Hayatım çok farklı olabilirdi...

Tüm metni okuyamadım.Babanız kötü biri size bunları yaşattı,peki siz önlem olarak kendinizi güçlendirme adına ne yaptınız.Babamı bir kere bile görmedim ömrümce,psikolojik etkileri mutlaka vardır ama onu hiç suçlamadım.Ben de bireyim o insansa ben de insanım,suçu başkalarına atmakla daha da güçsüz kalacaksınız.Hayat sizin, niye başkalarının yaptığı hareketten bu denli ömrünüzü çürütmek.

Yaşadığın acılar sıkıntılar birbirine girmiş, birini düzeltmeden diğeri başlamış...
Onarmak için bir girişimde bulunmamışsın ki.. Sadece kaçmışsın, ya da yerine olmadık kişileri koymaya çalışmışsın... Sevgilini baban rolüne koyup seni terkedince tekrar babanın terkedişine bağlayıp onu suçlamışsın... Bunları küçük yaşta yaşamak ne kadar zordur tahmin ediyorum, ama babanın hatalarının bedelini sen ödemek zorundaymışsın gibi büyütmüşsün kendini...
Kendi kendine bazı adımlar atıp okumuşsun, devamı da gelecek karamsarlıktan çıkarsan. Senin babana ya da dallama bir oğlana ihtiyacın yok, senin sana ihtiyacın var! Kendini sev, geçmişini affet... Öfke ve nefret kötülük yapanlara zarar verseydi keşke, ama gene sana zarar veriyor...
Herkesin yaşadığı sıkıntılar var zaman zaman, bazen senden daha acı bazen daha az... geçip gidiyor işte zaman... bakma sosyal medyadaki gülücüklere...

Hayatta başına gelen berşeyi babana mı yükliceksin? Sevgilinden ayrılmışsın, o da başkasıyla evlenmiş yani.

kız çocuğunun babayla kurduğu ilişki, ilerdeki yaşantısında diğer erkeklerle kuracağı ilişkinin temelini oluşturuyor. babadan yoksun büyüyen kız çocukları yetişkinlik dönemlerinde hep bir sevgi açlığı hep bir tatminsizlik içinde oluyorlar. geçmişi değiştiremeyiz, ama dönüştürebiliriz belki. ilk okuduğumda beni çok etkileyen bir yazı önericem sana. babasız büyümüş bir kız çocuğunun bu acıdan beslenerek kendini nasıl baştan var ettiği. o kız çocuğu elif şafak.

çocukluğum babamı beklemekle geçti diye aratırsın bulursun. mutlaka oku.

İnan babamın terketmiş olmasını değil de ölmesini tercih ederdim. Babası vefat edenlere hep bunu söylerim.
Babam yaşıyor ama en son 7. sınıfta yüz yüze görüştüm telefonla en son 5 6 sene önce konuştuk. Eğer babam ölseydi yanına gidebilirdim, onunla dertleşebilirdim, toprağına da olsa sarılabilirdim. Şuan yaşıyor ama ben hiç birini yapamıyorum. O yüzden sen çok şanslısın. Özgüven konusuna gelirsek 1 senedir baya özgüvenliyim; ama moralim bozuk olduğunda psikolojikman o an yıkılıyorum.

Karşımdaki erkeklere hala güvenim yok babam ve eski sevgilim yüzünden beni kaybeder evet bunu bende söylüyorum, seviyorken ayrılınca da üzülüyorum işte. Özgüven problemim yok özgüvenim yerinde. Benim için bütün erkekler aynı kimi tanıdıysam aynıydı, en yakınımdaki insanın eşinden tutun en uzağımdakine kadar. Bu yüzden yapar/ yapabilir düşüncesini kafamdan atamıyorum. Çekik derken çekingen demek istedin sanırım eğer doğru anladıysam çekingen bir hayatım yok özgüvenim yerine geldiği için erkeklerle de kolay anlaşabiliyorum artık ama normal arkadaşım bile olsa güvenemiyorum. Benim güven problemim var babamdan kalma. Hala ona bağlıyorum, çünkü gerçekten onun yüzünden oldu.

Ben babamın mezarına 2 kere gittim toplasan . İyi bir adam değilmiş. Yaşasa bile asla görüşmezdim.

babanın annenı ve senı terk etmesı sende bır travma yaratmıs, ama 6 yıllık ilişkinin bitmesinin yada su aneskı sevgılının bır baskası ıle evlı olmasının suçlusu bence baban değil senin iç dünyandaki güvensizliklerin, ayrıca ben şuna inanırım bu hayatta yaşadığımız ya da yaşayacağımız her türlü acı ve kötü anı bizi bir gün aydınlığa çıkaracak yolun basamaklarıdır...
isyan etmek yerine ya da birilerini suçlamak yerine önünüze bakmalısınız..
babanız bencillik yapmış sizi ortada bırakmış bu onun hatası ama siz yinede affedin, büyüklük sizde kalsın.
eski sevgiliniz evlenmiş ona artık mutluluk dilemekten başka şey yapamazsınız..
kendinizi üzmek yıpratmak yerine güzel şeyler düşünün, gelecekle ilgili planlar kurun ve mümkünse kafanızı dağıtmak için bir tatile çıkın emınımkı bulundugunuz ortamdan uzaklaşmak size iyi gelecektir..

Böyle düsünmeye devam edersen daha cok üzülürsün. Ilk önce kendine acimayi birak.. ve öyle olsaydi böyle olsaydi suan bu durumda olmazdim deme..cunku bilemezsin. Belki cok cok farkli olurdu hayatin, daha kötü olurdu vs..ne gerek var olmayan ve hicbirzaman bilemiyecegin seyi düsünmeye ?
Yaptigin tercihleri düsün.. hirsiz olan bir insanla benim ne isim olur diye mesela? Veya sana deger vermediyse niye yaninda oldum niye yiprattirdim diye kendine sor vs.. cogu kisi kendi hatalarini baskalarina yükleyip kendisini temize cikariyor icini rahatlatiyor kendini kandiriyor..ama böyle ilerleme olamaz hayatinda. Kimse sen istemedikten izin vermedikten sonra seni üzemez. Hem ister inan ister inanma ama herseyin bir hayiri vardir. Bu erkek senin hayatindan cikmakla sana iyilik etmis bence. Belki sen bu kisir döngüden cikinca ve daha saglikli düsününce farkina varirsin. Psikologa da gidebilir ve bu baban konusunu konusabilirsin.. ama kendinde atlatabilirsin istedikten sonra canim. Hakkinda hayirlisi olsun

sen şuan bir günah keçisi arıyorsun da, olanların babanla pek alakası yok yani.

tamam kötü şeyler yapmış ama sevmişsin, 6.5 yıl geçirmişsin. eğer o kadar güvensizlik aşılasaydı sana biriyle beraber olmaktan bile korkardın.
olmamış bitmiş, gitmiş evlenmiş. olay sadece bu. sadece aşk acısı yaşıyorsun.
tüm olumsuzlukları babana yüklemek yerine, hayatının merkezine kendini koy.
kimseye muhtaç olmaman için nasıl yaşamak lazım bunu bul.
başımıza kötü şeyler de gelebilir, hayat bu.
sabır gerekir, tevekkül gerekir. sınavda olduğumuzu unutmamak lazım.
her şer de bir hayır, hayır bildiğimizde de şer vardır. bunu unutma.
aksine babanın yaşattıklarından sonra daha güçlü durman gerekirken kendine acıman neden?

Kurtulduguna zamanla sukredeceksin.

konu sahıbının babası ölmüş bılmıyorum,ama genel yazacağım,ölü ile hayatta olması aynı şey değil,baban nur içinde yatsın

konu sahıbının babası ölmüş bılmıyorum,ama genel yazacağım,ölü ile hayatta olması aynı şey değil,baban nur içinde yatsın
Ölmemiş , ama şunu diyorum yaşasa bile asla görüşmem çünkü öldüğü gün annemi , ablalarımı ve benı öldürmek için gelmiş. Annem kapıyı açmayınca geri gitmiş rakı sofrası kurmuş ve sonra içkili halde trafığe çıkıp gebermiş.

Böyle bir babanın çocuğuydum.

Benimde babam yok. Ve bende ne zaman bir sorunla karşılaşsam bunu babamın olmamasına bağlıyorum. Bir ampul patlıyor ve onu ben değiştirmek zorunda kalıyorum. Ardından başlıyorum sitemlere babasızlığa.. bu küçük bir problem ama daha büyük olanlarının sonuclarını düşün işte. Sen güçlü bi kızsın bence. Bence, çünkü kendimden biliyorum. silkelen ve kendine gel. Seni kimsenin yıkmasına izin verme. Gerçekler değişmiyor. Unutma babanın olmaması seni diğer insanlardan üstün kılan birçok özellik kattı sana. Ve hayatını düşün, gerçekten karşılaştığın bi çok üzücü olay sana kötü gibi görünsede aslında seni kötülüklerden korumak için. İnşallah birgün her şerde bir hayır vardır sözünün doğruluğunu kendi yaşamında bulabileceğin günleri görürsün, gönül gözünle bakabilirsin olan bitene. Sebat ve sabır ile..

Deymez ikisi de erkek , ikisi de yanlış insan, hayatını resetlle ve yeniden başla , herşeyi yaşamamız gerektiği için yaşıyoruz, bu arada bence o kızla mecburiyetten evlenmiş olabilir mi?

Sevdiğimiz erkeklerda babalarımızın izi var.. Damat kayınpeder topragından olur derler.. Baba figürü eş seçiminde rol modeldir.Babanın ihaneti ve esareti altında yasayan anne figürü, boşluğu doldurmayı beceremeyıp, üstüne yaşadığı sarsıcı deneyimin yükünü kız çocuğuna da yükleyip erkeklere güvenmemeyi öğreten karakterdir. Duygularınızın ve psikolojinizin temelinde yatan sadece Baba karakterinin sizi terkedip gitmesinden doğan bir durum değil; erkeklere güvenmemeyi size anneniz öğretti..

Ayyy kanım dondu yaa,

Yaşadıklarının özeti bu .. Her şerde bir hayır vardır ! Gözünde ki erkek modeli ne yazık ki hep baban olacak. Allah İnşallah gönlüne göre birisini nasip etsin. Üzülme demek boşuna , geçmişten bugüne ne yaşadıysan hepsi bir yara. Bu yaralarının iyileşmesi dileğiyle

Harika bir yazı. Mutluluğunuzun bozulmaması dileğiyle.. Sizin adınıza çok sevindim..

Benimde babam yok. Hic bi zaman ipsiz sapsiz biriyle beraber olmadim. Adamdan bi cacik olmayacagini anladigim an ayrildim. Annemde hic bi zaman iliskilerime karismadi zaten korkulacak bi durum icine sokmadi beni. Babamiz olmasada aklimiz var sonucta. Secimlerinin sonuclarini baskasina yikma bence.

Ben de hayatımın en kötü anlarında Hep "bunlar babam yüzünden" dedim. Babam, bizi terk edip gitti ve şu an Suriyeli bir kadınla evli. Annem sinir hastası oldu, Ablam evlendi ve bir sene sonra eşi vefat etti. Dahası küçükken tacize uğradım. Bir hayat daha nasıl kötü olabilir değil mi?
Ama öyle olmadı, insanların dinleyince iki vah edeceği bir hayatım olmaması için çok çalıştım şu an üniversiteye gidiyorum, 3 dil biliyorum. Ablam vefat eden eniştemin maaşını bana gönderirken şu an aldığım burslarla gelirim 1200 civarı. İşler rüzgâra karşı döndü. Bunları "çok güzel bir hayatım var, param da var ohh" şeyiyle anlatmıyorum kırsalda yaşayıp boktan bir hayat sürmek kaderimken karşı çıkıp bunları yaptım, siz de tutunabilirsiniz. Yalnız ilişkiler konusunda her şey biraz da şans. Babadan böyle bir kazık yiyince insan tedbirli oluyor, hep şüpheci bakıyorum. Mutlu muyum böyle mutluyum. Ama keşke böyle olmasaydı, keşke babam bizimle olsaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…