gibi geldi. Ayrıca doktorunuzun tutupta size tedavi saatlerini planlarını göstermesi de ayrıca tuhaf. Böyle kendini aklıyormuşçasına. Yok gereken yapılacak falan filan. Bu konuşma üslubu bile hiç etik değil... Bide diğer hemşire de yapmamış. Hadi biri yapmamış öbürü niye yapmamış ?? Resmen o hemşire hanıma acıdım. Sağlık işi takım işidir biri eksik yaparsa diğeri eksiğini tamamlamaya çalışmalıdır. Daha belki yolun başında bilmiyorum ama doktorunuz resmen sırtından bıçaklamışbu son cümlemi de sadece hemşireler anlar.
Ben bir hemşire kızı olduğum için yazınızı okuduğum an “yazık olmuş hemşireye” dedim. Olay çok basit. Siz çok nazlı, kaprisli bir hastasınız. Doktor da hemşireye ciddi bir olmazsa beni arama demiş. Sonra siz ortalığı ayağa kaldırınca doktor kendi başı yanmasın diye olayı hemşireye yıkmış.Doktorun verdigi ilaclari bana vermemesi talimatlara uymamasi kapris mi ..? tabi basiniza gelmedigi icin böyle bos bos konusmak kolay gelebilir size haklisiniz.
Allah razi olsun beni anladiniz ve hak verdiniz .. burda resmen sanki kendimi savunmaya geciyormusum gibi hissediyorum ya kendimi anlatamiyorum resmen...Zaten doktorun talimatlarina uymadigi icin konu sahibi gece boyu uyuyamamis.
Bos serum takilmis niye demis doktor talimati deyince rahatsizim arayin bilgi verin demis ben konu sahibinde haksiz bir nokta goremedim.
Kaldi ki doktorun boyle bir talimati da yokmus.
Allah razi olsun beni anladin ya artik kendimi anlaticamm diye yoruldum valla .. cok gecmis olsun sanada malesef böyleleri hep var o geceki magduriyetimi anlatamam gece boyu kivrandim uyuyamadimdaGecmis olsun,
başına gelmeyince kimse bilmez
burda bosuna kendini yorma arkadasim
Sikayet etmeniz iyi olmuş işini iyi yapmayip ihmal edenleri bildireceksin sonuçda kimse keyfiye hastaneye yatmiyor
Benimde basıma geldi 2012 yilinda 2.bebgimi kaybettigim zaman olmuştu cektigim sıkintilarin yaninda birde hakaret isitmiştim. Prof olan riskli gebelik doktorunun hastasiydim yine rezillik cektim birsey degismedi drma yasadıklarımi anlattim cunku ozel muayenesi oldugu icin fakultede sadece ögretim gorevlisiydi ve bütün asistanları kendisi yönetti verilecek ilaclara kadar, konusmam bitince sonunda doktorum demistiki bir hasta yada hasta yakini o doktoru dovse inan sevinecegim defalarca uyardım. Akillanmiyor bir türlu demisti. Aradan yillar gecti belkide gitmiştir o bayan...
Sıkmayin caninızi uzülmeyin...
Hemsire kizi olmaniz neyi degistiriyor ..? Beni tanimadan etmeden güzel yorum yapiyorsunuz benimle ilgili ne cürretle onu merak ettim .. haa yani doktor bunu hemsireye söylerken siz yanindaydiniz yani ve kulaklarinizla duydunuz öyle mi ..Ben bir hemşire kızı olduğum için yazınızı okuduğum an “yazık olmuş hemşireye” dedim. Olay çok basit. Siz çok nazlı, kaprisli bir hastasınız. Doktor da hemşireye ciddi bir olmazsa beni arama demiş. Sonra siz ortalığı ayağa kaldırınca doktor kendi başı yanmasın diye olayı hemşireye yıkmış.
Bu tutumunuz ayrıca hiç hoş değil. Bir Üni mezunu olarak kınıyorum sizi. Siz lise mezunu olduğu için işini iyi yapamadı gibi bir algı yaratıyorsunuz. Sektörde lise mezunu da çok Üni mezunu da çok. Lise mezunu olup işini en iyi şekilde yapan da vardır. Üni mezunu olup yapmayan da vardır. Sadece şuna dua ettim okuduğumda umarım benim karşıma doktorunuz gibi bir doktor, eşiniz ve siz gibi hastalar çıkmaz. Ayrıca doktorunuzun da o hastaneyi ve çıkarlarını memnun etme amacını unutmayın. Baştan aşağı etiksizlik akıyor her yerden. Tekrar geçmiş olsun.Raporlari göstermesinin sebebi esimin doktorumdan hesap sordugu icindi yani esim siz bos serum talimati verdiniz mi diye sordu oda hayir dedi ve raporu gösterdi .. ayrica beni bidaha kusmayim diye hastaneye yatirdi yani kusarsa sunu sunu uygulayin gibi bi durun söz konusu degil .. cünkü daha benim hastaneye girisim yapilirken doktorum raporu girmis sistemden günü gününe yazmis hangi ilaclarin verilecegini .. zaten o hemsireden ilk gelen şikayet bizimki de degilmis daha öncede olmus ve zaten üni mezunu hemsirede degilmis kendisi .. yani burda acik acik isini iyi yapmama var ben o geceyi kabus gibi gecirdim halbuki rahat etmek icin yatirilmistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?