Hayal dünyasından nasıl kurtulurum?

falwlessone1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2023
1.103
-42
38
Kafamda her şeyi yapabildiğim ve her şeyim mümkün olduğu bir hayal dünyası var ve bu yüzden,den ger ek hayat bana çekici gelmiyor.Bu hayal dünyasının oluşmasının asıl nedeni ne ve bu durumdan nasıl kurtulurum?

Niye kurtulmak istiyorsunuz ki, hayal kurmak güzeldir.
Gerçek hayatı yaşarken, bir gün onların gerçek olacağı inancını koruyarak yaşamaya devam edebilirsiniz.
Ama şunu anlamıyorsunuz ayaklarım yere basmıyor.Bir hayalimde sabancıların geliniyim mesela hep böyle uçuk hayaller.

Her ne kadar kabul görmese de psikolojik bir rahatsızlık.

Gerçek hayat beklentilerini karşılamayınca hayal dünyasına kaçıyor bu insanlar. Depresyon ve dikkat eksikliğiyle de alakası var diye okumuştum.

Ben psikiyatr değilim sadece okuduklarım yönünde fikir belirttim. Maladaptive daydreaming şeklinde araştır bakalım benzer durumlar yaşıyor musun?

Her ne kadar kabul görmese de psikolojik bir rahatsızlık.

Gerçek hayat beklentilerini karşılamayınca hayal dünyasına kaçıyor bu insanlar. Depresyon ve dikkat eksikliğiyle de alakası var diye okumuştum.

Ben psikiyatr değilim sadece okuduklarım yönünde fikir belirttim. Maladaptive daydreaming şeklinde araştır bakalım benzer durumlar yaşıyor musun?
Gerek hayat neden beklentilerimi karşılamıyor?
Dopamin miktarını olcturebilecegim bir yer biliyor musunuz?

Gerek hayat neden beklentilerimi karşılamıyor?
Dopamin miktarını olcturebilecegim bir yer biliyor musunuz?
İnan tıbbi konularda bilgim yok yanlış yönlendirmek de istemem.

Mesela gerçek hayatta çok sevilmiyorsan kendini hayallerinde çok sevilen biri olarak kurgulayabilirsin, ya da özgüvensizsindir ama hayalinde dünyayı kurtarırsın gibi:)

Gerçek hayatta istediklerini elde ettikçe, başardıkça geçer mi? Bir fikrim yok. Sana tavsiyem kendine meşgale bulman, sosyalleşmen ve kendini geliştirip özgüvenini arttırman olabilir. :KK51:

İnan tıbbi konularda bilgim yok yanlış yönlendirmek de istemem.

Mesela gerçek hayatta çok sevilmiyorsan kendini hayallerinde çok sevilen biri olarak kurgulayabilirsin, ya da özgüvensizsindir ama hayalinde dünyayı kurtarırsın gibi:)

Gerçek hayatta istediklerini elde ettikçe, başardıkça geçer mi? Bir fikrim yok. Sana tavsiyem kendine meşgale bulman, sosyalleşmen ve kendini geliştirip özgüvenini arttırman olabilir. :KK51:
Hiç isteğim yok ama o kadar alıştım ki bu duruma.Gercek hayatta ne kaybettiğimiz farkına varamiyorum.

Bende mutlu olduğum zamanlarda çok hayal kurarım,uzun zamandır hayal kurmuyorum.bence vazgecmeyin güzel bisey hayal kurmak sizin bahsettiğiniz şey sıradan bir hayal kurmak değil o dünyada kendinizi mutlu hissediyorsunuz.

Bende mutlu olduğum zamanlarda çok hayal kurarım,uzun zamandır hayal kurmuyorum.bence vazgecmeyin güzel bisey hayal kurmak sizin bahsettiğiniz şey sıradan bir hayal kurmak değil o dünyada kendinizi mutlu hissediyorsunuz.
Ama gerçek hayat?

Üniversiteye gitmiyor musun? Arkadaş edin, gez, sosyalleş. Kendi içine kapanarak çözüm bulamazsın:)
Mezun kaldım.Hic ders calismamam yüzünden ki öncesinde çok çalışkan ve çok başarılı bir öğrenciyim ama 7.siniftan beti ders çalışmıyorum.

H
Ama şunu anlamıyorsunuz ayaklarım yere basmıyor.Bir hayalimde sabancıların geliniyim mesela hep böyle uçuk hayaller
Hayaller güzeldir hâlâ bir şeylerden uzaklaşmak istediğimde hayallere sığınırım rahatlarim ama bilirim ki bunlar hayal, neden olmuyor diye ağıt yakmam.Bu ayrıma vardığınızda kurduğunuz hayaller iyi bir dost olur .

Gerçek hayatiniza da devam edin o dengeyi kurun.belki bir gün hayalinizdeki insana dönüşürsunuz.benim öyle oldu mesela,hayalimde bı kişi vardı ve git gide ona benzedim.belkide o yüzden artık hayal kurmaya gerek duymuyorum.
Teşekkürler bu arada.Son 1 şey sormak istiyorum.Kendimi nasıl ikna ederim ki ben zor ikna olan biriyim.Dersa çalışma konusunda kendimi ikan etmeye ihtiyacım var.

Mezun kaldım.Hic ders calismamam yüzünden ki öncesinde çok çalışkan ve çok başarılı bir öğrenciyim ama 7.siniftan beti ders çalışmıyorum.
Dikkat eksikliğin olabilir çünkü, ders çalışamamanın sebebi de bu olabilir. Biz ne desek boş, psikolojik destek alman lazım.

Ben de çok hayal kurarım fantastik bilim kurgu dünyalarında geziyorum 🤣 dozunda olması gerekiyor bu özelliğini hiç bir şeyler yazmak için kullandın mı? Belki de iyi bir öykü yazarı, roman yazarı olabilirsin.

İlk önce üniversiteyi kazanman gerek derslerine odaklan başarını arttır bu özelliğini de faydalı işlere yönlendir.

Back
X