Hayat senden sadece bebek istemiştim!!!!!!!!!!

Hahahaha seni bu satırları yazarken, arkada da cadıları kavga ederken görür gibi oldum :)) kolay gelsin :)

İnsan ne kadar büyük nimetler içinde olduğunu unutuyor. Ben de yıllardır bekliyorum ama herşeyden önce sağlık, huzur, iç ferahlığı. Bunlar bebeksiz de oluyor. Siz istemeden hayatta pek çok şey güzel olmuş ama bebeği biraz istediniz ve olmadı diye yakınırsanız bu isyandır. Üzüntünüzü hangi tonda yaşadığınız önemli. Ayrıca kesinlikle böyle bir mesaj yazdınız diye dalga geçmiyorum, sadece tavsiye olarak kabul edin. Her zaman insanın ruh hali aynı olmaz kabul, ama bu ruh hali hiç iyi değil. Diyelim kısa sürede olacak, o zaman bu üzüntüye gerçekten değmez. Veya yıllarca bekleyeceksiniz diyelim, e o zaman da yıllarca böyle mi yaşayacaksınız. Hayat devam ediyor ve mutlu olmak, değerlendirmek için pek çok sebep var. Allah hayırlısından versin.

Pcos hamileliğe engel değil. Hayatımda hiç düzenli adet olmadım. Kistler desen inci kolye gibi yumurtaliklarimi hep suslediler, prolaktin tavan yapmıştı, hatta bir ay kistten yumurtaligimi göremedi doktor. Sonuç olarak ikinciye hamileyim. Ilkinde bir sene ikincisinde hiç beklemeden hamile kaldım. Sen imkansiz görürsen yipranirsin.

Henüz iki adım atmışsınız ve "Varış çizgisi neden bu kadar uzaaak, kazanamiycaaam biliyorumm!" diye bağıran koşucu gibisiniz, öyle saçma bir hal yani kusura bakmayın da. "Teyzemin de olmadı, genetik olabilir diye korkuyorum" demişsiniz de annemin 8 sene olmadı çocuğu (Bakın annemin diyorum), teyzem erken menopoza girdi (35 yaşında). Ben de "Acaba aynı sorunu yaşar mıyım?" diye tereddüt ettim anlıyorum bu açıdan sizi ama siz kadar mesele haline getirip "Hayaat beni neden yoruyosuun?!" modunda gezmedim. Ve bebeğim oldu. Takılma ya bu kadar.

Hem hayırlısını dile, bir başka arkadaş da yazmış ya "Olsun olsun nasıl olursa olsun demeyin hayırlısını isteyin" diye, aynen katılıyorum. Olacaksa oluyor zaten, olmazsa da vardır bir hikmeti dersin nedir yani?

Biri benim ogretmenligimi sorgulaması hayatta başka hedeflerinizi olsun demiş. Hedeflerimi gerçekleştirdim çok şükür. Mesleğimi kazandım ailemi kurdum...başka hedefim yok hedefim sadece mutlu olmak...ve öğrencilerimi mutlu etmek...Benim Mesleğimi eleştirmek sana kalmadı! Ben doğuda görev yapıyorum halkının ne kadar çocuk düşkünü olduğunu bilirsiniz.o yüzden soruyor veliler le çok içli dışlı olduğum için değil. Mesleğimi asla eleştirmeye hakkın yok.hele ki hergün bomba döşenen yoldan geciiyorsam canım tehlike de bu görevimin başına geliyorsam vicdanım rahat çok şükür ......

40 yaşındayım
Çocuğum olmuyor
Olmayacak
Senin kadar yıkılmadım hiç
Bu tür konulara forumda çok rastlıyorum, bu konunun bu kadar arabeskleştirilmesini doğru bulmuyorum. Koskoca öğretmensiniz, çocuk doğurmaktan ibaret değil hayat. Onlarca tedavi olup başaramamış biri olsanız bu çöküntüyü anlarım ancak daha yeni evli, elinde teşhis bile olmayan birinin bu kadar yakınması doğru değil.

İkinci konu. Evet çocuğum olmuyor diye üzülüyorum.hayatin sonu tabiki değil. Çocuğum olmazsa tabiki evlat edinmek istiyorum.hatta çocuğum olsa bile istiyorum bu benim hep hayalimdi.esimde bunu istemiyor.ben eşim istemiyor diye bunu bile bile bugün yarın evlat edinecegim demiyorum.yargilamak ne kadar basit sizin için. Eşimin isteklerini göz önünde bulundurmuyormusum.nerden biliyorsun ? Senin ne haddine bana bencil diyorsun.srn benim hakkımda böyle bir yargıya nasıl varabiliyorsun?

Derdini paylaştığın insanlara Acımı sorgulamak haddinize değil diyerek baştan set koymuşsunuz biraz kaba olmamışmı.şükredin sizin henüz bi derdiniz Yok kendinize zorla dert ediyorsunuz sadece.daha bi sorun olup olmadıgını bile bilmiyosunuz yeni evliymişsiniz.hemen olacak diye bişey yokki.ayrıca gebe kalmada psikoloji çok önemli kendinizi böyle olumsuz etkilemeyin rahat olun.inşallah en kısa zamanda Allah sizede nasip eder

Nasıl hemen insanları yargılama potansiyeline sahipsiniz ? ( saygı sınırını aşarak yorum yapanlar) hayat da gerçekten mutlu musunuz ?
Hemen üzerime gelip eleştiriyorsunuz. Kendimi uçurum kenarında hissediyordum belki bir iki kelime yazarlar rahat hissederim dedim.
Burayı kendime yakın görmüştüm ama iğrenç yorumlar yapıldı. Yargılandım. Neyse sizi bu yorumlarınızla baş başa bırakıyorum

Bana gerçekten iyi dileklerde bulunanlar teşekkür ederim....hepiniz sağolun.
Ben kimseye sed çekmedim. Bu benim acim dedim.bu kadar...kıyaslamayın başkasıyla ben yaşıyorum dedim.neyse Allaha emanet olun.iyi günler

çok kafaya takmamaya çalış stres kötü birşey 8 yıl evliyim polistik over hastasıyım 8 yıl ugraştım tedavilerle 4. tüp bebek denememde kavuştum inş sende kavuşurusun Allah isteyen herkeze versin
Teşekkür ederim canımm....bana önereceğiniz bsiey ler var mı bu hastalıkla ilgili...Allah ayarını sana bağışlasın mutlu huzurlu bir ömür geçirin inşallah...maşallah

Bana gerçekten iyi dileklerde bulunanlar teşekkür ederim....hepiniz sağolun.
Ben kimseye sed çekmedim. Bu benim acim dedim.bu kadar...kıyaslamayın başkasıyla ben yaşıyorum dedim.neyse Allaha emanet olun.iyi günler
bakış açını değiştirecek yorumları es geçmemelisin.
çoğumuz tecrübeler ve yaşadıklarımız sonucu yazıyoruz bazı şeyleri.
ben kendi adıma tekrar yazayım,içinde bulunduğun durumu sağlıklı bir şekilde değerlendirmeye çalış.

Bildiğim kadarıyla zaten bir kadının hamile kalabileceği sadece birkaç gün var bir ay içerisinde. Bu tarihleri hesaplayarak mı ilişki yaşıyorsunuz? Birkaç aylık bir süreç geçmiş sadece çok aşırı tepki veriyorsunuz, stres yaratıyorsunuz kendinize, bu bile etkiler.

Yok , kesinlikle genetik değil bunu aklınızdan çıkarın bir kere.
Ikincisi , hamile kalmak için en büyük etken sağlıklı bir kafadır. Yani yıllarca çocukları olmayan çiftlere bile , " aklınızdan çıkardığınız an olma ihtimali daha yüksek diyor uzmanlar.

Sabırlı olun. Yolun çok basindasiniz daha. Evliliginizin tadını çıkarın. Baba olabilecek biriyle evli misiniz onu tartıp biçin.

Gerçekten bu kadar karamsar düşünmek için çok mu çok erken. Acaba okb niz var mi ya da başka psikolojik bir taniniz ?
Belki bu yüzden kontrolsüz duygularınız bu kadar.

Bekar biri olarak söylüyorum çocuğum olacak mı olmayacak mı bilmeden, Allah hayırlı evlat verecekse sana da nasip etsin en yakın zamanda inşallah. Ne evlatlar var hepimiz görüyoruz.

Aslında sizi anlıyorum 4 yıllık evliyim, 8 gün önce aşılama yaptırdım sonucunu bekliyorum. Zaman zaman küçük çocuklara ve hamilelere benim de iç çektiğim oluyor. Anlattığınız kadar yoğun olmasa da ben de bazen yaşadım o hisleri. Ama isyan etmeye cesaret edemiyorum, neden demeye yüzüm yok, sadece anne olmak istedim çok mu diyecek kadar yetkin hissetmiyorum kendimi.
Çünkü veren Allah.. başka hiç bir etken yok aslinda.
O yüzden sadece dua ediyorum ve en önemlisi hiç bir zaman ısrarcı olmadim,olmayacağım. Hayirlisini hayirlisiyla versin, en büyük duam bu.
Çocuğum olmamasina isyan edersem, Allahin gadabina dokunur da büyük bir dert gonderir diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…