Hayat hiç adil değil

28 yaşındayım 2 çocuk düşünüyorum inşallah

Ev kredisi çekmek için neden eşinin işe girmesini beklemediniz anlamadım. Eşin işe girince daha iyi bir mahalleden ev alabilirdiniz ve sen de öbür insanların lüks evlerine özenmek durumunda kalmazdın bu bir. Ayrıca daha rahat geçinirdiniz bu süre zarfında. Şimdi yine hiç düşünmeden kocan işsizken ve senin büyük ihtimalle bakıcıya verecek paran yokken çocuk yapmaya hangi akılla cesaret edebiliyorsun anlamadım. İstesen ilkini 31 yaşında ikinciyi de 34 yaşında veya daha geç doğurursun. Sen çocuk yapsan kocan hem çocuğa bakıp hem de sınava nasıl hazırlanacak hiç mi aklına gelmedi? Ayrıca çocuk bakmakta erkekler kadınlar kadar sabırlı değildir. Sonuç olarak aklını başına topla diyorum.

1-evi aldığımızda eşim çalışıyordu, şirketin işleri 3-4 ay sonra bozuldu, ev kirasına verdiğimiz parayı ve krediye ödediğimiz parayı hesaplayınca ikisinin hemen hemen aynı olduğunu gördük
2-arkadaşlarıman lüks evlerine özenmiyorum, onların başkalarını beğenmemesine kızıyorum
3-bak çocuk yapmaya iyiki şimdi karar vermişim tedaviye başladık biran evvel,
4-eşim zaten bu senede kazanamazsa bir daha sınava çalışmazyacak iyi kötü bir iş bulur, en kötü ihtimal hem sınavı kazanamayıp hem iş bulamaması o zamanda o bakar diye düşündüm (tabi bu en kötü ihtimal)
5-zaten benim sorunum herzaman mantıklı düşünmeye çalışmamda (mesela ev meselesi istesem krediye verdiğim aidatla çok güzel bir evde kirada oturabilirdim, ancak geleceğimi düşünüp ev aldım) ve buda bir zaman sonra insanı bunaltıyor.

kendimi mahkemede gibi hissettim,

Son düzenleme:

eşimin ailesiyle aram çok iyi, geçenlerde k.validem arayı aramamakla ilgili bişeyler dedi, bende bu sıkıntılardan dolayı çok bunaldığımı, yanlız kaldığımı falan söyledim, oda sarıldı falan, şimdi enaz haftada bir aramaya çalışıyorum. beni üzen onların benim halimi düşünmemeleri yoksa aram iyi, insanların hatalarını yüzlerine vurmayınca kavga gürültü olmadan güzel güzel geçinip gidiliyor zaten

sizi öncelikle takdir ediyorum eşinize desteğiniz için ama diğer yandan yanlış düşüncelere yelken açmışsınız .neden mi bakın eşim iyi evliliğim iyi diyorsunuz fakat eşinizin kendi isteği dışındaki nedenlerden gelişen işsizliğini kendi üzerinizde manevi baskı olarak algılıyorsunuz.bir de eşinizin gözüyle bakın bence eşinizin üzerinde size yük olmanın verdiği yük daha ağır eşinizin zor günlerinde onun yanında olmaktan vazgeçmeyin çünkü bu krizi atlatırsanız problemsizce, birbirininize olan güveniniz güçlenir.bir de sakın kendinizi ve yaşamınızı başkalarıyla kıyaslamayın bu düşünce bir kere var olursa sizi esir eder kendine.en iyi şartlarda bile mutlu olamazsınız,şükür etmeyi unutmayın.bence bebek için babanında çalışıyor olması şart... allah yardımcınız olsun...

teşekkürler, aslında bu şartlar bizi birbirimize dahada bağladı, ben evde çok neşeliyimdir, ancak bazen işten eve yorgun gidersinizde bide ev işleri üstünüze gelir ve bunalırsınız bazen öyle olur işte afakanlar basar. bazen hayatı sorgularım neden adil değil diye. ne bileyim ne benim nede eşimin ailelerimize karşı en ufak bir saygısızlığı yokturda bakarım çok saygısız, ailesini çok üzen bir çocuk el üstündedir. eşime desteğime gelince o benim bebeğim, nasıl üzebilirim onu, ona kıyamadığım için zaten. mesela bankamatiğim onda, bende olsa bile parayı ona verip ondan harçlık isterim sırf o kendini kötü hissetmesin diye.

Canım helal olsn sana gerçekten . Eşin kırılmasın diye tek laf etmeyip canla başla çalışıyorsun ne mutlu sana . Umarım eşin atanır bu atamalarda .
Bencede bebek için erken gibi biraz ücretsiz izin alacak olsan neyle geçineceksiniz eşinin işi yok çünkü .

canım eşin de, işin de iyi.. bebişiniz de gelmek için doğru zamanı bekliyordur, eşin illa ki atanır, her şey hallolur bence. sen içini ferah tut.şurada okuduğumuz dertlerden en hızlı ve en tümüyle düzelebilecek olanı seninki inan. yolun açık olsun :)

Bence eşin kpss ye hazırlansa da çalışması gerekli...Erkek adamın evde ders çalışıyorum deyip oturması çok rahatsız edici...Kızım da yönetici asistanı hem kpss kurslarına gitti hem çalıştı...Eşinde bir rahatlık sezdim belki yanılıyorumdur ve onun bu rahatlığı seni içten içe üzüyor gibi....Allah kolaylık versin ama kendini yıpratma hiç kimse için değmez...Sende destek görmek zorundasın yok öyle 32 yaşında adam ben ders çalışıyorum deyip sorumluluğu kadının üstüne atmak....

yok canım eşim o kadarda rahat birisi değil ben biliyorum ne kadar üzüldüğünü ama onca seneden sonra hem genel kültür yetenek hem eğitim kolay değil çalışmak, zaten bu senede olmazsa seneye çalışmayacak

canım benim seni takdir ediyorum. yalnız birşey söylemeden geçemeyeceğim sen hayatta sahip olunacak en iyi şeye sahipsin zaten yani iyi bir eş. bu ne kdara önemli biliyor musun? insanlar neler yaşıyorlar. her türlü imkana sahip ama dünyanın en kötü eşine sahip insanlar var eminim senin etrafındada vardır. yaşantın bir sekteye uğramış o kadar ama gececek düzelecek güzel günler yakın:)

evet baktığımda mutlu bir insanım aslında ama bazen afakanlar basarya dün öyle bir galeyana geldim, beni sıkıntıya sokan ve üzüldüğüm şeyleri yazmak istedim. herşey düzelr heralde

canım benim ya yinede eşini üzmemek için elinden geleni yapıyosun valla bravo sana eşin senin kıymetini bilsin bence bu devirde senin gibi eş zor gerçekten

Evet hayat adil değil, sizin sorgulamalarınıza çok daha fazlasını bile ekleyebiliriz. Evin huysuz saygısız çocuğu sakin çocuğundan daha el üstünde tutulur, aman kızmasın aman bozulmasın diye huyuna suyuna gidilir, sakin çocuğu nasıl olsa saygıda kusur etmez anlayış gösterir idare eder, hayırlı evlattır. Ama huysuz olan sakin olana haksızlık yapsa, huysuz olanı kayırırlar idare etmediği için hayırlı evlat kötü olur.

Kolikli bir bebeğiniz vardır burnunuzun ucunu göremezsiniz ne derdi var diye dr dr gezersiniz, bir tek sen de mi çocuk var diye söylenirler, ancak susturup uyuttuğunuz bebeğinizi görmek isteyeni odasına götürürsünüz, bebeği kaldırıp getirmediğiniz için laf yersiniz, göstermek istemediğinizi düşünürler, bunun gibi bir sürü deneyim yaşarsınız... Sonra sizi acımasızca eleştirenlerin çocukları torunları olunca anlamalarını beklersiniz, çocukları/torunları olur gayet sakin gıkları bile çıkmaz bu deneyimlerin hiç birine maruz kalmazlar...

evet hayat adil değil
ama hayatın adaletini sorgulayamayacak durumda insanlar var
dert veren Allah dermanını verir
herkesin olur sıkıntılı dönemleri
umarım sorunsuz atlatırsınız

evet ya böyle şeyler çok olur değilmi, burdada anneler var okurlar belki ;

mesela 2 çocuk vardır, biri zora gelmez, kendini sıkmaz, okumaz, okulu bırakır, diğeride zorlar kendini, sıkar okur. ileride okuyanın, çalışanın güzel bir işi olur, diğerinin olmaz. aile okumayana yardım eder nasıl olsa diğeri kendi başının çaresine bakabilir. yani çalışmamak, rahat olmak ödüllendirilir

Kendine göre çok dertlerin sorunların var da, dışarıdan bakan birine sorsan incir çekirdeğini doldurmaz. Var mı ciddi bir sağlık sorunun, var mı ailende bilmem kaç ay ömür biçilen bir yakının ? Yok mu ? O zaman gerisini düşünme.

Eşin sanırım öğretmen, kpss yi girip atanırsa bile doğu kurası var. Evde oturup kpss yi çalışan 32 yaşında bir erkek ilk defa duyuyorum.

eşinizin sınavına cok az kaldı 10 temmuzdu sanıyorum 4 gün daha sabredin cok zor bi sürec kpss fakat sınavdan sonrada bos oturursa ayıp eder size.sınav sonucu beklerkende boş durmamalı boş durursa art niyet arayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…