Hayat sizce güzel mi?


Siz de ferhans hariç neredeyse herkesin zekasını hafife alıyorsunuz şu an.
Kimsenin ferhansa laf yetiştirmek için saç baş yolduğunu sanmıyorum.
Her konu gibi yorum yazıp geçiyor insanlar.

Ferhansın da böyle bir amacı yok bence. Bu aralar her konuda niye çocuk yapıyorsunuz diye ağlıyor zaten. Bu ara buna takmış.
Zeka pırıltısını tam olarak nerede gördünüz? .
Tamam aptal bir kadın değil, mantıklı şeyler yazdığı zamanlar da oluyor ama şu konuda bir tek siz ve ferhansın çözebildiği bir gizem yok.
 
Öfkeli olan sensin, hayata doğurana doğuramayıp üzülene mutlu olana herkese öfkelisin, derdin ne dünya ne mutluluk derdin sensin, kendinle olan derdini insanların tercihlerinden çoluk çocuğundan mutluluğundan çıkarmaya çalışıyorsun. Senin hakkında söylediğim hiçbirşey hakaret değil. Kimsenin haddi değil benim yada bir başkasının neden doğurduğunu sorgulamak kafan basmıyor mu ya
Kültürsüz ve eğitimsiz olmak herkesin kendi tercihi değil, şartlar onların kültürlü ve eğitimli olmasına uygun değilmiş olamamışlar, sen eğitimlisin de ne oluyor derdin tasan milletin çiftleşmesi kültürlü insan eğitimli insan elalemin özeliyle mi uğraşır? Ben o kadar kültürsüz eğitimsiz insan tanıdım ki en kültürlü eğitimli insan öyle mükemmel insan yetiştiremez.
İngilizler neden her yıl bir çocuk doğuruyor? Gelişmemiş oldukları için mi? Tanıdığım bir sürü kadın var 17 yaşında doğurmaya başlayıp 5 çocuk doğuran
Milletin doğurup doğurmamasıyla kendi kendini yiyeceğine geliştir o zaman ülkeyi, tutan mı var seni? Gelişmiş zihninle her kadının eğitimli ve kültürlü olmasını sağla.
Kim kime canım cicim yapıyor taktın buna söyleyip duruyorsun. İnsanların doğurmasını sorun eden yalnızca sensin, bize göre bu bir sorun değil, sen doğurmayarak kendi sorununu çözebilirsin ki asıl sorunun huzurlu bir evliliğin ve çocuğunun olmaması aslında
Ne katkı sağladın dünyaya hadi anlat bize
Ben ve çocuklarımın sağlayacağı sağlamayacağı katkı senin neyine? Hayatın o onu yaptı yapmasın bu bunu yapmadı yapsınla geçiyor, benim yaptığım yapmadığım şeylerin hesabını sorma hakkını kim veriyor sana? Farzedelim ki ben ve çocuklarım bu dünyaya katkı sağlamadık, eeee?
 
Hayat güzel fakat insanlar birbirine zorlaştırıyor hayatı. Bazen düşünüyorum modern insan değilde, savaş dönemlerinde doğsaydım. Yaşamak için çok şey yapmadan bir çok sorunla uğraşmadan, zengin olmakmış, mutlu aile kurmakmış, kira ödemekmiş, mutsuz olduğun işte çalışmak zorunda olmakmış falan bunlar olmadan bir amaç uğruna yaşayıp ölmek isterdim.

Teknoloji ve zaman ilerledikçe insanlar daha fazla yük altına giriyor. Empatiden yoksun toplumlar ürüyor. Mutsuz insanlar çoğalıyor. Bu kadar çok seçenek varken, hiçbir seçeneğe ulaşamamak yoruyor insanı.

Çocuk konusuna gelirsek, tamamen insanın ilkel üreme güdüsü, hayata dünyaya arkada kendinden bir şey bırakma amacı. Bunu kendini bilmeyen cahil insanlarda daha çok görüyoruz. Kendini anlayan, belli bir yere gelmiş insanların ya tek çocukla yetindiğini ya da çocuk yapmadığını görüyoruz. Bazı insanlar kendisinden nasıl bir çocuk çıkacağını merak ederek bile çocuk yapıyor. Ve tabi yeni evlenen çiftlere olan toplum baskısıda var. Daha zihin ya da fiziksel olarak kendisi büyümemiş çocuk olan, kişilerden çocuk beklentisine giriyor insanlar. Çocuk=Sorumluluk
 
Sapkınlıkla halsizlikle zekayı ayırtedemeyecek bir insan olduğunuzu sanmıyordum da o yüzden soru sordum hesap değil kendi kendinize hallenebilirsiniz tabii sizin tercihiniz
Ben konu sahibiyle hiç dalga geçmedim ki şahsi kanaatim hakkıyla dalga geçmek gerçek bir zeka gerektirir, kimse için de saçımı başımı yolmadım, o bu doğuruyor diye saçını başını yolanlar varoluş sancıları çeken zekiler oldular bir anda ben de okuyup gülüyorum
Kimse ferhans a aptal da demedi, aptal olduğunu ima da etmedi yalnız kendiniz çalıp kendiniz oynamaya başladınız. Yem atıyor yemeyelim demek ha Allah da sizi güldürsün
 
Hicbir sey yapmadan hayat bu muymus ya diye bakınırken tabiki hayat kötü geliyor. Genel olarak da zor, dikiş tutturmak cok zor cok efor sarfediosun cok çile cekiosun ama güzel bi düzen kurunca da keyifli gelmeye başlıyor. Sonra o guzel duzen de monoton hal almışsa gene sıkılmaya basliosun surekli bi yenilik katmak aslinda kök salmaman gerekiyor bence ilginc ve güzel bir hayat yaşamak için. Bu genel olarak cocuksuzlar icin gecerli tabi. Cok zenginsen bunu cocukla da yapabilirsin. Zengin degilsen ve cocuk yaptiysan ki bence en kötü senaryo o, ben yaşayamadım bari o yaşasin diye yarı ölü dolaniyorsun. Kendi başına dikiş tutturamayanlar da bunu tercih ediyor, hayata bi anlam katmak icin cocuk yapmayı. Anlamsizsa hayatin, cocuklarin hayata anlam kattiklarini sanma iluzyonuna düşersin, halbuki onlarin üzerinden mesguliyetler yaratarak onlarin hayatını yasamaya calisiosundur. Parazit gibi bi durum.
 
Sapkınlıkla halsizlikle zekayı ayırtedemeyecek bir insan olduğunuzu sanmıyordum
Biraz yavaş olun hanımefendi. Ferhansın travmaları veya sapkınlınkları beni ilgilendirmiyor konu özelinde yorumumu yaptım geçtim. Daha önceki farklı konulardaki düşüncelerini göz önünde bulundurarak veya aynı fikirde olduğum için yazmıyorum. O zaman yazdığında bende herkes gibi tavrımı lanetimi okudum. O başka bu başka. Ferhansın sağlıksız ve sapkın düşüncelerine beni ortak edemezsiniz.
 

Anaaa ben o konuyu nasıl kaçırdım. E yenGEnC de yavrum gelmiş burda bi de güzel güzel yorum yapmış.

Ben yengenci gerçek hayatta da tanıyorum. Cidden buradaki gibi bi insan. Neşeli, hoş sohbet, sevecen, karsisindakini gerçekten önemseyen bi insan. Enerjik meraklı. Hep kendini mutlu edecek şeyler bulup yapıyor. Kendisini mutlu edecek ilişkiler bulmaya çalışıyor mutsuz eden biri olursa zor da olsa yol veriyor yani. Aslında mutluluğun formülü de basit bisey bence. İsteyen herkes, çok çok zor şartlardan geçmiyorsa mesela inanılmaz korkunç bi olay yaşamadıysa aç açıkta değilse zor sınavlardan geçmiyorsa genel olarak mutlu ve renkli bi yaşam yaşayabilir. Bu sitedeki kadınlar olarak yüzde 80imiz filan aslında daha mutlu daha renkli bulacağımiz daha tatmin olacağımız bir yaşam yaşayabiliriz. Elimizde olmayan zorluklardan bahsetmiyorum mesela ekonomik sıkıntılar ailevi sorunlar vs bunlar bir yere kadar herkeste var bazilarimizda ise cidden cok daha fazla, bunlara asla lafim yok ama biraz düşünce tarzımizı biraz da fiziksel sağlığımızı değiştirip azıcık daha mutlu bi yaşam yaşayabiliriz bence.
 
Son düzenleme:
Tepki çeksin diye yapmıyorum.sadece hayata farklı bakıyorum.olamaz mi? Çocuk yapmayın bence değmez demek suç mi şimdi?
 
Tekrar tekrar söylüyorum.o aşırı öfke içeren dönemden sonra ilaç tedavisine başladım.iyi gidiyor.farkettiyseniz en sert mesajlara bile göğüs germeyi başardım.evet çok hatalı görüşlerim de oldu ama bazı konularda aykırı düşündüğüm doğrudur.hepsinin sapkın ve yanlış düşüncelerim olduğunu düşünmüyorum.bence hayat güzel değil çocuk yapılmamalı fikri çoğu düşünce adamının ya da tanınmış şahsiyetlerin de ortak düşüncesidir.
 
Tepki çeksin diye yapmıyorum.sadece hayata farklı bakıyorum.olamaz mi? Çocuk yapmayın bence değmez demek suç mi şimdi?
Ya Ferhans Allah seni bildiği gibi yapsın emi. Nereden bulaştım konuna kafama taşlar yağıyor sayende. Gidiyorum ben buradan
 
Bazı sevdiğim ve fikirlerine katıldığım üyeler ferhansi çok komik degerlendirmisler. Şu an sokaktan herhangi bir ergen çevirin, aynı cümleleri kuracaktir zaten görmüş geçirmiş ve felsefik olmaya gerek yok. Olayı aştığı için değil, bizim 15 yaşından sonra gördüğünüz güzel hayatı göremediği için hayati sorguluyor hala. Doğuda küçük bir yerde vasat bir kariyerle çalışan, çocukluğunda ailesi tarafından, sonrasında da çevresi tarafından sevilmemis, özgür bir hayatı gördüğü gibi günde 3 erkekle sevismeye başlamış, şimdiye kadar begenilmedigi için ya beğenilen kadınları kıskanmış ya da sevildiklerine inanmıyor. Çevresi eğitim ve kültür olarak çok düşük olduğu için herkesin öyle olduğunu sanıyor, aksini düşünmekse ben neden böyle değilim hak etmiyor muyum diye bir çıkmaza sokacagi için asla kabul etmiyor. Kendini bir şekilde korumaya almış. Böyle hayata devam edebiliyor, aksini kabul ederse mutsuzluğu artacak. Üzücü mü evet üzücü ama milletin asabini bozmaya hakkı yok bence.
 
Kardeşim çoğu düşünce adamı ve aydının ortak düşüncesidir bu.bunu tartışmaya açtım.yanliş olan ne.hayat güzel falan da değil.kim beğeniliyormuş.her allahın günü 30 yaşına geldim hiç sevgilim olmadı.bilmem kaç yaşına geldim evlenenedim. Karşıma bilmem kim çıktı ama şöyle böyle manyak diye konular açılıyor.kendinizi kandırmayı bırakamıyorsunuz sadece olay bu.yuzleşecek kadar cesaretiniz yok.söyleyebilenler moralinizi bozuyor o yüzden.yeterince pişememişsiniz.ilk paragrafta eşim şöyle iyidir böyle şahanesin yazıp, ikinci paragrafta skandal üstüne skandal anlatıyorlar.yaa dağa geçen dayaklık kocaya iyi bir babadır, dayak haricinde iyi bir eştir diyen çıktı.gerçekleri görmezden gelip, görene saldıracağınıza şu rezil yere yeni rezillikler yapacak canlılar ekleyemedim derine düşün bence.bu herifleri de birileri doğuruyor.sensin, benim, o.uxaydan gelmiyor bu herifler.
 
Tepki çeksin diye yapmıyorum.sadece hayata farklı bakıyorum.olamaz mi? Çocuk yapmayın bence değmez demek suç mi şimdi?

Tepki ceksin diye yaptiginizi yazmadim. Yorum sahibi öyle oldugunu düşündüğü için ben de öyle varsayarak yorum yazdim.
9 senelik evliyim cocugum yok biliyorsundur belki. Hayatimdan mutluyum, cocuk sahibi olmayi gerekli ve önemli bulmuyorum.
Ama ulusa sesleniş yaparak bence cocuk yapmayin cok gereksiz demiyorum herkese.
Hem desem ne demesem ne? Dünyanin dayagini yiyen kadin bile cocukta cocuk diye tutturuyor asla vazgeciremezsin yapacak ill ne yapabiliriz milletin bekciligini mi yapacagiz.
Suç degil ama gereksiz yani.
 

Bu arada terapiye ilaca başladığın için de tebrik ederim ferhanscim valla gerçekten çok güzel bi adım devam etmelisin bence. Kesinlikle duzenli bir psikiyatrik tedavi cogu zaman insani iyilestiriyor ben kendim de denedim ve çok faydasını gördüm. Kendine teşekkür edeceksin ilerde
 
Ferhans bunda zaten sorun yok . Istemiyorsan çocuk yapmazsın . Sen neden yapanlara bu kadar takiliyorsun bunun bilinçaltında yeri ne bence terapistinle bu konuyu konusmalisin
 
Öyle konular açanlar da sizin gibi ortalama ya da ortalama altı insanlar işte. Benim hayatım çok güzel. Gerçekten çok güzel. Çevremde saçma sapan insanlar yok, üniversite hayatım hayal gibi geçti, kariyerim çok güzel, eşimle mutluyum. Her şey önüme serilmedi, insanlar akşamları tv izleyip sahilde yürürken ben evde ders çalıştım, dil çalıştım, kurulu bir düzen kurana kadar ordan oraya taşındım iş gereği, çok yoruldum, çok planım istediğim gibi gitmedi. Ama totalde ağlak zırlak olmadım, bunları bir hedef için yaptım, bomboş bir hayatım olmadığı için sizin kadar negatif olmadım. Hep bir hedefim planım oldu hayatta. Sizin ortaminizda yaşıyor olsam yine çalışır ordan çıkar kaliteli insanların arasında devam ederdim. İnsan neyse çevresi de o oluyor çünkü. Burada derdim var köşesinde sürekli dert yanan ama hiçbir adım atmayan kadınları örnek gostereceginize, mutluyum diyenleri örnek alsaydınız belki siz de mutlu olurdunuz.
 
Kardeşim çoğu düşünce adamı ve aydının ortak düşüncesidir bu.bunu tartışmaya açtım.yanliş olan ne.hayat güzel falan da değil.kim beğeniliyormuş.her allahın günü 30 yaşına geldim hiç sevgilim olmadı.bilmem kaç yaşına geldim evlenenedim. Karşıma bilmem kim çıktı ama
Yine nokta atışı bir yorum.gerçekten anlayan anlıyor beni.dikiş tutturabileceğimiz garanti mi? Tutturabilenden çok tutturamayan var bana kalırsa.çünkü ülke profili ortada.birileri ister istemez leş leş adamlarla evlenmek zorunda kalacak.şekil a okuyoruz zaten gündr kaç tane.bu riske değer mi yani diyorum.ödüle gelene kadar da nevrim dönüyor istediklerin olsa da pek sevinemiyorsun zaten.
 
Ya Ferhans Allah seni bildiği gibi yapsın emi. Nereden bulaştım konuna kafama taşlar yağıyor sayende. Gidiyorum ben buradan
Ya ruh hastasısın yemin ederim kendi konunda bana eksi atıyorsun A Aysenimi sen ilaç değil başka bir şey mi kullanıyorsan içme artık şu zıkkımı. Milleti üzerime sıçrattım boş yere
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…