- 15 Mart 2017
- 940
- 1.447
- 113
- Konu Sahibi ChocolateCookie
-
Yorumuza saygi duyuyorum ama katilmiyorum ve gercekten anlamiyorumda ben magduriyet yasadim ve üzerine para ödedim yani bu hanginiz yasasa şikayet ederdi buna adim gibi eminim .. formalite icabi nasil olacak .. sistem hersey kayitli herhalde hemsire kendi basina tedavi uygulayamaz hastaya doktor önceden raporu yazar verir bunu bunu verin diye ki benim doktorumda bunu yapmis ama hemsire uymamis ve tamamen bastan savma is yapiyordu odaya gelip bir kac kez kontrol bile etmedi serumun bittigini bile ben haber vermistim halbuki arada bi gelip bakmasi gerekirdi tansiyon ölcmesi ates ölcmesi gerekirdi ama hic biri olmadi ..Doktor sizin yanınızda öyle der. Hemşireler arasa niye öyle zırt pırt arıyorsunuz der . ilaç listesi de formalite icabıdır. Baktılar şikayet ediyorsunuz suçu hemşireye attılar. Yok yani boş serum takan içine ilaç koyupta takar . Hani hemşire hiç yanınıza uğramasaydı derdik tedavisini yapmamış.
Yani hemşire sizin şikayet etme ihtimalinizi bile bile, doktorda sözde sıkı sıkıya arayın diye tembih ettiyse, uygulanacak liste verdiyse, nasıl olurda bu şekilde davranır ki? Kovulmak mı istiyor? Ben doktoru çok masum bulmadımYorumuza saygi duyuyorum ama katilmiyorum ve gercekten anlamiyorumda ben magduriyet yasadim ve üzerine para ödedim yani bu hanginiz yasasa şikayet ederdi buna adim gibi eminim .. formalite icabi nasil olacak .. sistem hersey kayitli herhalde hemsire kendi basina tedavi uygulayamaz hastaya doktor önceden raporu yazar verir bunu bunu verin diye ki benim doktorumda bunu yapmis ama hemsire uymamis ve tamamen bastan savma is yapiyordu odaya gelip bir kac kez kontrol bile etmedi serumun bittigini bile ben haber vermistim halbuki arada bi gelip bakmasi gerekirdi tansiyon ölcmesi ates ölcmesi gerekirdi ama hic biri olmadi ..
Yazmayayım dedim ama dayanamadım. Simdi muhtemelen kız stajyer hemsire. Doktor da yılların uyanık doktoru. Bakmıs konu sahibi suraya şikayet edicem buraya yazıcam diyor.(ki burada parantez acayım sabim hattı özel hastaneler için yapılan şikayeti kabul etmiyor hastanenin hasta hakları ile görüşün diyor) Dur demiş bosu bosuna basım agrımasın ben hemşire kızı harcıyım zaten stajyer ya da harcamış gibi yapayım ikili oynıyım kendimi de kurtarayım.Ha zaten doktora da bir şey olmaz da basım agrımasın bosuna diye dusunmus işte. Hastayı da iki pohpohlarım olur biter demiş belli.Hemsire yılların kurt hemşiresi olsa doktora da pabuc bırakmaz zaten kolay mı öyle insanı işinden etmek. Durum bence bu. Ülkede saglık sektörü ne yazık ki hasta değil müşteri odaklı danısıklı dövüş şeklinde.Gene tutamadım kendimi
Daha önce böyle şeyler gördüm ondan öyle dedim . Bu arada geçmiş olsun insAllah bir daha böyle birşey yaşamazsınız.Yorumuza saygi duyuyorum ama katilmiyorum ve gercekten anlamiyorumda ben magduriyet yasadim ve üzerine para ödedim yani bu hanginiz yasasa şikayet ederdi buna adim gibi eminim .. formalite icabi nasil olacak .. sistem hersey kayitli herhalde hemsire kendi basina tedavi uygulayamaz hastaya doktor önceden raporu yazar verir bunu bunu verin diye ki benim doktorumda bunu yapmis ama hemsire uymamis ve tamamen bastan savma is yapiyordu odaya gelip bir kac kez kontrol bile etmedi serumun bittigini bile ben haber vermistim halbuki arada bi gelip bakmasi gerekirdi tansiyon ölcmesi ates ölcmesi gerekirdi ama hic biri olmadi ..
Çok sıvı kaybettiyseniz ve su içemediyseniz o sıvıyı yerine koymak için de boş serum takmış olabilirler. Hemşire doktorun orderını yerine getirmediyse sıkıntı vardır ama her şey için gerçekten aranmaz. Belki de doktor hemşireye bu saatte bunun için aranır mı diye kızıyordur belli mi olur.
Hayırlı doğumlar diliyorum
Ikinizede tesekkür ederim Amin InsAllah.. aranmaz tabiki katiliyorum size ama benim ki extrem bi durumdu ve doktorum bana bu secenegi sundu bende kullandim cünkü benim bitik halimi gördügü icin hastaneye yatirdi uyku uyuyamiyordum o gecede ayni sorunu yasadim o yüzden aramasini rica ettim yoksa tabiki bende basit bisey icin kimseyi rahatsiz etmek istememDaha önce böyle şeyler gördüm ondan öyle dedim . Bu arada geçmiş olsun insAllah bir daha böyle birşey yaşamazsınız.
Peki nasil bu kaniya vardinizBana biraz nazlı geldiniz.
Ben isinden attirmak icin şikayet etmedim sadece yapilan muameleyi bildirdik ve onlar buna karar verdi insan memnun kalmadigi seyide söylebilir herhalde .. size basit gelebilir ama benimki önemli biseydi 4 günde 5 kilo verdim ve iyice direncim gitti ve geceleri uyuyamiyordum bunun icin yatirildim zatenBence insanlari boyle basit mevzulardan dolayi isinden etmeniz cok yanlis. Alt tarafi mide bulantisi. Gece doktor arandigini hic gormedim ben. Hani onemli bir hastaliginiz olsa tamam diycemde cok abartmissiniz yani ozel hastane tamam ayri bir ilgi bekleniyorda para veriyoruz diye bukadar da yapilmaz.
Aynen öyle sizden her zaman güzel yorumlar aliyorum beni anliyorsunuz cok tesekkür ederim .. serumun bittigini bile ben haber verdim gelip bakmadi bile düsünün .. ama ilk gece hemsireler hep geldi bakti atesimi ölctü nabzimi ölctü benim rahatsizligimi önemseyip doktoru aradilar hemen ama 2. gece kabustu resmen hep baslarindan savdilar hic dinlemediler bile .. bana dedikleri cubuk kraker yiyin gecer yani öyle olsaydi ben buraya gelmezdim herhalde dimi .. ah hic sormayin ..Bende Doğum sancılarım olduğunda yatırılmıştım özel hastanedeydim doktorun ve hemşirelerin hakkını yiyemem. Doktorum 2 saatte bir NST istiyordu gece yarısı bile talimat veriyordu. Artık ben bıkıp NST çekmeyin dedim. Hemşireler sorumluluğu alıyor musunuz dedi, doktorum da kızdı biraz tabi. Alıyorum dedim çünkü uykusuzluğa dayanamıyordum. 4 saat uyusam bari diyordum. Hemşireler sık Boğaz etmişti beni artık. Size de tam tersi denk gelmiş
AmiinnnAllah razi olsun .. sizede gecmis olsun bu bulanti ve kusma hissi felaket bisey ya öyle böyle degil ..Allah bidaha yasatmasin ..
Aynen öyle sizden her zaman güzel yorumlar aliyorum beni anliyorsunuz cok tesekkür ederim .. serumun bittigini bile ben haber verdim gelip bakmadi bile düsünün .. ama ilk gece hemsireler hep geldi bakti atesimi ölctü nabzimi ölctü benim rahatsizligimi önemseyip doktoru aradilar hemen ama 2. gece kabustu resmen hep baslarindan savdilar hic dinlemediler bile .. bana dedikleri cubuk kraker yiyin gecer yani öyle olsaydi ben buraya gelmezdim herhalde dimi .. ah hic sormayin ..
Size minnettarim beni anladiginiz icin allah razi olsun .. benim hayatimda aldigim 3. serumdu bu inanin yoksa bende biliyorum en ufak biseyde ne doktor aranir ne serum takilir ama siz beni anladiniz cok sagolun .. ve evet o hemsirenin ilk sorunu degilmis bu bas hemsire söylemisti bunu ..Neredeyse der zaman sağlıkçıları haklı bulan biriyim ama bu sefer siz haklısınız bence.
Mesele bulantı, doktoru aramamak falan değil. Doktorun belirttiği bir protokol varsa hemşire ona uymak zorunda. İster piremses gibi görsün, ister nazlı bulsun, ister numara yaptığını düşünsün. Bu onun inisiyatifinde değil, doktor seruma devam edilecek dediyse etmek zorunda.
Bunun yaptırımını takdir edecek olanlar da hastane yönetimi.
Ama ilk şikayette hemen işinden edileceğini düşünmüyorum ben. "Aa serum mu takmadın, hadi iş akdini feshediyoruz bye bye" derler mi, yoksa önceden de benzer sorunlar mı oldu, bunu kimse bilemez.
Evet artık insanlar en ufak şeye serum istiyor, ellerinden gelse eve serum siparişi yapacak ama burada konu "bulantıya serum mu istiyorsun" değil. Doktor serum takılmasını uygun bulduysa bunun yerine getirilmesi.
Vallahi insanın babasına bile güvenmediği şu dönemde doktorun dediğine pek takilmazdim. Zaten hemşire işten çıkarılıyor yanlış hatirlamadiysam. Geçmiş gitmiş. Siz de boşverin önünüze bakın derim, gerilmek ve kafaya takmak hamilelik için pek iyi degil.Allah şifa versinBen doktoruma durumu anlattigimda bana kesinlikle beni aramasi lazimdi dedi ve bunu bashemsirede söyledi o zaman onlardada bi sorun var dediginize göre
Estağfurullah.Size minnettarim beni anladiginiz icin allah razi olsun .. benim hayatimda aldigim 3. serumdu bu inanin yoksa bende biliyorum en ufak biseyde ne doktor aranir ne serum takilir ama siz beni anladiniz cok sagolun .. ve evet o hemsirenin ilk sorunu degilmis bu bas hemsire söylemisti bunu ..
Tamam canım sen haklısın. Doktorun da yuzde yüz doğru söylüyor. Kesinlikle sonuna kadar inan. Hemşire aramamistir. Tüm suç hemşirelerin. Sen sıkma caniniHayir hersey bilgisayar sisteminde kayitliydi o raporu girdigi saatte yaziyordu .. tamam bos serum sussuzluk icin olmus olabilir ama doktorun verdigi talimat bu degil doktor her seruma biseyler katilmasini yazmis ama yapilmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?