- Konu Sahibi herseyduzelirmi
-
28 yaşındayım 2 çocuk düşünüyorum inşallah
Ev kredisi çekmek için neden eşinin işe girmesini beklemediniz anlamadım. Eşin işe girince daha iyi bir mahalleden ev alabilirdiniz ve sen de öbür insanların lüks evlerine özenmek durumunda kalmazdın bu bir. Ayrıca daha rahat geçinirdiniz bu süre zarfında. Şimdi yine hiç düşünmeden kocan işsizken ve senin büyük ihtimalle bakıcıya verecek paran yokken çocuk yapmaya hangi akılla cesaret edebiliyorsun anlamadım. İstesen ilkini 31 yaşında ikinciyi de 34 yaşında veya daha geç doğurursun. Sen çocuk yapsan kocan hem çocuğa bakıp hem de sınava nasıl hazırlanacak hiç mi aklına gelmedi? Ayrıca çocuk bakmakta erkekler kadınlar kadar sabırlı değildir. Sonuç olarak aklını başına topla diyorum.
Canim benim sen bosver arkadaslarinin lüksü sevipte oldugu halde yakinmalarini.
sen alin terinle kazaniyor,cabaliyorsun,gurur duy kendinle!
esinin ailesine sen yinede benim fikrimce iyi olmaya calis,sen esinle mutlu ol,varsin onlar arayip sormasin,varsin alinsinlar bazen.
esin Allahin izniyle is bulur...Canim sana yürekten bir tavsiye verebilirmiyim- üzülmemeye calis,hayirlisi olsun.umarim en yakin sürede moralin düzelir
sizi öncelikle takdir ediyorum eşinize desteğiniz için ama diğer yandan yanlış düşüncelere yelken açmışsınız .neden mi bakın eşim iyi evliliğim iyi diyorsunuz fakat eşinizin kendi isteği dışındaki nedenlerden gelişen işsizliğini kendi üzerinizde manevi baskı olarak algılıyorsunuz.bir de eşinizin gözüyle bakın bence eşinizin üzerinde size yük olmanın verdiği yük daha ağır eşinizin zor günlerinde onun yanında olmaktan vazgeçmeyin çünkü bu krizi atlatırsanız problemsizce, birbirininize olan güveniniz güçlenir.bir de sakın kendinizi ve yaşamınızı başkalarıyla kıyaslamayın bu düşünce bir kere var olursa sizi esir eder kendine.en iyi şartlarda bile mutlu olamazsınız,şükür etmeyi unutmayın.bence bebek için babanında çalışıyor olması şart... allah yardımcınız olsun...
Bence eşin kpss ye hazırlansa da çalışması gerekli...Erkek adamın evde ders çalışıyorum deyip oturması çok rahatsız edici...Kızım da yönetici asistanı hem kpss kurslarına gitti hem çalıştı...Eşinde bir rahatlık sezdim belki yanılıyorumdur ve onun bu rahatlığı seni içten içe üzüyor gibi....Allah kolaylık versin ama kendini yıpratma hiç kimse için değmez...Sende destek görmek zorundasın yok öyle 32 yaşında adam ben ders çalışıyorum deyip sorumluluğu kadının üstüne atmak....
teşekkürler, aslında bu şartlar bizi birbirimize dahada bağladı, ben evde çok neşeliyimdir, ancak bazen işten eve yorgun gidersinizde bide ev işleri üstünüze gelir ve bunalırsınız bazen öyle olur işte afakanlar basar. bazen hayatı sorgularım neden adil değil diye. ne bileyim ne benim nede eşimin ailelerimize karşı en ufak bir saygısızlığı yokturda bakarım çok saygısız, ailesini çok üzen bir çocuk el üstündedir. eşime desteğime gelince o benim bebeğim, nasıl üzebilirim onu, ona kıyamadığım için zaten. mesela bankamatiğim onda, bende olsa bile parayı ona verip ondan harçlık isterim sırf o kendini kötü hissetmesin diye.
Evet hayat adil değil, sizin sorgulamalarınıza çok daha fazlasını bile ekleyebiliriz. Evin huysuz saygısız çocuğu sakin çocuğundan daha el üstünde tutulur, aman kızmasın aman bozulmasın diye huyuna suyuna gidilir, sakin çocuğu nasıl olsa saygıda kusur etmez anlayış gösterir idare eder, hayırlı evlattır. Ama huysuz olan sakin olana haksızlık yapsa, huysuz olanı kayırırlar idare etmediği için hayırlı evlat kötü olur.
Kolikli bir bebeğiniz vardır burnunuzun ucunu göremezsiniz ne derdi var diye dr dr gezersiniz, bir tek sen de mi çocuk var diye söylenirler, ancak susturup uyuttuğunuz bebeğinizi görmek isteyeni odasına götürürsünüz, bebeği kaldırıp getirmediğiniz için laf yersiniz, göstermek istemediğinizi düşünürler, bunun gibi bir sürü deneyim yaşarsınız... Sonra sizi acımasızca eleştirenlerin çocukları torunları olunca anlamalarını beklersiniz, çocukları/torunları olur gayet sakin gıkları bile çıkmaz bu deneyimlerin hiç birine maruz kalmazlar...
Eşin sanırım öğretmen, kpss yi girip atanırsa bile doğu kurası var. Evde oturup kpss yi çalışan 32 yaşında bir erkek ilk defa duyuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?