ben erkek arkadaşını çok da haksız bulmadım.kendi arabası olsa da ilgisiz kalsa kızmakta haklısın ama şirketin arabasıyla gitmek istememiş olabilir.çok kızma bence.ama seni arayıp ilgilenmiyorsa ona birşey diyemem.
İkimizde 25 yaşındayız. Onun durumu da benimki de çok iyi sayılmaz. Hatta onun ailesinin durumu benim ailemden daha vasat. Aynen dediğiniz gibi, insan öyle zamanlarda hiçbir şey yapamaz hale geliyor. Eli, ayağı titriyor. Yanında biri ona destek olsun, işleri yoluna koysun istiyor.
Öncelikle başın sağolsun arkadaşım.
Senin arkadaşın da hiç iş yokmuş kusura bakma.
Senin deden vefat etmiş adam benzin parasının hesabını yapıyor.
Nekesin bayrak taşıyanıymış
Küçük de değil yaşlarınız.. Hani tamam durumu iyi değilse denecek çok da bir sey yok ama maddi değilse de manevi olarak desteğini göstermeliydi..
Merhaba bayanlar,
bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Geçtiğimiz perşembe gecesi dedemin (babamın babası) vefat haberini aldık. Saat 12:00ye geliyordu. Memleketimiz otobüsle yaklaşık 8 saat uzaklıkta. O saatte otobüs bulmak mümkün değildi tabii, kendi aracımız da yok. Babam da şehir dışındaydı. Annemle ne yapıcaz, nasıl gidicez derken o dayılarımı aradı, ben de erkek arkadaşımı aradım. (Tabii dayılarımdan hayır çıkmadı, zaten ben biliyordum sizi bu gece götürelim demeyeceklerini. Aramız bozuk çünkü.)
(Bu arada erkek arkadaşımda bir araç var fakat kendisinin değil. Patronunun, yani şirket arabasını kullanıyor. Patronu da şu an yurt dışında. O yurt dışındayken bizimkinin fazla işi olmuyor)
Erkek arkadaşıma durumu anlattım, "bu araba çok benzin yakıyor, biliyorsun" dedi. Ben de "o önemli değil, masrafları biz karşılayacağız" dedim. "Sizi bu gece götürsem ben yarın dönemem, yarın patronun evine kargo gelicek, sucu gelicek, sizi harem otogarına götürsem olmaz mı" falan filan dedi. Ben de "tamam, anneme bir sorayım" dedim kapattım ama kırıldım zaten ağlıyordum, kötü durumdaydım. Annem de "öyle olmaz, ordan da otobüs bulamayız" deyince internetten bir şeyler bakmaya çalıştım falan filan.
Sonra tekrar 2. defa aradım erkek arkadaşımı. Yine "bir yolu yok mu, lütfen sen götür" dedim. Bana "aktarma gitseniz olmaz mı, şöyle yapın, böyle yapın, uçakla gidin" falan filan yine. Bunu da kapattım.
3. defa aradım, baktım yine "ben bunu patronuma söyleyemem" diyor. Tepemin tası attı. "Senin ailende bir cenaze olsaydı, ailene ya kusura bakmayın patronuma söyleyemem mi diyecektin ve götürmeyecek miydin?" dedim. "Tabi ki götürecektim" demez mi?
Biraz bağırdım, konuşmak istemediğimi söyleyip kapattım. Nihayetinde biz o gece gidemedik. Cuma sabahı erkenden yola çıktık, teyzemin kızı ve eşi götürdü beni ve annemi. Tabii yetişemedik cenazesine. 1 gün sonra mezarı başında Yasin okumak nasip oldu.
Bizimki de o gece bana mesaj yazmış ki, "patronuma söyledim, kusura bakmasınlar yapamayız dedi" diye. gördüğün gibi patron izin vermedi demek istemiş. Bir de, zaten siz de istemezdiniz benim olmayan bir araçla yola çıkmayı. Yoo, aslında istemiştim. Çaresiz kalmıştık çünkü, resmen 3 defa arayıp yalvarmıştım.
Memleketten dün akşam döndüm. Orda kaldığım 2-3 gün boyunca beni doğru düzgün aramadı bile. Ben mi büyüttüm bilmiyorum ama o kadar kırgınım ki...
Maddi durumu iyi değil derken, çok kötü de değil hani. İmkanlarını biraz zorlayarak götürebilirdi. Annem ve babam, bizi götüren teyzemin kızı ve eşine nasıl dua ettiler bir bilseniz...
Hakli cocuk emanet arabayla uzun yola çıkılmaz. Üstelik sizin hiçbir bağınız yok, basınıza bi is gelse kime nasıl hesap verecek.
Sizi anliyorum, hemde öyle bir zamanda onun size destek olmasini istemissiniz.
Ama arkadasinizida anliyorum, sonucta araba onun deyil kac saatlik yola gidicek sorumlulugu alamamis olabilir.
Ama keske baska birinden araba bulup götürseydi sizi. Cevresinde belki öyle araba istiyebilecegi biri varmi oda baska konu.
Herkesin mali kiymetli malum
Her zaman dışarıdan göründüğü gibi olmaz, belki gerçekten imkanı yoktu ve de çekindi bunu ifade etmekten.. Her yönünü düşün. Kendi ailesinde böyle bi durum olsa üzerine düşeni yapacağını durum buyken söylemesi de hoş olmamış.. Sinir olurdum şahsen.. Lise öğrencisi olsa bile yapardı sanırım ya da çevremde hep iyi örnekler oldu benim.. Bakınca mecbur değil ama insan içlenir yine de.. Gelecek düşünme derim böyle birisi ile..Ben de arada kaldım vallah.. Bozul falan da uzatma derim..
Bilmiyorum canım, benim kalbim kolay kolay soğumaz ki. Acı çekiyorum şu an.((
Hakli cocuk emanet arabayla uzun yola çıkılmaz. Üstelik sizin hiçbir bağınız yok, basınıza bi is gelse kime nasıl hesap verecek.
Sizi anliyorum, hemde öyle bir zamanda onun size destek olmasini istemissiniz.
Ama arkadasinizida anliyorum, sonucta araba onun deyil kac saatlik yola gidicek sorumlulugu alamamis olabilir.
Ama keske baska birinden araba bulup götürseydi sizi. Cevresinde belki öyle araba istiyebilecegi biri varmi oda baska konu.
Herkesin mali kiymetli malum
öncelikle başınız sağolsun ama bu konuda ben olsam ben de götürmezdim sizi başkasının arabasıyla 6 saatlik yola.. eğer para sorununuz yoksa (ki masrafları ben karşılayacağım dediğinize göre yok) bir taksiyle anlaşıp gidebilirdiniz, parasını verdikten sonra sizi uçarak götürürdü.. başkasının malı üzerinden sevgilinizi sınamayın, hem çok yanlış olur hem de üzülürsünüz..
canım bence sen illa götürsün istemedin teklif etse bile yeterdi sana o zaman bu şekilde kırılmazdın emanet araba filan o konuda arkadaşlar doğru söylüyor ama incelik yapıp teklif etseydi keşke
anlıyorum seni canım,bu olayın üstüne erkek arkadasının bunu yapması seni üzmüs ama bu bence seni sevmediği anlamına gelmiyo.yada deger vermediği.
Sirket arabalari kisiye zimmetleniyor
ve kaza falan yapildiginda calisanin maasindan kesiliyor diye biliyorum .
Belki de bu riski goze almak istemedi .
Haksiz da sayilmaz .
Sevgiyle kiyaslanacak bir durum da degil bence...
öncelikle başınız sağolsun...
erkek arkadaşınız bence kendini ifade edememiş yada samimi davranmamış gibi anladım...
ilk verdiği cevabı hepsinden çok garipsedim... çok benzin yakar sözü çok çoookk yanlış bence... siz ağlarken o benzin düşünüyor 5 kuruş paranda olmasa cebinde bu lafı söylemen anlamsız çünkü hiç yeri değil çünkü para hesabı yapmanın..
aramamasının sebebi sizin tepkili olduğunuzu tahmin ettiğindendir diye düşündüm ama yine bir hata içinde... arabayla götürüp götürmemesi önemli değil ama size destek olup desteğini manevi yönde eksik etmemeliydi...
Oncelikle basiniz sagolsun. Allah sabir versin.
Bence durumu abartmadiniz. Haklisiniz. Soyle bisey var: patronunun arabasi ve kaza fln yapsa Allah korusun nasl hesabini verir. Ama siz ornek vermissiniz senin ailende olsa napardin diye. Verdigi cevap aslinda gosteriyor asil dusuncesini.
Ama sonucta dedenin cenazesine yetisememissiniz bu yuzden.
Allah rahmet eylesin öncelikle...
Adamı yerin dibine sokmaya gerek yok bence abartmayalım.
Erkek arkadaşım dedem öldü dese benim aklıma o araba gelmez çünkü araba "benim" değil. Emanet malla izinsiz 16 saatte göze alamam açıkcası. Bu erkek arkadaşının karakteri, sana verdiği değer, sevgiyi vs ölçen bi'kıstas olmamalı. Sen üzüntülü olduğun için kırılmışsın ama o mantıklı davranmış. Patronu nasıl biri bilemem ama bunun için işten bile kovulabilir yani.
Cidden siz neden uçakla gitmediniz? Yol cenaze için uzun çünkü:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?