Hayatım mahvoldu, lütfen yardım edin

Ayseggggg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2015
23
12
3
7 aydır nişanlıydım. Anne ve babası maddi manevi hiçbir şey yapmazken üzerine hep sorun çıkardılar. Nişanlım ağlardı, dert anlatırdı, geçen ay ben annemi hiç tanıyamamışım dedi. Benim Ailem maddi yönden her şeyi üstlendi, hiç o aile ile tatışmaya girmedi, benim mutlu olmam için dişini sıktı. Esasında annem, babam, erkek kardeşimin gönülden istemedikleri bir durumdu. Memleketler uzak olduğu için bu hafta sonu bizim burda kına, düğün yapıldı, diğer haftasonu orada yapılacaktı. Aile bana çok soğuk olduğu için nişanlımla anlaştık, ben evimde kalıcaktım o beş günde. Düğün günü beni evimde bırakıp gitti, bir gün kal dememe rağmen, ortalık çok karışır yarın gelicem deyip gitti. Ertesi gün süper muhabbet ettik. Uyudu uyandı yine güzel mesajlaştık. Bizim ev kalabalık yemek yiyip hemen arıycam aşkım dedi, bir saat sonra dayanamadığını, kimsenin beni istemediğini ve aramızdaki imam nikahını da bitiren bi mesaj geldi. Arama gereği duymadan bitirdi. Aradım deli gibi ağlıyo, ağladık, beni sevdiğini söyledi durdu, sakince dil döktüm yalvardım, iyi değişim deyip kapattı. Ben tabi hâlâ ümitliyim. On dakika sonra aradığımda saydırdı bana, aylardır verdiğim emeği çabayı çöpe attı. Arama zorlaştırma dedi kapattı.

Annesi Allah tan korkmayan, yalanı sık söyleyen, bana ve oğluna defalarca iftira atmış, paragöz bir kadın. Eltime iki yıldır ve nişanlılığında yapmadığını bırakmamış. Kısacası annesi komple kötülüğe bulaşmış hem de ne tezatsa çarşaflı bir kadın.

Ne ailem ne akrabalarım ne de arkadaşlarım istememişti hiç. Sen bu aileyle yapamazsın dediler. Ailemin maddi durumu onlara göre iyi, ailem olsun kızımız için yaparız her şeyi dediler. Aslında annem babam haklarını savunur ama kızımız için susarız dediler. Görsel olarak da kimse beni onun yanına yakıştıramamıştı, karakter olarak da. Ama ben hayatımda ilk kez biriyle bi yola girdim, candan sevdim, hâlâ gözüme her şeyi güzel gözüküyor.

Beni elimin kınasıyla, sandığımda, gelinliğimle düğün ertesi terk eden bu adam affedilir mi? Aracı olan bir teyze ailesi çok kötü çok yükleniler aylardır, öfkeyle yapmış, deliler gibi pişman, annemden nefret ediyorum diye diye sokaklarda ağlıyo, al oğlunu görme yüzünü dedi. Bi insan çok daralıp bu hale gelmiş olabilir mi? Yoksa bu adam bana bu hâli, sahip çıkmamayı bir ömür yaşatır mı? Çok zor durumdayım.

Allah kurtarmış seni...

en başından kurtulduğuna şükret, böyle bir adamla evlilik sana hayır getirmezdi inan.

ailen arkandaymış bak ne güzel, kıymetini bil.

çirkefe bulaşma. bırak arama, yaptıgınız tüm masraflar için de dava açabilirsin, böylelerine hiç acımayacaksın.

Allah korumuş, aileni dinle sen, evlendikten sonra boşanmak daha kötü, her şerde bir hayır vardır, olmuyorsa daha fazla zorlama, zaten her şey ortada geleceğin yerlerde olur

süründür derim.
acele etme, iyice düşün taşın, sonra ver kararını.

Bu cumartesi kıyılacaktı, bi şeyler mani oldu, haftaya kalmıştı, yani yok

iyi bari bi de boşanmaya uğraşmayacaksın
bu saatten sonra ayaklarına kapansa affetmemen lazım
sen bi de o ailenin olduğu şehire mi gelin gidiyordun?
sünepe herife tekmeyi at sana ulaşmasını engelle ve ağlama kurtulduğun için şükret

düğün kına yapılmış o dakikadan sonra fikir değiştiren bir karaktersiz için üzüldüğüne değmez

bu kızlarımız niye bu kadar saf ya.nişanlınız zannettiğiniz gibi annesinin her dediğini yapmıyodur,merak etmeyin.eğer ki bir adam,kararlarının arkasında duramıyorsa,en kolay yol,suçu ailesine atmaktır.annem istemiyor,ailem karşı çıkıyor gibi.
sorunlarınız ailesinden değil,nişanlınızdan kaynaklanıyordur.bu yüzden,pişman olmaz,şimdi olmuş görünse bile,sürekli böyle konular açarsınız.geçmiş olsun

Tabi ki bir daha asla güvenmem ben olsam.bu öyle sinirle doldurusla alınacak bir karar değil .oldu herkes üstüme geliyor istemiyorum bitsin sonrada pişmanım barisalim ..

Aile istemeyebilir ama erkek becerikli olsaydı da en azından evlatları iiçn ikna edebilseydi
bu noktada ucuz yırttıgını dusunuyorum?
sımdı bu adam pısman mı? resmı nıkah var mı?

Ailesi hakikaten dayanılacak gibi değil. O sülaleden bir gelin beni arayıp, bu sülaleye gelin gelip de Allah razı olsun diyen bulamazsın dedi. Nişanlım hep beni şöyle kandırdı, onlardan çok uzaktayız biz hep uzak olucaz, biz öğretmeniz sadece tatillerde görücez, sorun çıkarsa tatilde iki gün görür evimize döneriz derdi. Sürekli benim ailemi sevdiğini söyler bizimkilerle hayal kurardı.

Şimdi hem size hem kendime yazıyorum.
Ailesi aşırı sorunlu bir aile.
Kendisi ana baba hakkı deyip ailesine hiç rest çekmedi, sadece hak savunucu açıklamalar yapardı.
Maddi yönden çok sorunlular ama olsun dedik. Maddiyat yok ama annesi bir ömür para talebi peşinde.
Görsel olarak bana güzel görünse de asla yanıma yakıştırılmadı.
Beni düğün ertesi bırakarak herkese rezil etti.
Öte yandan ben bununla fikriyat, yaşayış, hayaller açısından çok uyumluydum. Yuvamız olacaktı.

Delircem artık.Hiç iyi değilim

seni düğün günü terk eden adama nasıl güveneceksin
ne malum iki gün sonran yine annem demiyeceğini Allah kurtarmış seni zorlama bırak gitsin

nişanlın başka şehirde mi?

Daralsa da bunalsa da senle paylaşıp senle aşmalıydı. Sen her şeye göğüs gerdin, aynı sıkıntıyı yaşadın hatta daha fazlasını. Pişman olabilir ama sana karakterini görme fırsatı vermiş Allah. İleride daralsa çoluk çocuğunla mı bırakacak seni? Allah parasızlıkla imtihan etse evini mi terkedecek. Biliyorum gönlün başka söylüyordur, ben kuru mantıkla yorum yapıyorum. Ama insanlar ana babalarını kaybedip yaşıyorlar, nişanlı da unutulur elbet. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın..

Resmi nikah yok
Döşenmiş bir ev yok
Biz doğuda öğretmenlik yapıyoruz, kendi evim hazır hâlâ, taşıyamamıştım onun evine

Pişman olan adam şimdiye kapınızda yatıp ayaklarınızı öpüyor olurdu. Adam resmen "Hem ağlarım, hem giderim" yapmış. Hazır nikahınız da yok, ben olsam asla barışmam.

Tabi öyle çok haklısınız.
Bu sıkıntıları tek o çekmedi. Onun ailesi sorun kaynağı. Sadrettim ama vebale girmiyim diye bırakmadım hiç

Güven olmaz. Dayanmış dayanmış düğün ertesi mi dayanamayacak tutmuş. Tam zamanını bulmuş yani bu iş olmaz diyecek. Kendini kandırma ondan sana ne köy olur ne kasaba. Dimdik duramayan birine kadın olsun erkek olsun omur adanmaz. Sonu belli zaten her zora geldiğinde kaçacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…