- 4 Şubat 2015
- 11.087
- 31.426
- 598
İnan babamın terketmiş olmasını değil de ölmesini tercih ederdim. Babası vefat edenlere hep bunu söylerim.Babam öldüğünde 3 yaşındaydım. Bir nevi babasız buyudum hiiç tanımıyordum.
Babam olmadığı halde hep dik durdum , özguvenım hep vardı.
Yaşadıkların zor evet ama babasızlığa vurma bence bu zorlukları.
Karşımdaki erkeklere hala güvenim yok babam ve eski sevgilim yüzünden beni kaybeder evet bunu bende söylüyorum, seviyorken ayrılınca da üzülüyorum işte. Özgüven problemim yok özgüvenim yerinde. Benim için bütün erkekler aynı kimi tanıdıysam aynıydı, en yakınımdaki insanın eşinden tutun en uzağımdakine kadar. Bu yüzden yapar/ yapabilir düşüncesini kafamdan atamıyorum. Çekik derken çekingen demek istedin sanırım eğer doğru anladıysam çekingen bir hayatım yok özgüvenim yerine geldiği için erkeklerle de kolay anlaşabiliyorum artık ama normal arkadaşım bile olsa güvenemiyorum. Benim güven problemim var babamdan kalma. Hala ona bağlıyorum, çünkü gerçekten onun yüzünden oldu.kesinlikle katılıyorum.
Ben de babam sağ olduğu halde, babasız kalanlardanım.
Çok kereler annemi aldatmışlığı var, bunu da yaşadım.
Ama hiç özgüven sorunum olmadı, her daim eşime güvendim sevgiliyken de güvendim.
Her daim "aldatırsa beni kaybeder, başka da birşey olmaz" bakış açısıyla yaklaştım.
Babamın yapmış olduğu hataları bir başkasına mal etmek zaten mantıklı bir şey değil.
Sen de bu şekilde düşünmelisin.
Babanın yapmış olduğu hatalar elbetteki doğru değil. Fakat herkes baban değil, bunu da bilmelisin.
Babanın yapmış oldukları doğrultusunda vereceğin kararlar ancak ve ancak senin hayatını etkiler ve senin geleceğini etkiler. O yüzden kararlarını kendin için, hissettiklerin ve aklın doğrultusunda vermelisin.
"Babam böyle yapmıştı o da öyle yapacak/yapabilir" düşüncesini bir kenara bırakmalısın.
Aksi halde güvensiz, ürkek, çekik bir hayatın olur.
Kendin kararlarını verebilir, uygulayabilir bir kişilikle ilerlediğinde hem özgüvenini beslersin, hem de inan bana kendi aldığın kararların olacağı için hayatında kendini daha mutlu hissediyor olacaksındır.
Ben babamın mezarına 2 kere gittim toplasan . İyi bir adam değilmiş. Yaşasa bile asla görüşmezdim.İnan babamın terketmiş olmasını değil de ölmesini tercih ederdim. Babası vefat edenlere hep bunu söylerim.
Babam yaşıyor ama en son 7. sınıfta yüz yüze görüştüm telefonla en son 5 6 sene önce konuştuk. Eğer babam ölseydi yanına gidebilirdim, onunla dertleşebilirdim, toprağına da olsa sarılabilirdim. Şuan yaşıyor ama ben hiç birini yapamıyorum. O yüzden sen çok şanslısın. Özgüven konusuna gelirsek 1 senedir baya özgüvenliyim; ama moralim bozuk olduğunda psikolojikman o an yıkılıyorum.
Karşımdaki erkeklere hala güvenim yok babam ve eski sevgilim yüzünden beni kaybeder evet bunu bende söylüyorum, seviyorken ayrılınca da üzülüyorum işte. Özgüven problemim yok özgüvenim yerinde. Benim için bütün erkekler aynı kimi tanıdıysam aynıydı, en yakınımdaki insanın eşinden tutun en uzağımdakine kadar. Bu yüzden yapar/ yapabilir düşüncesini kafamdan atamıyorum. Çekik derken çekingen demek istedin sanırım eğer doğru anladıysam çekingen bir hayatım yok özgüvenim yerine geldiği için erkeklerle de kolay anlaşabiliyorum artık ama normal arkadaşım bile olsa güvenemiyorum. Benim güven problemim var babamdan kalma. Hala ona bağlıyorum, çünkü gerçekten onun yüzünden oldu.
konu sahıbının babası ölmüş bılmıyorum,ama genel yazacağım,ölü ile hayatta olması aynı şey değil,baban nur içinde yatsınBabam öldüğünde 3 yaşındaydım. Bir nevi babasız buyudum hiiç tanımıyordum.
Babam olmadığı halde hep dik durdum , özguvenım hep vardı.
Yaşadıkların zor evet ama babasızlığa vurma bence bu zorlukları.
Ölmemiş , ama şunu diyorum yaşasa bile asla görüşmem çünkü öldüğü gün annemi , ablalarımı ve benı öldürmek için gelmiş. Annem kapıyı açmayınca geri gitmiş rakı sofrası kurmuş ve sonra içkili halde trafığe çıkıp gebermiş.konu sahıbının babası ölmüş bılmıyorum,ama genel yazacağım,ölü ile hayatta olması aynı şey değil,baban nur içinde yatsın
Ayyy kanım dondu yaa,Ölmemiş , ama şunu diyorum yaşasa bile asla görüşmem çünkü öldüğü gün annemi , ablalarımı ve benı öldürmek için gelmiş. Annem kapıyı açmayınca geri gitmiş rakı sofrası kurmuş ve sonra içkili halde trafığe çıkıp gebermiş.
Böyle bir babanın çocuğuydum.
6,5 yıllık bir ilişkin oldu. Onu başkalarından kıskandın, babanın anneni aldatması geldi aklına , sevgiline bir türlü güvenemedin. Buda aranızda sorunlar kavgalar yarattı. En son ayrıldınız. Oda başkasıyla mı evlendi ? Doğru anlıyorum hikayeyi.
Benim de köpek gibi sevdiğim adam beni aldattı sonra aldattığı kızla evlendi sonra da çocuk yaptı.. 4 yıl aşk acısı yaşadım hiç kimseyle birlikte olmadım çünkü aklımda o vardı.
Lise 2 deydim ilk aşık olduğumda.
Sonra gizli gizli hep ağladım.. kimselere anlatamadan çünkü adam evli üstüne üstlük ortak arkadaşlarımızın çok olduğu sürekli görebilme ihtimalim olduğu biriydi! O 4 yılda sürekli görme şansım oldu ama ben hiç birinde bulunmadım çünkü gerçekten unutmam gerekirdi! O siyaha beyaz deseydi beyaz derdim öyle seviyordum..
Ama unutmak için elimden ne geldiyse yaptım..!!
Sonra Üniversiteye başladım.. ve ilk gün dedim ki yeni bir hayat yeni bir sayfa
Hatta Üniversitenin ilk günü tanıştığım bir arkadaşa (Şu an en yakın arkadaşım) bu okul benim hayatımı değiştirecek dedim!
O niyetle okula başladım.. 2 ay sonra nişanlımla tanıştım ve 4 yıl üstüne ilk defa birine kalbimi açtım..
O arkadaşım bana dedi ki seni sevenle birlikte ol.. ve nişanlıma evet dedim. 5 ay sonra çok sevmeye başladım
şimdi 4. yılımız bitti 5. yıldan aylar aldık..
Şu an varya Allah'ıma binlerce şükürler ediyorum.. iyi ki beni aldatmış ve iyi ki gitmiş evlenmiş.. yoksa böyle nişanlımı tanıyamayacaktım :))
Nişanlımı daha sağlıklı ve daha güzel duygularla seviyorum.. o benim canım her şeyim..
Ama her zaman beynimin bir köşesinde de şu var " Aşk acısı öldürmüyor, öldürseydi ben ölürdüm" Bugün nişanlım bir yanlış yapsın daha az bir hasar alırım en azından yeniden aşık olacağımı bilirim çok fazla koymaz :)
Hayatta ne yaşarsak yaşayalım ben vardır bunda da bir hayır demeliyiz! Ben beni aldattığı için eski sevgilime teşekkür edeceğim hiç aklıma gelmezdi :)
Bir şey olmuyorsa daha iyisi olacaktır bunu hiç unutmayın!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?