Hayatı zindan eden adamla yaşanır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

teşekkür ederim böyle bi yoruma çok ihtiyacım vardı..

eğitimli olduğunuz halde, aileniz sizi herhangi bir töreyle adamın birine satmadıysa, yani hayat size ortalama fırsatlar verdiyse ve siz buna rağmen elin adamına ''izin verme'' ya da '' izin vermeme'' hakkı verdiyseniz her şeye müstehaksınız. gelip buralarda ağlamayın lütfen..

sizin gibi insanlara deli oluyorum. amacın ne kardeşim?
bu topiğin adı 'bir derdim var '

buda yönetimin yazdıgı yazı:

Bugün canınız mı sıkkın ? Belki sebep var belki yok. Yazıp rahatlamak istiyorsunuz belkide yorumlar istiyorsunuz. Buyrun bu alan sizin için.

yani afedersiniz de size sorucak degilim nereye ne yazıp nerede ağlıyacagımı. kimseye zorla okutup yorum yaptırmıyorum konumdan çıkabilirsin

dertliyim diye gerizekalı degilim. benle dalaşmaya senin lügatın yetmez. sinir bozmak mı amacın? başka kapıya

Son düzenleme:
Şu hayatta tek birşeye inanırım şahsım adıma:
Annemin babamın karışmadığı müdahele etmediği hiçbir hususta hayatıma giren bir kişi beni engelleyemez kısıtlayamaz.
Ve herşeyden öte annem babam dahi olsa benim bir aklım mantığım vicdanım en önemlisi de ahlakım var, kimse benim için bunların üstünde değil.
Kimsenin de sorgulamak eleştirmek haddi değil.
Senin bir karakterin var bir kişiliğin, toplum içinde yaşıyoruz bir hayatın var, kendi sınırlarını kendin belirleyeceksin başka hiç kimse değil.
Sen bir bireysin. Sen kendin için en önemli bireysin. Sen ne dersen hayatında o olacak.
Aliyi Veliyi Haticeyi salla.
Bu senin hayatın!

şimdi bi bak bakalım bu şekliyle ne kadarı senin hayatın?
Hayatına kişiliğine sahip çık!

Siz robot musunuz?
Anneniz veya babanız bukadar kısıtlama yapsaydı şimdiye kadar o evden kaçmıştınız.
Ama aşk zannettiğiniz şey için zindan edin hayatınızı.

Ölmek yerine ayrılmayı hiç düşündünüz mü? çok merak ettim.
İnanın bazı bayanlar kendi elleriyle hayatlarını karartıyorlar,onunda adı aşk oluyor.
Galiba ben bu konularda çok cahilim.yada aşka değilde sevgiye inananlardan olduğum için sizi anlamıyorum.

Son düzenleme:

canım bak aynı durumda benım erkek kardeşim ve eşi,,onlarda üniversiteden beri birlikteler ,kardeşim aynı senın sevgilinin yaptıklarfını yaptı ve ilginçbir şelkide kız istemesede kabul etti,,şimdi evlendiler ve kız adamakıllı gıyınemıyor ve antalyanın ağustos sıcağında uzun yün hırka giydirdi kıza,,,

Son düzenleme:
zor bir durum ama size yorum yapmakta zorlanıyorum niye katlanıyorsun dediğimizde kızıyorsun, devam et bu hayata mı duymak istiyorsun. bağımlılık ve bağlılık arasında farklar var ve sevgilin sen fark etmeden seni kendine bağımlı hale getirmiş. kesin bir anda şu yasak bu yasak dememiştir yavaş yavaş mantıklı konuşa konuşa tavizler vermeni sağlamıştır. bi baktığında durumun bu hale geldiğini görüyorsun. bu şekilde yapamayacağına inanıyorsan al konuş normal bi hayat istediğini belirt ya da nasıl mutlu olacaksan öyle davran

ben sizin gibileri anlamıyorum konu sahibi kusura bakma lütfen..

hadi evlisindir çocuğun vardır,ekonomik durumun gidecek yerin yoktur katlanmak zorunda der geçerim de..

seni bu adama bağlayan ne?oksijen tüpün mü ki gidince nefesin mi kesilecek?

ekmeğini aşını da vermiyor ee?korkma kimse aşktan ölmüyor.o dediğin masallarda filmlerde oluyor..

hayatı geriye sarma şansın yok..acı çekmekten zevk mi alıyorsun?mecburiyetin ne adama?

adamın ayağına paspas olmuşun resmen zannediyorsun seni seviyor.

adama göre çantada kekliksin işte bu kadar..

senin gibi çok arkadaş gördüm dayaktan adamın elinde almış kaç kere..

burda savunması ama onu çok seviyorum onsuz olamam falan..

eee biz ne diyelim artık hayırlı uğurlu olsun.

hayır canım katlanamıyorum zaten.. kendim bile kendimi tanıyamıyorum. ki cook haklısınız. sadece ben şuan düşünmekte zorlandıgım için biraz yardım istedim. destek aradım kendime. ve buldum da 10larca kişi birden aynı şeyi söylediğine göre aklın yolu birmiş.. ve ben yanlış düşünmüyormuşum. çekilmezmiş, hayatıma yazıkmış.. ama dünyanın sonu degil dediginiz gibi geri dönüşü olmuyacak bişey yaşamadım Allaha şükür.. o olmazsa başkası olur başkası olmazsa kimse olmaz.. yanlız da yaşanır

Bir boynuna tasma takip gezdirmedigi kalmis. E sesin de cikmiyor, adam bir guzel oynamis seninle. Suc adamda oldugu kadar sende de var.
Bu kadar baskasinin boyundurugu, emirleri altinda yasamak istiyorsan annene babana git.
Olmek istemen sacma, ona tekmeyi basarak da bu durumdan kurtulabilirsin. Basliga bakinca, evlenmis, eli kolu bagli biri cikacak sandim.

Son olarak, ozguvenini ve karakterini gelistirmeye bak. Dik durmayi, kendine saygi duymayi ogren. Yoksa bu sekilde hayatta daha cok ezilirsin.

kızdığın arkadaşın yorumu biraz sert olsa da demek istediği, elinde okumak kendini geliştirebilmek vs vs bir sürü seçeneğin varken o kişiye 4 yıl katlanmak sizin tercihiniz. Herhangi bir zorunluluğunuz yoktu ona katlanırken. Telefonunu suya atmak ? Bana " kız" arkadaşlarınla bile görüşme diyene diyeceğim tek şey bay bay olurdu. Ki bunu yaptım da ben.
Annemin babamın kısıtlamadığı hiçbir şey için başkasına söz hakkı vermem, vermemeliydin...

Arkana bakmadan uzaklaş.Böyle bir adamla evlenmek demek hayatını karartmak demektir ki şuan bile ne haldesin ilerisini tahmin edebiliyor musun? Tabi ki kolay olmayacak çok üzüleceksin ama emin ol hiç kimse unutulmaz değil.Şuan öyle düşünmüyorsun belki ama zaman geçince bunu anlayacaksın.Artık ilk yapman gereken şey ondan ayrılıp kendine başka bir yol çizmeyi kafana koymak!

chem_87 kızı rahat bıraksanız ?
Hayatınızda hiç mi hatanız olmadı ? Her şeye müstehaksınız ne demek konuşmayın lütfen öyle.
İnsan çok sevince bazen hataları göremiyor bunun için ille evli çoluk çocuklu olmaya gerek yok.
Gözüne perde iniyor yalvarışına affına yenik düşüyor o da seviyor zannediyorsun.
Şuan ayrıysan birdaha barışma , ayrılmadıysan ayrıl.
Hatalar insanlara mahsus , bundan sonra sen sen ol sana değer vermeyene değer verme.
Sınırlarını belirle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cnm gecirdgn gunlere yazk etmissn hayatinin en guzel donemlerini zehir eden biriyle gecirmn buyuk hata.ama olana care yoktr hic kimse seni yargilmaya kalkmasn elindeki arti hatalarndan ders cikarmaktr.deil bir gununu anini bile gecirme o adamla artk derim.senin ki biraz alisknlk olmus artk herhalde.ama kurtulablirsn biraz canin yanar sonra ohhh bee dersin.ve hayat herseye ragmn yasamaya deger cok gec kalmamisken hayata kaldgn yerden dewm et tadini cikar....

Cnm şu ki keşke ölsem gibi kelimeler hiççç hoş değil ,bikere bundansonra hiçç kimse için kendinden taviz verme,daha önünde ne güzel günler var neler yaşıcaksın bizde eşimle üniversite 1.sınıfta tanıştık oda kıskançlık yapardı tabii senin boyutunda değill ama ben kendimden hiçç taviz vermiyodum onu koşturuyodum ,canım eğer ayrılmayacaksanda lütfen onun elinde oyuncak olma,kurallarını koy ve işine gelirse de ve ona göre karar ver gençliğini heba etme şu an senin en güzel yaşların ne istiyosun onu yapp biz erkeklre biraz yüzz verdikmi astar istiyolar ,herşey düzelir canını sıkma lfn....

Bence sende normal değilsin öyle olsa canımı al dicene ayrılmak kadar kolay bir seçenek olduğunu görürdün yahi okumuş kızsın aklını başına al

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…