Hayatı ve şartları kıyaslayan insanlar

papatyagil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2017
126
224
103
Herkese merhaba.

Konuya nasıl girsem ne desem bilmiyorum. Ben yoruldum. Hem de çok. Beynim yoruldu düşünmekten, insanlardan. En yakınlarımdan, ömür boyu yüz yüze bakacağım insanlardan, çok sevdiğim dostlarımdan, bir türlü istediğim gibi olamayan hayatımdan, boşa giden emeklerimden. Çok karmaşık gittiğimin farkındayım, düşüncelerimi düzenlemeye çalışacağım. Öncelikle çok severek okudum bölümümden nefret eder oldum. Mezuniyetten sonra yıllar geçti, ben bir türlü iş hayatında tutunamadım. İstediğim gibi bir iş bulamadım geçici olarak gördüğüm yerlerde uzun zaman kalmak zorunda oldum. Tarih öğretmeniyim. Bilenler bilir bölümün de öğretmenliğin de artık bir esprisi kalmadı. İnsanlar ne iş yapıyorsun diyor söylüyorum aaaaa atanamadın mı yazık vah tüh tarzı cevaplar alıyorum. Özelde çalışmayı da kimse bir şeyden saymıyor. Öte yandan iyi bir okulda filan da çalışmıyorum ki bir motivasyonum olsun. Ben bile ayaklarımı sürüyerek gidiyorum işe kendim memnun değilim ki başkasının acımasına vahına tühüne cevap vereyim. Asıl mesele bu da değil benim derdim bu konuda üzüntümü paylaştığım insanların her fırsatta kırması. Başka bi alanda olmamıza rağmen atanan arkadaşlarımın sidik yarışı, üstünlük kurmaya çalışma telaşı, her fırsatta konuyu az maaş almama getiren elticiğim vs vs.

Bıktım artık herkesin kendi hayatına güzelleme yapıp karşısındakinin hayatındaki iyi şeyleri görmezden gelerek olumsuz durumlardan kendine şükür payı çıkarmasından. Biz böyle miydik? Birine bir derdimi küçük de olsa bir minik sıkıntımı paylaşsam anında kendi haline şükrediyor. Değil benim sorunuma ortak olmak benimle üzülmek, çözüm için fikir vermek arkamdan bana acıyarak üzülüyormuş gibi yaparak başkasına dedikodumu yapıyor.

İyi veya kötü kimseye bi şeyden bahsedemez oldum. Hemen bir kıyas hemen ben diye başlayan cümleler. İşimi hayatını parasını tatilini fiziğini yediğini içtiğini övmelerinden karşısındakini duyamıyor kimse. Ne anlattığının bir önemi yok. Olumsu bi şeyden bahsettiysen hemen kendinde olmadığı için haline şükreder olumlu bir şeyden bahsettiysen hemen ondaki daha iyi olan şeyleri anlatır da anlatır. Uzun yazdım içimi döktüm. Artık herkes mi böyle benim mi canım dediklerimle paylaşacak bir şeyim kalmadı yoksa hassas mı davranıyorum bilemiyorum.

Siz neden hayatınızdaki olumsuzlukları insanlarla paylaşıyorsunuz ki? Bizim ülkemizde normaldir kendinden kötü olana bakıp şükretmek. Burada da görmüyor muyuz? Kimse kendinden iyiye bakıp örnek almaz, kendisinden kötüye bakıp kendini kandırır, yüceltir. Kötü bir tabir olsa da kendinizi kötü durumda pazarlamayın insanlara. Çünkü siz de diyorsunuz, o noktadan vuruyorlar, en Yakınınız da olsa.

Çözüm ya takmamak ya bu kişileri hayatınızdan çıkarmak

Neden maaşınızı vs biliyor ki bu insanlar

Ben bazen çok mu safım diyorum kimseye Maaşımı söylemek aklıma gelmez

Yoğun bir işim vardı çok çalışıyorsun vs derlerdi mesela he der geçerdim üç katın maaş alıyorum demezdim kimseye zira kime ne

Siz de maaşınızı vs söylemeyin

Çalıştığınız kurumu bir övün bir övün çatlasınlar şöyle değer veriyorlar böyle değer veriyorlar deyin

Atananlar hep oldukları yerde kalacaklar belki siz ileride okulun sahibi olacaksınız vs vs

Bölümünüzün ataması çok zor. Yüksek lisans-doktora şeklinde ilerlerseniz daha çok imkanınız olur. Osmanlıca, farsça fln öğreniyor bir arkadaşım ek olarak, tercümanlık yapacak en kötü. Arşivde çalışabiliyormuşsunuz birde sanırım.

Yarışa gelince, minimum sayıda kişiyle görüşün. Daha hiç dert anlatıpta “ay oh iyiki anlatmışım” diyeni görmedim. Ya anlatırsın çözüm bulamaz ya 2 gün sonra yüzüne vurur. Bunun için psikologlar var. Dayanılmaz sorunlarınızı uzmanla paylaşın, gerisini içinizde yaşayın. Birde ah vah etmeyin, değişim için bir şeyler yapın.

En yakınlarım diyorum, derdimi paylaşırsam rahatlarım belki içimi rahatlatırlar diyorum ama olmuyor haklısınız anlatmamak gerekiyormuş bunu yeni yeni fark etmeye başladım. Kaç yıllık arkadaş grubumuzda muhabbetimiz eskisi gibi değil. Herkes sadece ne kadar mükemmel bir hayatı olduğunu anlatıyor bense iyisini kötüsünü paylaşıyorum olduğu gibi anlatıyorum eskisi gibi zannediyorum yakınlığımızı.

Benim halam var mesela bir araya geldiğimizde biri eşinden yakınsın hemen başlar kendininkini övmeye
İyi de konu bu değil ki
Ne yapsın şimdi anlatan kişi boşanıp seninkini mi alsın la havle ya

Konu sahibi ben napıyorum biliyor musunuz
Bir kaç gerçek dostum dışında kimseye sırrımı vermiyorum size de tavsiye ederim koz vermeyin ellerine her sorulduğunda iyiyim idare ediyorum deyin böylece canınız sıkılmaz

Ya tarih şahane bi bölüm değil mi, Türkiye de bu kadar itibar görmemesi çok yazık gerçekten sıkmayın canınızı. Boşverin insanları ne yaparsanız yapın hep bi yarıştırma telaşındalar , beş para etmiyor insanlar

Alsınlar diye öyle anlatıyor belki :)

Ay bi de şu var iyiyim diyorum mesela evleneli çok olmadı onu soruyorlar iyi güzel diyorum. Bekarları inandıramıyorum. İstiyorlar ki özgürlüğüm kısıtlandı diyeyim kayınvalide derdi anlatayım kocamla iletişimim yok evde sıkılıyorum diyeyim. Evliliğin kötü bir şey olduğu konusunda manipüle edilmeye çalışılıyorum.

ben sorunu anlamadim galiba.
kazanciniz azsa insanlar az der veya susar- bence ayyyy canimmmmm--- yeterkiiiii demelerinden iyidir.
atanmak önemli galiba- insanlar bunu söyleyince (aslinda gereksiz) kötü olmuyorlarki.
ne güzel iste bol bol kamciniz var. ben sahsen cok severim kamcilarimi. onlar olmasaydi ben oldugum kadar "iyi" olmazdim belkide.
depresyona girmek yerine bu hislerinizi aksiyona dökün :)

Not: bukadar kirilgan, narin olmayin. koca koca kadinlar olmusuz- biri sizin gelirinize laf söyledi diye kirilmayin- hazir cevap olun

Sorunum kendi hayatımdan şikayet etmem değil. İyisiyle kötüsüyle benim hayatım sonuçta. Her şey mükemmel olamaz zaten tek derdim işim evet ama onu da bi şekilde düzeltmeye çalışıyorum zaten. Benim dert ettiğim şey hayattaki her şeyi kıyaslayan çevrem. Sevincime derdime ortak olmak yerine kendi ellerindekiye kıyaslayanlar beni üzüyor.

Bu olay hep vardi ve hep olacak. Belki sen şimdi farkina vardin.
İnsan doğduğu günden sonra hep bir kıyaslama icinde yaşar zaten. Kim daha önce konuştu, hangi bebek bezi kac aylikken bıraktı, kim hangi notu oldi, kim hangi bölümü kazandi, hangi uni, kim daha güzel, daha şişko, daha zayif... vs. Bu insanoğlunun temel ihtiyacidir.
Bu konu üzerine antik filozoflar destanlar yazdi. Sosyolojik benlik yani. Bir insan kim olduğunu diğer insanlarla kiyasliyarak ortaya cikartir.
Belki şuanda hassas bir ruhun var ama senin yaşadığın dert sana özgü değil. Her insanin cevresinde olan bir durum.
Demek istediğim...takma. birak millet konuşsun. Sen bildiğini ve icinden geleni yap. Sakin özgüvenini sarsmalarina izin verme.

Aaa burdaki cogu kadinda boyle:)))

Maalesef soylediginiz gibi. Coğu insan birbirinin üzerinden ego tatmini yapmaya calışıyor. Sohbet etmeden de olmuyor sanırım kimseden bisey beklememeyi oğrenmek gerekiyor.

Reactions: 000
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…