Hayal mi gerçek mi? Enes batur

baby2stop

Anne
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009
1.717
76
158
Yanlış yere yazdıysam özür dilerim .

8 yaşında oğlum var. Bu enes batur filmine gitmek istiyor. Ben kararsızım. Filmin içeriğini bilmiyorum. Adam hakkında da bilgim yok. Filme giden ya da bilgisi olan var mı? Çocuğu götürebileceğim bir film mi acaba?

Filmi bilmiyorum ve fakat kendinin, ağzı oldukça bozuk bir youtuber olduğunu biliyorum.
Tüm videoları küfür dolu ve filminin de farklı olacağını, 8 yaşındaki bir çocuğa güzel şeyler aşılayabileceğini zannetmem.
Ayrıca kendisinin "En iyi Youtuber" ödülü geri alındı, şiddet içerikli yayınlar yaptığı için.

Haklısınız kızlar ben de duymuştum videolarının iyi olmadığını. Küfür içeren şeyleri izlemesini yasaklamıştım oğluma zaten az çok takip de ediyorum. Yalnız film çok popüler olunca oğlum da daha çok merak etmeye başladı. Filmde eğer küfür vs yoksa götürmek istiyorum aslında. Zaten iki gün sonra sönecek bir insan ve oğluma bak meslek sahibi olmayı seçmedi ve birden çıkış yaptı ve şimdi unutuldu diyebilir miyim diye de düşünüyorum. Kafam çok karışık. Şimdi izlemese bile iki gün sonra kanalında çıkar unutulmamak için ve illa ki görür diye düşündüm ve benim kontrolümde olsa daha mı iyi olur acaba? Yanlış da düşünüyor olabilirim tabii ki...

B baby2stop Merhaba..
Ben izlemedim ama arkadaşım 12 yaşındaki oğluyla gitmiş. Oğlunun yorumu "anne böyle filmlere bir daha gitmeyelim ben izlerken çok utandım" demiş. Arkadaşımın yorumu da çocuklara uygun olmayan bir içerik olduğu yönündeydi..

Filmin konusu buymuş buyurun:

Enes Batur içine kapanık bir çocuktur. Polis olan babası ve hemşire olan annesi ile neredeyse hiç zaman geçiremez. 6 yaşındayken babası Enes Batur'a bilgisayar alır ve tüm dünyası o olur. Okulda da her zaman dışlanan bir çocuk olmuştur. Çocukluğundan beri çevresindeki herkes tarafından sevilmenin hayalini kuran Enes Batur'un artık başka bir hayali daha vardır; YouTuber olmak. Fakat bu hayali ailesi tarafından desteklenmez, üniversite sınavına hazırlanması için onu zorlarlar. Enes Batur, zor bir karar vermek zorunda kalır; ya hayallerinin peşinden koşup YouTuber olacaktır ya da üniversite sınavına çalışacaktır.

Yani buradan oğlunuzu nasıl döndürürsünüz bilmiyorum.
Ben olsam götürmem.

Yanlis bir yontem cunku muhtemelen o kisi sizin meslek sahibi olup 3 omur boyunca kazanacaginiz parayi 2 senede kazandi.. kendi adima dogru bir yonlendirme olmayacagini dusunuyorum..

Kufurleri ya da olumsuz davranislari sizin yaninizda izlemesi ile yalniz izlemesi arasinda ne gibi bir fark var?

Asla ama asla goturmeyin.. fikir vermesi acisindan o adamin “odul aldigi” videoyu izleyin.. allahim neler turedi, cocuklari bu populer rezillikten nasil koruyacagiz bilmiyorum ama ciddi manada yasaklayin o youtube videolarini bile..
Görümcemde tutturmuş sizde video çekin meşhur olursunuz (komiğiz ya biz ) bide kocamin sesi güzel ama uğraşamiyorum

Asla ama asla goturmeyin.. fikir vermesi acisindan o adamin “odul aldigi” videoyu izleyin.. allahim neler turedi, cocuklari bu populer rezillikten nasil koruyacagiz bilmiyorum ama ciddi manada yasaklayin o youtube videolarini bile..
Organik hoşafın bilim ödülü aldığı bir toplum bu
Ne desem ban olacak, nerde işe yaramaz var, baş tacı işte

götürmeyin. kardeşim 10 yaşında ve çok istedi babam asla izin vermedi ama ağladığı için aldım ben götürdüm.

yarısında çıkardım çocuğu. babama da söyledim hatta böyle böyle bir halt ettim diye.

film genel olarak ergen filmi. bel altı espri çok fazla. mesela bir arabadan bahsederken bile telefondaki kişi arabanın kadın olduğunu düşünüyor "uff ne ses çıkarır bu beee,ne bineriz buna beee" tarzı cümleler var ve bunu direkt olarak bir kadın düşündürmesi için konuşuyorlar.

enes baturun videolarını ben izliyorum bazen benim oynadığım oyunları oynuyor çünkü. ama aşırı küfürlü. ki benim ağzım bozuktur ben bile ne diyor ya bu diyip kapatıyorum bazen. çocuklarınızı bu kanaldan uzak tutun derim.

Buna da +1i koyayım. Ağzı bozuk biri sayılmam ama o tarz insanlar da muhabbet arasında rahatsız etmezler kendi küfürmetremce :) Ancak bu baya ileri.
Minecraft zamanı keşfettimdi, kendi halinde takılan bir çocuktu ve git gide küfürler artmaya başladı.
Agar.io zamanları hele... Rakiplere nasıl küfürler... Hadi biz yetişkiniz, neyse de, çoluk çocuk izliyor diye düşünmeden edemezdim.
Belki buraya kadar yine "Kafa dağıtmaca, kendi eğlencesi" olarak adlandırılabilir ve fakat denetimsizlikten çok nemalandı bu youtuberlar, hiçbir ikaz, yaş sınırı olmaksızın her konu konuşuldu oyunlar içinde.

Ve belki kendisi yaptığının farkında bile değil (Ki boş olmak bunu gerektirir) şu bisikletli oyunlarda kafasından kurguladığı "Baba-oğul konuşmaları" diyorum, daha da bir şey demiyorum. Şahit olduysan anladın beni.
Ve şaştım ki "Filmin yaş sınırı var mı?" diye bakarken, +7 sınırını gördüm. Çok yazık.

Dediğim gibi zaten youtube kanalına izin vermiyorum ama film 7+ olunca acaba küfür yok mudur diye düşümdüm. Argo olabilir tabi ama küfür varsa ve sizin anlattığınız gibiyse Evet götürmeyeyim. Başka film varsa ona götürürüm ya da bowling artık.
Yorum için çok teşekkürler .
Herkese yorumları için teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…