• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım mahvoldu, lütfen yardım edin

Resmi nikah yok
Döşenmiş bir ev yok
Biz doğuda öğretmenlik yapıyoruz, kendi evim hazır hâlâ, taşıyamamıştım onun evine
olayların iç yüzünü siz bilirsiniz.
nişanlını 7 aydır çok bunaltmış olabilirler mi?
yani evlatlıktan red etmek, mirastan mahrum bırakmak, sütünü haram etmek gibi bir şekilde psikolojik baskılarla yıldırmış olabilirler mi?
eşim öyleydi de o yüzden soruyorum. biz evlenene kadar ailesi istememiş, çok bunaltmış. evlendiğim hafta öğrendim her şeyi. annesi yanımda grilli boşa, yoksa evlatlıktan reddederim, miras bırakmam, sütümü helal etmem vs demişti de ben kv ye değil eşime kırılmıştım nedense. eşim de annesine güle güle dedi, birkaç sene görüşmedi. ama sonuçta annesi ve görüşüyor.
eğer nişanlın bundan sonra arkanda duracaksa bir şans vermek belki iyi olur. sonuçta senin kınan yapılmış, resmi nikah yapılır, ailesine postalarsınız evlilik cüzdanını.
sinirle karar verme, nişanlını bir kez daha karşına al konuş. eğer onun ailesinin olduğu şehirdeyseniz taşının, kurtulun.

Aman bacım, soydur çeker gübredir kokar demişler,
Ben hiç "o ailesinden çok farklı onlara hiç benzemiyo" masalına inanmam.
Seni böyle bir durumda ortada bırakan erkek!ten de herşeyi beklerim.
Vur kaidesine tekmeyi bi daha muhatap olma derim.
Allah korumuş da resmi nikah olmamış.
Dengesiz yaratıklar ya ne kolay insanların gururuyla onuruyla oynamak!!

şimdi üstüne gelindi diye nişan bozmuş, evlenince de üstüne gelinse boşanma davası mı açacak.
damadı bilmem de aile fena.
karar sizin gücünüz varsa ne ala ama çokkkk yorulursunuz.

Düşünecek bişey yok evliliğe kadar herşey iyiydi de şimdi bi anda mı olmayacağına karar verdi damat bey? Boşuna üzülüp kendini harap etme düğünün ertesi günü gitmek ne demek dalga geçer gibi. üzülme onun için değmeyecek biri demekki...

Şu bi gerçek ki ailesi tüm sülalesi aylardır baskı yaptılar. Sanırsınız çok ahlaklı, çok insan, çok zengin bi sülaleden süper bi oğlan çalıyomuşuz gibi kendi evladına yapmadığını bırakmadılar.
O eve gitmiyodu. Çok dayandı. Evimiz yolumuz ayrı olcak dedi durdu. Tayin vakti için benim aileme yakın ilçeleri araştırdı, oralara geldi baktı. Ki baktığı yerlere taşınırsak ailesinden 15 saatlik mesafede olacaktık. İyiydi ya. Annem babama diş döktü hep, bi evlenelim bu sıkıntılar geçicek, benden hiç şikayet etmiyceksiniz, iyi ki diyceksiniz dedi.

Hep kafamda şu vardı, tamam onüç yaşından beri aileden ayrı tek başına okumuş, çalışmış, kendine bakmış ama anne yani, sütü bozuk, kanı belli diyodum içimden ama kendimi kandırıp yoluma devam ettim

Aman yaa salla gitsin. Bu kadar buyuk haksizlik ve nankorlugu yapan adam kotudur kotu. Sebebi ne olursa olsun. Masuma acimayan, kalpsizin biri demek ki. Boyle bir adami hala istiyor musun? Kaziklarin en buyugunu atmis. Bu saate kadar ailen seni dusunmus, iyiligin icin susmus. Bu saatten sonra da sen aileni dusun ve daha fazla uzulmemeleri icin arkana bile bakmadan bitir bu isi.

Çok doğru söylüyorsun. Annem babam kardeşim hatta akrabalarım yakın arkadaşım hep ben istedim bu pisliğe ben kefil oldum diye dayandılar. Şimdi de benim acı çeke çeke silmem gerek.

Bittiğini söylediğimde babam bağıra bağıra şükürler etti, sarıldı bana, çok şükür kurtuldun, biz vebale gireriz diye sustum, şükür onlar vebale girdi diye hep sevindi yüzü güldü bittiği için

Çok doğru söylüyorsun. Annem babam kardeşim hatta akrabalarım yakın arkadaşım hep ben istedim bu pisliğe ben kefil oldum diye dayandılar. Şimdi de benim acı çeke çeke silmem gerek.

Bittiğini söylediğimde babam bağıra bağıra şükürler etti, sarıldı bana, çok şükür kurtuldun, biz vebale gireriz diye sustum, şükür onlar vebale girdi diye hep sevindi yüzü güldü bittiği için
Yazik babacigina. Bes para etmez bi adam icin ne sikintilar cekmis adamcagiz. Ailesi, anasi vs hepsi bahane. Dogru durust insan sebep ne olursa olsun boyle bir ahlaksizlik yapmaz.

geçmiş olsun ...
sizi seviyor olabilir şu an pişman olabilir ama bu sizden vazgeçmeyi göze aldığı gerçeğini değiştirmez ne yazık ki.. ailesi yüzünden (şartlar ne olursa olsun ) sizi bir kere silen eğer affederseniz evlendikten sonra yine aynı şeyi yapabilir ..

ne yazık ki evlendiğimizde ben sadece eşimle evlendim ailesi ilgilendirmez diye bir tavır takınmak gerçeği değiştirmez..
ve annenizin dediği gibi sizin kapınızda yatması lazımdı şimdi..

Çok acı ama dahası da var. Ailesinden herkesten gizli ameliyat oldu, başında ben durdum. Okuldakilere bacağından ameliyat oldu dedik. Sülalesinde çocuk sahibi olan sadece iki kuzeni var. Ameliyattan önce çocuğunun olma ihtimali sıfır dedi doktor, sonra da hiç kontrole gitmedi. Ben çocuğum olmama ihtimalini bile bile sahip çıktım ona.

Annemin dediği gibi anasının babasının umursamadığını biz bey oğlu yaptık, bastı tekmeyi Allahın belası

Çok acı ama dahası da var. Ailesinden herkesten gizli ameliyat oldu, başında ben durdum. Okuldakilere bacağından ameliyat oldu dedik. Sülalesinde çocuk sahibi olan sadece iki kuzeni var. Ameliyattan önce çocuğunun olma ihtimali sıfır dedi doktor, sonra da hiç kontrole gitmedi. Ben çocuğum olmama ihtimalini bile bile sahip çıktım ona.

Annemin dediği gibi anasının babasının umursamadığını biz bey oğlu yaptık, bastı tekmeyi Allahın belası

siz şimdi üzüntüyle sinirle böyle söylüyorsunuz ya inanın bir zaman sonra diyeceksiniz ki..Allahın sevgili kuluymuşum.. iyiki tekmeyi basmış..

Ayy çok üzüldüm babacığınıza ya..Aileniz nasıl baskı altındalar farkındamısınız,nasıl bunalmışlardır..Bukadar zman sizin için susmuşlar sizin de onlar için artık geri dönmemeniz gerek. En çok da kendiniz için..

Bu işin olmaması,büyük bi fırsat ve siz bu fırsatı yakacakmışsınız gibi gözüküyo tüm olanlara rağmen..
Tekrar barışırsanız, size değil de, ailenize çok üzülürüm. Yazık ya..

Peki arkadaşlar içim yanıyo, bu acı nasıl geçer, neler yapayım

Oyyyy canım ya oyyyyyyyy....
Ne yazık etmişsin kendine bu kadar çaba sarfederek...
Sen zaten elinden gelenin fazlasını bile yapmaya çabalamışsın...
ÖYle kötü oldum ki ben şu an kına-düğün ertesi nasıl hele ki sadece mesajla bunu yapabilir sana...
Gerçekten yazık...
Tamam erkekler böyle konularda daha zayıf yani sorumluluğu kaldırmada psikolojik baskıyı def etmede daha zayıf ama ortada ciddi bir durum var..
Kınan olmuş ne demek böyle bişi..
Tanıyan eden sensin onu ve ailesini.. Burdan tnaımadan asıp kesmek istemiyorum ama üzülmeni de istemem canım..
Canım ya baban nasıl sevinmiş..
Vardır büyüklerimizin bir bildiği gerçekten buna yürekten inan..
Hiç etrafı da düşünme..
Şükür neresinden dönsen kardır..
Allah bundan sonra hayatında güzel günler bol gülücüklü zamanlar nasip etsin.. Yolun aydınlık olsun...

Back
X