- 24 Nisan 2015
- 6.986
- 7.194
- 398
- Konu Sahibi little bird
-
çalışmak=para=rahat bir yaşam=istediği almak=istediğin gibi harcamak iş motivasyonum sadece paraSon zamanlarda her şey boş geliyor sanki boşa yaşıyorum ve hiçbir şeyden keyif alamıyorum. Boşa yaşıyorum derken istediklerimi yapamıyorum değil mesela şu an milyonlarca liram olsa yine almak istediğim bişey yapmak istediğim bişey yok. Belki de aşk ilişkilerim hep kötü sonuçlandığı ve son zamanlarda baya bu konuda yalnız olduğum için böyle hissediyorum bilmiyorum. Diyet yapmam lazım mesela ders çalışmam lazım ama yapamıyorum. Neyi niye yapıyorumki gibi geliyor. Hiçbir şeye motivasyonum yok. Gün boyu yataktan çıkmamak istiyorum sanki. Sizi motive eden şeyler ne diğer insanları motive eden şeyler ne merak ediyorum çünkü benim en basit şeyleri yapacak motivasyonum bile yok bu sıralar
Haklısınız ben de bazen böyle düşünüp hırslanıyorum ama bir süre sonra onların nefreti de yoruyor insanıHiçbir şey yapmak istemeyip hayata boşverdiğim anlar o kadar çok oldu ki... Böyle zamanlarda hep uğradığım haksızlıkları, beni üzenleri, çekemeyenleri düşünüp onlara inat başarılı olmaya çabaladım. Düşmana kötülük ederek birşey kazanılmaz sen güçlü ve başarılı olursan onların istemediği şeyi yapmış olursun.
Ben de bu tarz konu açacaktım takipteyim. Hiçbir şey yapasım yok, öyle yatmak istiyorum. Aynı şeyi ben de düşünmüştüm, trilyonum olsaydı ne yapardım diye. Ben de yapacak bir şey bulamamıştım. Pdr mezunu arkadaşıma sorduğumda "bir psikologla görüş depresyon olabilir" demişti
sizi hayattan bezdiren sürekli somurtan ve dalaşan hatta sömüren bir insanla aynı evi mecburen paylaşmak zorunda olsaydınız ne yapardınız1. Asla duygusal veya damar müzik dinlemem.
2. Yalnızsam bile konuşmaya çalışırım.
3. Sık duş alırım. Ve kendimi överim :) bu şekilde yapmak zorunda oldugum diyet ve sporu yapmadıgım zaman mutsuz olmam.
4. Negatif yorum yapan herkesten uzak dururum.
5. Günlük amaç ve hedefler belirlerim. Çalışırken bunu kısa orta ve uzun vadeki olarak yapardım.
6. Dışarda zaman geçiriyorsam kulaklık takmam ve çevreyi dinlerim. Bol bol selam verir gülümserim. Birilerinin gülmesi beni motive ediyor.
7. Duymak istedigim herşeyi kendime söylerim. İyi veya kötü kendimi dürüstce eleştirip bolca gaz verrim.
8. İnsanlara yardım edebileceğim aktivitelerim olur. Sonuç hep mutlu eder .
9. Mümkünse çocuklarla fazla zaman geçirrim. Kalabalık ortamlarda büyüklerle dedikodu yapmaktan daha zevkli.
10. Kitap okurum. Günlük yazarım. Arada kendime mail yazarım.
Özet: boş zamanları doldurursan kendini amaçsız hissetmeye fırsatın olmaz.
Yeri göğü doğayı izlemek bile mutlu eder beni. Ooo hele çiçek yetiştirmek harika.
Mutlu olmak için karşı cinse ihtiyacımız yok. Bizler bireyiz. Düşünsene yaratılırken her insanın parmak izi dna sı ayrı ayrı yaratılmış. Neden hislerimizde baglı olsun yada çoğul olsun ki...
Olmazsa olmazları düşünmekten hayatı yaşayamıyoruz. Tamam düzen ve plan iyidir ama kendini kaptırmadığın sürece.
Her andan tat almalıyız. Belki son saatimiz hatta son dakikamızdır. Mutlu olmak çok zor değil.
Silkelen. Seni yataga bağlayan şeylerden kurtul. Amaç ve hedefleri bi süre düşünme günlük yaşa. Bol bol kendini sev. Çatlak tenini kilolu göbegini sev... biz okdr harikayız ki ben düşündüğüm zaman bile mutlu oluyorum.
Mesela kendi elimi tutarak uykuya dalarım. Aşık oldugum adamla evli oldugum halde. Çünkü ben yaşadıgım kötü bi taciz olayına takılıp korkarak bi hayat sürmüyorum. Ve güçlü olmak için mutlu olmak için kimseye ihtiyacım yok.
Evet ona aşığım ama o çok şanslı ben onu sevdigim için. Aynı sevgiyi ilgiyi dünyanın en mal adamına göstersem oda aşık olurdu bana.... kimse kimseye göre yaşamıyor.
Aç insanları düşününce aslan gibi önüne nr gelse yiyosun.
Hastaları düşününce sağlıklı beslenmeye ve yaşamaya alışıyorsun.
Kötü ailelere bakınca kendi ailenin kıymetini anlıyorsun.
Kötü insanları gözlemledikce iyi bi insan oluyor ve çevrene iyilik dağıtmayı hedefliyorsun...
Okudugum bi romanda hasta olan karakter hastaneye giriş anında şöyle diyor... ağaçların bile sıhhatini kıskandım...
Engeli olup mutlu olan hayatla baş eden bi sürü insan var. Sen tahminimce gencecik birisin... dış görünüşün yada başarın yada sağlıgın değil mesele....
Bütün mesele YAŞAMAK.
ee madem YAŞIYORUZ... patlat en sevdigin şarkıyı harika sesinle. Hayatın tadını çıkar...
Yanında olan insanlar mutluluguna ortak olur,olmayanlar mutlulugundan mahrum kalır.
Valla harikasınız..arkadaş olabilir miyiz..:)1. Asla duygusal veya damar müzik dinlemem.
3. Sık duş alırım. Ve kendimi överim :) bu şekilde yapmak zorunda oldugum diyet ve sporu yapmadıgım zaman mutsuz olmam.
5. Günlük amaç ve hedefler belirlerim. Çalışırken bunu kısa orta ve uzun vadeki olarak yapardım.
6. Dışarda zaman geçiriyorsam kulaklık takmam ve çevreyi dinlerim. Bol bol selam verir gülümserim. Birilerinin gülmesi beni motive ediyor.
7. Duymak istedigim herşeyi kendime söylerim. İyi veya kötü kendimi dürüstce eleştirip bolca gaz verrim.
9. Mümkünse çocuklarla fazla zaman geçirrim. Kalabalık ortamlarda büyüklerle dedikodu yapmaktan daha zevkli.
Yeri göğü doğayı izlemek bile mutlu eder beni. Ooo hele çiçek yetiştirmek harika.
Mutlu olmak için karşı cinse ihtiyacımız yok. Bizler bireyiz. Düşünsene yaratılırken her insanın parmak izi dna sı ayrı ayrı yaratılmış. Neden hislerimizde baglı olsun yada çoğul olsun ki...
Olmazsa olmazları düşünmekten hayatı yaşayamıyoruz. Tamam düzen ve plan iyidir ama kendini kaptırmadığın sürece.
Her andan tat almalıyız. Belki son saatimiz hatta son dakikamızdır. Mutlu olmak çok zor değil.
Silkelen. Seni yataga bağlayan şeylerden kurtul. Amaç ve hedefleri bi süre düşünme günlük yaşa. Bol bol kendini sev. Çatlak tenini kilolu göbegini sev... biz okdr harikayız ki ben düşündüğüm zaman bile mutlu oluyorum.
Mesela kendi elimi tutarak uykuya dalarım. Aşık oldugum adamla evli oldugum halde. Çünkü ben yaşadıgım kötü bi taciz olayına takılıp korkarak bi hayat sürmüyorum. Ve güçlü olmak için mutlu olmak için kimseye ihtiyacım yok.
Evet ona aşığım ama o çok şanslı ben onu sevdigim için. Aynı sevgiyi ilgiyi dünyanın en mal adamına göstersem oda aşık olurdu bana.... kimse kimseye göre yaşamıyor.
Kötü insanları gözlemledikce iyi bi insan oluyor ve çevrene iyilik dağıtmayı hedefliyorsun...
Okudugum bi romanda hasta olan karakter hastaneye giriş anında şöyle diyor... ağaçların bile sıhhatini kıskandım...
Engeli olup mutlu olan hayatla baş eden bi sürü insan var. Sen tahminimce gencecik birisin... dış görünüşün yada başarın yada sağlıgın değil mesele....
Bütün mesele YAŞAMAK.
ee madem YAŞIYORUZ... patlat en sevdigin şarkıyı harika sesinle. Hayatın tadını çıkar...
Yanında olan insanlar mutluluguna ortak olur,olmayanlar mutlulugundan mahrum kalır.
9. Hariciye Koğuşu :)1. Asla duygusal veya damar müzik dinlemem.
Bütün mesele YAŞAMAK.
Harikasin!:)
Ben gece takılan bi insanım. Ailem ve arkadaşlarım hatta evlenince eşim bile bu konuda sorun yaşattı bana. Haklılar ama bunada üzülemem valla. Ztn çok uyumuyorum, ama geç uyurum. Gece kafa dinlemeye bayılıyorum.
Gece kitap okurum, Kuranın türkçesini okurum. Komedi filmler diziler izlerim.
Sanki gece yedigim şeyleri kimse görmüyo gibi kaçamaklar yaparım
Bu hayat öyle kısa ki... kendimi mutsuz hissetmeme değmez
Ne demiş şair sevdiğin kadar sevilirsin.... önce kendimizi ve çevreyi sevelim
Kesinlikle...Harikasin!:)
Cok guzel ve guclu bir enerjin var,keske herkes icindeki gucun ve enerjinin farkina varabilse:)aslinda ne kadar sansli oldugumuzun farkinda olsak..
Çok haklısınız. Kesinlikle olumlu etkiler. Ben korkumu yenemiyorum.9. Hariciye Koğuşu :)
Tavsiyeleriniz çok güzel. Ben bunlara bir de hayvan edinmeyi ekleyebilirim. Hayatınıza alacağınız bir evcil hayvan da sizi hayata bağlar, emin olun. Psikologlar bunu öneriyor mesela.
Türk klasiklerinden biri zaten o roman. Edebiyatçıyım ben. Hatmettim diyebilirim. Karakter analizleri, cümle çözümlemeleri vb. O yüzden bildim hemen :))Çok haklısınız. Kesinlikle olumlu etkiler. Ben korkumu yenemiyorum.
Ama asla zarar vermem. Uzaktan severim.
Hayvan besleyen insanlara imreniyorum. Keşke benim sevgimde belgeselden ibaret olmasa.
Çocukken karınca beslerdim. Mahalledi bi hacı amca yuvalarına beton döktü okdr üzülüp ağlamıştım ki.
Okudunuz mu o romanı?
Teşekkür ederim. Hepimiz arkadaşız. Bazen kendimi anormal hissediyorum.Valla harikasınız..arkadaş olabilir miyiz..:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?