Hayatim degisti.

delirdim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
728
1.133
113
42
Herkeze selamlar. Ben 5 ay once esimi kaybettim kalp krizi. Aklima gelmeyen seyler basima geldi. Her turlu denedim insanlarla konusmadim konustum yuruyus yaptim bazen evden cikmadin bazen eve girmedim. Ama atlatamiyorum. Doktorda yapamayacagiz yardimci degilsin dedi de elimden geleni yapiyorum. Hatta duzenimi tamamen degistirdim. Ama onun varligi esyalarda koltukta filan degil aklimin icindeymis. Allah geç yasatsin ama belki benim durumumda olan tanidigi veya kendisi olan vardir nasil gecer bu durum diye tavsiyeler almaya geldim.

Eşiniz kaç yaşındaydı? Hayatta insanın başına her şey gelebilir önce basınıza gelen bu durumu kabullenin bence. Sürekli onu içinizde yaşatmaya devam ederseniz asamazsınız. Bir de yeni bir doktor bulun.

39 yasinda vefat etti ben 35 yasimdayim. Bu 2. Doktor. Calisabiliyorum evimde temizlik yapabiliyorum ama iyi kotu hicbisey hissetmiyorum.

Başın sağolsun inan yalnız değilsin kimi eşini,kimi çocuğunu, kimi ailesinden birini kaybedip senin yasadigin durumları yaşıyor daha fazlasını bile öyle akrabalarım var. Kendin iste iyileşmeyi eşinin ölümüne kilitli kalmışsın o ana o zamana kabul et elden bir şey gelmez dr. görüş tavsiyelerine uy

Yaşadıklarınız kolay değil lütfen içinize hiç bir şeyi atmayın. Anlatın. Gerekirse bir uzman desteğine başvurun.
Daha kolay atlatırsınız .

Allah rahmet eylesin. Acınızı anliyor ve sabırlar diliyorum.

Bende tasindim ailem istedi onlarda oyle dusunmustu. Daha beter oldum bu sefer onu terk ettim gibi hissettim. Arkadasiniz iyimi simdi.

Bende tasindim ailem istedi onlarda oyle dusunmustu. Daha beter oldum bu sefer onu terk ettim gibi hissettim. Arkadasiniz iyimi simdi.

Hiç öyle düşünmeyin eminim ki eşiniz de siz mutlu olun, kendi hayatınıza deva edebilin isterdi. Arkadaşım şimdi iyi ama epey oldu onun bi 10 sene kadar. O da psikolojik destek aldı. Üç senedir de başka bir şehirde yaşıyor. Zaman illa ki iyileştiriyor. Sizin daha acınız çok taze

Merhaba Allah sabır versin daha 5 ay cok cok erken, gittiğinz doktorlar nasıl yardımcı olmuyorsun demişler anlamdım ben de psikoloğum, 5 ay erken yaşayın hisssedin eş kaybı en az 2 yıl cok ağır gecer, o yuzdn kendınızi hiçç suçlamayın her ruh haliniz cokkk normal tekrar Allah rahmet eylesin

Kimse bir anda iyi olmanızı, hiçbir şey olmamış gibi davranmanızı beklemesin zaten. Eğer öyle insanlar varsa size hiç değer vermiyordur.

Yas tutmak herkesin hakkıdır ve gerekli bir süreçtir. Ağlamanız gerekiyorsa ağlayın içinize atmayın. Siz hala bu hayattasınız ve yaşamaya devam ediyorsunuz. Ama insan yaşanmışlıkları da bir anda unutamaz.

Size gerekli olan şey zaman. O zaman doluncaya kadar da kendinizi iyi şeylerle meşgul tutmaya çalışın, sevdiğiniz insanlarla zaman geçirin, size ihtiyacı olan insanlara yardımlarda bulunun. Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Başınız sağolsun

Allah yardımcınız olsun, Allah rahmet eylesin..
Doktorunuzla enerjiniz tutmamiş olabilir mi?belki imkan varsa baska bir doktor denemek..?benim aklima gelen tek sey bu. Ama tedavinin gidişati açısından da doktor değiştirmek een son çare olmali tabi.
Bir de kisisel gelisim kitaplarinda bu konuyla ilgili olanlara bir göz atin isterseniz. Yani kitap okumayi seviyorsanız. Bir baska ciddi buhranda oldugum donem kitaplarin cok faydasini gördüm.

Kişisel deneyimimi sorarsaniz ben babami üniversiteye geçtiğim yil kaybettim, başa çıkmamın tek yolu hic bir sey yaşanmamış gibi davranmakti. Deli gibi gezdim cok roman okudum kafam daima biseyle mesguldu, ansizin olmadik yerde onu hatirlatan bir kelime duymak yada birinin onu andiran ufacik bi hareketiyle gözyaşlarına boğulmalarim dışında iyiymişim rolünü cok iyi yapıyordum.. sonra zamanla kabullendim işte.

Çok çok zor bir durum Allah bol sabırlar versin size inşallah. Şu anki hislerinizde bir gariplik yok ki çok normal büyük bir acı yaşadınız. Çevrenizdekilerin söylediklerini dinlemek yerine acınızı kabullenmelisiniz bence, yas tutabilirsiniz. Sonra bu acıyla yaşamayı öğreneceksiniz zamanla tamamen geçmese de hafifleyecek. Bize verilen en büyük lütuf unutmak. Her acımız ilk tazeliğinde kalsaydı hiçbirimiz hayatımıza devam edemezdik. Bundan sonrası sizin için hep çok güzel olsun inşallah

Allah rahmet eylesin çok üzüldüm. Ama geçecek merak etmeyin, ölüm bir son değil bunu unutmayın kendinizi teskin edin yada etmeye çalışın. Hiç kolay değil Allahim sabrınızı çoğaltsin, geri kalan ömrünüz çok güzel geçsin ınsallah, unutmaktan korkmayın, gülmekten korkmayın eşinize ihanet ediyomuş gibi hissetmeyin hiç çünkü zamanla acınız hafifleyecek ve onu gülerek yâd edebileceksiniz.. tüm güzel dualarım sizinle.

Başınız sağolsun. Daha acınız çok taze 5 ay olmuş. Zamanla oturucak bazı şeyler. Babamı kaybedeli 6 sene oldu hala bi yerden çıkacak gibi.

Basiniz sag olsun. Sabir diliyorum.

Aciniz daha cok taze, o nedenle bunlari yasamaniz cok normal.

Sizi iyilestirecek olan seyler, zaman ve ta kendiniz.

Sizin kontrolunuzde olmayan ve hayatin dogal akisinin bir parcasi bu olum durumu. Dogal akis nasil isliyor? Insanlar doguyor, buyuyor ve oluyor. Herkes bu siralamaya tabi mi? Tabi. Bu siralamadan muaf olan var mi? Yok. Bu nedenle, olumun dogalligini ve gercekligini kabullenmeniz gerekiyor. Kabullenemeyerek bir savasin icine girerseniz kaybedersiniz. Gercekle savasmayin.

Gecmiste yasamayi lutfen birakin cunku gecmis diye bir sey yok. Var olan tek sey, simdiki zaman.

Hayatinizda ciddi degisiklikler yapin. Ulke degisikligi bana kalirsa en ideali.

başınız sağolsun öncelikle, çocuğunuz var mı? benim babam vefat ettiğinde annem 40 yaşındaydı, o hep bizimle ilgilenerek ayakta durabilmişti. psikiyatriste ailecek gitmiştik. çok zor bi süreç, öyle 5 ayda geçti gitti demenizi beklemiyordur kimse. psikiyatristin yanı sıra uzman bir psikoloğa görünebilirseniz belki yardımı dokunur. ben aradan 19 yıl geçtikten sonra psikoterapiyle yavaş yavaş ilerliyorum. meğer yas tutma, vedalaşma sürecini hep bastırarak, erteleyerek kendimi bitirmişim adım adım. kafamda, ruhumda bişeyleri hep eksik bırakmışım. çok iyi geliyor bana, bebek adımlarıylada olsa ilerlediğimi hissediyorum.

Ne guzel demissiniz ihanet etmekten korkmayin diye. Sevdigi yemeyi yerken dahi onu rahatsiz etmekten korkuyorum. Asil yenmem gereken duygu bu galiba

başınız sağ olsun. herkes yazmış zaten, 5 ay çok kısa bir süre. beklenmeyen bir şekilde hayat arkadaşınızı kaybetmişsiniz. 2 değil 12 doktor değiştirin gerekirse. kimin size iyi geldiğini hissediyorsanız onunla devam edin. klendinizi zorlamayın. hiç bir şey hissedememeniz çok normal. ölüm acısı ilaç alayım da artık unutayım kendime geleyim gibi bir şey değil. zaman istiyor. hiçbir acı ilk günkü gibi hissedilmiyor, elbet geçecek, bunu unutmayın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…