Çocuk Hastalıkları Havalee☹️

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

senguler0011

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2020
135
47
18
33
iyi akşamlar öncelikle..
2 yaşında kızım dün sabah havele geçirdi ellerimde dünya sanki 3 dakika içinde başıma yıkıldı.
Komşuya nasıl gittiğimi bilmiyorum. 2/3 gündür gripti ama çok kötü değildi ateşi yükseldi birden bire oldu her şey yazarken bile elim titriyor halen çok korktum ömrümden on yıl gitti. Bütün tahlilleri temiz ama halen içimde korku var yine olursa diye kızlar bana verebileceğiniz bi tavsiye var mı?
2. sorum da şu kızımın vajina ile anüs arasında bi et parçası gibi bir şey var bu ilk doğduğunda çok küçüktü şimdi sanki bi tık büyümüş kadın doktoruna sevk ettiler bu konu hakkında da bilgisi olan var mı şimdiden değerli tavsiye ve yorumlarınız için teşekkür ederim

Bir akrabamin oglunda olmustu ve tekrarlamadi ama zaten doktor soylemistir ne yapilacagini uyarsin en kotu ihtimal oldu diyelim nasil basladigini biliyorsun artik onun icin bosuna korkma

Çok geçmiş olsun havale çoğunlukla bu yaslarda görülüyor ailesel yatkınlık olabilir başka sebepler vs her havale geçiren kişide beyin etkilenmez korkmayın önemli olan havaleye sebep olan hastalığın düzeltilmesi tekrar eden havaleler için mutlaka bir çocuk nöroloji ye gidin derim

Allahım acil şifalar versin inşallah tüm hastalara da yavrunuza da.

Merhaba çok geçmiş olsun benimde oğlum tam 2 yaşında geçirdi, sürekli hastaydı ve ilaç verip gönderiyolardı öyle ateşi yüksek değildi en faZla 37.5 du evde ölçtüm anneme gel götürelim hastanede ne varsa görsünler dedim, 5 10 dk da hastanedeydim bebeği annemi kapıdan indirdim arabayı parkedip geldim annem aradı acile gel diye, o acili nasıl inlettim sen yazınca o çaresiZliğim aklıma geldi bütün doktorlar başında çocuğum ölmüştü resmen yarısı hava veriyo yarısı damar yolu açıyo, Allahtan annem bilinçli kadın kucağımda gözleri biyere takıldı dedi hemen farketmiş doktorun odasına dalmış çocuğa bişey oluyo diye doktor kucakladığıyla acile getirmiş, şükür bidaha geçirmedi ama o korku yetti, beni taburcu edecekti ateşli havale diye ama ben araştırın dedim zorla yatış istedim, ve öğrendiler ki çocuğumun ciğerleri iltihaplıymış zatürre olmuş, her sene aralık ayında tekrarlar, başka ayda değil ne öksürük ne başja belirti verir doktor dinlese de belli olmaz röntgende çıkar biZimki öğrendik ama genelde 7 yaştan sonra havale öyküsü geçer diyolar inş tekrarlamaZ sizinki ama bi nedeni vardır araştırılsın Allahım hiçbi anneye yaşatmasın şuan bile ağlıyorum 5 sene geçmiş üstünde

Biz hollandada yasiyoruz,

oglum 6 yasindaydi havale gecirdiginde.

1 dakika kadar baygin kaldi.

o arada acile ulasamadik, uyandiktan sonra ulasabildik,
ve gelmenize gerek yok dediler.

sonra doktoruna goturduk gun icinde, o da bir seyi yok dedi.

saka gibi geliyor ama oyle, ilgilenmediler bile.

oyle gecti gitti.

bilemiyorum ama, cok da ilgilenilmedigi icin benim icin sanki daha rahat, ciddi bir durum olsa daha ciddi tepkiler verirlerdi diye kendimi avutuyorum, yine de bilemem tabi ki.

su an 8 yasinbda, bir daha yasamadik benzer bir durum.

Çok geçmiş olsun. Gerekli tetkikler yapıldıysa ve temizse gerçekten neden olduğuna dair bir fikir sunmak çok zor. Bir çok kez ateş düşürücülerin bile havale yaptığını okudum. Ateşini birden düşürmüş olabilir misiniz? Sirkeli sular vsler yapılmamalıymış mesela.

Ah sanki ben yazmışım gibi okudum.kızım 2 yaşındaydı grip olmuştu . Doktora gittik soğuk algınlığı ilaçları ateş düşürücü falan verdiler eve geldik duş aldırdım ılık ateşi 37.5 falandı . Kanepede uyuyordu gittim yanına dokundum tepki yok sarstım baktım dudakları mosmor göZleri kaymış yüzü bembeyaz kaskatı olmuş . Evde tektim . Kucakladığım gibi komşuya koştum . Sağolsun araba ile bizi acile götürdü ama o yol bana yıl gibi geldi . Sarstım ama tepki yok hastanede acilde hemşireler kucağımdan aldı . Ben kendimi yerlere atmıştım film kopmuştı bende . Hayatımda hiç bu kadar kötü olduğumu hatırlamıyorum . Allah kimseye yaşatmasın gerçekten öldü sandım Allah korusun . Havale geçirmiş ama doktor bize nörolojik sıkıntı olmaz merak etmeyin demişti . Ben de götürdüm yinede nöroloji de sıkıntı olmaz dedi . Aslında o anda beyin zarar görmemek için kendini kitliyormuş . 15 dk uzun sürmezse sıkıntı olmazmış asla beyin ,zeka vs etkilemiyormuş . Kızım 4 yaşındq şimdi gayet iyi hatta bize tekrar edebilir demişti doktor . Ateşi 37 yi geçtiği an calpol verin hemen demişti . Çok şükür o gündem sonra uzun zaman ateşü de çıkmadı nöbette geçirmedi . İçiniz rahat olsun bir sıkıntı olmaz inşallah . Çok geçmiş olsun sizede .

Çok geçmiş olsun kuzunuza..

Ateşine nasıl müdahale ettiniz acaba?

cok gecmis olsun tekrardan,
evet dediginiz gibi bilimsel aciklamasi,
ama o anda insanin omrunden omur gidiyor, degil mi,
size daha cok gecmis olsun o sebeple, opuyorum.

Merhaba benim de buyuk kizim 26 aylikken gecirdi. Atesliydi o gün ve ben ateşini dusurmustum, havale sonrasi olctugumde de dusuktu. Ama zaten cok ani iniş çıkış oluyordu.
Havalenin iki cesidi var. Bizde tek tarafli oldu, gozlerin kitlenmesi, agizdan köpük ve tek bir kolunu kaldirip yataga vurma hareketi. İki kol olsa atesli havale denilirmiş direkt. Biz norolojik muayenede, eeg de temiz ciktik. Ama epilepsiden de suphelenildigini için mr da çektirdik. Şükürler olsun o da temiz cikmisti

benimkinin de çok ateşi yoktu tamm ateşliydi ama havele geçirecek kadar değildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…