Hayat neden çocuklara eşit davranmıyor

buna ben de çok üzülüyorum…

Biz de var öyle bir damat. Asla çalışmaz devletten Yardım alır akrabalardan toplar. Kirasını kayınvalidesi öder erzağını kaynı alır. 20 yıldır böyle. Çocuklarına bizler bakarız . Hayat planı da teyzem vefat ederse 2 maaş var teyzemin maaşı ve kocasından kalan. Yalandan boşanıp o maaşlara konacak ayrıca evine yerleşecek. Taşı sıksa suyunu çıkarır ama çalışmaz bizim vergileri yer. Kuzenim çok cahil boşanmayı ayıp sayıyor tek başına ayakta duramıyor çekiyor. Biri şikayet etse ki ben ederim, hileli boşanıp maaş almaktan başı belaya girer onun bile farkında değil. Böyleleri baba falan olmasın. Soyları tükensin

Allahıııım büyük konuşmak istemiyorum, herkesin evladına hayırlısını nasip etsin benim kızıma da inşaallah
Teyzenizin damadı tam sopalık ammaaaa asıl böyle adamları sevip baba yapan kadınların canına okumak lazım.

Karı-koca çalışsalar da yetmese anne baba da taş değil yardım edilir lakin koca kazıklar yayılacak anne baba ömür boyu sırtında taşıyacak oldu canım benim

Hastalık, akla gelmedik bir felaket vs bir şey olur o zaman evlat anne babasına, anne baba da evladına elinden geldiği kadarıyla yardımcı olur ama ben şahsen her şey yolundayken herkes kendine yetebilecek durumdayken anne baba değil mi yardım etsin, evlat değil mi baksın kafasında değilim, kimse kimseyi sırtlanmasın sonra bu kafadakiler aileler bakıyor deyip sürekli doğuruyor, bizde de var bu damat modelinden, ayranı yok içmeye ama sanırsın saray soylusu öyle bir afili öyle bir fiyakalı geziyorlar, ceplerine sigarayı bile kayınvalideleri koyuyor, bizim saftirik akraba kızları sözde eşlerine yüz vermiyor, yüz vermeden 4 tane doğuran yüz verse kaç tane doğuracak Allah bilir, annem pek üzülüyor onlara kendi akrabaları olduğu için, ne üzülüyorsun Allah herkese akıl vermiş diyorum, kaç tane çocukları var ne yapsınlar diyor, doğurmasalardı şimdi 4 çocukla ne yaparım diye düşünmezlerdi diyorum, annem de 3 tane doğurduğundan empati yapıyor, madem dertlenecektin sen de doğurmasaydın diyorum kızıyor:)))

Tam bir parazit, böyle erkek mi olur; evlerden ırak. Kesinlikle şikayet edin görsün anyayı konyayı.

Evi tarlası arsası olan teyze kızım. O adamın hiçbirşeyi yok sigortası yok emekliliği yok. Aynen dediğiniz gibi takım elbiseyi giyer eline tesbihini alır cebinde sigara ağa gibi gezer. Araba alındı sattı yedi . Tüm altınları yedi karısının küpe ve alyansına kadar tenezzül etti müdahale edemiyoruz çünkü korkuyoruz da. Kaybedecek bir şeyi yok ki. Herşey yapabilir Allah korusun.avukat dayım bile korkuyor müdahale etmekten .

Bir halt yapamaz aslında, böyleleri 2 ses çıkarınca istediği yapılıyor diye kendini aslan sanıyor.
Bizim akraba damatlarında da aynı sizinkine benzer sorunlar var anlat anlat bitmez, ben hiç biriyle görüşmüyorum annem görüşüyor akşamları ne haber nasılsın diye aradığımda paso onlardan bahsediyor bana ne de diyemiyorum tüm gün dert dinlemekten şişmiş olduğundan bari bana anlatıp rahatlasın diyorum :)
Ben çekemiyorum böyle insanları, hiçbir tavsiyeye uymayıp sürekli çaresizmiş gibi kendi acılarından beslenirken başkalarının da hayat enerjisini sömürüyorlar çünkü.

Bizim damatlarda para koparmak için bağırıp çağırıyormuş, kuru gürültü yapıyorlar aslında bir şey yapacaklarından değil, polis çağırsınlar, boşansınlar diyorum korkuyorlarmış, adamları sensin paşam al kazandığım para diye alıştırırsan havalara girer bildiği gibi at koşturur tabii, ayh neyse valla kadınlar akıllı olacak, kendileri ne yapıyorsa yapsın ama çocuklarını sefil etmeye hakları yok, insanoğlu bazı duygularda bencildir maalesef ama çocuk bencilliğe gelmez, başkasına muhtaç etmeden bakılacaksa isteyen 9 çocuk doğursun lakin karda kışta benimle yalın ayak gezecekse, soğuktan tir tir titreyecekse çocuk olmasın daha iyi.

Zavallı çocuk...
Keşke dünyadaki tüm çocuklara yardım edebilsek. Hep en büyük duamdır.

Zamanın birinde işe giderken karda kıyamette terlikle gezen bir çocuk gördüm. Abla ben para istemiyorum çok açım bana yemek alır mısın dedi tabii ki diyip bir börekçinin önündeydik bir kutu börek aldım. Kardeşlerim var küçük abla dedi onlara da ufak kutu süt aldım.
1 2 saat geçti öğle yemeğine alışveriş için çıktım çocuk yine aynı halde terlikle elinde bir kutu börek var satıyor bir de bir poşetin içinde süt satıyor. Beni tanımadı bana börek ve süt satmaya çalıştı ya da bilerek yaptı bilmiyorum.
O kadar mutlu olmuştum ki o böreği yiyecek diye ama malesef bence aileleri böyle bir oyun kurmuş

İstanbulda da özellikle bu malum göçmen kesim kız çocuklarını iş saatlerinde metrobüse salıyolar. Metrobüste bu çocuklar yolculara sarılıyo öpmeye uzanıyo kucağına oturuyo bilmemne. O güvenlikçilerle az tartışmadım. Yahu ortalık sübyancı sapık dolu. Para için çocuklara öğretip yaptırdıkları şeye bak. Güvenlikçilere almasanıza su cocukları diye az bağrınmadım

Çocuklar aileden ne görürse onu yapar, insanımız çocuklara kıyamıyor diye bu aileler sokağa salıyor, çocuklar daha küçücükken dilenmeyi öğreniyor, üzülüp çocuğu tepeden tırnağa giydirin veya karnını doyursun diye bir şeyler alın hiçbirini kendilerine kullanmıyorlar.

Siz dua edin tek çocukmuş yaptığı da nispeten daha masum bir şey, İstanbul‘da çocuk çeteleri var, 7-8 yaşlarındaki çocuk grubu etrafınızı bir sarıyor saniyeler içinde üzerinizdeki tüm değerli eşyalarınız gidiyor.

Cok sasirdim, tersleyen olmuyor mu? Ben çok kizardim oyle ustume basima sarilan cocuk olsa, sonra millet beni linç ederdi cocuk o diye.

Annesinin de üremeye hakkı var

Cok sasirdim, tersleyen olmuyor mu? Ben çok kizardim oyle ustume basima sarilan cocuk olsa, sonra millet beni linç ederdi cocuk o diye.
Niye linç etsin çok haklısınız ben de istemem elalemin çocuğu üstüme atlasın öpmeye çalışsın vs. Bi de bunun veremi var covidi var

Niye linç etsin çok haklısınız ben de istemem elalemin çocuğu üstüme atlasın öpmeye çalışsın vs. Bi de bunun veremi var covidi var

Nebileyim gereksiz duyar durumu oluyor bazen. Hem hastalik turlu cesit hem de korkarim yani ne yapmaya calisiyor diye o an bagiririm kesin.

Canım öğretmenim, sınıfımda dediğin iki tarafta da çocuk vardı. Biri kış vakti karların arasından terliğiyle gelirdi, ayakkabı mont falan da aldık. Bir kızımız da en güzel montlarla beslenmelerle geliyordu. Ancak terlikli öğrencim bir kere bile hastalanmadı, sokaklarda büyüdüğü için o kadar dayanıklıydı ki! Abileri sürekli dövmüş, kendini muhteşem savunuyordu bu yüzden. Sokaklarda olduğu için hep, tüm oyuncakların kıymetini bilirdi. Okula bayılırdı, evden ve sokaktan çok daha kıymetliydi okul. Diğer kızımız hep hasta, hep narin, oyuncaklardan sıkılırdı… kavga edilirse ne yapacağını bilemezdi…
Burada ilk çocuğun yetiştirilme tarzı doğru demiyorum kesinlikle ama hayatta bize neyin ne katacağını asla bilemeyiz. Belki de o çocuk bu zor günleri sayesinde ileride bir kitap yazabilecek veya daha mutlu bir yaşam sürecek Keşke imkanımız olsa da kolaylıklar sağlayabilsek her çocuğa ama ne zaman üzülsem bazı çocuklara köydeki öğrencilerimi hatırlarım hep. Sürekli burnu akan mızmızlanan zengin öğrencilerimle çakı gibi sokak çocuklarımı düşünürüm Her şeyde var bir hayır, imkanın oldukça bağış yap, belki ileride evlat bile edinirsin

yanlış ailede doğdu tek suçu bu maalesef ki.
çalıştırılan,dilendirilen çocukları gördüğünüzde kanıt video cekip sosyal hizmet görevlilerine gösterin,o çocukları koruma altına alıyorlar böylelikle ihmal edilmiyor bu çocuklar.

Herkesin sınavı ayrı.Ben 7 yaşında okula bırakıp giden halamın peşinden bunu düşünmüştüm.Cevremde ki çocuklar ağlıyor anne diyorlardı.Benim ağlama lüksüm yoktu.Zaten ağlasam da bir şey de değişmezdi.Herkes son saate kadar çocuğunu beklemişti.Benim annem 4 ay önce ölmüştü.O gün korkmamistim ama içime çok anne diye çok ağlamıştım.Sanirim çıkışta kendim babaanneme gitmiştim

3 yas cocugumu evde karanlık yatak odasına bile tek yollayamam korkarsa diye.3 yas cocuk yazık gunah allah islah etsin bile bile o hale getireni

3-4 ay önce Bursa'da suriyeli kadın gördüm 30 lu yaşlarda en fazla. 5 çocuklu hepsi küçücük. Sefalet içinde. Önceden üzülüyordum. Şimdi diyorum ki neden bu kadar doğuruyorlar. Ellerine ne geçiyor, gerçekten. Çocuklara yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…