Hayatı zindan eden adamla yaşanır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konudaki bazi cevaplara cok sasirdim.
Bunlari bile isteye yasiyorsaniz, o zaman magdurlari oynamayacaksiniz.
Benim erkek arkadasim boyle, sozlum, nisanlim boyle, ben evde deliriyorum, psikolojim bozuldu bilmemne... E ayril o zaman? Madem hayatin bu kadar cehennem? Sanirsin ki evli, 5 tane cocugu var, ailesi sirt cevirmis, meslegi, hicbirseyi yok da caresizlikten agliyor. Yoo, boyle bir durum da yok.

Kimse askindan olmemis. Bunlari o adamlar degil, siz kendi kendinize yapiyorsunuz. Herkes kendi sectigi, kendine layik buldugu hayati yasar. Ben boyle insanlara uzulemiyorum acikcasi. Kendim ettim kendim buldum denir ona.
O adamlar degismez. Ama onlarin pesine takilmak senin elinde. Bizim niye yok hayatimizda boyleleri? Almiyoruz cunku. Ama o adamlar kadar siz de normal degilsiniz, bunu da soyliyim. Normal insan bunlari bir cirpida ustunden atabilecekken oturup aglamaz, magdurlari oynamaz.
Acin biraz gozlerinizi yahu.

Bunlari yargilamak icin yazmiyorum. Belki birilerinin gozunun acilmasinda, sarsilip kendine gelmesinde katkim olur diye umuyorum. Herkesin hayati kendine. Ama inanin benim aklim mantigim almiyor bunlari yani.

Eylull06, ayrilmana sevindim. Darisi digerlerinin basina.

Size robot diyen olarak yazıyorum.Arkadaşım sen adamla resmen gezmek,tozmak,yemek,içmek için ilişkiye başlamışın.
Benimde aklımdan geçen şey bu arkadaş neden sevgilisini 4 yıl çekmiş bukadar kısıtlama yaparken neden susmuş diyorum
Nedeni şimdi belli oldu.Biraz daha gezin sonra ayrılırsınız,ayrılık kaçmıyor ya ama gezmelerin ve yemelerin kaçma ihtimali var.

Son düzenleme:

Erkekler kendilerini üstün sanmıyor,
kadınlar tarafından üstün olduklarına inandırılıyorlar.
Sizin konunuz da buna çok güzel bir örnek.
Her dediğini yapmışsınız, şimdi ahlamanın anlamı yok.
Neyse ki bunları iş işten geçtikten sonra farketmemişsiniz...

bence evlen sonra boşanırsın ,aşk ateşin ancak o vakit söner

çok büyük konuşuyosun.. bende senin gibi kızardım erkeklere esir olan arkadaşlarıma. hatta bi arkadaşıma erkege gözlerin cok güzel dedi diye neler dedim erkeğe öyle şey denir mi o sana demesi lazım vs. neyse olmuyor dendiği gibi işte. kader kısmet böyle getirmiş..

canım kardeşim enaz o adam kadar psikolojik sorunların var malesef
bu devirde kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz
özgüvenin sıfır sevgi açlığın var büyük ihtimal bir gram sevgi ilgi uğruna herşeye katlanmışsın

gençsin güzelsin herkezin hayallerini süsleyen bir mesleğin var
lütfen psikolojik destek al
senin gibi zeki bir insan sorunlarını yönetebilir
bir psikopat yüzünden intiharı düşünmek niye

eğer sen değişmezsen bir sonraki sevgilin aynısı olacak emin ol
yaptığı herşeye izin veren sensin

birdaha bu yaşlara olamayacaksın
git giyin süslen arkadaş edin gez toz

yoksa kısa bir ayrılık büyük özürlerden sonra bu adama dönersin

o yemek içmeyi para pul anlamında demedim. lafınızın nereye gittiğini anladım.ailem çok varlıkla Allaha şükür. ama onla gezmek eglenmek baska. yaşanmışlıklar var.. iki deli kafa beraber geçirilmiş günler eğlenmek beraber gülmek. neyse siz ne anlarsınız

edit:şimdi bu yoruma da yorum yapanlar olucak aklın orda akıllanmazsın filan diye. o yüzden baştan söylüyorum: AYRILDIM. Seviyorum ama bu iş kendimi mutsuz edene kadar gidemez. sadece arkadaşın imasını düzelttim o kadar.

Son düzenleme:

Bu konuda cok buyuk konusurum.
Ben bu yasima kadar kimsenin boyundurugu altina girmedim.
Ozgurlugumu bu denli kisitlayip, eziyet eden anam babam olsa su dakika resti cekebilirim. Elalemin adamini ise 1 dakika bile cekmem.
Ben kendimi biliyorum, karakterimden eminim, kendime de saygim cok. Boyle adamlara kendimi yedirmem. Rahatlikla da buyuk konusuyorum.
Kader kismet diye kendini kandirmaya gerek yok. Ondan daha gercekci seyler de var Akil-mantik gibi, dusunme yetisi gibi.

Seni hatırladım Arzu.
Kayınpederi şortuna laf eden kızsın sen değil mi?
Eee nede olsa babasının oglu.

Evlenirsen olacakların da farkındasın da neden ayrılmıyorsun?
Sevmek bu değil.

Evet tam da üstüne bastınız. Öyle bi konu da açmıştım zamanında, kayınpederim yazın sıcağında kavrulurken giydiğim şorta laf etmişti.. Hafızanıza hayran kaldım :) Sonra çok olaylar oldu, biz ayrıldık yaklaşık 1 ay ayrı kaldık ama sonra tekrar barıştık... Kıyamıyorum emeklerime, belki değişir diye içimde hep bi umut var

Son düzenleme:
şimdi bunları yapan evlenince neler yapar kimbilir:26:

Bu ne saçma şey yahu ,allahım canımı almış ...!!!
Saçmasapan bir konudan dolayı allahım canımı al ...yaşınız kaç acaba??hayır yani ergenliği atlatamamış gibi geldinizde bana ondan diyorum ...madem fikriyatınız çok çok farklı bu erkekle ,neden bilmem kaç yıl devam ettiniz ?
Ben yok ikna etti ,vs inanmıyorum böyle şeylere ..minicik çocukmusunuz ,ikna olucak ,
Gün geçmiyormuş kk da garip ,gereksiz bir konu açılmasın

Sizin kendi yazdığınız yazıdan haberiniz yok.

Gezdik,tozduk,yedik, içtik bunların büyüsüne kapıldım galiba yazmışınız.
Ben sizin yazılarınız karşısında bu sonuca vardım.isterseniz yazınızı tekrar okuyun.

Ne demek canm herzaman ihtiyacın olduğunda yanında olurum.. öyle deme sen akıllı bir kızsın bunları atlatıcaksın zamana ihtiyacın var sadece.. sen şuan çok hassassın ve bazı bayanlar çok ağır konuşmuş buna üzüldüm onlar anlamak yerine eleştiriyor bence veya anlayamıyorlar. sakın kimsenin seni inciltmesine musade etme kendini hayatın akışına bırak kafanı dinle dua edicem sana canm sende kendine dua et olurmu ama güzel dualar :) çok daralmışsın. şuna inan bunların hepsi geçicek kendine devamlı bunu söyle ve devamlı başka şeylerle meşgul ol olur mu. öpüyorum kuzuşum..

Ayrılmışsın.Ne tepki verdi kendisi?Kabullendi mi hemen ? Yoksa bunu da rutin ayrılıp brışmalarınızdan birimi sanıyor ? Bu olabilir mi?

ben de çok sevdiğimi "düşündüğüm" bir ilişkiyi ardımda bıraktım, çok ağladım, gecelerce yatağımda döndüm, kimse en yakınlarım bile bilmez ne yaşadığımı çünkü belli etmedim. ama o doğru şeyi yaptığını bilmenin huzurunu hiçbir şeye değişmem. istersem bir değil bin yıl böyle ağlayıp sızlayayım. ben doğrusunu yaptım. kimse hayatımda olmasa da onun olmasından iyidir. benim sebeplerim seninkinden farklıydı ama sonuçlar aynı işte. madem ayrıldın ne olursa olsun geri dönme. sil her yerden, sakın misilleme vs hareketlere de kalkışma. bir de merak ettim; yanılmıyorsam tıp öğrenimi alıyorum demiştin, o ne üzerine öğrenim görüyordu?

tip okuyorum demissiniz. ileride hastalari o mu muayene edicek yoksa sadece evinizin doktoru mu olacaksiniz?

mecazi olarakmı söyledin acaba ? pardon kader gerçekci bir şey değil mi? ozaman imanın şartını inkar ediyorsun konuşmalarını seçip konuşmalısın bence yaşın benden büyük olabilir buna saygı duyuyorum sende eğer müslümansan biraz dinimize saygı duy beni rahatsız ettiği için yazdım amacım kötü niyet değil uyarmak istedim tabi eğer müslüman değilseniz bu msja cevap vermeyebilirsiniz.. iyi akşamlar..

Zararin neresinden dönülürse kardir demisler...Evet yazik bunca zaman cekmissiniz, ilk zamanlar hos gelmistir ve abarti degildir tahminimce sonralarida belkide degisir ümidî olmustur...Bazen yapmam dedigimiz seyleri yapariz maalesefki, ama sizde görüyorsunuz, böyle biriyle bi hayat yasanmaz, yavas yavas toparlanirsiniz, insallah bidaha sizi kandirmaz, kedinize biraz önem verin ve buna izin vermeyin...Zamanla aciniz hafifler, eski siz olursunuz....Allah yardimciniz olsun ve o adami sizden uzak tutsun insallah....

Ne olaylı bir konuydu o :)
Unutmak mümkün mü?

Degişmeyecegini hatta zaman geçtikçe seni daha da esir alacağını biliyorsun.
Kendine bu kötülüğü yapma.
Bir erkek için değer mi?
Şimdiden bunları yapan insan evlenince daha beterini yapar.
Keşke dememek için ya ona resti çek bildiğini oku,
Ya da ayrıl.
Bir insan karşısındakini olduğu gibi kabul etmeyip değiştirmeye çalışıyorsa,
orada saygıdan bahsedilemez...

Ayrıca seven insan kıskanır falan boş laf.
Kıskanmayı kişiliğe müdahale ile karıştıran bir toplumuz.
Her erkek de aynı değil.
Ayrıldıgında karşına seni olduğun gibi kabul eden sana saygı duyan bir erkek çıkarsa,
ancak o zaman anlarsın ne demek istediğimi...

Son düzenleme:

Benim dedigim seyi nasil dine baglayabildiniz, hayal gucunuze hayran kaldim.
Senin secerek, bilerek, isteyerek birlikte oldugun adam kader degildir, senin secimindir. Hayatini bu kadar mahveden, sozum ona psikolojini bozan adamla hala beraber kalabilmek de senin secimindir. Zorla yaptirilan birsey yoksa tabii. Insan secimlerini de dusunerek, akil mantik cercevesinde yapabilir. Her onune gelen adama kaderim buymus diye takilmaya gerek yok.

Secimlerle kaderi birbirine karistirmamak lazim. Sonra boyle yaptiginiz her secimin sonucunda eliniz kolunuz bagli, magdur sanirsiniz kendinizi.
Umarim simdi daha aciklayici olmusumdur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…