Hata mı ediyoruz ?

bal_hatun

Meleğimi Sen Koru Rabbim <3
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
1.733
429
173
2 yıllık bir ilişkinin ardından 30 ağustosta sözlendik... Sözlümün ailesi köyde oturuyor durumları kötü değil. İyi . Hayvanları falan var. İstanbulda ve memleketlerinde arsaları falan var. Sözlüm de öğretmen atanır atanmaz babası için kredi çekmiş.elbet çekecek babası bu bakacak elbet... Bizim söz yapılacağı zaman işi hep yokuşa sürdü babası. Allah için kayınvalidem dünya tatlısı... ama kayıpederim tam bir diktatör !!! o ne derse o ! söz zamanı ,sözlüm 5 bin lira kredi çekti. babası ve annesinin uçak bileti,yüzük bilezik vs. aldı. Buraya geldiklerinde babası taksi parası için bile elini cebine atmamış. yetmez gibi söz bileziğini de "kendi yapmış gibi" o taktı !!!!

Sözlüm şimdi askerde. Kara kara düğünü nişanı düşünürken imdadına benim babam koştu. Geçen aradı " oğlum sen merak etme ben ne nişan yapıyorum ne bohça istiyorum.Sen sadece mehir hakkı 4 bileziğini yap,düğününde eşyanda bana ait.sende benim oğlumsun " dedi . Aşkım benim öyle sevindi ki...

Yani anlayacağınız babam nişan yapmayacak onun yerine düğünün yemek salon vs.herşeyini babam yapacak. Benim kafama takılan acaba iyi ediyor mu babam ??? yani biz onlarla yüzgöz olmamak için herşeyi üstlenmekle iyi mi ediyoruz. Hatta babam dedi düğünden sonra takılarınızın üstünü tamamlar evinizi de alırım.

Tek çocuğum babam herşeyim senin diyor ama haksızlık değil mi bu ????

nolur akıl verin bana

Babanız çok iyi niyetli ,her aile çocuklarının iyi şartlarda yaşamasını ister ama keşke herkes üstüne düşen görevi yapsa aile olarak daha iyi olur ,anlaşılan bu konuda biraz sıkıntı var ,eğer evinizi babanız alacaksa en azından senin üstüne alsın bari ,sevgiler.......

Birlikte bir ömrü paylaşacağınız adama babanız ''düğününü ben yaparım'' diyor...

Sizinle evlendikten sonra ''oğlum'' diyeceği adama yani...

Bir kızım var bir de oğlum olacak diye düşünüyor muhtemelen ve imkanı olduğu için elinden geleni yapmak istiyor...

Sadece nişanlınızı değil sizi de düşünüyor bu davranışıyla aslında ve bence çok da iyi yapıyor....

Yarın öbür gün nişanlınızın ailesinden size maddi anlamda tek bir laf bile gelmemesini garantiliyor aynı zamanda...

Ancak sizin kafanızda ''acaba hata mı?'' sorusu varsa evlilik kararınızı tekrar gözden geçirin derim....

Teşekkür ederim, ama ben evi babamın üstüne olmak kaydı ile kabul ederim. Çünkü yarın bir gün kayınpederim onda bile hak iddia eder !!!

Öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Sanırım yanlış anlaşıldım. Ben ailesini katmamamkla hata mı ediyorz dedim . Yoksa neden babam yapıyor neden sözlüm yapmıyor demiyorum. kafama takılan onun babasının üstünden bu yükü benim babam almakla mı hata ediyor.

Neden haksızlık olsun. Babanın tek kızısın sonuçta..
Senin mutluluğun herşeyden önemli..

Babanın yaptığı gerçekten güzel bir davranış..
Sözlünün babası bu durumu öğrendiğinde, yanakları kızarmış mıdır acaba ?

Yani baban, kendi oğluymuş gibi sahiplenmiş sözlünü..

Eğer kayınpederine kalsaydı bu işler, çok başınız ağrırdı.Kavgalar gürültüler , tartışmalar derken çok zarar görürdünüz.Yıpranırdınız..

Kısa yoldan, baban hiç yüz göz olmamanı istemiş ve sizler için elinden geleni yapmaya karar vermiş..
Ne güzel işte..

Çok teşekkür ederim. Haklısınız aslında...

Emin olun yanlış anlamadım...

Sadece ben farklı düşünüyorum ve düşüncemi ifade ettim...

Önemli olan ailesimi?

Köyde yaşıyorlar diyorsunuz ailesini ne kadar göreceksiniz evlenince?

Ayrıca tüm düğünü onun ailesi de yapsa siz evlendikten sonra sizden maddi beklenti içerisine girebilirler ve eşiniz ''ailemdir destek olmak zorundayım'' diyebilir öyle değil mi?

Onun babası yapsa düğünü sizin mutluluğunuz katlanacak mı?

Ben diyorum ki;

İki insan bir ömrü paylaşmak için bir yola çıkmışsa gerisi teferruattır...

Ve iki insanın arasında sevgi saygı olduğu sürece ilişkilere başka şeyler kolay kolay zarar veremez...

Kim yapmış, ne yapmış, ne kadar yapmış önemli mi?

YAzını okurken babam geldi aklıma .. Canım babam benim ya oda aynı senin baban gibi hiç sıkmadı eşimi ve ailesini kayınbabam biz evlenmeden önce vefaat etmiş o nedenle babam asla kırmak istemedi kayınvalidemi bizim orda adettendir kına günü ya koç kesilir yada erkek evi et getiri babam istemedi siz ona ayıracağınızı başka işlerinizde harcayın sıkıntıya girmeyin dedi salon kirası şusu busu herşeyi üstlendi ve gelin arabasına beni bindirirken
kızım kayınvaliden bi yanı kırık onu üzersen hakkım sana haramdır
deyip alnımdan öpüp yolladı.
Ve iyikide babm o benm eşim babama öyle saygı duyarki telefonla konuşurken bile toparlanır ,camiiye giderken ayakkabılarını dizer kapısını açar kayınvalidemde aynen saygılıdır babamı çok severler.
of of çok uzattım özür :26: ama bence bırak babanı böyle davransın ne güzel yarın emin ol eşinde bilir babanın kıymetini meyvelerini toplarsın yani babanın iyiliklerinin.. Öp ellerinden babanın yerimize benim babam çook uzakda özledim

Son düzenleme:

babanız çok güzel kalpliymiş yalnız eşinizde cok vefalıymıs böyle şeylerde ıkı tarafta ıyı yureklı olunca hersey güzel oluyor zaten maşallah diyeyım Allah mutlulugunu artrsn yazma istedim çok hosuma gttı okuduklarım..

konu sahıbıne de diyebılcegım babanızın ustunden bıraz yuk almak ıstersenz kredı cekeblrsnz böylece sizde zamanla ödersiniz hem babanz evde alablrmıs böylece ne siz ne de babanız cok sıkısmaz.. eğer krediyi ödemeyecek gibi olursanız yıne destek alırsınız ama damata biraz sorumluluk vermek de iyidir:)

Eğer sevdiceğiniz ve siz babanızın değerini bilip duasını alırsanız ne mutlu size... Helal olsun,umarım sizden ve sevdiceğinizden yana hiçbir sıkıntı olmaz...

Kayınpeder mevzusuna gelince...Aynı dertten ben de muzdarip olacağım ama inan düşünmeye değmez.Herkes kendine yakışanı yapar.

Mutluluklar...

Calisan bi adam, ailesi icin yeri geldiginde kredi ceken bi adam. Su an askerde olduguna gore kredi borcu da bi sekilde odeniyo yada odendi..

Bilmiyorum ben ama arkadaslar gibi dusunmuyorum. Nisanlinin karakterini sen daha iyi bilirsin.

Karsindaki adam bu durumdan dolayi 'kolaya alisir'mi?

Nasilsa babasi kiyamaz diye evlendikten sonra, harcamalarinda cekirdek ailenizi gozetmemezlik yaparmi?

Baban dugun dernek yaparken, nisanlin ailesi e altin yada farkli masraflar icin borc verir, kredi cekerse canin yanar mi?

Yerinde olsam; askerden gelince cektirirdim 15-20bin kredi, en azindan esyalari ortak aldirirdim, beraber oderdik evlenince..

Evlilikle ilgili hic tecrubem yok ama burda bi cok konu acildi, benim ailem sunu bunu yapti, onun ailesi sunu bile almadi, esim ailesine para gonderio diye.. İyi dusun derim..

Bi insana yardim etmekle, tum yukumluluklerini ondan almak cok farkli seyler..

Allah razı olsun babalarımızdan benim babamda senin ki gibi herşeyi yaptı ama sağolsun kayınpederimde üstüne düşeni yaptı. ama biz birbirimizi sevdikten sonra o yaptı bu yapmadı gibi hiç düşünmedik. bence onlar üzerine düşeni yapmazlarsa bu onların ayıbıdır babanız daha da değerli olur. tek sıkıntı eşiniz ev eşya her şey tam olurken ailesi sürekli para diye sizi sıkıştırırsa

Hata etmiyorsunuz da sözlünüz buna değecek kadir kıymet bilecek bir inşan mı?
Yoksa nasıl olsa yapılıyor ediliyor diyerekten babanıza güvenip elini eteğini çekecek bir tip mi?
Bunun ayrımını iyi yapmanız gerek.

Çünkü belki de ilerleyen yıllarda her şeyi babanız yapmasına rağmen,
her şey tepe taklak da olabilir.
Sizden kısıp ailesine para gönderebilir ya da ev alma aşamasında sıkıntı çıkabilir vs vs.

Bence babanız bu kadar müsamahalı olmasın.
Tamam sizi düşünüyor ama devir kötü, insanlar bir süre sonra bunu kullanmayı başlıyorlar.
Bence yapacaksa da evlendikten sonra yapsın bir takım şeyleri...

Nişanı ben de gereksiz bulanlardanım..Babanız en doğrusunu düşünmüş..
Sizin içinizde ukte kalmayacaksa doğru bir karar olmuş..

Burda mıydı başka bir yerde miydi anımsamıyorum, bir hikaye duydum, onu aklıma getirdiniz.

Zamanın birinde, bir genç çift birbirlerine aşık olmuşlar. İstemeye gittiklerinde oğlanın babası, biz birşey yapamayız demiş. Kızın babası da olsun benim bir kızım var yeterki mutlu olsunlar demiş. Evlenmişler. Evlendikten sonra aralarında sorun çıkmış. Hem kayınpeder hemde kocasının kahrına dayanamayan gelin baba evine geri dönmüş. Bi zaman sonra adam karısını geri istemiş. Babasını almış kızın baba evine gelmiş. Babası vermem size tekrardan kızımı, kıymetini bilemediniz demiş. Neyse en sonunda ikna etmişler ama adamın bir şartı varmış, şu kadar bilezik bu kadar altın bu kadar eşya vs vs. Kabul etmiş oğlan tarafı. Düğün günü geldiğinde, gelini kapıdan ata bindireceklermiş, gelin ata binerken ayağı sendelemiş düşecek gibi olmuş, kayınbabası oğluna dönüp, aman oğlumm çok para verdik sıkı tut düşmesin demiş.

Eminim çok eleştiren olacaktır beni, ama babanız yanlış yapmış. Asla ve asla katılmıyorum kız tarafının herşeyi yüklenmesine. İnsan zor elde ettiği şeyin değerini bilirmiş. Oldu olacak siz istemeye gitseydiniz sözlünüzü? Bunu niye diyorum biliyormusunuz? Sizi kırmak üzmek gibi niyetim yok, şimdi minnetar olan o adamlar evlenin çok değişiyorlar. Bu yüzden evlendiğinizde eşinizden en ufak bir ktü birşey görseniz ailenize karşı içinizde daha da büyüyor.

Hem ayrıca evlenecek adam kaç yaşında, ailesinin malı mülkü var, evlenirken babanıza mı güvendi? Sizle çıkarken biliyordu herhalde düğün yapılacağını değil mi? Ben kendi adıma çok çok çok karşıyım. Evlenirken her iki tarafta gelirleri oranınca yardım etmek zorunda. Bakın zorunda diyorum.

Sizin sözlünüz ayda 20 milyar para da alsa, amaç para maddiyat eşya değil, amaç ailelerin gençlerin yanında olması, arkasında olması. Ben kendi ailemede söylüyorum erkek arkadaşıma da söylüyorum, kimse tamamını üstlenmemeli. Ne demek birde üzerine ev almak? Bugün oğlunun yaptıgı bileziği kendi yapmış gibi elinize takan adam, yarın babanızın aldıgı evi oğlumun evi, oğluma ben düğün yaptım diye anlatmayacak mı?

Şimdi batmazda, ilerde bir arkadaşınız vs evlenirken, karşı tarafın üzerine düşeni yaptıgı bir düğün görürseniz 2 şekilde tepki verirsiniz, ya içinize batar üzülür eşinizin ailesinden soğursunuz, yada durumu yoksayarak, amaaaaan yapmak zorundalar mıydı canıııım diyip durumu yansıtırsınız. Allah hakkınızda hayırlısını versin :)

Öncelikle hepinize değerli fikirleriniz için teşekkür ederim...

Sözlüm kolaya konacak biri değil... Hatta bizim bu fikrimize kızdı. Olur mu öyle şey yardım etse neyse de kesinlikle hepsini Fikri babama ödetmem ,benim babam yardım etmez ama ben kredi çekip hallederim gibisinden konuştu biliriz yaparda... İçimde kalma konusuna gelince nişan istemiyordum zaten Ha ama üzülmüyor muyum ? evet üzülüyorum. Çevremdeki arkadaşlarımın kayınpederleri falan herşeye yardım ediyormuş. Tabi bazılarının düğünün ertesi gün bilezikler geri isteniyormuş ama neyse

Diyeceğim o ki nişanlım değil ama anlaşılan ailesi hazıra alışacak...

baban kendine güveniyor maddi durumu iyi demek ki
hele günümüzde geçim çok zor emeklinin hali ortadayken
helal olsun babanıza tam babaymış.
ellerinden öperim ben böyle babanın
çook şanslısınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…