Oncelikle basiniz sag olsun. Umutsuzluga kapilmayin. Ben oyle bor sey yasadim ki her gun keske olseydi diyorum. Birinin olumunu istemek ne buyuk kotuluk ne buyuk acziyettir. Ama yasadiklarim beni bu buyuk kotulugu istemeye itti. Bazen olum bile daha iyidir. Sizinki Allah tan geldi. Allah a guvenin. Sabrini verecek yasama gucu verecek. Yeniden hayata baslayacaksiniz. Onu unutarak degil onla birlikte yasayacaksiniz yeniden.Başınız sağolsun. Allah sabır versin.
Sevdiğiniz ve özellikle hayatınızı paylaştığınız insanların kaybını kabullenmek ve onlarsız yaşama devam edebilmek, herkes için zor olmakla birlikte, herkesin adapte olma süresi aynı değildir. Bu ölümü algılayışınıza ve sizi hayata bağlayan şeylere göre değişiyor. Hayata devam sürecinde, hayata adapte olamıyorsanız, halen hayatınızın merkezine kaybettiğiniz kişiyi koyuyorsunuz ve kendinizi onu unutmaya çalışmakla suçlu hissediyor, acınızı sürekli taze tutmaya çalışıyor olabilirsiniz.Bu alışma sürecinin uzun ve yıpratıcı olmasını veya olmamasını yine sizin yaklaşımlarınız belirleyecek.
Ben tasavvufi eserler okuyup, araştırıp, anlamaya çalışırken, hayatta bir çok şeye bakış açımın ve zaman içinde algımın olumlu yönde değiştiğini fark ettim. Sizede ilginiz varsa, tavsiye edebilirim.
Son zamanlarında bende aynı düşünmeye başladım. Krizden sonra toparlayamadı organ yetmezlikleri filan çektiği acı heryerini delik deşik ettiler. Ama şu an daha iyiyim kavuşacaz diye düşünüyorum. Birde burası bana iyi geldi. Yazıyorum okuyorum iyi geldi valla.Oncelikle basiniz sag olsun. Umutsuzluga kapilmayin. Ben oyle bor sey yasadim ki her gun keske olseydi diyorum. Birinin olumunu istemek ne buyuk kotuluk ne buyuk acziyettir. Ama yasadiklarim beni bu buyuk kotulugu istemeye itti. Bazen olum bile daha iyidir. Sizinki Allah tan geldi. Allah a guvenin. Sabrini verecek yasama gucu verecek. Yeniden hayata baslayacaksiniz. Onu unutarak degil onla birlikte yasayacaksiniz yeniden.
Kriz geçirdi sonrasında pıhtı attı sonrasında çoklu organ yetmezliği sonrasında enfeksiyon. Ama kalp krizi ve kalp yetmezliği ölüm nedeniHiçbir insan sizin bu durumunuza çare olamaz, insan aciz bir varlık ölüm karşısında...Zaman lazım sadece zaman....Acı yaşamanız normal, bunun için suçlamasın kimse sizi...Yapamayacağız falan ne oluyor yani daha 5 ay olmuş, 2-3 senede anca anca toparlarsınız...
Sabır...yalnız kalmayın, arkadaşlarınızla konusun uzaktan da olsa, ailenizle vakit geçirin
Korona mıydı eşiniz?
Allah sabır versin.. kendine sürekli bir uğraş bul boş durma. Düşünmemeye çalış. Hayırlısı buymuş de.. birde şöyle düşün, okadar çok insan varki eşinden nefret eden. Sizin eşiniz okadar iyiymişki siz okadar üzülmüşsünüz.. şuan onun için yapabileceğiniz en güzel şey; kuran okumak ve onun adına hayır yapmaktır. Maddi durumunuz iyiyse eğer, afrikada su kuyusu yaptırabilirsiniz adına.. veya bi yetimhande bi yetimi sevindirin.. kendinizi iyileğe adayın. Unutma "ALLAH sabredenlerle beraberdir". Mekanı cennet olsun inşaallahKriz geçirdi sonrasında pıhtı attı sonrasında çoklu organ yetmezliği sonrasında enfeksiyon. Ama kalp krizi ve kalp yetmezliği ölüm nedeni
Çok sağolasın çok teşekkür ederim. Su kuyusunu düşünüyorum ama daha araştıramadım. Mükemmel evliliğim iz yoktu hatta sıradandı artık gerçekten. Ama çok seviyorum. Daha iyiyim kavuşacaz o günü düşünüyorum iyi geliyor.Allah sabır versin.. kendine sürekli bir uğraş bul boş durma. Düşünmemeye çalış. Hayırlısı buymuş de.. birde şöyle düşün, okadar çok insan varki eşinden nefret eden. Sizin eşiniz okadar iyiymişki siz okadar üzülmüşsünüz.. şuan onun için yapabileceğiniz en güzel şey; kuran okumak ve onun adına hayır yapmaktır. Maddi durumunuz iyiyse eğer, afrikada su kuyusu yaptırabilirsiniz adına.. veya bi yetimhande bi yetimi sevindirin.. kendinizi iyileğe adayın. Unutma "ALLAH sabredenlerle beraberdir". Mekanı cennet olsun inşaallah
Düşüncen için teşekkür ederim. Benimde eşim kusurluydu hatta zordu inattı ama çok sevmişim. Rahat edeyim diyenlere bakmayın o iş öyle olmuyor.Bence eşiniz şanslı sizin gibi eşi olmuş
Şuan çoğu kadın esim olsunde rahatliyayim diye bakyor
Allah rahmet eylesin sizede sabır versin
Basiniz sag olsun. Allah esinize rahmet eylesin. Sizlerede sabirlar versin. Oncelikle buraya yazmaniz bile sizin iyilesmeye gonlunuz oldugunu gosteriyor. O doktorun beceriksizligi, densizligi ve tembelligi. Baska dr arayin. Bazi dr lar boyle olabiliyor malesef. Benim psyatrimde simdiye kadar sosyal fobiyle calisabilmissin bundan sonrqda boyle devam et dedi resmen. Dusunun. Her doktor iyi degil. Elbet size yardimci olabilecek baska dr lar vardir. Allah yar ve yardimciniz olsun.Herkeze selamlar. Ben 5 ay once esimi kaybettim kalp krizi. Aklima gelmeyen seyler basima geldi. Her turlu denedim insanlarla konusmadim konustum yuruyus yaptim bazen evden cikmadin bazen eve girmedim. Ama atlatamiyorum. Doktorda yapamayacagiz yardimci degilsin dedi de elimden geleni yapiyorum. Hatta duzenimi tamamen degistirdim. Ama onun varligi esyalarda koltukta filan degil aklimin icindeymis. Allah geç yasatsin ama belki benim durumumda olan tanidigi veya kendisi olan vardir nasil gecer bu durum diye tavsiyeler almaya geldim.
Rabbım mekanını cennet eylesin basınız sagolsun seni cok iyi anlıyorum. bende kaybettim hayat arkadasımı 25 yasında oglumla kaldık tekbasımıza 27 yasında. can arkasımi gomdum oyle topraga. ama benım evladım var onun ıcın gucluyum.Herkeze selamlar. Ben 5 ay once esimi kaybettim kalp krizi. Aklima gelmeyen seyler basima geldi. Her turlu denedim insanlarla konusmadim konustum yuruyus yaptim bazen evden cikmadin bazen eve girmedim. Ama atlatamiyorum. Doktorda yapamayacagiz yardimci degilsin dedi de elimden geleni yapiyorum. Hatta duzenimi tamamen degistirdim. Ama onun varligi esyalarda koltukta filan degil aklimin icindeymis. Allah geç yasatsin ama belki benim durumumda olan tanidigi veya kendisi olan vardir nasil gecer bu durum diye tavsiyeler almaya geldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?