Hastanede yasadigim talihsiz olay ..

Muhtemelen sıkıntı doktorun verdiği talimatlara uymaması olmuş, işten atıldıysa demek ki daha önceden de savsaklamaları olmuş şikayetler gelmiş diye düşünüyorum. İlk olsa sanıyorum uyarı verilirdi, savunma yazdırılırdı vesaire. Sağlıkçıların işi çok zor; bunu çok iyi biliyorum. Kimi "serum-sever" insanların gelip boşu boşuna hastaneyi meşgul ettiklerini ve bundan illallah ettiklerini de biliyorum. Ama burada durum biraz daha farklı. Doktor talimatı varsa, şu şu ilaçlar verilecek, serum takılacak, hastanın durumu şu şu açılardan ciddi dediyse hemşire kafasına göre iş yapamaz. Geçmiş olsun, sağlıklı doğumlar dilerim.

Tamam canım sen haklısın. Doktorun da yuzde yüz doğru söylüyor. Kesinlikle sonuna kadar inan. Hemşire aramamistir. Tüm suç hemşirelerin. Sen sıkma canini
Cocuk mu oyaliyorsun .. fiktin ne ise söyleyebilirsin beni haksiz buluyorsan söyle ben buna takilmam neden takilayim

Bende hamilelikde bulanti sebebiyle gitmistim hastaneye yatmak sart degildi ama prosedur geregi yattim serumdan sonra duzeldim o hemsireler oyle bir takti ki serumu zaten odaya kadar eslik eden yoktu bile kan karisti seruma tutucam diye serum bitti cikartmiyorlar inatla hadi dedim bir daha gerekebilir diyedir ama kolumun ic kisminda resmen aci cekiyorum igne yuzunden en sonunda ben cikarttim ama sonra gelipde serum ignenizi cikartalim diyen olmadi bile yani bazilari size bir suru prosedur sunar ama aslinda hepsi yaptiklari isi onemsememelerinden.. o kisininde isten cikarilmasina uzulmedim haketmis en hassas islerden biri saglik sektoru sen orada hasta ustelik hamile insani dusunmezsen bir zahmet o iside yapma

Allah razi olsun .. aynen öyle yoksa bende biliyorum her ufak bisey icin doktor aranmaz serumda takilmaz ama ben 4 gün bu duruma evimde dayandim sonrasinda doktorumu aradim ve acilen gelmemi söyledi yani durum gercekten ciddiyken böyle hemsire tarafindan ciddiye alinmamak ve magdur edilmem cok yipratti beni .. ben bu şikayeti isinden olsun diyede yapmadim ama insan memnun olmadigi biseyide illaki söyler kim olsa söyler .. ama evet dediginiz gibi bashemsire de öyle söyledi bu ilk sorunu degilmis o hemsirenin daha önceden olmus

İlk önce boş serum ne ya diye sorguladım falan sonra jetonum düştü serum fizyolojik takmış yani.
Yorumları okudum hep aynı şeyi tekrarlıyorsunuz doktorum bana bir sorun olunca arasınlar dedi diyerek. Bunu her doktor der zaten ama arkasını dönünce hemşirelere aramayın zırt pırt der. Ben hayvan sağlığı sektöründe çalışıyorum inanın aynı muhabbetler dönüyor. Hayvan kusuyor diye aldık diyelim yatar hastaya. Her kustuğunda kustu bişey yapın yada kusma bitti midesi bulanıyor bişey yapın falan çıldırasım geliyor bazen. Bende biliyorum yani midesinin bulandığını tedavi yazmışız tamam işte, değiştireceksem zaten yatarda hasta arasan ne aramasan ne?
Siz olayı büyüttüğünüz için orası bir özel hastane olduğu için doğumu orada yapacağınız için sizi pohpohlamışlar. Tedavisini gösteren doktorda ne yazmış acaba ilaç olarak çok meraktayım şu an. Ne veriyormuş da izotonik takmış hemşire? Hemşire niye böyle bir şey yapsın onu da anlamıyorum. Kusarsa verin şu ilaçları demiştir belki de doktorunuz.
Doktor ve diğer başhemşire sizin gazınızı almış, işten de çıkarttıklarını sanmıyorum hemşireyi. Doğuma kadar dikkatli bakın hastanede etrafınıza belki görürsünüz belli olmaz.

Her şikayette insan işten atılmıyor, yani öyle olsa zaten insan kalmaz sektörde. Benim nişanlım da sağlık personeli. Şikayet edilmiş, şikayet sebebi de muayene ederken gülümsememesi ehehe, ne beklediyse artık. Bu kadar saçmasapan bir şikayete bile savunmasını aldılar. Ama işten atılması zaten sorunlu olduğu anlamına gelir; daha önce de benzer şikayetler geldiyse çalışmak istememişlerdir. Yapacak bir şey yok; herkes sınırını bilecek, işini doğru dürüst yapacak. Gerek olmadığını düşünüyorsa bu onu bağlar, sizi almanız gereken hizmetten mahrum bırakamaz.

Aynen öyle kesinlikle katiliyorum .. benim ki artik dayanilmaz hale geldigi icin doktorumu aradim ve bana hemen gelmem gerektigini yatis yapacagini söyledi ve tek tek yazmis doktor nelerin uygulanacagini ilk gün hersey cok iyidi ama 2. gece bir kabus .. hic bir rahatsizligim dikkate alinmadi bile sanki basit biseymis gibi hem geri cevrildim ve o geceyi bi damla uyku uyumadan sabah ettim cektigim acida cabasi ..

Bulanti sikayetiyle hastaneye yatisiniz yapildi degil mi. Bulantinizin olmasi nasil extrem bir durum oluyor onu anlamadim. Zaten yatis sebebiniz bulantiysa bulantim var diye doktoru arattirmak istemeniz de mantikli degil. Atiyorum karin agriniz olur bu extrem bir durumdur anlatabildim mi
Bence doktorunuza bukadar guvenmeyin. O serumu takan ilaci niye icine koymasin.
10 defa sormussunuz hemsireye aradiniz mi diye. Sizinle bukadar ugrasacagina kim olsa doktoru arardi zaten.
Soylenecek cok sey var bu konuyla ilgili de neyse

Evet hep ayni seyleri yazdim cünkü bazilari anlamakta zorluk cekiyor kimse benim doktorumla aramdaki dialogi bilmeden öyle demistir böyle demistir diyor bende tekrar tekrar okunmadi diye yaziyorum. Bana rahat uyumam icin ve bulantimin gitmesi icin ilaclar yazmis ve ayrica diger serumda vitaminler yazmis ama ben o gece sadece bos serum almis oldum bu hak midir adalet midir ..

Extrem durum su .. evet mide bulanti ve kusma sorunuyla gittim ve doktorumun bana dedigi burda seni toparlamamiz lazim kusmak bebege zarar verir ve zaten 4 gündür sürekli kustum o yüzden gittin zaten herneyse .. benim bulantim basladigi anda kusmamam icin ilaclar veriliyordu ilk gün öyleydi ama 2. gece öyle olmadi ve ben hastaneye rahat edeyim biraz olsun ayaga kalkayim diye gittim ordada kabusu yasadim kesinlikle hakkim bunu sorun etmem bosuna gitmedim ben oraya

Hanımefendi sektördekiler size doktorun hemşireyle olabilecek olası iletişimini söylüyorlar. Hayır inatla bunun olabileceğini düşünmüyorsunuz. Bir hocam operasyondan çıkınca hasta sahibine her sorunda arayabilirsiniz, ben her zaman telefonumu açarım, arkadaşlar başında zaten ilgilenecekler deyip bize post op herşey sizde. Ölmüyorsa beni aramayın demişti. Nasıl arayacaksınız mesela bu adamı hasta sahibi istiyor diye? İnanmıyorsunuz ama yapıyorlar bunu.
Mideniz bulanıyorsa size vitamin veriyorsa ne etki edecek bulantınıza gözünüzü seveyim az mantıkla konuşun ya? Belki yoktu o vitamin boş verdi.

ChocolateCookie aslında kötü niyetli değil yorumlarımız bence de çok güvenme doktoruna
Özelde biraz pohpohluyorlar arkadaşların dediği gibi
Bunu düşün bence bir şeffaf iletişim önemli diye düşünüyorum
Bir de sonraki yorumlarda işine bir hatada son verilmez denmiş o da mantıklı o kısmını düşünemedim ben belki başka vakaları da vardır

Okumadiniz galiba .. bulantimin gecmesi ve rahat uyumam icin ilaclar vermis yazmistim sadece vitamin kismini cimbizlamissiniz .. ve burdaki herkeste sadece o doktoru arama kismina saplanmis kalmis durumda ama diger taraflari atliyorsunuz .. doktorun talimatlarina uymadi beni basindan savdi ve rahat ettirmedi ben neden gittim o zaman oraya neden para verdim evimdede o geceyi öyle gecirebilirdim .. kimse bunlari düsünmüyor herkes beni suclama derdinde

Hakli olabilirsin bisey diyemicem belki Türkiyede böyle yürüyordur bu isler ben bir sene öncesine kadar Avrupada yasiyordum orada farkli hersey belkide ondandir ..
Ve evet bu ilk sorunu degilmis zaten bashemsire öyle söylemisti ..

Yurt dışında hiç özele gitme gereği hissetmemiştim, anlıyorum çünkü devlette yavaş da olsa herkese özel gibi muamele yapıyorlar zaten
Kendim de çok güven vermeyen bir durum yaşadım da bence şöyle düşün
Bugün şeffaf olmuyorsa bunun doğumu falan var yani o yüzden dedim şüphelen diye bugün kusma ama doğum vs Allah korusun başka bi komplikasyon olur mu olmaz mı

Aynen bende zaten benin yasadigim Ülkede özel hastane diye biseyde yoktu hepsi devletti ve özenle ilgilenirlerdi her şikayetimi önemserlerdi doktorlarda öyle ..

Her ilacın saatleri var. Bir süre bulantınız yokmuş zaten demek ki yapılmış ilaç. Daha sonra tekrar başlamış ve sizin arama istekleriniz artmış. Bu nedenle aramaya takıldık burada topluca. Ara da ara diye direttiniz ve o aramamış bunu söylediniz ilk başta da o yüzden böyle yorumlar alıyorsunuz.
Size kendimden bir örnek vericem. Yavru bir kedi bulup getirdiler sokaktan emmesi lazım emmiyor sondalarla besliyorum bebeği, avuç içi kadar hasta serum vs veriyorum ama anca 5 cc alabiliyor yatım saatte bir başındayım hayvanın yok socak tut yok o ilacı yok şu serumu yok sütü derken 5 saatin sonunda kediyi getiren kadın geldi kliniğe bağırmaya başladı. Bu hayvanın yanında kimse yok bakmıyorsunuz vs bağırıyor. Anlatmaya çalışıyorum kadına derdimi bakıyorum ben ilgileniyorum hayvanla diye iyice yülseldi yükseldi senin kalbin kurum bağlamış dedi bana. Bir delirtti beni birbirimize girdik. Klinik sahibi kadına ne dedi biliyor musun? Tintinin bu aralar kişisel sorunları var siz onun öyle sert tepki vermesini önemsemeyin. Bu aralar hep gergin. Ben onu la konuşucam zaten ayrıca ben özel olarak ilgilenicem hayvanla dedi!! Kadın gidince ilgilen o zaman dedim. Saçmalama lütfen niye adımızı kötüleyelim, yeni doğana senden başka bakabilecek var mı klinikte tabiki sen bakacaksın dedi. Nasıl bir ikiyüzlülük yaşandığını siz düşünün artık.

her serumun içinde ilaç olacak diye bir şey yok ki..
ilacın belli bir saati var, bazı serumları da sadece sıvı kaybını tamamlamak için takıyorlar.
sonuçta hamilesiniz, bulantı illa ki olur, sıfır bulantı beklentisi içine girmeyin..
önemli olan sıvı kaybının bebeğe bir zarar vermemesi.

Evet her serumun icinde ilac olacak diye bisey yok dogru ama bana takilacak serumlarin icinde olacakti yani doktorun talimati buydu ama yerine getirilmedi .. doktor demis olsaydi bos takin diye zaten sorun yoktu tamam derdim doktor öyle uygun görmüs ama durum öyle degildi iste her seruma biseyler katilmasini yazmis doktor ama o hemsire bana bos takti

Kadin catladi surda dert anlatacagim derken.

Ben senin yerinde olsam tas ustunde yas koymazdim bacim. Sabaha kadarda beklemez gece olay cikarirdim.
Yalniz madem ozel hastane neden doktorunuzun sizde telefonu yok. Benim doktorumun bende telefonu vardi ve surekli iletisim halindeydik. Gece 2 de bile yazmisligim var cevap vermisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…