Hayalinizdeki hayatı mı yaşıyorsunuz..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar..hayalinizdeki hayatı yaşıyor musunuz,yaşıyorsanız bunu nasıl başardınız...çok sıkıldım,bunaldım..hayalimdeki hiçbir şey gerçekleşmedi..Kalabalık hoş sohbetli masa etrafında toplanan bi ailem olsun isterdim ama hep problemli bi ailem vardı dertleri sıkıntıları,sıkıntılarımız bitmedi,bitmeyecek..Ya böyle benim yok bari kocamın bi köyü olsun bazen gidip bi köy havası almayı hayal ederdim 5 yıldır evliyim onun da be köyü var ne doğru düzgün ailesi..diyeceksiniz ki hayallerine göre birini seçseydin erken evlendim belki ailemden kaçtım bunları hiç düşünemedim..hep çalıştım küçüklüğümden beri,gezmek tozmak isterdim baskıcı ailem izin vermedi,evlendim çocuk çoluk kendimizi toparlayalım derken o da olmadı,ilk yıllarımda çok sıkıntılı geçti zaten evlilikte hala da küsüp günlerce konuşmayan kocam var ben sorun ne olursa olsun dayanamayıp konuşan biri olsun isterdim..yani karışık oldu ama ne hayal ettiysem zıttını yaşadım hep..siz başardıysanız ben neyi eksik yaptım

Ailenizden kaçış olarak düşünmeden evlendiğinizi söylüyorsunuz. Işte bu sebebi.
Problem evliliğim değil ki,ailem hep benim ailem sonuçta hala onların problemleri devam ediyor hala bi akşam kahkahalı neşeli bi sofra kurulmuyor..

Yani şöyle bir bakıyorumda ailen sıkıntılıymış eşin de öyle ve aileside. Ama az önce başkasına yazdığın yorumda problem evliliğim değil demişsin ben anlamadım.

mesleğiniz var mı? çalışıyor musunuz?

geliriniz varsa kendi yolunuzu çizmenize çok büyük katkı sağlar bu.

çocuğunuz var mı? eğer yoksa böyle bir ortamda sakın hamile kalmayın derim.

evet boşanmak kolay değil ama, bu evlilik sizi ısrarla mutsuz ediyorsa, boşanmak gibi bir seçeneğiniz var.

kimse boşanmak için evlenmez, herkes mutlu olma beklentisiyle bu yola çıkar. ancak mutsuz bir hayata mahkum olmak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor bu.

bazen evlendiğin insanın aslında senin için doğru kişi olmadığını fark edersin.. olabilir hepimiz insanız,her şey bizim için.

eğer tüm çabalarınıza rağmen değişmiyorsa, bence kendi mutluluğunuzu ön sıraya almalısınız artık.

zira anlattıklarınızdan ben mutsuzluğunuzun sebebinin eşinizle olan ilişkiniz olduğunu düşündüm.

Şuanlik hayalim daha sakin, minicik biyerde yaşamak ama oldugum yeri de seviyorum. İleride neden olmasin...

Hayaller kendi kendine gercekleşmiyor hem hayal kurup hemde o hayale engel olacak davranişlar icerisinde olursaniz hayalleriniz tabi ki gercekleşmez veya zor olur.
Ailenizi siz secmediniz ama evliligi, evlendiginiz adami, cocuk yapmayi siz sectiniz.
Hayallerini gercekleştirenlerin kimisi biseylerden fedakarlik ediyor, kimisi ince ince işliyor, kimisi cok calisiyor, kimisi şansli oluyor. Hem dusuncesiz plansiz davranip hemde hayallerinizin gercekleşmesini beklemek biraz uçuk kaciyor.

Öyle işte.

Slm kızlar..hayalinizdeki hayatı yaşıyor musunuz,yaşıyorsanız bunu nasıl başardınız...çok sıkıldım,bunaldım..hayalimdeki hiçbir şey gerçekleşmedi..Kalabalık hoş sohbetli masa etrafında toplanan bi ailem olsun isterdim ama hep problemli bi ailem vardı dertleri sıkıntıları,sıkıntılarımız bitmedi,bitmeyecek..Ya böyle benim yok bari kocamın bi köyü olsun bazen gidip bi köy havası almayı hayal ederdim 5 yıldır evliyim onun da be köyü var ne doğru düzgün ailesi..diyeceksiniz ki hayallerine göre birini seçseydin erken evlendim belki ailemden kaçtım bunları hiç düşünemedim..hep çalıştım küçüklüğümden beri,gezmek tozmak isterdim baskıcı ailem izin vermedi,evlendim çocuk çoluk kendimizi toparlayalım derken o da olmadı,ilk yıllarımda çok sıkıntılı geçti zaten evlilikte hala da küsüp günlerce konuşmayan kocam var ben sorun ne olursa olsun dayanamayıp konuşan biri olsun isterdim..yani karışık oldu ama ne hayal ettiysem zıttını yaşadım hep..siz başardıysanız ben neyi eksik yaptım
Sen hayalini kurduğun şeyleri elde edince başka şeyler isticen insanoğlunun yapısında doyumsuzluk vardır. Önemli olan şu an elindekilerin kıymetini bilmen. Çünkü dünyaları versen yine doymayacaksın sıkılıp başka şey isteyeceksin düşün şimdi şükredecek nelerin var senin sıkıldığın hayatın hayalini kuranlar vardır belkide bak burda sürekli konu açıyo kızlarımız kimi aldatılır kimi eş arar kiminin çoluk çocuğuyla sıkıntısı var biraz şükür zor değil bence olanlara şükret Allah daha çok verir sıkılıp tatminsizlik yaparsanda sonu iyi olmaz bu hep böyle olmuştur

Şuan evet
Dün bu soruyu görsem kesinlikle hayır derdim 🤪
Kısaca hayat aynı hayat
Ne gördüğüne nasıl baktığına bağlı

Hayal gerçekleştirme konusunda kendimde de yaptığım en sık hata aslında şuydu.

Mesela diyelim kilo olsun konu.
Kilo vermeye odaklanmamak gerekiyor. Ideal kiloda olduğunun ya da bedeninden mutlu olduğunun hayalini kurmak gerekiyor.
Verdimler, gittiler, kurtuldumlar hep girdap.

Yani şöyle bir bakıyorumda ailen sıkıntılıymış eşin de öyle ve aileside. Ama az önce başkasına yazdığın yorumda problem evliliğim değil demişsin ben anlamadım.
Yani berbat bi evliliğim var demiyorum ama hayalimdeki evlilik,aile,yaşam..değil onu diyorum..Yani beni bu düşüncere iten tek sorun evliliğim değil o da bi parçası

Şimdi düşündüm de şu soruyu görünce hayalimdeki hayat diye bir şey hiç olmadı. Ben başıma gelenleri yaşamayı severim. Hayal kurup da ulaşmaya çalışmayı değil. Kadercilikten değil maceraperestlikten... hayal kuracaksanız sonunda üzülmemeyi göze alın, gerçekleşmeyebilir sonuçta

Bazen hayal ettiğimiz şeyler bizim irademizle değiştiremeyeceğimiz konumda olabiliyor, aileni anne babanı seçememen gibi. Bir de çok isteyip çalışıp çabalayıp ulaşamamak var buna da nasip diyoruz, hayır gibi görünen şeyin içinde şer oluyor ve biz bundan korunuyoruz belki de, bilemiyoruz. Bir de gerçekten irademizi devreye soktuğumuz, hayatımıza yön verdiğimiz anlar oluyor, burada da elimizden gelen neyse onu yapmadan suçu başka şeylere, kişilere atmadan sorumluluk almak gerekiyor. Evleneceğin kişiyi seçebilmek mesela. Ya da çabalayıp mesleki anlamda iyi yerlere gelebilmek. Benim üniversitede çok sevdiğim bir erkek arkadaşım vardı, 3 yıldır beraberdik evlenmeye karar vermiş aileleri devreye sokmuştuk, ama sonradan oturup enine boyuna düşününce verdiğim kararın doğru olmadığı kanısına varmıştım Çünkü erkek arkadaşım kısıtlayıcı, öfke kontrolü olmayan, her şeyime karışan, her şeyin en iyisini kendisi bilen ve bende özgüven bırakmayan birisiydi. Size yemin ederim aşkımdan geberiyordum, onsuz bir hiçtim, ayrılırsam bu acıya dayanamam diyordum. Evlendikten sonra pişmanlık yaşayacağımı adım gibi bildiğim için ağlaya ağlaya, perişan ola ola ayrıldım. 2 seneye yakın unutamadım, her gün mesaj atar arardı, birilerini araya sokardı barışmak için, her defasında kendimle bir mücadele içinde olurdum, sakın yapma sakın dönme ileriyi düşün diye diye yarama tuz basa basa unuttum. Şimdi tam da hayal ettiğim, mükemmel bir adamla evliyim. O zamanlar ayrılmasaydım şimdi muhtemelen mutsuz bir evlilikte çürüyüp gitmiştim. Bunun gibi.
Siz de oturun düşünün, şu anda ne yapmak isterdiniz, nerede kiminle nasıl hayat yaşamak isterdiniz, ya da şimdiki siz sahiden olmasını istediğiniz siz misiniz, memnun musunuz kendinizden, kabuğunu kırmaya çalışan orada sıkışıp kalmış birisi gibi mi hissediyorsunuz ya da kanatları olan özgür bir kuş gibi mi? Hayat devam ediyor, hayat akıyor. Hiçbir şeye mahkum olmak zorunda değilsiniz. Kırın zincirlerinizi ve hedeflediğiniz ne varsa ona doğru koşmaya başlayın. Geç değil.

Yani berbat bi evliliğim var demiyorum ama hayalimdeki evlilik,aile,yaşam..değil onu diyorum..Yani beni bu düşüncere iten tek sorun evliliğim değil o da bi parçası
Tek sorun evliliğin değil derken evliliğinde bu sorunun içerisinde yer alıyor demiş oluyorsun zaten de bu yüzden onu bitirerek sorunlardan birini kaldır diyeceğim ama niyetin yok anladığım kadarıyla. O halde maalesef kabullenmeyle işe başlasan iyi olacak.

mesleğiniz var mı? çalışıyor musunuz?

geliriniz varsa kendi yolunuzu çizmenize çok büyük katkı sağlar bu.

çocuğunuz var mı? eğer yoksa böyle bir ortamda sakın hamile kalmayın derim.

evet boşanmak kolay değil ama, bu evlilik sizi ısrarla mutsuz ediyorsa, boşanmak gibi bir seçeneğiniz var.

kimse boşanmak için evlenmez, herkes mutlu olma beklentisiyle bu yola çıkar. ancak mutsuz bir hayata mahkum olmak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor bu.

bazen evlendiğin insanın aslında senin için doğru kişi olmadığını fark edersin.. olabilir hepimiz insanız,her şey bizim için.

eğer tüm çabalarınıza rağmen değişmiyorsa, bence kendi mutluluğunuzu ön sıraya almalısınız artık.

zira anlattıklarınızdan ben mutsuzluğunuzun sebebinin eşinizle olan ilişkiniz olduğunu düşündüm.
Aslında eskiye göre bayağı değişen bi kocam var..belki ben çok şey istiyorum bilmiyorum,herhangibir konuda sorun bende de olsa ortamı yumuşatan biri değil ve ben böyle biri hayal ederdim..

Back
X