Hayat amacınız, bir şeyler yaparken motivasyonunuz ne?

Türk klasiklerinden biri zaten o roman. Edebiyatçıyım ben. Hatmettim diyebilirim. Karakter analizleri, cümle çözümlemeleri vb. O yüzden bildim hemen :))
İnsanları severim.. edebiyatçıları daha çok severim.
Ben yanılıyor muyum hocam yoksa gerçekten Peyami Safanın kitapları film gibi mi. Yani betimleme kalitesi okdr az sayfada nasıl okdr harika tutulabilir ki...
Bir çok dünya klasiğinden daha etkili. Onların 600 sayfada verdigi mesajı bizim yazarımız 300 sayfada veriyo :) hatta öyle cümleler var ki... yıllarca kazıyo beynine.

sizi hayattan bezdiren sürekli somurtan ve dalaşan hatta sömüren bir insanla aynı evi mecburen paylaşmak zorunda olsaydınız ne yapardınız
Kocam arada saçma bi insana dönüşür. Geçinip gidiyoruz.
Ben evliliği hayatla genellemiyorum. O bambaşka bi konu.
Yani iyilik kötülüğü boğar lafına çok güvenirim. Sabırlı oldugumda ve iyi yakkaştıgımda hep ben kazanıyorum.
Kimse dört dörtlük değil. Herkesi oldugu gibi kabul etmek lazım. Biraz o esneyecek biraz sen böylelikle orta yol bulunacak. Ama iki tarafta inat olur değişmemekte ısrar ederse bencillik olur.
Asla olmazsa olmazım yok benim. Hele sevdiklerime karşı hiç yok. Her türlü taviz veririm. Karşılıgını almak için değil. Sevmenin kitabı böyle :)
Hayatı zehir eden adam evden çıkınca kendi içinizdeki partiyi başlatın sizde... eve gelince üzülürsünüz...

Bizdeki en iyi ruh çözümlemeleri yapan yazardır kendisi. Neyse, arkadaşın konusunu sabote etmeyelim

Ben psikiyatriste gitmiştim ilaçlar aşırı duygular yaşamama sebep olmuştu. Mesela küçük bir şeye saatlerce ağlıyodum yada aşırı derecede enerjik ve mutluydum. Sonra bir tanıdığım psikiyatriste danıştım, ilk gittiğim uzaktı. Kan testleri yapılıyomuş başta ilk doktorum yapmamıştı güvenim kırıldı direkt ilaç yazdığı için. Öyle kaldı. Belki tekrar başka doktora gitsem iyi gelir de ilaçsız halletmek istiyorum. Psikologa da anlatmak istemiyorum. Pek anlatmaktan hoşlanmıyorum.

Ben de liseye kadar hep mutlu pozitiftim ergenliğin etkisiyle heralde o yapım değişti. Ben de bazen pozitif oluyorum ama sonra yine bu duruma geliyorum bişeyler yaşayıp

Ben de liseye kadar hep mutlu pozitiftim ergenliğin etkisiyle heralde o yapım değişti. Ben de bazen pozitif oluyorum ama sonra yine bu duruma geliyorum bişeyler yaşayıp

canim psikolojik bir sorun aramasan kendinde. bazen hormonlar, vitamin (D Vitamini) eksikligi, Bagirsak sorunlari sebep olabiliyor.
Benim gözlemlerim, helede KKde, sunu gösterdi: TRde nedense doktorlar asiri cabuk antidepresan yaziyor. ben almandayim... ve bir antidepresan alabilmek baya baya zor... burda cevremde kimse kullanmiyor mesela- TRdeki arkadaslarimin hepsi jelibon gibi yutuyor.

Aynen o da mümkün. Yukarda yazmıştım belki görmüşsünüzdür direkt antidepresan yazdı doktor ama beni daha kötü etkiledi. Kan testi yaptırsam iyi olacak

Aynen o da mümkün. Yukarda yazmıştım belki görmüşsünüzdür direkt antidepresan yazdı doktor ama beni daha kötü etkiledi. Kan testi yaptırsam iyi olacak

kesinlikle. Antidepresanlar zaten kan testi yapilmadan yazilmaz. yani almanyada hic daha duymadim. depresyon benim bildigime göre zaten bedensel bir hastalik. yani adrenalin, dopamin vs. üretimi az veya yok. doktor test yapmadan bilemezki

Bugünün işini yarina birakmam sözünü tutanlardanim
yarin başka düşünürüm öbür günde...
gün yapacagi bi not tutmam ama yapmak için uğraşirim..:)
yapmak istediğim dünyalar kadar birikmiş bir çok şeyim var..
hepsi kenarda duruyor. ama yapıcam bunu :)

Favorilerime ekliyorum ellerinize sağlık.
Bdv ye sık sık yazsanız ne iyi olur..
Boş lakırdı yok full faydalı bir yorum olmuş
Okurken ben bile pozitif enerji doldum.
Sizinle kanka olan kişi kadir gecesi doğmuş be ya!

Sık sık depresyona girer çıkarım ben :)
Alıştım artık.

Beni ayakta tutan iki şey üretmek ve birilerine faydalı olmak.
Bu iki şeyi yaptığım her an yaşama isteğim artar.

Sağlıklı olduğumuz her güne çok şükür.
Yaparken içimde çiçekler açmıyordu ama kaç gündür temizlik yapıyorum.
Temizlik yapacak güç vardı vücudumda ne mutlu diyorum.
Mis kokular içinde de mutlu hissediyorum şuan..
Yorgun ama mutlu..
Yalnız ama mutlu..
Faydalı ve mutlu gibi çoğaltabiliriz. :)

Siz bugün birine ya da kendinize faydalı bir şey yaptınız mı acaba?

Beğenmeden geçemedim, harikasınız kocsmannnnnn sevgiler Ankara dan

kesinlikle. Antidepresanlar zaten kan testi yapilmadan yazilmaz. yani almanyada hic daha duymadim. depresyon benim bildigime göre zaten bedensel bir hastalik. yani adrenalin, dopamin vs. üretimi az veya yok. doktor test yapmadan bilemezki
Burada direk eczaneden alabiliyordun doktor reçetesine de gerek yoktu. Ama sanırım iki üç haftadır ancak reçeteyle alınabiliyor.

Burada direk eczaneden alabiliyordun doktor reçetesine de gerek yoktu. Ama sanırım iki üç haftadır ancak reçeteyle alınabiliyor.

Resmen şok oldum. Recetesiz antidepresan?? Burda ibuprofen bile recetesiz max. 400lük veriliyor. 800lük icin recete lazim. Resmen cocuk oyuncağı yapmışlar antidepresani. İnsanin tüm biokimyasini değiştiren bir ilaciiki nasil reçetesiz satarlar

negatıf tum ınsanlardan uzak dururum gorusmem etrafımda az öz ve hep gulumseyen ınsanlar vardır
kendıme hedıye alırım kendıme zaman ayırırım yanı kendımı sımartırım
bırsey yapmak ıstedıgımde ınsanlara yapılabılecek en ıyı seyı gosterıcem sımdı der baslarım o ıse ve gercekden en ıyısını yaparım en ıyısını yapmaktır benım motıve kaynagım.

besleyıcı muzık dınlerım. atarlı gıderlı aynı rıtım sarkılar degıl. ruhunu dınlendıren besleyıcı muzıkler. kıtap okurum bence bu benlik disiplini saglayan bırsey okumak bunu tekrarlamak alıskanlık halıne getırmek beynıne gorselıne yenı cumleler katmak.

bırde her gece uyumadan once dusumu alır tum vucuduma hındıstan cevızı yagı ıle masaj yaparım bunu yaparken de yasımın güzelıyım guzel kalıcam derım
sozler agızdan cıktımı beyın bunu algıladı mı soyledıgın hersey gercek oluyor

Ben prozac ı reçetesiz aldım kaç yıldır lustrali de ama işte sanırım iki üç haftadır artık doktor reçetesiyle alınıyor. Benim başka hastalığım var ve depresyona girmem iyi olmaz düşük doz kullanıyordum. Sonra yetti deyip kendim birakmıştım bir aydır kullanmıyorum inşallah tekrar kullanmaya başlamam. Çabuk demoralize olan bir tarafım var mecbur kalmıştım kullanmadığım zamanları da bildiğim için. Aslında olması gereken oradaki gibi ama şu da var şartları değiştiremediğimiz için ancak geçici çözümlere yöneliyoruz devlette bunu bildiği için salmış serbest bırakmış sanırım.

Prozac amerika ve avrupada komple yasak mesela. Piyasada yok.
İnşallah yakin zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
Antidepresanlar kisa süreli çözüm. Hap kullanırken piskolog eşliğinde terapi yapmak gerek aslinda ama insanin o durumda gücü olmuyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…